Traže se 3d modelatori

poruka: 57
|
čitano: 12.203
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Traže se 3d modelatori
woodgamesfx kaže...
Tko bi one modele kupio :) pa jel vidiš ti na što to liči daj molim te, mogu ti reč koliko smo zaradili, a to je 5$ s time da sam frenda nagovorio da kupi jedan model, čisto da vidimo jel sistem radi i pokazalo se da radi.

i kako točno funkcionira taj fastspring?

15 godina
neaktivan
Otvoriš devizni žiro račun u nekoj banci, ne bilo kojoj posebno se raspitaj dal radi sa paypalom u dotičnoj banci u kojoj otvaraš isti. Otvoriš fastspring račun i povežeš svoj račun sa fastspring servisom, odrediš nakon koliko sume novaca da ti transferiraju sredstva, to dobro pazi jer wire transakciju naplačuju 15 $ ( barem je tako bilo ). Zatim na fastspringu formiraš "blog stranicu" o proizvodu ( imaš tamo neke osonovne template-ove ) putem koje netko kupuje, znaći netko može npr preko paypala kupiti od tebe 3d model, knjigu, kompoziciju itd.... znaći nije bitno što može to biti i igra. Prouči malo pravila korištenja i to je to.
http://www.woodgamesfx.com
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Aj da te više ne gnjavim reci mi kako se preko tog servisa primaju donacije(rekao si nešt drugčije)i dali moš primat pare u Hrvatsku preko tog servisa

Pročitaj pravila fastspringa, fastspring nije namjenjen za primanje donacije već online prodaju. O marketinškim trikovima kako namamiti nekog da ti da novce o vidu donacije razvi sam strategiju.

17 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...
Otvoriš devizni žiro račun u nekoj banci, ne bilo kojoj posebno se raspitaj dal radi sa paypalom u dotičnoj banci u kojoj otvaraš isti. Otvoriš fastspring račun i povežeš svoj račun sa fastspring servisom, odrediš nakon koliko sume novaca da ti transferiraju sredstva, to dobro pazi jer wire transakciju naplačuju 15 $ ( barem je tako bilo ). Zatim na fastspringu formiraš "blog stranicu" o proizvodu ( imaš tamo neke osonovne template-ove ) putem koje netko kupuje, znaći netko može npr preko paypala kupiti od tebe 3d model, knjigu, kompoziciju itd.... znaći nije bitno što može to biti i igra. Prouči malo pravila korištenja i to je to.

Ali na to još se plaća porez državi od 40% uplate, zar ne?

15 godina
neaktivan
E to nemam pojma, raspitaj se, ali mislim da si u pravu.
15 godina
neaktivan
znači prvo u banci treba otvorit račun,e sad u kojoj,jel bi mogla zagrebačka banka i nekako povežeš račun u banci sa fastspringom jel sam dobro shvatio
Blender
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
znači prvo u banci treba otvorit račun,e sad u kojoj,jel bi mogla zagrebačka banka i nekako povežeš račun u banci sa fastspringom jel sam dobro shvatio

Svaka koja podržava PayPal. Raspitaj se u pojedinoj banci. Kada otvoriš devizni račun i fastspring račun sve če ti biti jasno, postupak je trivijalan.

15 godina
neaktivan
zašto da podržava paypal ako ćemo račun otvorit na fast springu
Blender
15 godina
neaktivan
E jel se može napravit ono da kad bilo tko otvori stranicu da dobiješ na račun 1$(5 kn)jer bi tako najlakše zaradio
i najviše ono stranica ti bude otvorena 100 puta dobiješ 500 kn
Blender
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
E jel se može napravit ono da kad bilo tko otvori stranicu da dobiješ na račun 1$(5 kn)jer bi tako najlakše zaradio

A tko bi ti platio taj 1$ ???? Mislim odakle bi se "skinulo" i tebi uplatilo ????

Moj savjet ti je, napravi nešto, knjigu, igru, film, sliku bilo što, onda sa GOTOVIM projektom traži načine kako da zaradiš.

