Skup programera

poruka: 369
|
čitano: 67.575
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Skup programera
itf4n kaže...

Zvuči ok, ali koliko je funkcionalno... ne vidim baš smisao 3Du, no nešto slično u 2Du bi bilo dosta dobro (i čak izvedivo).

slazem se nema potrebe za 3d

16 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
itf4n kaže...

Zvuči ok, ali koliko je funkcionalno... ne vidim baš smisao 3Du, no nešto slično u 2Du bi bilo dosta dobro (i čak izvedivo).

slazem se nema potrebe za 3d

Jedino da se kugla može okretat,onda je dobar 3d.Kugli koja stoj je dovoljan 2d!

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 15:52 (Tomislav95).
16 godina
neaktivan
itf4n kaže...

U tome i je ljepota... Kad bi vidio neki folder iz neke perspektive... Reći ćemo, gledaš iz ptičje perspektive neki folder na svom kompu... Naravno, trebalo bi se i omogućiti mjenjati položaj i poglede...

Budem nacrtao svoju zamisao i sutra postavio...

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
16 godina
neaktivan
Skup programera

3D? Netko je spomenuo 3D? Zvuci zabavno!

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Da,3d je uvijek zabavan,samo koliko je to izvedivo!

16 godina
neaktivan
Skup programera

Evo moje zamisli, nacrtao sam za 10 min, naravno, ove komponente su unutra kugle... Sad zamislite kružiti oko i unutar kugle...

primjer primjer
Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
Skup programera

Uf, možda da imaju neke ikonice pa da iz daljine skužiš di je što... ali tražiti naslove pobacane kroz 3D kuglu... neznam.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...
Deus ex machina kaže...

Jedna resizable sfera, 3D/2D projekcija tocke, quaternion rotacija i rekurzivni descent po directory treeju?

Piece of cake ;-)

*zavukao prst u dupe, izmjerio brzinu vjetra*..... mmmm, 3 dana posla...

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
16 godina
neaktivan
Skup programera

Što je sad ovo? Nema me jedno jutro vi ste se već poklali? Izlanuo se

Nemam što više reći jer je Sum_of_all_fears sve rekao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
andy0101 kaže...

Nema goreg nego kad se netko dođe smijat... Aj ako neš korisno reče usput, da je način pogrešan al nema sprdanja. Nezz kaj vi očekujete - ćemo valjda nove Windowse napisat. Nećemo. Još jednom za sve one koji misle da je ovo sve bezveze - il pomozi il šuti.

Nazad na temu. Ovo sa 3D prikazom diska je dobra ideja. Recimo, "glavni" folderi (Program files, Windows, user..) se mogu označiti drugom bojom, kao i veze među njima. Klik na vezu bi zasivio sve ostalo i pokazao bi nešto kao tree view - od roota do zadnjeg foldera. Dvostruki klik na folder bi otvorio njegov sadržaj.

ovo mi se čini kao bolja ideja od gif animatora (znam, nema besplatnih ali oni koji se koriste s njima, ionako imaju love da kupe pravu stvar). Ovakav 3D view diska ne postoji i bio bi koristan - meni ovako napamet izgleda logičnij od explorera...

Stick to the shadows....
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
andy0101 kaže...

Nema goreg nego kad se netko dođe smijat... Aj ako neš korisno reče usput, da je način pogrešan al nema sprdanja. Nezz kaj vi očekujete - ćemo valjda nove Windowse napisat. Nećemo. Još jednom za sve one koji misle da je ovo sve bezveze - il pomozi il šuti.

Nazad na temu...

Dobro si sve rekao!Dobro bi bilo napraviti tu kuglu,i meni je to bolje od explorera.Al kako da napravimo kad nekih iz tima nikad nema?

16 godina
odjavljen
Tomislav95 kaže...

Dobro si sve rekao!Dobro bi bilo napraviti tu kuglu,i meni je to bolje od explorera.Al kako da napravimo kad nekih iz tima nikad nema?

nema ih jer dost toga stoji neodređeno - nezna se čak ni šta se radi, u kom jeziku, neznaju se featurei, niš se nezna....

