VB6 pitanje

poruka: 7
|
čitano: 1.536
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
VB6 pitanje

Radim mp3 player u vb6, e sad me zanima kak napravit vizualizaciju (ono da se nesto mice, ovisno o frekvenciji) ?

btw. ne koristim media player kontrolu.

slika slika
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 10:41 (nadimak888).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
VB6 pitanje

Imaš kakvog iskustva u DirectXu/OpenGLu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VB6 pitanje

ma netreba mi dx,   stavio sam obicni picture box i samo mjenjam height.  ali neznam kako dobit te frekvencije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
VB6 pitanje

Uopće nisi napisao koji pristup koristiš da bi radio s mp3 datotekama tako da ti se pomoći niti ne može. Radije pogledaj tu mp3 komponentu i vidi da li je u njoj sadržano bilo kakvo sučelje/klasa kojom se može u zadanoj jedinici vremena očitati frekvencija signala, a to čisto sumnjam.

Nadalje, razmisli o tome da radije prikazuješ 2D ili 3D spektar signala. Za početak se možda prvo malo zabavi CoolEdit programom pa će ti stvati biti jasnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: VB6 pitanje

za mp3 datoteke ne koristim nikakve komponente, nego api funkciju:

mciSendString

a nista idem googlat

17 godina
protjeran
VB6 pitanje

mciSendString je samo funkcija za rad s multimedijalnim sadržajima. njome možeš producirati zvuk, video, pa čak i otvarati i zatvarati vrata CD-a, dok ono što tebi treba je nekakva Thread komponenta koja će paralelno s izvršavanjem mp3-a pratiti njegovu poziciju i moći za taj zadani trenutak analizirati frekvenciju ili sl.. Zato mislim da ćeš u potpunosti morati odustati od rješenja s mciSendString funkcijom jer koliko je meni poznato ona ti tu ne može pomoći. Štoviše, mislim da za rješenje ovog problema treba koristiti više povezanih mp3 komponenti, tako da jedna producira zvuk, druga da ga paralelno analizira i treća da ga u trenutku izvođenja modificira (smanjuje, pojačava, definira harmonike...) itd. itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VB6 pitanje

nasao sam nesto na netu. sa mcisendstring se reporducira zvuk, a pararelno sa waveInStart se snima zvuk sa zvučne u ram na analizu.

nasao sam i funkciju za iscrtavanje. sad treba to sve sredit da radi kako sam zamislio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice