Može li mi netko reći zbog čega mi Eclipse izbacuje ovu grešku:
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
at acm.program.Program.main(Program.java:917)
at stanford.karel.Karel.main(Karel.java:202)
Evo i slika.
Može li mi netko reći zbog čega mi Eclipse izbacuje ovu grešku:
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
at acm.program.Program.main(Program.java:917)
at stanford.karel.Karel.main(Karel.java:202)
Evo i slika.
Pretpostavljam da si koristio neki objekt bez da si ga konstruirao.
Možeš li to malo pojasniti. Na internetu sam našao već postavljen Karel program, točnije na stranicama stanforda jer je ovo vezano uz tutorijale na youtube-u, pa mislim da su oni to već sve konstruirali a ja samo trebam zadati narebe koje će karel izvršiti.
Eh tu ti ne mogu pomoći, Javu slabo poznajem a Karel još manje.
Tnx. anyway. Može netko drugi?
Dogodila se iznimka pri pozivu funkcije i zato njen poziv trebaš staviti unutar try-catch bloka. Zašto se iznimka dogodila pogledaj u dokumentaciji (vjerovatno JavaDoc) pa ćeš pronaći i način kako da ju spriječiš.
Javadoc mi je prazan, samo prozor problems pokazuje upozorenje (vidi sliku1), ali to je samo upozorenje a ne greška pa mislim da bi unatoč tome program trebao biti uspješno pokrenut,ostalo sve pokazuje kao da je u redu, ali kad pokušam pokrenuti javi grešku (vidi sliku2), ovo je također dio greške (vidi sliku3). A ovo je projekt koji sam ubacio u eclipse (vidi sliku4). Projekt je u redu, ali očito ja ne radim nešto kako treba. Molim pomoć.
main metod nije static.
public static void main(String args[]){
}
Problem je rješen tako što sam sa stanfordove stranice skinuo stanfordovo izdanje programa eclipse koji podržava Karel program. Inače obična platforma eclipse izbacuje grešku prilikom pokretanja Karel programa.