Stick to the shadows....
16 godina
Skup programera

da i bilo bi dobro da se sto prije sazna zbog skole a onda se tek necemo moc dogovoriti

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
andy0101 kaže...

Nazad na temu. Ovo sa 3D prikazom diska je dobra ideja. Recimo, "glavni" folderi (Program files, Windows, user..) se mogu označiti drugom bojom, kao i veze među njima. Klik na vezu bi zasivio sve ostalo i pokazao bi nešto kao tree view - od roota do zadnjeg foldera. Dvostruki klik na folder bi otvorio njegov sadržaj.

ovo mi se čini kao bolja ideja od gif animatora (znam, nema besplatnih ali oni koji se koriste s njima, ionako imaju love da kupe pravu stvar). Ovakav 3D view diska ne postoji i bio bi koristan - meni ovako napamet izgleda logičnij od explorera...

Osim što i dalje mislim kako je ideja besmislena, vi ni nemate programera za to. Koliko sam shvaio većina nezna puno više od helloworlda, a koliko točno vas zna nešto o 3Du? Podsjećam, Deus nije u timu :P

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
Skup programera

ja znam nesto o 3d-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Skup programera

Evo još jednom:

PRIJAVNICA

0 0 hvala 0
17 godina
loky4i4 kaže...

ja znam nesto o 3d-u

Što?

Za početak, samo teorija ili rad u APIu? Koji API?

16 godina
Deus ex machina kaže...
Tomislav95 kaže...
Deus ex machina kaže...

Jedna resizable sfera, 3D/2D projekcija tocke, quaternion rotacija i rekurzivni descent po directory treeju?

Piece of cake ;-)

*zavukao prst u dupe, izmjerio brzinu vjetra*..... mmmm, 3 dana posla...

SmijehOsmijeh ... do suza. Plač

-zapravo kugla je blesava ideja, treba biti tetrapak!. Beskonačan niz razloga-objašnjenja, kao piramida od vrha, kreće root, dalje zbog 3d/2d prikaza kugla će uvijek imati više nazubljenih dijelova, interpolacija, AA itd.. dok je osnovni element trokut. Nadalje sama simbolika piramide, kao najstabilnijeg lika među svim ostalim likovima. Kugla naprosto nema šanse protiv tetrapaka, dijamanti su također tetrapakasti. I još jedna prednost, lakše se rotira jer ima samo 1800, za razliku od ostalih likova (također pokazuje posebnost). A stabilnost .. baciš ga i onostane na mjestu, kugla se odkotrlja, kao sinonim stabilnosti, poželjnosti, sexipila... -tetrapak!

itf4n kaže...
..

Osim što i dalje mislim kako je ideja besmislena, vi ni nemate programera za to. Koliko sam shvaio većina nezna puno više od helloworlda, a koliko točno vas zna nešto o 3Du? Podsjećam, Deus nije u timu :P

-uf, a ja se već ponadao ... onda niš'. Povlačim ideju jer nema implementatora.

Tomislav95 kaže...

Evo još jednom:

PRIJAVNICA

-prijavnica i required? to je u slučaju da dođe neki indijac?

također gmail...

Sretno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Skup programera

blender 2.49

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Lorem ipsum dolor sit amet, KUGLA consectetuer adipiscing elit. Nullam augue TETRAPAK lectus, pharetra eu, malesuada nec, feugiat in, leo. Suspendisse ornare feugiat odio. Fusce PIRAMIDA eget enim sit amet pede iaculis elementum. Phasellus nisl INTERPOLACIJA  magna, faucibus et, adipiscing tempus, ultrices vel, lorem. Curabitur ac ligula. Maecenas sapien nulla, porta NAJSTABILNIJI non, laoreet sed, fringilla eu, risus. Etiam turpis odio, DIJAMANTI porttitor ut, auctor non, dictum sed, tellus. Praesent eget sapien. Donec et nisi 180° nec velit dapibus vehicula. Fusce tincidunt vestibulum SEXIPIL quam. Pellentesque turpis leo, aliquam quis, tempor et, IMPLEMENTATOR pretium ac, libero. Sed a ligula PRIJAVNICA in lectus luctus iaculis. Praesent purus ante, INDIJAC tincidunt a, convallis non, consectetuer non, purus. Aliquam ac metus. Nunc tempor nisi aliquet ante. Sretno.

