Hvala ti na brzom odgovoru,stvarno mi puno znaci...Vijerojatno si me spasio od kolca sutra :D Samo jedno pitanje....dali bi ovaj program trebao imati svrhu ili je samo da prikaze overloading ? Jer ona ce mene muciti barem 15 minuta o tome :D Ako ti ga nije problem malo pojasniti...sta koja funkcija u kojem djelu radi,deklarira,gdje je tocno greska itd...Ali u svakom slucaju hvala ti na proslom odgovoru :')
Što se tiče toga jesam li te spasio od kolca, ne znam, nemam vremena da ti objasnim override, pojam iz OOP, a možda ti i to traži.
Da, ovo preoptertećeje funkcija ima svrhu, prva verzija kao argument uzima niz cjelobrojnih elemenata, da imaš samo nju, ne bi mogao ubaciti double niz. Ovako tvoje je da ne razmišljaš koji si niz ubacio,a funkcija ima isto ime, ako si ubacio int niz automatski se poziva ta verzija funkcije, a isto tako ako ubaciš double niz automatski se poziva ta verzija funkcije.
Funkcije rade ovo:
1. za maxElemet uzme prvi član niza
2. kroz for petlju od drugog člana niza do zadnjeg ispituju da li je maxElement manji od pojedinog člana niza
3. ako je maxElement manji od pojedinog člana niza varijabli maxElement pridružuješ taj član niza
4. kad petlja završi maxElement sadrži najveći član niza
5. funkcija vraća maxElement