3D engine tutorial?

poruka: 7
|
čitano: 2.139
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
3D engine tutorial?

Pozz, dali zna netko kakvu dobru stranicu gdje je objasnjena izrada 3D game enginea (c++ i bilo koja biblioteka za grafiku)!?

Trazio sam po netu ali ne nađu se baš neki dobri tutoriali, više manje sve je to za one koji imaju već iskustva s time.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: 3D engine tutorial?
NiGHT_RiDER92 kaže...

Pozz, dali zna netko kakvu dobru stranicu gdje je objasnjena izrada 3D game enginea (c++ i bilo koja biblioteka za grafiku)!?

Trazio sam po netu ali ne nađu se baš neki dobri tutoriali, više manje sve je to za one koji imaju već iskustva s time.

A da probaš neki nekomercijalni pa ga dodatno poboljšavaš, isprobavaš ili što već? Ja sam jedno vrijeme dosta koristio neo-axis-ov engine nekomercijalni prilično dobar, a opet besplatan. 

15 godina

Pa moze, imas link? Ma na netu nisam ja nesto previse dobrog nasao.

15 godina
neaktivan

Irrlicht

Ogre

Sto se tice izrade vlastitog, odes na NeHe stranice, pa tamo malo citas o OpenGL 3d grafici, pa pogledas malo ovaj odlican Deusov tut koji ti je sticky na ovom podforumu, pa citas malo o matricama, linearnoj algebri i tako to... i onda sve te informacije povezes u jednu cjelinu. 3D engine moze biti nesto veoma jednostavno poput par kocaka koje se vrte, ili ekstremno komplicirano poput najnovijih uradaka iz Epica i Cryteka...

I nemoj raditi engine, jer nemas pojma sto ti je sve potrebno u njemu. Ako bas zelis zapoceti s time prvo napravi neku 3D igru, dok ju budes radio otkrit ces sve sto tebi treba u jednom 3D engineu pa ces onda to moci implementirati neovisno o nekoj igri.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
16 godina
neaktivan
3D engine tutorial?

Neznam jesi li nailazio na ovu knjigu, ali ti evo svejedno link:

3D Game Engine Programming 

http://bit.ly/fEJAtE
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
3D engine tutorial?

Best of the best : Black Art of 3D Game Programming , najbolje od svega ovo je apsolutno free štivo.

Uživaj :)

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"

3 0 hvala 2
15 godina
3D engine tutorial?

Hvala decki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice