C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 702.445
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: C# - Problemi i rješenja

Pa da li je kod frenda ti dozvoljen taj port, na kraju pogledaj da li je SQL Server servis podignut, odeš u SQL Server Configuration Tools, pa configuration manager, pa servisi, tamo pogledaj da li SQL Server na running.

Mislim ipak da kod frenda nije SQL Server konfigurisan za remote pristup, provjeri to.

14 godina
neaktivan
Odradio sam vec, ali hvala opet.
<div style="width:430px;height:120px;"><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="430" height="100" id="pik_carouse_xml&
13 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Napokon sam se uhvatio učenja C# (po ko zna koji put) i trenutno radim tečajni kalkulator, situacija je ovakva:

Napravio sam klasu koja u sebi sadrzi ime valute, simbol i tečaj (trenutno fiksan, jer jos ne znam dohvatiti sa weba). Nakon toga sam ručno dodao nekoliko valuta, dodao vrijednosti i simbole. Nazivi valuta idu u Combobox, a simbol valute i tečaj bi trebali ići u label, odnosno textfield.

Uspio sam pomoću Combobox.DataSource dodati nazive valuta, ali sam zapeo na dijelu kada na temelju podatka iz Comboboxa trebam dodijeliti vrijednosti za label i textfield. Jedan od načina je switch - case, no nisam siguran je li on ispravno rješenje. Postoji li još neki način?

Hvala svima!

*edit*

pronašao rješenje na stranici:

https://stackoverflow.com/questions/19937115/how-to-populate-textbox-with-data-using-selected-combobox-items

Ako netko ima još nekakvo rješenje, neka slobodno napiše!

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 20:05 (skoosha).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ima li neki (kvalitetan) video tutorial za xamarin ili bilo koji alat za pravljenje android aplikacija sa C#?

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Imam jedan čudan problem, vezan uz ovaj dio koda:

idući2:

broj = nas.Next(y, x);

dajmipodatke(broj);  //ova funkcija vrati određene podatke, nasumični broj se brine da ne budu isti

...

if(...)

{goto idući2;} //ali ako budu isti ova nareba ga vrati nazad da generira novi nasumični broj

Problem je što taj novi nasunmični broj OPET bude isti! Pa ga ovaj goto opet vrati i tako u beskonačnost, zašto se to događa i kako ga popraviti?

Znam da je loše koristiti goto često ali san ga više puta koristio kod ovakvih jednostavnih primjera i nikad nisam imao ovakav problem {#}

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

probaj koristiti while, evo neki bzvz primjer

broj = nas.Next(y, x);

test = broj;

dajmipodatke(broj);

broj = nas.Next(y, x);

while (test == broj)

{

broj = nas.Next(y, x);

}

Valjda si na to mislio, ako ne stavi zadatak pa cemo vidjeti

11 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav! 

Znači, dosadilo mi je stalno upisivati "netsh wlan start hostednetwork" u cmd kad palim komp (jer se žena spaja na wifi preko mog laptopa pa sam napravio sheranu konekciju...), pa sam napisao malu konzolnu aplikaciju. kod:

using System;

using System.Diagnostics;

using System.ComponentModel;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Text;

using System.Threading.Tasks;

namespace VirtualRouter

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

try

{

Process p = new Process();

p.StartInfo.FileName = "netsh.exe";

p.StartInfo.Verb = "runas";

p.StartInfo.Arguments = "wlan start hostednetwork";

p.StartInfo.UseShellExecute = false;

p.StartInfo.RedirectStandardOutput = true;

p.Start();

}

catch (Exception ex)

{

Console.WriteLine(ex.ToString());

Console.ReadKey();

}

}

}

}

Problem je u tome što želim da se ta aplikacija pokreće pri startup-u. Ona se svaki put pokrene, ali ne izvrši naredbu, jer ona mora biti izvršena kao administrator. Sve sam pokušao ali nikako, pa bih vas molio za malo pomoći. Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mean_machine kaže...

probaj koristiti while, evo neki bzvz primjer

broj = nas.Next(y, x);

test = broj;

dajmipodatke(broj);

broj = nas.Next(y, x);

while (test == broj)

{

broj = nas.Next(y, x);

}

Valjda si na to mislio, ako ne stavi zadatak pa cemo vidjeti

Izjava dana: JA SAN KRETEN, nije bio u ovom problem nego u nečemu drugom, (ne svjesno, ali preočito) san napravio program koji zapne u toj goto naredbi pa se čudio zašto se to dešava {#}

BTW hvala na ovom while konceptu, još jedan koristan način izbjegavanja goto naredbe :)

IRebic
17 godina
odjavljen
IRebic kaže...

Izjava dana: JA SAN KRETEN, nije bio u ovom problem nego u nečemu drugom, (ne svjesno, ali preočito) san napravio program koji zapne u toj goto naredbi pa se čudio zašto se to dešava {#}

BTW hvala na ovom while konceptu, još jedan koristan način izbjegavanja goto naredbe :)

GOTO će ti stvarno užasno rijetko trebati...

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Čim vidim goto odmah mi se kosa digne..

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

jeli možda netko zna kako:

1.) u c# kada kliknem na radiobutton 1 da se sve vrijednosti odabrane u combobox-u (koje možeš odabrati samo ako klikneš radiobutton2) resetiraju a ne da ostanu kao prethodno odabrane

2.) isto tako kako da kod ovaj kod prebacim u c# :
#include<stdio.h>
int main (void) {
    char slovo;
    float broj1;
    int broj2;

scanf("%f%c%d", &broj1, &slovo, &broj2);
    if(var=='p')
        {

printf("%.1f%d%c", broj1, broj2, slovo);

}

getch();
    return 0;

}
nadalje ovaj kod u c-u izbacuje 5.05p a meni treba 5.5p pa ako imate neki savjet kako to poboljšati (a funkcija je da upišeš recimo 5p5 a on ti izbaci 5,5pF)

3.) sljedeći problem u c# je da mi nesmije izbaciti vrijednost dok ne odaberem 5 stvari iz s comboboxa ali kada odaberem samo 4 izbaci mi se error (koji bi i trebao tu biti), ali mi se rješenje i dalje prikaže, a nebi trebalo dok se svih 5 combobox-a ne odabere
4.) i još za kraj kako u c# kada npr. input bude 103 output bude 10*10^3 tj. da zadnji broj bude potencija koja će množiti prva 2 broja

nadam se da razumijete kaj vas pitam i ako bi mi netko mogao pomoći ubrzo jer je ovo maturalni rad i treba biti gotov do uskrsa (p.s. ako treba nekome kod da lakše razumije neka javi u PM) - uglavnom ovaj program trebao bi prepoznavati kondenzatore po bojama i oznakama

NAPOMENA ! svi oni koji bi pomagali za novce nemojte ni odgovarati jer da se ima novaca maturalni rad bi bio nekaj drugo

EDIT: evo stranice koja bolje objašnjava:http://www.csgnetwork.com/capcccalc.html

Lezim na krevetu i gledam nebo boje tvojih ociju i razmisljam si, gdje mi je jeb**e krov?
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 19:51 (Mr.Croatian100).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav,

imam jedan vec poveliki projekt napisan u C# (nekoliko desetaka tisuca linija...). Zanima me rad tog programa na linuxu.

Koji IDE mi preporucujete za rad na linuxu?
Mogu li na linuxu koristiti nesto slicno windows formsima?

U programu koristim user32.dll i kernel32, postoje li zamjene za to?

Puno hvala na svim odgovorima! 

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za C# na linuxu možeš koristiti MonoDevelop. Za ostalo nisam siguran.

Proguglao sam na netu i našao ovakav odgovor.

MonoDevelop does not have a Windows Forms GUI designer, so you can't design your GUI using MonoDevelop. You should however be able to open your project in MonoDevelop and compile and run/debug it (you can also just copy over the binary from Windows and execute it on Linux).

web developer
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 19:04 (Wedran Dev).
13 godina
neaktivan

Radim igru pogađanja, računalo zamisli broj, ti uneseš broj koji misliš i onda on ispisuje je li je broj veći ili manji sve dok ne dođeš do rješenja, kada unesem broj koji nije int aplikacija crasha, trebao bih ubaciti uvjet ako znak koji je unsen nije int da se ispiše poruka "krivi unos" ili sl. 

Probao sam s:

if(guess!=int)

MessageBox.Show("Krivi unos");

int number;

private void MainFormLoad(object sender, EventArgs e)
        {
            //generator broja
            Random generator = new Random ();
            number = generator.Next(0,101);
            MessageBox.Show("Zamislio sam broj, pogodi koji!");
        }

void Button_guessClick(object sender, EventArgs e)
        {
            int guess = Convert.ToInt32(textbox_guess.Text);

if(guess>number)
            {
                MessageBox.Show("Broj je MANJI od unesenog!");
            }

if(guess<number)
            {
                MessageBox.Show("Broj je VEĆI od unesenog!");
            }

if(guess==number)
            {
                MessageBox.Show("Bravo, pogodio/la si!");
                Application.Exit();

}
        }
    }
}

16 godina
neaktivan
Defa.psd kaže...

int guess = Convert.ToInt32(textbox_guess.Text);

Iskoristi umjesto toga int.TryParse.

Nešto kao

bool guessIsNumber = int.TryParse(textbox_guess.Text, guess);

if (!guessIsNumber) //poruka o grešci

Daklem tryparse kao argument uzima vrijednost, drugi argument je gdje će pospremiti broj ako parsiranje uspije a povratna vrijednost je boolean ovisno o tome da li je parsiranje uspjelo ili ne.

12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Konačno sam sa konzolnih aplikacija prešao na WPF. Sad radim mali programček u koji bi se trebao upisati pojam,izabrati browser i stisnuti search te ga program otvara traženi pojam u browseru. Izbor browsera sam napravio sa checkboxevima i ovdje mi se javlja problem oko kojeg tražim pomoč. Izbor je između tri browsera (Mozila Firefox, Internet Explorer  i Google Chrome).Kada korisnik koji nema npr Mozilu izabere da želi baš nju koristiti, program puca. Tako  da  bi trebao nekako provjeriti i i onemogučiti označivanje browsera kojeg korisnik nema   ili  da samo MessageBox kaže da nije mogao pronači browser. Unaprijed hvala.{#}

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

try

Process.Start("putanja/do/ffoxa/firefox.exe");

catch (Exception ex) // možeš točan, tipa, not found i sl

MessageBox.Show("Firefox nije instaliran ili se ne može pokrenuti");

Process.Start("iexplorer.exe"); // failsafe, njega svatko ima

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
C# - Problemi i rješenja

Zašto checkbox, ovdje bi radiobutton ili combobox bio primjereniji, od više izbora odrediti jedan, checkbox je za alternativu da ili ne.

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Imam pitanje u vezi c# koliko zanm on se koristi za izradu app za wp pa me zanima dali postoji neko sucelje kao android studio za win7

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Misliš na IDE? Pa logično - Visual Studio. Za WP imaš Visual Studio Express for Windows Phone, tako se prije zvao, kako je sad ne znam.

13 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav,

trenutno pokusavam napraviti program u C# i podijelio sam ga na 3 panela. Prva dva su uvijek ista, dok se na 3. panelu kontrole mijenjaju.

Te kontrole koje se mijenjaju su napravljene kroz 5 user control formi. No, javio mi se problem kad imam opciju dalje na jednoj formi, kako da joj kažem da popuni panel sa kontrolama druge forme.

Pokušavao sam sa Delegates, no svi primjeri se odnose na popunjavanje textboxa, pa mi je teško skužiti kako dodati kontrole u panel.

Može li netko pomoći oko problema ili zna neko bolje rješenje?

Hvala!

*rješenje*

https://stackoverflow.com/questions/9847808/how-to-add-a-control-to-a-panel-on-a-form-from-another-user-control

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 8:06 (skoosha).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

ok pošto me valjda nitko ne razumije trebam pomoć u vezi ovoga:

1) kada mi je odabran radiobutton1 hoću da se picturebox i textbox resetaju kao npr. za combobox: combobox1.selectedindex=-1

2) nadalje trebam napraviti da u nekom textboxu ja upišem bilo koji broj i jedno slovo, a da se u drugom textboxu pokaže taj isti broj sa slovom (npr. 1n3 da izbaci 1.3n)

3) kako da mi se vrijednost pokaže samo ako su svih 5 combobox-eva odabrana (bilo koja vrijednost)

p.s. ovo mi je jako hitno jer moram predati maturalni rad do 1.5.2014.

Lezim na krevetu i gledam nebo boje tvojih ociju i razmisljam si, gdje mi je jeb**e krov?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

1) textbox.Text = ""; Picturebox.Image = null; (pciture box ne koristim, ovo je napamet)

Ovo sve stavi event od radiobutton1 (clicked, changed ili tako nekako)

2) ovo je malo teže jer moraš napraviti nekakvu validaciju (kak' mi danas ide{#}) - ovo isto preko eventa: pazi, evenata imaš malo more, odaberi onaj koji ti najbolje odgovara. Preko validacije provjeri imaš li n (ili bilo koju vrijednost) i shodno tome ispravi vrijednost texbox-a.

3) moraš na neki način pratiti vrijednosti combobox1 do combobox5. Početničko rješenje je da u svakom eventu (click ili change ili index changed) provjeravaš svaki combobox.

Nekako mi izgleda da ti ovo baš i nije pretjerano poznato.

11 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

pozdrav

e ovako imam zadatak da u C# napravi program koji ce racunati opseg tj. kad unesem u prvi text box donju granicu npr 1, a u drugi text box 5 i kada kliknem na suma (command button) on treba da izracuna na sljedeći način: 1+2+3+4+5=15 i da u labeli za rezultat ispise 15. znam da ide preko for petlje pa ako bi neko mogao pomoc bio bi veoma zahalan

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

nitko nema rješenje za master07 problem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 20:42 (smit).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
smit kaže...

nitko nema rješenje za master07 problem?

Riješeno

14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

pozdrav ljudi prije sam vas pitao o c# i pomoglo mi je dosta ali sad imam stvarno hitan problem koji moram riješiti do 14.5. inače padam i idem na jesenski rok za obranu maturalnog rada i samim time neću moći fakultet upisati (barem sam tak čuo)

evo u čemu je problem (textbox1 će biti input, a textbox2 output i sve će se to pretvoriti button-om):

meni inputi trebaju biti n5 (ili bilo koji br. ali slovo mora biti ovo) ili 5n6 ili 5n a output mora biti 0,5n ili 5,6n ili 5n (normalno svaki za svaki nemože sad n5 biti 5n6 itd.)

nadalje trebam upisati broj od samo 3 znamenke a treća mora biti eksponent npr. 332, a output je 33*10^2 pa sada da ne upisujem 900 mogućnosti ima li kraćeg puta

i za zadnje input treba biti recimo 432K a output 432 +- (ovo je kao plus minus jedno ispod drugog) 25% znači K je 25% a ovo se samo prepiše

ovo je krajnje hitno jer mi je mentor luđak, drao se na mene jer sam napravio elaborat kako treba a on tvrdi da tako nije on rekao i što je najbolje prošli tjedan pola razreda koji nisu htjeli doći ranije u školu gledati kako neki ljudi imaju prezentaciju su kod njega dobili 1 i neopravdani (uključujući mene) iako je naglasio da one koje to ne zanima nemoraju doći i usput mi je osobno rekao da to što sam morao ići na kontrolu kod doktora (imam problema s astmom) nije isprika

pardon ako sam se raspisao o privatnom životu ali stvarno je hitno i molim dobre duše da mi pomognu, ako treba poslati ću im cijeli kod pa da vide gdje sam pogriješio

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

i kaj niko nema rješenje za moj problem ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako već očekuješ da ti netko pomogne bolje objasni problem i stavi isječke coda koji ti nisu jasni. Ovi tvoji inputi i outputi su potpuno nejasno objašnjeni s tvoje strane da uopće niti ne čudi što nitko ništa ne piše. Počni ispočekta i JASNO objasni što je input i kakav treba biti. Ista stvar i za output itd...

14 godina
neaktivan
Mr.Croatian100 kaže...

i kaj niko nema rješenje za moj problem ?

...rješenje je "motka preko leđa" il' bar tjedan dana ne igranja igrica na kompu i izbjegavanja nastave nego učenje...

to što si ti tu zbrljo ni HAL ne bi prožvakao, nije ni čudo da ti je mentor "lud", jadan čovjek trudi se da vas nešto nauči a vi ne marite za to...

...koliko vidim imaš 2 obična textboxa, 1 gumb za akciju i 3 radnje, fino rastavi unos na faktore koji ti trebaju, ubaci u varijable i primjeni jednostavne računske formule, ne moraš ti ništa računati, kod će to umjesto tebe, a onaj "n" ti je valjda standarda oznaka za broj tj. "number" ;)

uči, sinko uči, ti bi na faks a jednom kad ispadneš iz obrazovnog sistema više nikog neće biti briga za tebe pa ćeš se pitati što i kako dalje...

u krajnjem slučaju vidi da nemaš kakvu simpatiju iz razreda koja nije izostala sa nastave i koja je pratila mentorova predavanja, pa fino spoji ugodno sa korisnim, sretno!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice