Nema 64bit VS...
Nema 64bit VS...
Instalacija kao takva je jedna...
A izrada aplikacije (64/86) je dio project propertia....
Vidi stvarno, pokreće ga kao x32. Uopće se nisam zagledao u to...
64-bitne aplikacije su brže?
Možda.
Time se nemoj zamarati sada, skini VS, bilo kakav i uči programiranje, to ćeš moći primjeniti i na 32 i na 64 bit-a, a kada dođe do potrebe za drugom arhitekturom, znat ćeš već kako i što. :D
Tu se malo raspravljalo o 64 bita.
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/kako-se-programira-hrvatskoj/22550.aspx
Trebam skinuti VS for Windows Desktop i VS for Windows 8 da bi radio obične i Metro aplikacije?Dal VS Professional ima sve to?
Pozdrav, samo da vas pitam za snimanje slike u bazu podataka koristim direktno snimljeno sliku u bazu na slijedeći način:
public byte[] SlikaToByte(Image slika)
{
MemoryStream ms = new MemoryStream();
slika.Save(ms, System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Jpeg);
return ms.ToArray();
}
byte[] slicica = SlikaToByte(SlikaBox.Image);
eh ovo funkcioniše sve po ps-u, ali me zanima kako da snimim string slike u bazu a sliku u neki folder sa slikama, jeli previše zahjevno.... ili ....
Hvala
Zašto bitmape?
Zauzima previše prostora i sporo se loada (pogotovo preko weba). Evo kako to riješit kao jpeg.
Zašto bitmape?
Prvi mi pao na pamet, isti mu đavo sada.
Ima tu još posla, zabraniti učitavanje drugih formata, tj. postaviti ekstenzije koje je moguće tim file dialogom učitati, ali ovo je samo eksperiment, kako da ne sprema u bazu sliku, nego njezinu putanju, a sliku spremi negdje.
Vi gore, jel to spremate sliku kao BLOB type u bazu? To je big no-no. Kako je i netko rekao, spremi putanju do slike u bazu, a sliku uploadaj u neki folder.
Ne, ne, nismo ludi
Import kao jpeg, move u određeni folder, spremi putanju u DB kao nvarchar(max).
Vi gore, jel to spremate sliku kao BLOB type u bazu?
Odakle ti to? Pa to momku i objašnjavamo - kako je postaviti u neki folder i putanju u bazu. ;-)
nvarchar(max).
Obavezno, jednom sam postavio ograničenje, a za file name postavio GUID, koliko je samo psovki ka gospodinu otišlo... :D
Znam da niste, ali za sebe nisam siguran Učiniše mi se kao da momak sprema cijeli array, odnosno binary kao takav u bazu umjesto da uzima putanju i sprema je u bazu, ali nevidim cijeli kod, pa je teško procijeniti.
Nije loše spremati cijeli byte[] u bazu pogotovo u današnje vrijeme. Ako se radi o pojedinačno velikim objektima poželjno je koristiti filestream. Problem sa spremanjem isključivo putanje do fajla je to što nemaš backup svih fajlova kad napraviš backup baze i što ti se može dogoditi da obrišeš fajl.
Ili ako, kao u primjeru iznad, spremaš njezin stari filename, može doći do prepisivanja. To je problem kod weba, gdje je, zbog SEO-a, bolje ostavljati razmljivo ime, ako nemaš provjeru da li postoji slika sa istim imenom...
Nije loše spremati cijeli byte[] u bazu pogotovo u današnje vrijeme. Ako se radi o pojedinačno velikim objektima poželjno je koristiti filestream. Problem sa spremanjem isključivo putanje do fajla je to što nemaš backup svih fajlova kad napraviš backup baze i što ti se može dogoditi da obrišeš fajl.
Mi smo imali situaciju gdje je lik spremao fotke u full rezi iz N galerija direktno u bazu. Kod prikaza galerija, lik je vadio slike i u letu ih risajzao za prikaz na webu (thumb i veliku sliku). Dakle, prilikom SVAKOG loada stranice :))))
@Royall - prilikom uploada file-a provjeris postoji li taj file vec na lokaciji, ako da, dodaj mu neki sufiks npr file[i].txt
Provjeru sam radio, ali ako postoji izbacio bih alert da postoji, te korisnika natjerao da promjeni ime, o dodavanju sufiksa nisam razmišljao, primljeno na znanje.
Provjeru sam radio, ali ako postoji izbacio bih alert da postoji, te korisnika natjerao da promjeni ime, o dodavanju sufiksa nisam razmišljao, primljeno na znanje.
Ma mozes i tako, ali ja sam u svom CMS-u to rijesio sa sufiksima. Dakle, ime ostaje, samo je sufiks dodan, a google-u to toliko ne smeta, a ne moras mucit korisnika da izmislja nova imena i da pogadja sto vec ima a sto ne.
Ja to na desktopu rješavam tako da u for petlji vrtim File.Exist(filename) i ako file postoji, dodam "- {i}" iz te for petlje (pa opet provjerim sa Exists).
Ja sam u nekim projektima radio na način da se fajlovi spremaju na disk a putanja u bazu. Uvijek sam koristio guid pri spremanju na disk a u bazu ime i ekstenzija. To mi je bilo najsigurnije a opet je moglo biti više fajlova koji se isto zovu.
pozdrav svima, radim jednu aplikaciju u c#-u , asp.net i došao sam do jednog problema
trebao bi iz tablice iz baze izvući brojeve i spremit ih u obično polje, no nikako ne mogu to napraviti, nemam više ideje kako bi to izveo
znači imam tablicu u bazi koja sadrži atribut "brojsjedala" koji je tipa int i sad trebam brojeve iz tablica prekopirati u obično polje
Kako pristupaš bazi podataka?, maperom ili pišeš ADO.NET kôd?
Da li je u pitanju array ili može biti i List?
OleDbCOnnection konekcija = new OleDbConnection(connectionString);
konekcija.Open();
OleDbCOmmand cmd = new OleDbCOmmand();
cmd.Connection= konekcija;
cmd.CommandText =" sql upit";
cmd.ExecuteNonQuery();
konekcija.Close();
kratak primjer kako inaće radim s bazom uglavnom
bilo bi bolje da je array, jer sam već testirao dalje da li je dobra ideja s jednim ručno popunjenim arrayem
Ja to rješavam na slijedeći način:
string komanda = "SELECT ŠTA VEĆ";
SqlDataAdapter sda = new SqlDataAdapter(komanda,Konekcija);
DataSet ds = new DataSet();
sda.Fill(ds);
pa onda neki label i texpolje naslijedeći način;
lblNekILabel.DataBindings.Add("Text",ds,"NazivKoloneUBazi");
Evo pokušaj
msm u tebe OleDB umjesto Sql.
Ma sa listom ti je lakše, nakevi neki OleDbDataReader, vadi to polje i dodaji u listu.
s time dobijem podatke iz tablice u dataset, i dalje nemam podatku u polju što mi treba za daljnje korištenje
edit: stvar je u tome što ja kasnije prolazim kroz to polje i uspoređujem vrijednost iz polja sa nekom drugom vrijednosti, a sa arraylistom nisam siguran kako to izvesti