Pa par postova iznad piše... Pluralsight, MSDN, CodeProject, Stackoverflow za specifične probleme...
I zašto baš yt tutoriali? Mene prvo što otjera od toga je prepisivanje sourcea...
Vise mi odgovara video sadrzaj od pisanog. Kontam da neko mozda zna nekog youtubera koji se bavi slicnom problematikom.
Preporučujem Microsoft Virtual Academy tu imaš besplatne kurseve sa video predavanjima plus ispite nakon svakog poglavlja. Takođe u kombinaciji sa dvlup-om imaš Challenge koji uključuju C# gdje dobijaš bodove koje možeš koristit za ponuđene nagrade.
Ja sam na ovaj zabavan način "besplatno" dobio licencu za Windows 10 Pro, mislim da još uvijek imaju u ponudi. Što se tiče youtube sadržaja, može poslužiti samo za neke osnovne stvari.
Preporučujem ti knjigu ali najbolje da kreneš sa pisanjem koda i učiš na praktičnim primjerima.
Kreni sa nekim malim projektom i vremenom povećaji kompleksnost, vjeruj mi kako budeš radio ideje će ti same dolazit. Ja sam krenuo na taj način i za par sedmica sam radio na manjim freelance projektima (s tim da sam kao i ti već imao podlogu iz programiranja)...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.