Razvoj Android aplikacija

poruka: 14
|
čitano: 20.610
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

imam jedno pitanje. Koliko vremena treba prosječnom čovjeku dok recimo nauči javu i bude sposoban izrađivati Android aplikacije?

Samo nemojte reć 2-3 mjeseca jer je nemoguće.

Zanima me koliko ste iskustva imali prije nego ste se okušali u mobilnim aplikacijama i koliko vam je trebalo da ju razvijete?

Ja učim Javu tek nekih 2 mjeseca, pri kraju sam prve knjige, i mislim da sam tek upoznao osnove... nisam siguran da ću bit sposoban kreniuti izrađivati aplikacije još barem godinu dana, nekim srednjim tempom... faks, ovo ono... nije baš programiranje prioritet...

Imate iskustva ?

Slušam ;)

thx

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako, ja sam prije jave znao C++ i C# tako da mi je za savladavanje Jave trebalo malo vremena.

Programiranje za Android je dosta sablonsko tako da se sa malo boljim poznavanjem jezika slobodno mozes okusati. Ja sam ucio tako sto sam dobivao naruđbe i ideje sa strana i to programirao. Jednom kada nesto izprogramiras koistis kasnije tako da ti nije potrebno sve "strebati".

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Razvoj Android aplikacija
cyb3r kaže...

Pozdrav svima,

imam jedno pitanje. Koliko vremena treba prosječnom čovjeku dok recimo nauči javu i bude sposoban izrađivati Android aplikacije?

Zasto mislis da je nemoguce? Kod mene decki nakon mjesec, mjesec i pol rade cuda od aplikacija.

Pod prvo, prouci Javu. Zatim pronadi neku / nekoliko dobrih knjiga vezanih za Android i kreni.

Jedna napomena. Android dokumentacija je blago receno uzas i sam Android ima puno bug-ova koje u novijim verzijama tog OS-a nisu ispravljene, samo da znas kad ces cupati kosu {#}

Sretno! {#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
14 godina
neaktivan
Lion King kaže...
cyb3r kaže...

Pozdrav svima,

Zasto mislis da je nemoguce? Kod mene decki nakon mjesec, mjesec i pol rade cuda od aplikacija.

Pod prvo, prouci Javu. Zatim pronadi neku / nekoliko dobrih knjiga vezanih za Android i kreni.

Jedna napomena. Android dokumentacija je blago receno uzas i sam Android ima puno bug-ova koje u novijim verzijama tog OS-a nisu ispravljene, samo da znas kad ces cupati kosu {#}

Sretno! {#}

Ma čini mi se nevjerovatno da jedan početnik skroz skuži Javu i da krene programirat aplikacije. Možda se varam.

Što se dokumentacije tiče, da gledao sam i vidim da je sranje. jedino što je dobro je što ti objasni kako podesit Eclipse.

Imaš kakvu knjigu za preporučit?

15 godina
neaktivan

http://android.vidilab.com/category/skola/

Sams Teach Yourself -   Android Application Development

17 godina
neaktivan
cyb3r kaže...

Ma čini mi se nevjerovatno da jedan početnik skroz skuži Javu i da krene programirat aplikacije. Možda se varam.

Što se dokumentacije tiče, da gledao sam i vidim da je sranje. jedino što je dobro je što ti objasni kako podesit Eclipse.

Imaš kakvu knjigu za preporučit?

Nisam mislio na pocetnike u punom smislu rijeci, vec na to da znas barem jedan programski jezik (C, C++ jos bolje). Onda u vrlo kratkom roku mozes skuziti Javu.

Java sama po sebi nije komplicirana, ali ako ti je to prvi programski jezik onda ces trebati vise vremena.

Ovdje pogledaj knjige. Prva po redu se meni svidjela. Takoder i ova mi je bila dobra dok sam se bavio Androidom.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina

Osnove i osnovne kontrole (za UI) možeš dosta brzo svladati.

Iako razvoj u Eclipse nije niti blizu Visual Studio razvoja, plugin koji razvija google ADT je svakom verzijom sve bolji tako da  je sada već vizualni GUI editor funkcionalan (ranije je bilo skoro pa nemoguće raditi u njemu). Tako da možeš UI (govorimo o osnovnom UI-u) napraviti već bez problema samo drag&drop metodom.

Eclipse sam po sebi ima svoje mušice tako da će te to malo zezati, a Java je skoro pa ista kao C#, malo drugačija nego C++, ako znaš neki od navedenih lagano ćeš se priviknuti. Ako ne znaš, onda preporučam da prvo proučiš malo Javu, a onda se prebaciš na Android.

Po meni, čisti početnik u programiranju može već nakon par mjeseci napraviti prve osnovne aplikacije u Android-u.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

2 0 hvala 0
15 godina

jel imaju kakvi tečajevi za to.  ne preko interneta nego uživo.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
KASA kaže...

jel imaju kakvi tečajevi za to.  ne preko interneta nego uživo.

Možda ima koja homebrew radionica kod nas, ali za tečajeve sumnjam.

My God it's full of stars
15 godina
neaktivan

Imas jako lijepe tutoriale na youtube-u.... samo upisi mybringback

Preporucam ...pod uvjetom da znas engleski ... {#} hehehe

Tamo imas sve od instalacije Eclipsa do razvijanja aplikacija , kako se stavljaju na internet itd...

I za razvijanje nekih jednostavnih aplikacija kao preračunavanje kodova kondenzatora , neki kalkulator itd ... trebas niti mjesec dana ako tome posvetiš koji sat dnevno ...Provjereno ... {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.10.2011 22:33 (Electrocuted).

1 0 hvala 5
16 godina
neaktivan

Jel ima kakvih tecajeva za andorid sad kroz ljeto?

vž-zg

ili ako ima neka dobra knjiga, po mogucnosti hrv literatura

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.6.2013 22:19 (luka_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

da malo probudim temu, imam jedno pitanje.

Znači, imam app, sve ide ludilo i sad bi ubacio da otvori file u drugoj aplikaciji. Sad, problem je što ne znam kako definirat lokaciju filea.

File sam ubacio u novi folder src>main>kml.

Sad imam novi intent:

{
Intent open = new Intent();
open.setAction(Intent.ACTION_VIEW);
File kml = new File("/src/main/kml/kml.kml");
open.setDataAndType(Uri.fromFile(kml), "application/vnd.google-earth.kml+xml");
startActivity(open);
}

To mi otvori aplikaciju (konkretno Orux Maps), ali ne učita kml file u nju. Kako upisati link filea da otvori taj file?

Hvala

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 14:06 (Mitsuoka).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Trazim nekog tko je prošao tečaj, ili ima kakve skripte sa fakulteta za izradu andorid aplikacija ili igara, svejedno bitno da su mobilne aplikacije.. samo da se uputim na to da krenem učiti :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 11:40 (Ervin16).

0 0 hvala 0
11 godina

@Ervin16

E, imaš ovdje materijala za to kaj tražiš.

Pogledaj gornji desni kut ekrana na tom linku.

Sve tvoje želje biti će ostvarene.

Kreni samo sa učenjem i sretno...

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 20:14 (PzKpfw).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice