Muke po JavaScriptu

poruka: 8
|
čitano: 1.186
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Muke po JavaScriptu

Nov sam u JSu (par tutova :D), potreban mi je za realizaciju nekog mini-interpretera. Da ne duljim, imam sljedeći kod:

function element_izraza(znak, vaz) {
            this.sadrzaj = znak;
            if (this.operator = ccoperatori.contains(znak)) {
                this.vaznost = vaz;
                //debug linija: alert(this.sadrzaj + " " + this.vaznost);
            }

}

Ta funkcija bi trebala konstruirati objekt, no iz nekog razloga - drugi argument se ne proslijeđuje. U jednoj drugoj funkciji imam ovakvu liniju:

var k = new element_izraza(x, y);

Po izvšavanju ove linije, odkomentirani alert iz gornje funkcije daje nešto kao "x undefined". Zašto undefined, ako je varijabla vaz uredno proslijeđena?

edit: Sad sam probao izravno alertati "vaz", to također ne radi. Propuštam li nešto bitno vezano uz prijenos varijabli u JSu?

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 21:09 (itf4n).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Muke po JavaScriptu

Nisam ništa provjeravao nego samo na brzinu.....u if uvjetu bi trbalo biti == ili   =  .......samo pitam .Nadam se da je samo greška u pisanju.

Private
17 godina
Muke po JavaScriptu

Ne, namjerno =, jer mi treba pohrana te vrijednosti u tu varijablu (onaj contains vraća boolean... u JSu operator = vraća vrijednost koja se pridruživala, right? mislim da nije to problem, jer if radi kako treba)

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Muke po JavaScriptu

Koji tip podataka ti je vaz (string ili neštro drugo)? Da li parsaš direktno vrijednost ili iz neke varijable? Provjeri da li je varijabla ok prije inicijalizacije...

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 11:03 (dado2202).
17 godina
Muke po JavaScriptu

Integer, za probu sam proslijedio brojevnu konstantu (1, 2...).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Muke po JavaScriptu

hm...ok da ne otvaram novu temu bezveze...

ugl trebala bi mi pomoc oko javaScripta i to ako je moguce neko ko zna da mi samo napise skriptu za izracunavanje oplosja i volumena kocke s time da mi zadamo duljinu stranice a po volji ... (oplosje= 6a2 , volumen= a3) jer se ja mucim nekako i nikako ne ispada dobro...

Bia bi jako zahvalan ako neko uspije :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Muke po JavaScriptu

No ima li iko da zna to napravit ??

Trebalo bi mi danas do 12 i 30 h ako je moguce... bio bi full zahvalan.. :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Muke po JavaScriptu

Nadasve zanimljivo - danas sam otvorio projekt, i sve radi kako treba.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice