U ovom kodu po meni ne postoji ništa vrijedno komentiranja, al da pojasnim (s > 64 && s < 91) u ASCII tablici provjeri da li je veliko slovo, ako je onda mu postavi 6 bit na 1 (char)(s | (char)96) 96 je binarno 01100000. I tako se prebaci u mala slova, jer su u malim slovima 6 i 7 bit su uvjek 1, pa sam mogao sam koristiti i 32 (dec) 00100000 (bin), izmjena 6tog bita u 1 bila bi dovoljna za konvertirati u malo slovo. Ovako izgleda binarna ascii tablica https://racunarskapismenost.files.wordpress.com/2014/09/kod-3-e1410715398755.png.
Ovaj kod neće raditi ispravno za UNICODE znakove!
Ipak je objasnjenje poprilicno dugacko. A zbog uvodne izjave sam bio slobodan negativno ocijeniti poruku/odgovor. ;-)
Lambda-Expressions jesu vrlo popularni medju mladjim programerima i izgledaju "cool", ali odrzavanje aplikacije napisane na takav nacin poslije dvije ili tri godine, kad treba nesto dogradit ili nadgradit postaje prava nocna mora. Narocito znaju biti problematicne gnijezdene petlje, koje su u lambdama nekako sakrivene a mogu imati velik utjecaj na brzinu izvodjenja. Ako pravite aplikacije, koje ce imati duzi rok trajanja (neke moje aplikacije su u uporabi vec tamo, od 2003 i .NET 1.1), izbjegavajte necitljive konstrukte i kometrar neka uvijek opisuje zeljenu operaciju. U tvom slucaju npr.:
Za pretvorbu velikih slova (64..91) u mala ako je u pitanji ASCII tabela, dovoljno je podesiti sesti bita na 1
Iz neceg takvog (ispricavam se na slabijem znanju jezika) moze netko i poslije par godina skuziti, koju je namjeru programer imao, kad je pisao kod. U tom duhu je mnogo put bolja uporaba dobrih starih (verbose) konstrukta, ako gledam iz izkustva i prakse.
Pa dobro, da je stavio objašnjenje u kod vjerojatno bi samo napisao pretvaranje velikih slova u mala, ovako je malo dulje objasnio kod na tvoj zahtjev.
Kako god, koristio bitwise OR operator, na int vrijednost chara dodao 32 ili charu dodao char razmak rezultat je isti, onom tko kuži dovoljna je opaska što kod radi, a takvi valjda i pišu aplikacije. On nije stavio komentar jer svi unaprijed znaju što kod radi.
Što se tiče tvoje opaske na lambdu, vjerojatno si u pravu, ali za ove jednostavne stvari bi mogla proći.

, ako možeš spoji, ako ne možeš, ostavi mi osobu bez adrese...

hvala.