Tetrapak je dobra ideja.

16 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

Tetrapak je dobra ideja.

Tetrapak je ime tvrtke koja izrađuje ambalažu.

Pretpostavljam da se misli na piramidu kojoj je baza trokut? (kaladont = pasta za zube..)

16 godina
neaktivan

@ bed: možda je mislio na tetraedar?

coder_ kaže...
Smooth Operator kaže...
...
...

BUG tim za pomoć korisnicima je propao zbog uštogljenosti lidera. (bez uvrede)

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 17:57 (andy0101).
17 godina
loky4i4 kaže...

blender 2.49

Mislio sam na renderiranje 3Da, ne modeliranje.

17 godina
neaktivan
andy0101 kaže...

BUG tim za pomoć korisnicima je propao zbog uštogljenosti lidera. (bez uvrede)

Ma nije Assasin uopće bio lider. On je samo pokrenuo sve, ali Jazzfan i ja smo nastavili. A razlog zašto je propao sam već naveo.

Q: U čemu radiš site? A: Pa u Dreamweaveru! Naravno! - hahahahahahaha
17 godina
neaktivan
Skup programera

Ja imam jednu ideju, ali nisam siguran jel' svima lijepa. Naime, mislim da je kugla dobra solucija, ali ispast će ružno ako se radi u nekom desktop rendereru. Mislim da bi bilo super da softverski napravite jedan oblik wrappera za rendering na desktopu i upotrijebite voxele za rendering te kugle. Takva kugla bi bila upotrebljiva i na dual-monitor konfiguracijama jer ne ovisi o grafičkoj kartici. Sa voxelima imate fatastično preciznu kuglu koja je, ovisno o rezoluciji savršena i odlično se skalira s monitorom i desktopom. Kasnije možete upotrijebiti travesal algoritam za particioniranje prostora i obaviti real-time raytracing na nVidia karticama...

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

A da probate digitron napraviti?

Mislim da će te puno više naučiti ako dovršite jedan nerevolucionarni, školski, relativno jednostavan projekt nego da ne napišete niti jednu liniju koda u projektu nakon kojeg više ništa ne će biti isto.

Every hole is a goal!
16 godina
Skup programera

Kugla? ma bzvz... bolji je trokut! Tetrapak je glavni. (da znam, također: kaladont, digitron i SoundBlaster...).

Vidi čak i wiki ima statičnu kuglu (morali su je rendat da bi uopće nekako izgledala) dok tetrapak (tetraedar za čistunce) ima i animaciju. Što je s animacijom kugle? -Bez textura i ostalih pow-rey-điđa-miđa nema razlike-efekta. Gledajući s grafičke strane, sjene, teksture itd, na kugli nisu interesantne, trokuti su osnovni elementi u srži 3d grafike.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trokuti su zastarjeli. Nemaš pojma!!! - Danas kad sve ide ka rješavanju od muke poligona (trokuta) ti forsiraš i mladima trokute. Daj ne seri s trokutima više. Kugla u voxelu je budućnost. Ako jedan Carmack ide s tim ne vidim zašto bi ti bio pametniji!!!!

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

Kugla? ma bzvz... bolji je trokut! Tetrapak je glavni. (da znam, također: kaladont, digitron i SoundBlaster...).

Ma... wtf????? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Ej... vrati se natrag ovamo, otisao si predaleko :-D :-D :-D :-D :-D

16 godina
itf4n kaže...
loky4i4 kaže...

blender 2.49

Mislio sam na renderiranje 3Da, ne modeliranje.

koristim ga i za modeliranje i renderiranje...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice