Pozdrav, može li mi netko objasniti A* algoritam i kako ga implementirati u C# Win Forms?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da bi prije sto se pocnes uciti programirati trebao nauciti GOOGLATI imho
To je poprilicno tezak algoritam za pretrazivanje, ako ti treba nadji na internetu.
Ja sam googlao A* algo, i prvo sto sam dobio je Wiki sa implementacio i objasnjenjem.
Prvo tvoje pitanje nema smisla. Implementiras ga u C# normalno, a ako zelis neku vizualizaciju onda rabis kao simulaciju sa recimo labelama.
Naravno postoji puno boljih nacina.
Pozdrav, može li mi netko objasniti A* algoritam i kako ga implementirati u C# Win Forms?
Kako misliš implementirat A* u Win Form ?
Mislim za što konkretno ti treba A* ?
za ništa konekretno, samo sam htio pokušati nesto napraviti pa recimo da imam neku slicicu ili nesto koja izbjegava prepreke neke (labele ili slicno) na formi. Samo za probu.
Ili u prozoru (formi) nacrtas grid. Klikom misa pojedine kvadrate mozes pretvoriti u "zid", kao i misem odrediti pocetni kvadrat, te ciljani kvadrat. Pritiskom na neki gumb na formi pokrene se A* algoritam koji pronade put od starta do cilja izbjegavajuci "zidove". Postoji vec puno takvih programcica na netu, ali ovaj ce biti tvoj...
Nesto ovakvo (nije slika nikakvog programa nego nesto sto sam nabrzinu nacrtao)da, znam, vidio sam te programe ... nego mene zanima dali se onda takve stvari skopiraju (tj algoritam) s neta pa se prilagodi onome sta tocno trebas ili ljudi to pisu iz glave (mislim nauce kako funkcionira) ili kako, jer koliko ste rekli algoritam je poprilicno tezak pa ono ...
Ovdje imaš detaljan tutorial o tom algoritmu na tile based mapama, ali je u Javi. http://www.cokeandcode.com/index.html?page=tutorials/tilemap2