Zvuči ok, ali koliko je funkcionalno... ne vidim baš smisao 3Du, no nešto slično u 2Du bi bilo dosta dobro (i čak izvedivo).
slazem se nema potrebe za 3d
Zvuči ok, ali koliko je funkcionalno... ne vidim baš smisao 3Du, no nešto slično u 2Du bi bilo dosta dobro (i čak izvedivo).
Jedino da se kugla može okretat,onda je dobar 3d.Kugli koja stoj je dovoljan 2d!
U tome i je ljepota... Kad bi vidio neki folder iz neke perspektive... Reći ćemo, gledaš iz ptičje perspektive neki folder na svom kompu... Naravno, trebalo bi se i omogućiti mjenjati položaj i poglede...
Budem nacrtao svoju zamisao i sutra postavio...
3D? Netko je spomenuo 3D? Zvuci zabavno!
Da,3d je uvijek zabavan,samo koliko je to izvedivo!
Evo moje zamisli, nacrtao sam za 10 min, naravno, ove komponente su unutra kugle... Sad zamislite kružiti oko i unutar kugle...
Uf, možda da imaju neke ikonice pa da iz daljine skužiš di je što... ali tražiti naslove pobacane kroz 3D kuglu... neznam.
Jedna resizable sfera, 3D/2D projekcija tocke, quaternion rotacija i rekurzivni descent po directory treeju?
Piece of cake ;-)
*zavukao prst u dupe, izmjerio brzinu vjetra*..... mmmm, 3 dana posla...
Što je sad ovo? Nema me jedno jutro vi ste se već poklali?
Nemam što više reći jer je Sum_of_all_fears sve rekao.
Nema goreg nego kad se netko dođe smijat... Aj ako neš korisno reče usput, da je način pogrešan al nema sprdanja. Nezz kaj vi očekujete - ćemo valjda nove Windowse napisat. Nećemo. Još jednom za sve one koji misle da je ovo sve bezveze - il pomozi il šuti.
Nazad na temu. Ovo sa 3D prikazom diska je dobra ideja. Recimo, "glavni" folderi (Program files, Windows, user..) se mogu označiti drugom bojom, kao i veze među njima. Klik na vezu bi zasivio sve ostalo i pokazao bi nešto kao tree view - od roota do zadnjeg foldera. Dvostruki klik na folder bi otvorio njegov sadržaj.
ovo mi se čini kao bolja ideja od gif animatora (znam, nema besplatnih ali oni koji se koriste s njima, ionako imaju love da kupe pravu stvar). Ovakav 3D view diska ne postoji i bio bi koristan - meni ovako napamet izgleda logičnij od explorera...
Nema goreg nego kad se netko dođe smijat... Aj ako neš korisno reče usput, da je način pogrešan al nema sprdanja. Nezz kaj vi očekujete - ćemo valjda nove Windowse napisat. Nećemo. Još jednom za sve one koji misle da je ovo sve bezveze - il pomozi il šuti.
Nazad na temu...
Dobro si sve rekao!Dobro bi bilo napraviti tu kuglu,i meni je to bolje od explorera.Al kako da napravimo kad nekih iz tima nikad nema?
Dobro si sve rekao!Dobro bi bilo napraviti tu kuglu,i meni je to bolje od explorera.Al kako da napravimo kad nekih iz tima nikad nema?
nema ih jer dost toga stoji neodređeno - nezna se čak ni šta se radi, u kom jeziku, neznaju se featurei, niš se nezna....
da i bilo bi dobro da se sto prije sazna zbog skole a onda se tek necemo moc dogovoriti
Nazad na temu. Ovo sa 3D prikazom diska je dobra ideja. Recimo, "glavni" folderi (Program files, Windows, user..) se mogu označiti drugom bojom, kao i veze među njima. Klik na vezu bi zasivio sve ostalo i pokazao bi nešto kao tree view - od roota do zadnjeg foldera. Dvostruki klik na folder bi otvorio njegov sadržaj.
ovo mi se čini kao bolja ideja od gif animatora (znam, nema besplatnih ali oni koji se koriste s njima, ionako imaju love da kupe pravu stvar). Ovakav 3D view diska ne postoji i bio bi koristan - meni ovako napamet izgleda logičnij od explorera...
Osim što i dalje mislim kako je ideja besmislena, vi ni nemate programera za to. Koliko sam shvaio većina nezna puno više od helloworlda, a koliko točno vas zna nešto o 3Du? Podsjećam, Deus nije u timu :P
ja znam nesto o 3d-u
Evo još jednom:
ja znam nesto o 3d-u
Što?
Za početak, samo teorija ili rad u APIu? Koji API?
Jedna resizable sfera, 3D/2D projekcija tocke, quaternion rotacija i rekurzivni descent po directory treeju?
Piece of cake ;-)
*zavukao prst u dupe, izmjerio brzinu vjetra*..... mmmm, 3 dana posla...
... do suza.
-zapravo kugla je blesava ideja, treba biti tetrapak!. Beskonačan niz razloga-objašnjenja, kao piramida od vrha, kreće root, dalje zbog 3d/2d prikaza kugla će uvijek imati više nazubljenih dijelova, interpolacija, AA itd.. dok je osnovni element trokut. Nadalje sama simbolika piramide, kao najstabilnijeg lika među svim ostalim likovima. Kugla naprosto nema šanse protiv tetrapaka, dijamanti su također tetrapakasti. I još jedna prednost, lakše se rotira jer ima samo 1800, za razliku od ostalih likova (također pokazuje posebnost). A stabilnost .. baciš ga i onostane na mjestu, kugla se odkotrlja, kao sinonim stabilnosti, poželjnosti, sexipila... -tetrapak!
Osim što i dalje mislim kako je ideja besmislena, vi ni nemate programera za to. Koliko sam shvaio većina nezna puno više od helloworlda, a koliko točno vas zna nešto o 3Du? Podsjećam, Deus nije u timu :P
-uf, a ja se već ponadao ... onda niš'. Povlačim ideju jer nema implementatora.
Evo još jednom:
-prijavnica i required? to je u slučaju da dođe neki indijac?
također gmail...
Sretno.
blender 2.49
Tetrapak je dobra ideja.
Tetrapak je dobra ideja.
Tetrapak je ime tvrtke koja izrađuje ambalažu.
Pretpostavljam da se misli na piramidu kojoj je baza trokut? (kaladont = pasta za zube..)
blender 2.49
Mislio sam na renderiranje 3Da, ne modeliranje.
BUG tim za pomoć korisnicima je propao zbog uštogljenosti lidera. (bez uvrede)
Ma nije Assasin uopće bio lider. On je samo pokrenuo sve, ali Jazzfan i ja smo nastavili. A razlog zašto je propao sam već naveo.
Ja imam jednu ideju, ali nisam siguran jel' svima lijepa. Naime, mislim da je kugla dobra solucija, ali ispast će ružno ako se radi u nekom desktop rendereru. Mislim da bi bilo super da softverski napravite jedan oblik wrappera za rendering na desktopu i upotrijebite voxele za rendering te kugle. Takva kugla bi bila upotrebljiva i na dual-monitor konfiguracijama jer ne ovisi o grafičkoj kartici. Sa voxelima imate fatastično preciznu kuglu koja je, ovisno o rezoluciji savršena i odlično se skalira s monitorom i desktopom. Kasnije možete upotrijebiti travesal algoritam za particioniranje prostora i obaviti real-time raytracing na nVidia karticama...
A da probate digitron napraviti?
Mislim da će te puno više naučiti ako dovršite jedan nerevolucionarni, školski, relativno jednostavan projekt nego da ne napišete niti jednu liniju koda u projektu nakon kojeg više ništa ne će biti isto.
Kugla? ma bzvz... bolji je trokut! Tetrapak je glavni. (da znam, također: kaladont, digitron i SoundBlaster...).
Vidi čak i wiki ima statičnu kuglu (morali su je rendat da bi uopće nekako izgledala) dok tetrapak (tetraedar za čistunce) ima i animaciju. Što je s animacijom kugle? -Bez textura i ostalih pow-rey-điđa-miđa nema razlike-efekta. Gledajući s grafičke strane, sjene, teksture itd, na kugli nisu interesantne, trokuti su osnovni elementi u srži 3d grafike.
Trokuti su zastarjeli. Nemaš pojma!!! - Danas kad sve ide ka rješavanju od muke poligona (trokuta) ti forsiraš i mladima trokute. Daj ne seri s trokutima više. Kugla u voxelu je budućnost. Ako jedan Carmack ide s tim ne vidim zašto bi ti bio pametniji!!!!
Kugla? ma bzvz... bolji je trokut! Tetrapak je glavni. (da znam, također: kaladont, digitron i SoundBlaster...).
Ma... wtf????? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Ej... vrati se natrag ovamo, otisao si predaleko :-D :-D :-D :-D :-D
blender 2.49
Mislio sam na renderiranje 3Da, ne modeliranje.
koristim ga i za modeliranje i renderiranje...