Pozdrav svima
Moze li mi netko uraditi ove zadatke
Zadatak Razraditi logiku programa koji će najprije učitati broj n. Ako n nije prirodan
broj, ispisati o tome poruku i ponoviti učitavanje. Učitati n brojeva i naći i ispisati
njihovu aritmetičku sredinu.
Zadatak Razraditi logiku programa koji će učitavati jedan za drugim niz brojeva. Kraj
niza označen je brojem 9. Naći i ispisati aritmetičku sredinu učitanih brojeva
uzimajući u obzir samo one brojeve koji su veći ili jednaki 2 i manji ili jednaki pet.
Zadatak Razraditi logiku programa koji će učitati brojeve m i n. Oba broja moraju bit
prirodna i m mora biti veći od n. Ako taj uvjet nije ispunjen ponoviti učitavanje. Naći i
ispisati binomni koeficijent b jednak m povrh n tj. b=m! / n!(m-n)!
Zadatak Razraditi logiku programa koji će učitati broj n koji mora biti veći od 10. Ako
taj uslov nije ispunjen, ispisati poruku o grešci i prekinuti rad programa. Naći i ispisati
najveći prosti broj manji od n.
Zadatak Razraditi logiku programa koji će najprije učitati prirodan broj n i realan broj
x. Program treba naći i ispisati sumu prvih n članova niza
s=1+x/1!+x**2/2!+..+x**n/n! (** označava stepenovanje).
Zadatak Razraditi logiku programa koji će najprije učitati broj n, koji mora biti prirodan broj
manji od 1000. Ako n ne zadovaljava postavljeni uslov, ispisati poruku i ponoviti
učitavanje. Ako n zadovoljava postavljeni uslov, učitati n brojeva, poredati ih
(sortirati) po rastućem redoslijedu i ispisati tako poredane brojeve.
Zadatak Razraditi logiku programa koji će koristiti matricu od 50 redaka i 50
stupaca. Učitati broj m koji mora biti manji ili jednak 50. Ako taj uslov nije zadovoljen
ponoviti učitavanje broja m. Učitati m * m brojeva u m redaka i stupaca matrice. Naći
i ispisati proizvod članova na sporednoj dijagonali matrice (sporedna dijagonala ide
od desnog gornjeg u lijevi donji ugao).
Zadatak Razraditi logiku programa koji će koristiti matricu od 50 redaka i stupaca.
Učitati brojeve m i n koji odrenuju broj popunjenih redaka (m) i stupaca (n) matrice. m
i n moraju biti manji od 51. Ako taj uslov nije zadovoljen ponoviti učitavanje brojeva m
i n. Učitati brojeve u m redaka i n stupaca matrice. Naći i ispisati najveći broj u
svakom od m retka matrice.
Koliko sma ja shvatio, svrha ovog foruma je pomoci pri problemu, znaci ako programiras nesto i nikako ne mozes naci gresku u programu, a ne da das zadatke koje su ti domaca zadaca na faxu il u srednjoj, i da ti neko to napravi. Koja ti je svrha toga, dobit ces dobru ocjenu il sta ja znam, dobit ces diplomu i znat ces za k*rac? Mislim danasnji ljudi mi nikako nisu jasni ....