16 godina
Zekida kaže...

Valjda misliš na google adsense i slično.

Teško da ćeš preko toga išta zaraditi ali možeš pokušat.

Do why me you key too - pročitaj ovo brzo :)
15 godina
neaktivan
@xxxx zašto misliš da je tako teško zaraditi i što je taj google adsense
Blender
16 godina
Zekida kaže...
@xxxx zašto misliš da je tako teško zaraditi i što je taj google adsense

Zato jer sam pokušao.

BTW pogledaj malo na netu šta ljudi govore o tome, teško da ćeš išta dobiti ako nisi jako popularan.

Do why me you key too - pročitaj ovo brzo :)
15 godina
neaktivan
otvorio sam račun na fast springu
Blender
15 godina
neaktivan
@woodgamesfx može li se otvorit devizni račun u banci preko kompjutera ili se mora baš ić u banku i u kojoj mi banci preporučaš otvaranje tog računa,
jel bi mogla zagrebačka banka,ako ti je problem ovdje to pisat pošalji mi na pm
Blender
17 godina
Traže se 3d modelatori

Ljudi, samo jedna napomena; kolko sam ja informiran, PayPall u hrvatskoj NE RADI; tj. možete si otvoriti PayPall račun sa kreditnom karticom i plačati preko njega u inozemstvo; ali NEMOŽETE primati novce iz inozemstva na PayPall račun. I to nije do banke; da li ona podržava ili ne PayPal, nego do državnog poreznog sustava koji je zastario i nema adekvatnog mehanizma kojim bi riješio problem oporezivanja sredstava dobivenih preko PayPall-a i stoga PayPall nema podršku za slanje novca korisnicima ih Hrvatske. To možete i jednostavno provjeriti na stranicia od samog Paypall-a;

Hrvatska stranica - nema nigdje opcija za primanje novca

USA stranica - ima opcije za primanje novca

Tak da pazite da se ne zaj.

http://3dhr.net/berko/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
otvorio sam račun na pay palu i pokrenuo svoju stranicu za prodaju 3d modela www.cristian3dmodels.webs.com
i ja sam napravio da se mora preko pay pala plaćat i sad me zanima ako netko kupi moj model da li će ti novci doć na moj pay pal račun ili gdje već i kad sam to stavljao na prodaju nije tražilo nikakav broj kartice,nego samo mail,i de vi samo probajte jel to radi znači idite na siteu u products,i probajte kupit al kad dođe plaćanje stanite
Blender
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
otvorio sam račun na pay palu i pokrenuo svoju stranicu za prodaju 3d modela www.cristian3dmodels.webs.com
i ja sam napravio da se mora preko pay pala plaćat i sad me zanima ako netko kupi moj model da li će ti novci doć na moj pay pal račun ili gdje već i kad sam to stavljao na prodaju nije tražilo nikakav broj kartice,nego samo mail,i de vi samo probajte jel to radi znači idite na siteu u products,i probajte kupit al kad dođe plaćanje stanite

A šta jednostavno neprodaješ modele na Turbo Squidu ili nekoj drugoj stranici za to?

www.denis.matemaksan.com
16 godina
neaktivan
Traže se 3d modelatori

Živo me zanima kako ćete izdat račun za prodano.

0 0 hvala 0
17 godina
Zekida kaže...

Eh, rista, tak ti nebuš nikaj prodao... Ako misliš nekaj prodati, onda stavi na Turbosquid. Tamo ti imaju opciju da ti šalju novce čekom na kučnu adresu i sa time nemaš nikakvih problema; samo odeš u banku i unovčiš ga. Jedino je mali problem ako je ček veći od 250$ jer onda mora ići na INKASO, tj. provjeru, a to traje cca mjesec-dva i novce ti onda uplate na devizni račun. Samo u tom slučaju moraš biti punoljetan (znam da nisi, zato to spominjem).

Glavni problem (osim naplate) kod prodaje na vlastitoj stranici je marketing i količina ljudi koji znaju za tvoju stranicu i koji bi možda nešto i kupili. TurboSquid je najrazvikanija stranica za prodaju 3D modela i tamo ima hrpetina ljudi koji stalno dolaze i nešto kupuju. Istina; oni si uzmu 50% cifre koju zaradiš, ali barem tamo uspiješ nešto prodati.

Ja sam prodavao svoje modele osim na TurboSqidu i na par ostalih stranica i jedino mogu reći da se nešto prodalo na TurboSqiudu.

Naravno, tu je i problem sa time što si stavio PayPall, a kao što rekoh, preko njega kod nas NE MOŽEŠ primati novce. Ja sam to isprobao preko TurboSquida, di sam da mi pošalju novce na moj PayPall račun i nisu uspjeli, jer su im se novci vratili, pa su morali slati čekom.

P.S. Ako već koristiš google translate da ti prevede na engleski, daj onda to prvo pošalji nekome tko zna kolko tolko dobro engleski da provjeri, jer ovaj tekst na engleskom koji ti je na ovoj stranici je živa komedija :D

P.S.S. Evo link na moje modele koje prodajem na TurboSqiud-u: http://www.turbosquid.com/Search/Artists/koberko?referral=koberko Do sada sam u protekle dvije godine zaradio ukupno oko 1500$. Imam modela koji se prodaju ko blesavi, a imam i modela koji se nisu ni jednom prodali... To ti je isto jako bitna stvar; kaj napraviti i staviti na prodaju. Neke stvari se dobro prodaju, ali to isto tako znaju i ostali, tak da je onda i konkurencija velika.

Ono kaj se meni najviše prodaje su helikopter, vlak i djelovi ljudske anatomije.

http://3dhr.net/berko/
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.5.2010 2:08 (Berko).
15 godina
neaktivan
Da slažem se s tobom oko prijevoda,kad sam ga gledao nekako mi je čudno izgledalo(kako si znao da je google translate),mislim znam ja dosta riječi iz engleskog,ali gramatika mi je slaba.Onda
ću probat i ja na turbo squidu pa možda nešt bude,vidio sam tvoje modele i nije ni čudo što se dobro prodaju,valjda će se i men tak posrećit.
p.s. ukidam svoj site(ništ mi nevalja)
Blender
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...
Da slažem se s tobom oko prijevoda,kad sam ga gledao nekako mi je čudno izgledalo(kako si znao da je google translate),mislim znam ja dosta riječi iz engleskog,ali gramatika mi je slaba.Onda
ću probat i ja na turbo squidu pa možda nešt bude,vidio sam tvoje modele i nije ni čudo što se dobro prodaju,valjda će se i men tak posrećit.
p.s. ukidam svoj site(ništ mi nevalja)

Nije stvar do sreće, već do modela, tak da ti se nema šta posrečit...

Ako su ti modeli super i potrefiš ono što nekom treba prodat će se, ako ne, neće....

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
Traže se 3d modelatori
Blender
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zekida kaže...

Dobro si to zamislio, samo daj u podržane formate  barem još stavi  3ds , X i dae , znaći što više podržanih formata to bolje ( posebice pošto je rijeć o static modelu ).

15 godina
neaktivan
Traže se 3d modelatori

Zbog slabog interesa kolega predlažem odustajanje od projekta, naime za projekt javilo se samo troje ljudi što smatram nedovoljno za realizaciju istog.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Koliko ja vidim jedino se moze radit u blenderu, da dopustis da svi rade u svom programu vec bi bilo necega...
Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
14 godina
neaktivan

>>> Pa preko kojeg servisa onda možeš dobivat donacije i prodavat igru.

PayPro Global je puno bolji izbor od PayPal. Njihovi vlasnici također stvorio Mudbox (Autodesk preuzeo), tako da oni znaju puno o 3D industriji. PayPro je još uvijek niske cijene, ali vrlo moćno rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.8.2010 23:52 (NZmodeler).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice