C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 706.420
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Nema 64bit VS...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: C# - Problemi i rješenja

Ja vidim da ima

VS2012 x64 VS2012 x64
Razlika je u tome što x64 ima i x64 compiler pa možeš raditi x64 aplikacije + nisi ograničen na 2GB RAMa kod većih projekata (tebi vjerojatno nebitno).

http://nighthawk-software.blogspot.com/
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Instalacija kao takva je jedna...

A izrada aplikacije (64/86) je dio project propertia....

0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Vidi stvarno, pokreće ga kao x32. Uopće se nisam zagledao u to...

16 godina

64-bitne aplikacije su brže?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
16 godina
odjavljen

Možda.

13 godina
neaktivan

Time se nemoj zamarati sada, skini VS, bilo kakav i uči programiranje, to ćeš moći primjeniti i na 32 i na 64 bit-a, a kada dođe do potrebe za drugom arhitekturom, znat ćeš već kako i što. :D

Tu se malo raspravljalo o 64 bita.
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/kako-se-programira-hrvatskoj/22550.aspx

16 godina
C# - Problemi i rješenja

Trebam skinuti VS for Windows Desktop i VS for Windows 8 da bi radio obične i Metro aplikacije?Dal VS Professional ima sve to?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da, imaš sve u Professional verziji.

Windows Store Windows Store
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 10:46 (royalhero).
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav, samo da vas pitam za snimanje slike u bazu podataka koristim direktno snimljeno sliku u bazu na slijedeći način:

public byte[] SlikaToByte(Image slika)
        {
            MemoryStream ms = new MemoryStream();
            slika.Save(ms, System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Jpeg);
            return ms.ToArray();
        }

byte[] slicica = SlikaToByte(SlikaBox.Image);

eh ovo funkcioniše sve po ps-u, ali me zanima kako da snimim string slike u bazu a sliku u neki folder sa slikama, jeli previše zahjevno.... ili ....

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možeš, naravno. Preko nekog File Dialoga otvoriš sliku, u određeni folder spremiš sliku kao Bitmap, a onda u bazu spremiš putanju.

Evo ti jedan od načina, iskoristio sam onaj projekt od auta. :D

Kôd Kôd
16 godina
odjavljen
C# - Problemi i rješenja

Zašto bitmape?

Zauzima previše prostora i sporo se loada (pogotovo preko weba). Evo kako to riješit kao jpeg.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Zašto bitmape?

Prvi mi pao na pamet, isti mu đavo sada.

Ima tu još posla, zabraniti učitavanje drugih formata, tj. postaviti ekstenzije koje je moguće tim file dialogom učitati, ali ovo je samo eksperiment, kako da ne sprema u bazu sliku, nego njezinu putanju, a sliku spremi negdje.

15 godina
odjavljen
C# - Problemi i rješenja

Vi gore, jel to spremate sliku kao BLOB type u bazu? To je big no-no. Kako je i netko rekao, spremi putanju do slike u bazu, a sliku uploadaj u neki folder.

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne, ne, nismo ludi Smijeh

Import kao jpeg, move u određeni folder, spremi putanju u DB kao nvarchar(max).

13 godina
neaktivan
alankish kaže...

Vi gore, jel to spremate sliku kao BLOB type u bazu?

Odakle ti to? Pa to momku i objašnjavamo - kako je postaviti u neki folder i putanju u bazu. ;-)

Sum_of_all_fears kaže...

nvarchar(max).

Obavezno, jednom sam postavio ograničenje, a za file name postavio GUID, koliko je samo psovki ka gospodinu otišlo... :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 23:27 (royalhero).
15 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

royalhero kaže...

Znam da niste, ali za sebe nisam siguran Smijeh Učiniše mi se kao da momak sprema cijeli array, odnosno binary kao takav u bazu umjesto da uzima putanju i sprema je u bazu, ali nevidim cijeli kod, pa je teško procijeniti.

17 godina
odjavljen
C# - Problemi i rješenja

Nije loše spremati cijeli byte[] u bazu pogotovo u današnje vrijeme. Ako se radi o pojedinačno velikim objektima poželjno je koristiti filestream. Problem sa spremanjem isključivo putanje do fajla je to što nemaš backup svih fajlova kad napraviš backup baze i što ti se može dogoditi da obrišeš fajl.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Ili ako, kao u primjeru iznad, spremaš njezin stari filename, može doći do prepisivanja. To je problem kod weba, gdje je, zbog SEO-a, bolje ostavljati razmljivo ime, ako nemaš provjeru da li postoji slika sa istim imenom...

17 godina
Friday kaže...

Nije loše spremati cijeli byte[] u bazu pogotovo u današnje vrijeme. Ako se radi o pojedinačno velikim objektima poželjno je koristiti filestream. Problem sa spremanjem isključivo putanje do fajla je to što nemaš backup svih fajlova kad napraviš backup baze i što ti se može dogoditi da obrišeš fajl.

Mi smo imali situaciju gdje je lik spremao fotke u full rezi iz N galerija direktno u bazu. Kod prikaza galerija, lik je vadio slike i u letu ih risajzao za prikaz na webu (thumb i veliku sliku). Dakle, prilikom SVAKOG loada stranice :))))

@Royall - prilikom uploada file-a provjeris postoji li taj file vec na lokaciji, ako da, dodaj mu neki sufiks npr file[i].txt

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 10:52 (tnakir).
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
@Royall - prilikom uploada file-a provjeris postoji li taj file vec na lokaciji, ako da, dodaj mu neki sufiks npr file[i].txt

Provjeru sam radio, ali ako postoji izbacio bih alert da postoji, te korisnika natjerao da promjeni ime, o dodavanju sufiksa nisam razmišljao, primljeno na znanje.

17 godina
royalhero kaže...
tnakir kaže...

Provjeru sam radio, ali ako postoji izbacio bih alert da postoji, te korisnika natjerao da promjeni ime, o dodavanju sufiksa nisam razmišljao, primljeno na znanje.

Ma mozes i tako, ali ja sam u svom CMS-u to rijesio sa sufiksima. Dakle, ime ostaje, samo je sufiks dodan, a google-u to toliko ne smeta, a ne moras mucit korisnika da izmislja nova imena i da pogadja sto vec ima a sto ne.

Rvat katolik!
16 godina
odjavljen

Ja to na desktopu rješavam tako da u for petlji vrtim File.Exist(filename) i ako file postoji, dodam "- {i}" iz te for petlje (pa opet provjerim sa Exists).

17 godina
odjavljen
C# - Problemi i rješenja

Ja sam u nekim projektima radio na način da se fajlovi spremaju na disk a putanja u bazu. Uvijek sam koristio guid pri spremanju na disk a u bazu ime i ekstenzija. To mi je bilo najsigurnije a opet je moglo biti više fajlova koji se isto zovu.

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

pozdrav svima, radim jednu aplikaciju u c#-u , asp.net i došao sam do jednog problema

trebao bi iz tablice iz baze izvući brojeve i spremit ih u obično polje, no nikako ne mogu to napraviti, nemam više ideje kako bi to izveo

znači imam tablicu u bazi koja sadrži atribut "brojsjedala" koji je tipa int i sad trebam brojeve iz tablica prekopirati u obično polje

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kako pristupaš bazi podataka?, maperom ili pišeš ADO.NET kôd?

Da li je u pitanju array ili može biti i List?

15 godina
neaktivan

OleDbCOnnection konekcija = new OleDbConnection(connectionString);

konekcija.Open();

OleDbCOmmand cmd = new OleDbCOmmand();

cmd.Connection= konekcija;

cmd.CommandText =" sql upit";

cmd.ExecuteNonQuery();

konekcija.Close();

kratak primjer kako inaće radim s bazom uglavnom

bilo bi bolje da je array, jer sam već testirao dalje da li je dobra ideja s jednim ručno popunjenim arrayem 

12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ja to rješavam na slijedeći način:

string komanda = "SELECT ŠTA VEĆ";

SqlDataAdapter sda = new SqlDataAdapter(komanda,Konekcija);

DataSet ds = new DataSet();

sda.Fill(ds);

pa onda neki label i texpolje naslijedeći način;

lblNekILabel.DataBindings.Add("Text",ds,"NazivKoloneUBazi");

Evo pokušaj {#}

msm u tebe OleDB umjesto Sql.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 17:56 (Srednjoskolac2med).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma sa listom ti je lakše, nakevi neki OleDbDataReader, vadi to polje i dodaji u listu.

15 godina
neaktivan

s time dobijem podatke iz tablice u dataset, i dalje nemam podatku u polju što mi treba za daljnje korištenje

edit: stvar je u tome što ja kasnije prolazim kroz to polje i uspoređujem vrijednost iz polja sa nekom drugom vrijednosti, a sa arraylistom nisam siguran kako to izvesti

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 18:30 (bozhan).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice