Objasnjenje C++ primjera

poruka: 46
|
čitano: 9.880
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Objasnjenje C++ primjera

U pravu si Private.

Možda nije fer da smo ga napali.

Ali, bitno je naglasiti da je vrlo važno ukazati na napisanu glupost jer postoji kritična opasnost da netko napisano pročia i uzme zdravo za gotovo, prenese dalje, netko to napiše u ispitu, padne ispit, padne u depresiju i možda čak počini samoubojstvo, a zbog čega? Pogrešnog objašnjenja koje je netko napisao na forumu!

Kompleksnost našeg svijeta je izrazito isprepletena uzrocima i posljedicama. O svakom potezu uvijek je dobro razmisliti triput, pa još jednom.

Malo se šalim, ali u got my point.Cool

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 17:36 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Objasnjenje C++ primjera

Slažem se ,ali samo malo manje omalovažavanje je svakako poticajno za one koji i dalje žele pomoći drugim

forumašima.Drugo je kad netko ustraje u svojim "pogrešnim "tumačenjima i time nanosi štetu.Namigiva

Private
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

U pravu si Private.

Možda nije fer da smo ga napali.

Ali, bitno je naglasiti da je vrlo važno ukazati na napisanu glupost jer postoji kritična opasnost da netko napisano pročia i uzme zdravo za gotovo, prenese dalje, netko to napiše u ispitu, padne ispit, padne u depresiju i možda čak počini samoubojstvo, a zbog čega? Pogrešnog objašnjenja koje je netko napisao na forumu!

Kompleksnost našeg svijeta je izrazito isprepletena uzrocima i posljedicama. O svakom potezu uvijek je dobro razmisliti triput, pa još jednom.

Malo se šalim, ali u got my point.Cool

Forum nije odgovoran ako pojedinac informacije koje mu se daju uzme zdravo za gotovo. Ako mu je imalo stalo da te informacije budu vjerodostojne onda će ih provjeriti na više izvora ako već nije siguran u onoga koji mu te informacije daje. Zato je uvijek najbolje umjesto rješenja ljudima dati smjernice za rješavanje zadatka. Time će si i sami morati dati malo truda i istraživati na više mjesta, pa time i sa više mjesta potvrditi što je točno ili nije. Usto, stvaraju si pozitivnu radnu naviku i puno će se bolje osjećati kada nešto sami rješe nego kada im netko sve na dlanu ponudi.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 19:53 (Tracer).
16 godina
neaktivan
Objasnjenje C++ primjera

slazem se s tobom Private, i isto tako ti zahvaljujem na pomoci sa prethodnim problemom koji me mucio. puno si mi pomogao i hvala jos jednom...

...ali to nije sve, nazovite odmah i dobi.......salu na stranu....

treba mi jos malo pomoci, zadatak je sljedeci i zakomentiro sam sta mi nije jasno i sta me muci:

tekst zadatka:

U datoteci zaglavlja deklarirajte klasu Tvrtka s podacima clanovima: NazivTvrtke, GodinaOsnivanja, MatBroj koji su privatni, i osigurajte  metode pristupa tj. funkcije  za dobivanje i postavljanje svakog podatka clana. Napisite program koji ukljucuje tu datoteku zaglavlja i stvara funkciju klase Tvrtka za cetiri tvrtki i postavlja njihov nazivtvrtke, godinuosnivanja i matbroj. Stvorite funkciju koja vraca broj zaposlenih za svaku tvrtku. Ispisite te vrijednosti.   

#include<iostream>
#include<string>
using namespace std;

class Tvrtka
{
    private:
        string NazivTvrtke;
        int GodinaOsn;
        int MB;
        long BrZaposl;

public:
        Tvrtka()
        {
            NazivTvrtke="";
            GodinaOsn=0;
            MB=0;
            BrZaposl=0;
        }
~Tvrtka()
{
}

void SetNazivTvrtke(string NazivTvrtke)
{
    NazivTvrtke = NazivTvrtke;
}
string GetNazivTvrtke ()
{
    return NazivTvrtke;
}
void SetGodinaOsn(int GodinaOsn)
{
    GodinaOsn=GodinaOsn;
}
int GetGodinaOsn()
{
    return GodinaOsn;
}
void SetMB(int MB)
{
    MB=MB;
}
int GetMB()
{
    return MB;
}
void SetBrZaposl(long BrZaposl)
{
    BrZaposl=BrZaposl;
}
long GetBrZaposl()
{
    return BrZaposl;
}
long VratiBrZaposlenih(Tvrtka &tvrtka);
};

//ovo je header koji sam napravio posebno pa ga kasnije ukljucio u .cpp...ovdje u .h mi je sve jasno

//ali sam ga svejedno stavio ako treba slucajno radi boljeg razumijevanja....nastavak (cpp) slijedi dolje....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

//evo tu sad taj .cpp i komentari dole di me zafrkava

#include<iostream>
#include<string>
#include"tvrtka-head.h"
using namespace std;
int main()
{
    Tvrtka tvrtka1;
    string NazivTvrtke;
    int GodinaOsn;
    int MB;
    long BrZaposl;

cout<<"Upisi naziv tvrtke: ";
    cin>>NazivTvrtke;
    tvrtka1.SetNazivTvrtke(NazivTvrtke);
    cout<<"Upisi godinu osnivanja: ";
    cin>>GodinaOsn;
    tvrtka1.SetGodinaOsn(GodinaOsn);
    cout<<"Upisi maticni broj: ";
    cin>>MB;
    tvrtka1.SetMB(MB);
    cout<<"Upisi broj zaposlenih: ";
    cin>>BrZaposl;
    tvrtka1.SetBrZaposl(BrZaposl);

cout << "Broj zaposlenih tvrtke " << NazivTvrtke <<": " << BrZaposl << endl;

//tu sam na kraju (kad nisam znao kako da ispisuje preko //funkcije kako se trazi gore u textu

//zadatka (bold-ano)), stavio da ispisuje ovako "drito" toliko //da zadatak radi.

return 0;                                                                   
}

long VratiBrZaposlenih(Tvrtka &tvrtka)
{                                                          
    return tvrtka.GetBrZaposl();            
}                               

//kako napraviti da mi ispisuje zaposlene preko ove tu gore

//funkcije (ili vec neke koja radi)...tu sam je ja nesto probo sprtljat

//al nisam dalje znao primjenit tu funkciju za ispis preko nje

//pa je sve ostalo na ovome...neznam ni dali ovo sta valja. uglavnom, ako netko zna kako

//napravit samo taj dio na kraju dase ispisuje preko te funkcije kako se i trazi u zadatku neka

//mi pomogne. nadam se da ste shvatili sta me muci i sta mi treba pomoc i unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Objasnjenje C++ primjera

hm, nema nitko da mi pomogne? prosli put kad sam post-o problem pomoc je bila gotovo instantna.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Tekst zadatka nije jasan.

pecsz kaže...

U datoteci zaglavlja deklarirajte klasu Tvrtka s podacima clanovima: NazivTvrtke, GodinaOsnivanja, MatBroj koji su privatni, i osigurajte  metode pristupa tj. funkcije  za dobivanje i postavljanje svakog podatka clana. Napisite program koji ukljucuje tu datoteku zaglavlja i stvara funkciju klase Tvrtka za cetiri tvrtki i postavlja njihov nazivtvrtke, godinuosnivanja i matbroj. Stvorite funkciju koja vraca broj zaposlenih za svaku tvrtku. Ispisite te vrijednosti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 14:59 (Tracer).
16 godina
neaktivan
Objasnjenje C++ primjera

a znam da nije jasan. to mogu zahvaliti svojoj profesorici koja je iza laptopa rašpala nokte i cupkala obrve dok su se na slajdovima vrtili ovi bjesomucno nelogicni zadatci. zena zbilja totalno nelogicno i zbunjujuce postavlja te zadatke (u biti prije ce bit da ih kopira od nekog tko ih tako nelogicno postavlja).

anyway hvala ti na pokusaju razumijevanja ovog "đumbusa"...pa ako netko jos uspije sta od tuda probrat i iskemijat nek posalje, bio bih veoma zahvalan.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pecsz kaže...

pozdrav, evo ovako, treba mi pomoc....ako mi neko moze objasnit par linija koda iz jednog zadatka.prema sljedecem zadatku uspio sam vecim djelom rjesit i razumjet neki drugi zadatak koji mi je trebo...dakle shvatio sam sve osim par linija koda koje su mi zbilja nejasne pa ako bi mi ih netko mogao razjasnit. evo zadatak a ispod zadatka cu postaviti dio koda koji me muci:

Jel studiras mozda na veleucilistu u Rijeci???
Ako ne uspijes skuzit rekurziju a malo si u stisci sa rokovima i hoces se cim prije toga rijesit.. javi mi se na PM ;)
16 godina
neaktivan

Nejasno jest,ali jednostavno nemam sad vremena a ne bih ti htio postati pogrešno,pa kad budem bar za jednu tvrtku cjelokupni upis i ispis

možda napravio ,to i postam,i da li ste radili operatore>> ili operatotr<< ili čak operator= kojim slučajem?To me zanima a i da li ste radili default konstruktore i kopi konstruktore

eto to me ovako zanima da se mogu usmjeriti jer ništa nisi naveo koje područje ste obrađivali i što se može staviti u kod?

Sad jednostavno nemam vremena do ponedjeljka iako se radi o relativno laganom zadatku(ispis i upis).

Private
16 godina
neaktivan

ma koliko znam nismo koristili nista od navedenog...eto, hvala Private na interesu, nadam se da ces uspjet ulovit sta vremena za rjesenje ili pokoji hint. hvala u svakom slucaju.

16 godina
neaktivan

Hoću  i postam ali sad jednostavno ne stignem.

Private
17 godina
protjeran
pecsz kaže...

a znam da nije jasan. to mogu zahvaliti svojoj profesorici koja je iza laptopa rašpala nokte i cupkala obrve dok su se na slajdovima vrtili ovi bjesomucno nelogicni zadatci. zena zbilja totalno nelogicno i zbunjujuce postavlja te zadatke (u biti prije ce bit da ih kopira od nekog tko ih tako nelogicno postavlja).

anyway hvala ti na pokusaju razumijevanja ovog "đumbusa"...pa ako netko jos uspije sta od tuda probrat i iskemijat nek posalje, bio bih veoma zahvalan.

ne vidim smisla da ti se išta radi kada ne znaš što točno trebaš napraviti. ovako što god da ti se napravi može biti netočno.
16 godina
neaktivan

Evo mu jednostavan primjer kako napraviti jednu po jednu tvrtku ...pa ne može biti

pogrešno baš sve ,ako ne ,ideja je ovdje pa neka je razvija zajedno s forumašima.

ovako sam napisao za jednu po jednu tvrtku pa neka nešto izvuče iz toga ili bar nauči kako

pisati funkcije ili konstruktor ...uglavnom bar nešto pa neka sam dalje ide ili ako sad može reći

što želi :

#include<iostream>
#include<string>
using namespace std;
class Tvrtka
{
private:
    string ImeTvrtke;
    string GodinaOs;
    string MatBroj;
    int brojZ;
public:
    Tvrtka(const string &,const string &,const string &,int =0);
    ~Tvrtka();
    void setIme(const string &);
    string getIme() const;

void setGodOs(const string &);
    string getGodOs() const;

void setMatB(const string &);
    string getMatB() const;

void BZapo(int);
    int  BZapo() const;

void ispis() const;
};

//deklaracije

Tvrtka::Tvrtka(const string & IT, const string & GO,
               const string & MB, int BRZ)
{
    cout<<"Konstruktor"<<endl;
    ImeTvrtke = IT;
    GodinaOs = GO;
    MatBroj = MB;
    BZapo(BRZ);
}
Tvrtka::~Tvrtka()
{
    cout<<"Destruktor."<<endl;
}

void Tvrtka::setIme(const string &IT)
{
    ImeTvrtke = IT;

}

string Tvrtka::getIme() const
{
    return ImeTvrtke;
}

void Tvrtka::setGodOs(const string &GO)
{
    GodinaOs = GO;

}
string Tvrtka::getGodOs() const
{
    return GodinaOs;

}

void Tvrtka::setMatB(const string &MB)
{
    MatBroj = MB;
}
string Tvrtka::getMatB() const
{
    return MatBroj;
}

void Tvrtka::BZapo(int BRZ)
{
    brojZ = (BRZ<0)?0:BRZ;
}
int Tvrtka::BZapo() const
{
    return brojZ;
}

void Tvrtka::ispis() const
{
    cout<<"Ime tvrtke je : "<<ImeTvrtke<<" "
        <<"\nGodina osnivanja je :"<<GodinaOs<<" "
        <<"\n...maticni broj : "<<MatBroj<<"\n Broj zaposlenika ukupni:"
        <<brojZ<<endl;
}

int main()
{
    Tvrtka moja("Moja","1923","333-444-56",2009);
    cout<<"Informacje o tvrtki :"<<" "
        <<"Ime tvrtke : "<<moja.getIme()
        <<"\nGodina osnivanja je :"<<moja.getGodOs()
        <<"\nMaticni broj je : "<<moja.getMatB()
        <<"\nBroj zaposlenika je :"<<moja.BZapo()<<endl;
cout<<endl;
cout<<"--------------------------------------------"<<endl;
    //druga   
Tvrtka moja2("Moja222","1924","333-444-57",2008);
    cout<<"Informacje o tvrtki :"<<" "
        <<"Ime tvrtke : "<<moja2.getIme()
        <<"\nGodina osnivanja je :"<<moja2.getGodOs()
        <<"\nMaticni broj je : "<<moja2.getMatB()
        <<"\nBroj zaposlenika je :"<<moja2.BZapo()<<endl;
cout<<"--------------------------------------------"<<endl;

cout<<"Ovdje mozes mijenjati broj zaposlenika :"<<endl<<endl;
    moja.BZapo(4017);
    moja.ispis();

return 0;
}

Private
16 godina
neaktivan
Objasnjenje C++ primjera

ja bi nekako htio raditi trainere za igre u c++ dali je to moguće i imate li neke tutorijale???

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
X-edd kaže...

ja bi nekako htio raditi trainere za igre u c++ dali je to moguće i imate li neke tutorijale???

Naravno da je moguće, ali to zahtjeva puno znanja, a pogotovo assemblera. Ja sam čak osobno i napravio jedan trainer za diablo 2 u C++ builderu prije još dosta godina. Treba imati puno strpljenja i znati što tražiš tj. tražiti točno specifične memorijske lokacije, kako preusmjeriti određene akcije na druge adrese (da se npr. ne troše resursi) i sl.. Kasnije to znanje možeš i zlouporabiti za crackanje Smijeh. Primjerice, u nekom programu možeš da se na klik na gumb "registriraj" preskoči adresa funkcije koja se izvršava ako je serial krivi, već da u oba slučaja program izvršava funkciju koja misli da je serial točan. Naravno, ja to nikada nisam radio NevinašceSmijeh.

A tutorijala na netu imaš koliko hoćeš. Google is your friend!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 23:38 (Tracer).
17 godina
neaktivan
Objasnjenje C++ primjera

Neće više tako lako crackati. Ja sam nekoć bio član jedne crackerske grupe (dosta snažne), ali sam se prestao time baviti onog trenutka kada je to postala igra mačke i miša. To je ipak korisno za učenje, a manje za krađu softvera. Danas su te metode zaštite toliko kompleksne da će teško išta uspjeti bez da mu netko tko je aktivan u tome objasni.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice