Nije tajna: Stručni specijalist inženjer informacijskih tehnologija (struč.spec.ing.techn.inf)
Ako nije tajna, na kojem se fax-u steječe tako zvanje?
Nije tajna: Stručni specijalist inženjer informacijskih tehnologija (struč.spec.ing.techn.inf)
TVZ - Specijalistički diplomski stručni studij informatike tj. nakon završene 5. godine studija.
Nije danas lako bit samouk, danas se "tehnologija programiranja" tako brzo razvija da je nemoguće to pratiti, novi programeri su u vrlo zeznutoj situaciji.
Samouki programer bez nekog mentora će biti i duplo sporiji u usavršavanju ili primanju novih znanja, naravno i ja sam bio samouk pa u suštini i dan danas sam i često vidim situacije gdje netko izgubi pola dana na neki problem, zovne me, pogledam i u roku 5 min mu dam riješenje.
U svemu ovome srića je šta na internetu ima jako puno tutorijala i primjera, treba samo sjesti i korak po korak, jaka volja za učenjem i savladavanjem će napraviti svoj posao.
Neki su jako losi i navode u krivom smjeru. Osobno kada rijesavam neki problem preko neta, onda gledam 10 raznih verzija rijesenja, analiziram koja uz najamnje muke daje najbolji rezultat.
Eto npr. Naxeem je negdje navodio na koliko nacina se moze vidit jel broj paran. Banalna stvar ali odlican primjer.