Pozz, dali zna netko kakvu dobru stranicu gdje je objasnjena izrada 3D game enginea (c++ i bilo koja biblioteka za grafiku)!?
Trazio sam po netu ali ne nađu se baš neki dobri tutoriali, više manje sve je to za one koji imaju već iskustva s time.
Pozz, dali zna netko kakvu dobru stranicu gdje je objasnjena izrada 3D game enginea (c++ i bilo koja biblioteka za grafiku)!?
Trazio sam po netu ali ne nađu se baš neki dobri tutoriali, više manje sve je to za one koji imaju već iskustva s time.
A da probaš neki nekomercijalni pa ga dodatno poboljšavaš, isprobavaš ili što već? Ja sam jedno vrijeme dosta koristio neo-axis-ov engine nekomercijalni prilično dobar, a opet besplatan.
Pa moze, imas link? Ma na netu nisam ja nesto previse dobrog nasao.
Sto se tice izrade vlastitog, odes na NeHe stranice, pa tamo malo citas o OpenGL 3d grafici, pa pogledas malo ovaj odlican Deusov tut koji ti je sticky na ovom podforumu, pa citas malo o matricama, linearnoj algebri i tako to... i onda sve te informacije povezes u jednu cjelinu. 3D engine moze biti nesto veoma jednostavno poput par kocaka koje se vrte, ili ekstremno komplicirano poput najnovijih uradaka iz Epica i Cryteka...
I nemoj raditi engine, jer nemas pojma sto ti je sve potrebno u njemu. Ako bas zelis zapoceti s time prvo napravi neku 3D igru, dok ju budes radio otkrit ces sve sto tebi treba u jednom 3D engineu pa ces onda to moci implementirati neovisno o nekoj igri.
Neznam jesi li nailazio na ovu knjigu, ali ti evo svejedno link:
Best of the best : Black Art of 3D Game Programming , najbolje od svega ovo je apsolutno free štivo.
Uživaj :)
Hvala decki.