Boldani tekst na serijski port

poruka: 7
|
čitano: 2.637
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Radim neke budalaštine i sve radi 5 ali zanima me kako da tekst koji šaljem na obični POS printer spojen na serijski port bude boldan?

Imam ovakvu metodu i šljaka ali kako da boldam?

using (SerialPort port = new SerialPort("COM1", 9600, Parity.None, 8, StopBits.One))
                {
                    port.Open();

// Write a string
                    port.Write("Nesto...");

.....

port.Close();

}

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Boldani tekst na serijski port

Vidi je'l ovo šta pomaže.

17 godina
odjavljen

Pa nije mi baš pomoglo. U cijelom tekstu nema riječ "bold". Možda sam nešto previdio?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina

Ako možeš doči do teh.spec. trebao bi biti podatak ako/koju emulaciju podržava.

-dvije osnovne emulacije IBMproprinter ili Epson (esc/p2) i set fontova koje printer ima (draft, condesed i sl.) bold opcija nije postojala u TXT modu.

-pokušaj instalirati printer driver generic (txt ili graphic/IBM..) ili epson (esc2, fx-850) obično neka od tih emulacija radi, nakon tog ga koristiš kao normalan printer ali moguće je često zaglavljivanje (npr slovo 'Đ') i užasno sporo.

-vjerojatno trebaš na ispisu računa? može se čistim (DOS) grafičkim modom, šalju se matrice-bitovi 8x8/24 ovisno o rezoluciji, samo trebaš izračunati rastersku sliku. Također sporo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
ihush kaže...

Ako možeš doči do teh.spec. trebao bi biti podatak ako/koju emulaciju podržava.

-dvije osnovne emulacije IBMproprinter ili Epson (esc/p2) i set fontova koje printer ima (draft, condesed i sl.) bold opcija nije postojala u TXT modu.

-pokušaj instalirati printer driver generic (txt ili graphic/IBM..) ili epson (esc2, fx-850) obično neka od tih emulacija radi, nakon tog ga koristiš kao normalan printer ali moguće je često zaglavljivanje (npr slovo 'Đ') i užasno sporo.

-vjerojatno trebaš na ispisu računa? može se čistim (DOS) grafičkim modom, šalju se matrice-bitovi 8x8/24 ovisno o rezoluciji, samo trebaš izračunati rastersku sliku. Također sporo.

Da, ispis računa je planu i trebao bi biti riješen vrlo generički da ne moram za svaku implementaciju nakucavati novi kod...
Freak Show Inc.
16 godina

-uf, nemogu ti konkretnije pomoći bez printera a napamet govoriti o stvarima od prije cca 20god. je teško.

Svi printeri (osim Win-GDI) podržavaju jednu ili obje emulacije Epson/IBM, dovoljno je u rutinu staviti detektiranje/error ili u opciji podešavanja programa-printera, većina naredbi je identična.

Ako je npr 9iglični printer matrica za slovo A je 8x8 +1 red razmak (ili uper/lover case), gleda se okomito, 8bitni patern-točkice ON/OFF.

Negdje sam čak pronašao binarni kalkulator za to... ugl binarni '00000000' dec(0) je prazan red. Kombinacijom točkica-bin.jedinica dobijaš raster... tako možeš definirati slova, brojeve, pripremljene fraze, grafiku.. i jednostavno ih kao niz DATA (preteča modernih baza) podataka šalješ na ispis. (to inače radi printer kad mu pošalješ normalnu naredbu -rasterizira)...

Tako se radilo prije pojave fontova i kodnih stranica (u doba Commodorea)

Može pomoći i ona dječija igračka 'čavlići za slikanje' ili formula u excelu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Friday kaže...

Radim neke budalaštine i sve radi 5 ali zanima me kako da tekst koji šaljem na obični POS printer spojen na serijski port bude boldan?

Imam ovakvu metodu i šljaka ali kako da boldam?

using (SerialPort port = new SerialPort("COM1", 9600, Parity.None, 8, StopBits.One))
                {
                    port.Open();

// Write a string
                    port.Write("Nesto...");

.....

port.Close();

}

Ukoliko koristis interne (ugradjene) fontove, printer treba dobiti naredbu kojom pali odgovarajuci element za pojedini font (bold, condensed, italic itd.), a koji ovisi i o printeru i o printer streamu (IBM Proprinter, PPDS, ESC/P itd.).
Trebas se docepati tehnickog prirucnika za printer koji koristis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice