C++ ili C#?

poruka: 6
|
čitano: 3.197
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
C++ ili C#?

Redovito pratim forum, ali kao sto mozete vidjeti tek sam se registrirao.

Naime kroz srednju i faks smo radili C. I to povrsno uglavnom rijesavali jednadzbe ili pokoju matricu. Sad posto je logicno da predem na OOP zanima me jeli bolje da krenem proucavati/uciti  C++ kao blizeg srodnika C-u, ili da ga preskocim pa da se fokusiram na C#? Moram napomenuti da mi je OOP strano, ako Vam to ista znaci.

Hvala unaprijed na odgovorima!

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2010 19:26 (Quiem).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
C++ ili C#?

Nekakav loičan slijed je da OOP naučiš kroz C++, a kada ćeš raditi win aplikacije onda možeš izabrati .NET Framework (C#), dok i C++ ima nekoliko različitih frameworka "u ponudi".

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: C++ ili C#?

Ako češ OPP i Net aplikacije raditi tad preporučam uglavnom C# , ako želiš samo  OPP tad C++ pa C# .Iako sad dajem glas za C# .
Ali , možeš i redom C++ ,C#.Bilo što odlučiš od ta dva jezika nečeš pogriješiti.

Private
15 godina
neaktivan
C++ ili C#?

Hvala na odgovorima!

Ako nije problem da preporucite dobru knjgu da me uvede u logiku OOP. I jeli Visual C++ 2008 Express Edition overkill za pocetnika?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: C++ ili C#?
Quiem kaže...

I jeli Visual C++ 2008 Express Edition overkill za pocetnika?

Nije, pogodan je i za početnike, i za one koji traže malo više!

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
C++ ili C#?

Zašto bi bio overkill, u njemu možeš sve što u ostalim alatima (programirat i vizualno i pisat samo kod).

Za knjigu imaš tracerovu C++ Analiza i primjena (svi je preporučuju, nisam je vidio još), a dobra je i demistificirani c++ (ovu sam čitao po malo, dobro je objašnjeno)

Ako se slučajno odlučiš za c# ovdje je dobar tutorial za početak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice