Zanima me što sve treba za programiranje PlayStation igara, mislim koja oprema, programi itd...
Programiranje PlayStation igara
- poruka: 14
- |
- čitano: 2.352
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko sam čuo najvažnije je imati čelične živce - kažu da je za plejku najteže programirarati igre.
Odmah odustani, jer jedino što možeš napraviti je križić kružić.
Zanima me što sve treba za programiranje PlayStation igara, mislim koja oprema, programi itd...
Treba imati puuuno godina iskustva sa c/c++ i opengl, i pisati asembler unatraske.
Za pocetak je svakako dobar xna game studio, iako niti on nije maciji kasalj (treba dobro poznavati OOP i c#), ali MS daje dosta video tutoriala i podrske.
Treba imati puuuno godina iskustva sa c/c++ i opengl, i pisati asembler unatraske.
Za pocetak je svakako dobar xna game studio, iako niti on nije maciji kasalj (treba dobro poznavati OOP i c#), ali MS daje dosta video tutoriala i podrske.
Imam vremena koliko hoću da naučim i C++ i OpenGL, a ako bude trebalo i assembler.
Što se tiče XNA Game Studia, uopće ne mislim raditi igre za X360, nego isključivo za PlayStation, pa me zato zanima što sve treba za to
neznaš c++?
prvo to nauči.. ;)
nemoj ni razmišljati o igrama za PS dok ne naučiš programiranje
neznaš c++?
prvo to nauči.. ;)

Odustani.
neznaš c++?
prvo to nauči.. ;)

Ne moraš odustati ali prvo malo probaj steći neko iskustvo u rađenju igara za komp.
Osmisli ideju i stavi je na papir, pa napravi to na kompu. Tako će ti biti lakše raditi za ps2.
Ja inače već imam iskustva pa baš krećem u akciju. Istraži malo YABASIC BASIC jezik on će ti puno pomoći.
neznaš c++?