Programiranje paralelnog porta

poruka: 5
|
čitano: 3.459
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Programiranje paralelnog porta,elektronika+program

Pozdrav, 

spojio sam malu shemu( evo potrudio sam se nacrtati vam:klik ). Znači spojio sam 4017. Clock i reset pinove sam spojio na pinove LPTa 2 i 3. Sve izlaze sam spojio na LED diode(na katode dobivam snagu iz lpta, a anode sam spojio na bateriju).  Mislim da je shema jasna.

E sad. Kako to isprogramirati? Zapravo to planiram za LED matrix, ovo mi je samo test faza. Kojim programom i kako? Vidio sam da neki rade s Visual Basicom.

Inače nemam nikakvog iskustva u programskim jezicima.

Hvala svima !

Shema Shema
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Programiranje paralelnog porta

Itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Programiranje paralelnog porta,elektronika+pro

Mislim da si fulao čip za led matrix, ako je to cilj. Ovaj 4017 je 'decade conter', što će reći da nemaš individualnu kontrolu nad pojedinom ledicom, već imaš kontrolu starta, brzinu prikaza i reset i to je to.

Obzirom da si s programiranjem na Vi, nemoj se niti truditi pisati program za kontrolu porta, radije uzmi neko gotovo rješenje s neta.

15 godina
neaktivan
bed kaže...

Mislim da si fulao čip za led matrix, ako je to cilj. Ovaj 4017 je 'decade conter', što će reći da nemaš individualnu kontrolu nad pojedinom ledicom, već imaš kontrolu starta, brzinu prikaza i reset i to je to.

Obzirom da si s programiranjem na Vi, nemoj se niti truditi pisati program za kontrolu porta, radije uzmi neko gotovo rješenje s neta.

Naravno da je moguće, primjer. Mislio sam ako zna netko slučajno da mi pomogne...

Neću uzimat primjere, hoću i ja nešto naučiti o programiranju.

15 godina
neaktivan
ma samo naprijed s visual basicom. imas na ms stranicama besplatni visual studio, a za par minuta guglanja imat ces i prvi program koji radi a nakon toga kreni uciti vb a to nwce biti tesko.. usput niti odabirom cipova se na zabrinjavaj. cim pocnes dobivati kontrlu nad ledicama ideje ce ti frcati same od sebe
lp,
MCPD i elektronicar
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice