C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 703.189
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: C# - Problemi i rješenja
Sum_of_all_fears kaže...

Ja mislim da je on ciljao na UserControl. Dakle, na klik na button na formi da se loada druga user kontrola...

Možda, ali sumnjam, s obzirom da je naglasio da je početnik, nije čovjek drugačije mogao opisati navigaciju. :D

14 godina
C# - Problemi i rješenja

imam jednu formu (WPF) na kojoj radim neko pretraživanje. Na njoj imam 2 Calendar kontrole na kojoj odabirem 2 datuma (imam recimo txt file s datumima i moram odabrati samo neke koji su između tih datuma koji su na Calendar control odabrani) i search button. Dešava mi se da moram po 2 ili više puta kliknuti na search button da bi se on aktivirao. Nije neka količina podataka da bi trajalo dugo, nego jednostavno prvi (ponekad ni drugi ni treći) put ne uhvati. Isto tako sam primjetio da moram 2put kliknuti na željeni datum da bi se on selektirao. A i recimo 2put na X da bi zatvorio prozor. Ko da mi je stalno fokus na kalendaru??

Probao sam umjesto kalendara staviti 2 textboxa i datum unjeti ručno, onda sve radi kak bi i moralo, znači da negdje griješim s calendarom...?

Ili je to neki bug??? 

Radim na visual studio express 2013 (.NET 4.0 jer bude app išao i na winxp),

[URL="http://goo.gl/KpG4TT"]ANKETA[/URL] o kineskim mobitelima i [URL="http://goo.gl/xLCF5F"]REZULTATI[/URL] ankete

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Daj source jer ovako napamet... Može bit bilo šta.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina

isječak iz xaml:

<Calendar x:Name="cal1Calendar" HorizontalAlignment="Left" Margin="30,508,0,0" VerticalAlignment="Top"/>

<Calendar x:Name="cal2Calendar"  HorizontalAlignment="Left" Margin="236,508,0,0" VerticalAlignment="Top"/>

a tu je dio koda koji puni podatke u listu i listview, ako je datum iz datoteke  između datuma podešenih na cal1Calendar

if ((DateTime.Parse(parts[0]) > cal1Calendar.SelectedDate)  & (DateTime.Parse(parts[0]) < cal2Calendar.SelectedDate))

{

_searchPodaci.Add(_podacilin);

_searchDataListView.Items.Add(_podacilin);

}

_searchPodaci je lista slogova iz datoteke, u nju se ubacuju podaci ako je pročitani datum između 2 postavljena

parts[0] je dio sloga koji se čita iz datoteke, razdvojen sa line.Split.

Velim dok unesem datum u 2 textboxa radi ok, samo dok je na formi kalendar onda se navedeno dešava...

[URL=&quot;http://goo.gl/KpG4TT&quot;]ANKETA[/URL] o kineskim mobitelima i [URL=&quot;http://goo.gl/xLCF5F&quot;]REZULTATI[/URL] ankete
14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pomooc !!

Trebao bi mi kod koji, racuna zbroj slova koji upisem, i u narednom textboxu izbaci taj zbroj svih slova u rijeci ili recenici..pozz

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni treba 100€ pa ne 3.14zdim ovuda. Zadaće ne rješavamo. Napiši di si zapeo pa ćemo pomoć.

14 godina
C# - Problemi i rješenja

Komunikacija između prozora

Pišem programčić kojim bi se vodili neki podaci (spremaju se u klasu "podaci" i u csv datoteku, slično ko i na DUMP-ovim videima) samo bi ja htio i implementirati da se neki slog uredi i nakon toga spremi u datoteku.

Imam 2 prozora, prvi islista sadržaj datoteke (u listview) uzima odabrani slog i predaje sve podatke drugom windowu koji ih ispisuje da bi se mogli promijeniti.

Tu sad neznam kako da dok se ti podaci promijene, da ih vratim prvom prozoru da ih on pospremi nazad u csv.

evo, ovako šaljem podatke dok pozivam prozor za uređivanje:

private void _urediButton_Click(object sender, RoutedEventArgs e)

{

var index = _dataListView.SelectedIndex;

var _trenutni = _podaci.ElementAt(index);

//MessageBox.Show(_trenutni.Ime.ToString());

Uredi urediWindow = new Uredi(popis parametara koje šaljem...);

urediWindow.Show();

_podaci.RemoveAt(index);

}

znači moram nekako vratiti podatke prvom prozoru dok se na prozoru za uređivanje klikne na spremi.

Hvala

[URL=&quot;http://goo.gl/KpG4TT&quot;]ANKETA[/URL] o kineskim mobitelima i [URL=&quot;http://goo.gl/xLCF5F&quot;]REZULTATI[/URL] ankete

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
vlovrec kaže...

Komunikacija između prozora

Pišem programčić kojim bi se vodili neki podaci (spremaju se u klasu "podaci" i u csv datoteku, slično ko i na DUMP-ovim videima) samo bi ja htio i implementirati da se neki slog uredi i nakon toga spremi u datoteku.

Imam 2 prozora, prvi islista sadržaj datoteke (u listview) uzima odabrani slog i predaje sve podatke drugom windowu koji ih ispisuje da bi se mogli promijeniti.

Tu sad neznam kako da dok se ti podaci promijene, da ih vratim prvom prozoru da ih on pospremi nazad u csv.

evo, ovako šaljem podatke dok pozivam prozor za uređivanje:

{

Uredi urediWindow = new Uredi(popis parametara koje šaljem...);

urediWindow.Show();

_podaci.RemoveAt(index);

}

znači moram nekako vratiti podatke prvom prozoru dok se na prozoru za uređivanje klikne na spremi.

Hvala

Ako ih u drugi prozor šalješ po referenci onda imaš jednak zapis u obje forme i objekt je isti bez obzira gdje radiš izmjene.

Freak Show Inc.
14 godina

a kako da ih pošaljem po referenci? Ako ispred parametara stavim ref baca mi grešku da je krivog tipa (the best overloaded method match has some invalid parameters...)

{

Uredi urediWindow = new Uredi(ref _trenutni);

urediWindow.Show();

_podaci.RemoveAt(index);

}

Ako ispred _trenutni maknem ref onda nema greške i podaci se šalju

12 godina

Jel ti konstruktor od 'Uredi' isto ima u deklaraciji 'ref'?

15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav,

Ovako trebao bi napraviti web aplikaciju za pretraživanje teksta iz txt fileova. Tražio sam po netu i nisam našao ništa pametno pa bi mi trebao neki savjet kako to riješit?

Problem je što ce fileova biti dosta cca 100 komada i relativno su veliki cca 5Mb tak da imam otprilike 10 000 000 redaka. S obzirom da je to web aplikacija treba to množit i s brojem pretraživanja.

Pa nisam ni sam pametan kak to napraviti da to radi brzo.

Pretraga može biti jedna riječ ili više njih, i mora mi vratiti file u kojem je nađena i poziciju ( broj retka ili poziciju riječi) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 9:02 (Nix1100).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ja bi te fajlove prvo poslao u bazu

foreach (File fajl in List<Files>) // može i stream ili što ti već zgodno

{

// ne ovo c/p-at, prilagodi, sredi, ovo je pseudo

string redak = fajl.ReadLine() // ovo je definitivno krivo, tako možeš samo Stream čitati

query = "INSERT into files_t (id, file_id, line_no, line_txt) VALUES (id_retka, 'fajl_001', 1, redak); // tako bi tablica mogla izgledati

nekisqladapter.ExecuteNonQuey(query); // naravno...

}

i sad kad fino imaš sadržaj svakog fajla u SQL bazi, search lupaj sa LIKE

query = "SELECT file_id, line_no, line_txt FROM files_t WHERE line_txt like '%neki string koji tražiš%';

Da meni tako nešto treba, tako bi ja išao. E sada, koliko se često fajlovi mijenjaju, di ustvari jesu, kako to sve organizirat itd... Treba nam malo detalja.

Ovo rješenje je relativno grozno i sigurno netko ima bolju ideju ali pošto se radi o milijunima redaka, freetext searchu i web aplikaciji, ovaj trik sa uploadanjem fajlova na SQL mi se čini kao jedini logični izbor (radi brzine pretrage).

15 godina
protjeran
C# - Problemi i rješenja

Zna li itko postoji li kakav program/ili ga zna napraviti koji mi omogućuje da se pc gasi nakon 1 sata korištenja s time da odlaskom u sleep mogu pauzirati odbrojavanje i buđenjem iz sleepa nastaviti?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Lako ga iskodiras sam u svega par linija koda.

Treba ti timer koji ce okidati Process.Start("shutdown","/s /t 0") za gasenje

I jos trebas uloviti PowerModeChanged event, koji ce pauzirati/nastaviti timer.

17 godina
odjavljen
deva666 kaže...

Lako ga iskodiras sam u svega par linija koda.

Treba ti timer koji ce okidati Process.Start("shutdown","/s /t 0") za gasenje

I jos trebas uloviti PowerModeChanged event, koji ce pauzirati/nastaviti timer.

Mislim da u sleep modu timer neće uopće ni raditi jer ne broji vrijeme od neke konkretne točke nego samo tickove... (bar mislim)

Freak Show Inc.
15 godina
protjeran
C# - Problemi i rješenja

Može mi netko napraviti taj program jer ja od programiranja jedino znam gluposti koje smo na faksu radili :)

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
EZY-E kaže...

Može mi netko napraviti taj program jer ja od programiranja jedino znam gluposti koje smo na faksu radili :)

Mogu ja, podsjeti me za vikend - prije ne stignem nikako...

Freak Show Inc.
16 godina
EZY-E kaže...

evo jedan moj programcic koji sam napravio za svoje potrebe prije par mjeseci i mislim da je to ono sto tebi treba

download

(zahtjeva net framework 4.5, ako imas win 8 nemas brige)

ili druga opcija, Shutdown Start Remote. ja to zapravo koristim. android app u kombinaciji sa java desktop programcicem

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 14:41 (jurluk).
15 godina
protjeran
jurluk kaže...
EZY-E kaže...

evo jedan moj programcic koji sam napravio za svoje potrebe prije par mjeseci i mislim da je to ono sto tebi treba

download

(zahtjeva net framework 4.5, ako imas win 8 nemas brige)

ili druga opcija, Shutdown Start Remote. ja to zapravo koristim. android app u kombinaciji sa java desktop programcicem

A bude se pauziralo ako odem u sleep?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 15:39 (EZY-E).
16 godina
EZY-E kaže...

ah, otkud da znam, probaj pa ces vidjet. to je do windowsa ili do tog programa ili cega vec, moj i ovi drugi programi nemaju s tim veze

15 godina
protjeran
jurluk kaže...
EZY-E kaže...

ah, otkud da znam, probaj pa ces vidjet. to je do windowsa ili do tog programa ili cega vec, moj i ovi drugi programi nemaju s tim veze

Probao, super funkcionira, jedino bih volio kakav manji prozorčić u donjem desnom uglu (kako je bilo na xp-u) da uvijek vidim koliko imam još vremena :)

16 godina
EZY-E kaže...
Probao, super funkcionira, jedino bih volio kakav manji prozorčić u donjem desnom uglu (kako je bilo na xp-u) da uvijek vidim koliko imam još vremena :)

ah, jedino mozes minimizirat, pa se na hover mišem preko ikone u trayu pokaže popup sa vremenom do kraja

14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

ako moze pomoc okko koda, da mi sabere brojeve u texboxu1 i textboxu2 i da ispise u textbox3 kada kliknem ba button "+" ? ako moze pomoc pozz

&lt;div style=&quot;width:430px;height:120px;&quot;&gt;&lt;object classid=&quot;clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000&quot; width=&quot;430&quot; height=&quot;100&quot; id=&quot;pik_carouse_xml&

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
pehly kaže...

ako moze pomoc okko koda, da mi sabere brojeve u texboxu1 i textboxu2 i da ispise u textbox3 kada kliknem ba button "+" ? ako moze pomoc pozz

Gdje si zapeo?

Freak Show Inc.
14 godina
C# - Problemi i rješenja

vs 2013 hang.

Dok pokrenem kod s debuggingom otvori mi se 5-6 praznih prozora (watch) i sve stane... Moja aplikacija se ni ne pokrene.

Dok idem na start without debugging program uredno radi. Imam dojam da se sve zajedno preoptereti, vent na laptopu se počne ubrzano vrtjeti...

Probao sam ga ostaviti 5min, niš se ne događa. Laptop nije neki ultra jaki, ali nije ni jako slab (2x1.9Ghz,4GB ram, SSD disk, win8)

Nemogu ni niš zaustaviti, samo prozor javi not responding i tako stoji. AKo kliknem na x za zatvaranje win me sami pitaju dal da ga prisilno zatvore i to prođe.

Jel moram negdje nešto isključiti?

Relativno sam friški, pa mi nije materija do kraja poznata oko dobuggiranja

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pomoc oko zadataka za vjezbu:

1.  Napišite C program koji računa zbroj svih članova neparnih stupaca dvodimenzionalnog polja realnih brojeva naziva polje.

U dvodimenzionalno polje dimenzija 3x3 potrebno je pohraniti odgovarajući broj elemenata putem tipkovnice prilikom izvođenja programa. Nakon toga program računa zbroj svih članova neparnih stupaca i ispisuje ga na zaslon.

2. Napisati C program koji učitava elemente matrice dimenzija 2x3. Program treba transponirati matricu (transponirana je ona matrica, kojoj su zamjenjeni retci i stupci). Matricu treba ispisati na ekran prije i nakon transponiranja.

Primjer:

Ispis matrice:

0        3        1

1        4        2

Ispis nakon transponiranja:

0        1         

3        4

1        2

Pa eto ako netko moze napisati kod i objasniti bio bih veoma zahvalan :)

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
odjavljen
Bazen21 kaže...

Pa eto ako netko moze napisati kod i objasniti bio bih veoma zahvalan :)

Kao prvo - ovdje se ne pišu zadaće osim ako jasno preciziraš gdje si zapeo i pokažeš kod koji si do sada napisao da riješiš zadatak.

A kao drugo - nisi se čak udostojio ni u pravu temu postaviti post (ovo je C# a ne C). Odi i uči... {#}

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ovako ljudi, imam jedan zadatak na kojem sam poprilično zapeo.

Zadatak glasi ovako:

Using WHILE loop write application that will prompt the user to input student name.
"Please students first name" then
"Please students last name"
Declare variable countStudent that will keep count of students entered.
Read values then display "Please enter student No: " + countStudent:
Create array of strings, called studentNames, that will keep students names in format "firstName, lastName" (notice ", " comma and space).
Repeat process until user enters 6 students.
After 6th student display message "Total of {0} students is entered.", totalStudents.
If last number in your e-mail address is odd number 1,3,5
   Display all students in studentNames using FOREACH
If last number in your e-mail address is even number 2,4,6 or 0
   Display all students in studentNames using FOR loop
Ovo je dosadašnji kod što sam napisao:
foreach dio koji se nalazi u gornjem kodu sam uzeo od druga, mada nisam siguran da to uopšte i treba tako uraditi. Problem je u tome što ja ovaj dio ne mogu nikako da uradim:
If last number in your e-mail address is odd number 1,3,5
   Display all students in studentNames using FOREACH
If last number in your e-mail address is even number 2,4,6 or 0
   Display all students in studentNames using FOR loop
A da budem iskren, ne mogu to baš nešto pretežno puno ni skontati šta profesor uopšte i traži.
Edit:
Što se tiće ovog foreach dijela u kodu, to je zapravo i tačno, jer je to urađeno za neparne brojeve, sad ne znam kako treba napraviti za parne brojeve koristeći for petlju.
Kao parazit, ulazim u ljude. - Mel
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 22:12 (Aliser).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ajde bar da ti pomognemo oko logike pa ga probaj sam isprogramirat

pretpostavit cu da znas barem neke osnove stvari kao sto su indexi polja je kasnije kad budes zbrajao neparne prvi index je 0.

1 zadatak. trebas definirat 2D polje tipa int (ne znam c pa ce dio koda biti u c# i pseudokodu) i varijablu koja ce spremati zbroj elemenata

int [,] polje = new int [3,3];

int zbroj=0;

zatim unijeti elemente polja a to pomocu ugnijezdjene for petlje da mozes pristupiti svakom clanu  2D polja

for (int i =0; i<3;i++)

for (int j =0; j<3;j++)       

polje[i,j]=unosSaTastature;

sad je vrijeme za zbrajanje neparnih stupaca

opet ugnijezdjena for petlja za pristupanje svakog clana i naravno treba nam neki uvjet za zbrajanje clanova neparnih stupaca

for (int i =0; i<3;i++)

{

for (int j =0; j<3;j++)

{      

if(i%2==0)zbroj= zbroj +polje[j,i];  //jer je prvi index 0 stoga je ovakav uvjet

}

}

ispisNaEkranu(zbroj);

ako se imas namjeru bavit ovim primi se koda i samo deri

2. zadatak probaj sam

16 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Napravio sam app koji mi iz textBoxa unosi podatak u bazu..

Na laptopu mi je MS SQL Server 2012 express verzija i omogucio sam remote prema ovome, aplikacija je isprobana na laptopu i računalu i podaci se pohranjuju u bazu, dao sam frendu nek isproba no njemu baca grešu kao da nemože uspostaviti vezu na sql server. Nemam  baš iskustva pa me zanima dal moram još neke postavke omogućiti ili na frendovom kompu nešt blokira?

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice