Provjera modela maticne ploce na xp

poruka: 7
|
čitano: 4.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran

Zanima me kako bez otvaranja kucista mogu vidjeti model maticne ploce, tj koji ram podrzava. Kupujem novi RAM za  stari komp pa se ne zelim zeznuti. Hvala

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skini cpu-z otvori i pogledaj pod memory.

ASUS P5Q DELUXE, NVIDIA 9800 GX2, INTEL CORE 2 DUO E8500 @ 3,5GHz, CORSAIR DOMINATOR 2X2GB, CORSAIR HX620 W, SEAGATE BARRACUDA 320GB, WINDOWS VISTA ULTIMATE SP1. ------------- Razer Copperhead + Razer Exactmat , Logitech G11, Samsung 2032bw, Altec Lansing 221, Logitech Cordless Rumblepad 2

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Provjera modela maticne ploce na xp

Ako kupujes RAM i ovako moras otvoriti kuciste da stavis plocicu unutra,mislim zar je takav problem odviti dva vijka i zaviriti unutra?

EDIT: model vidis kod paljenja racunala na prvom ekranu dok se BIOS izvrsava.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2009 18:36 (Kristyans).
16 godina
Kristyans kaže...

Ako kupujes RAM i ovako moras otvoriti kuciste da stavis plocicu unutra,mislim zar je takav problem odviti dva vijka i zaviriti unutra?

EDIT: model vidis kod paljenja racunala na prvom ekranu dok se BIOS izvrsava.

-tako. (jer CPUz ili bilokoji drugi diagnostik, može vidjeti i 'nepostojeće' utore za RAM) -šarafciger u ruke i usput pogledaj podatke s polče, model i reviziju/verziju... za buduće potrebe.
自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul
17 godina
neaktivan

Nabavi si program Everest.

S njime možeš dobiti kompletno sve podatke o hardverskoj ali i softverskoj strani svog računala.

www.infinite-gamers.com

0 0 hvala 0
16 godina

ako imas gigabyte koristi ETC

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Zanima me kako bez otvaranja kucista mogu vidjeti model maticne ploce, tj koji ram podrzava. Kupujem novi RAM za  stari komp pa se ne zelim zeznuti. Hvala

Kad ti se boot-a komp onda piše bios, ploča, procesor, memorija, pa ako imaš dodatne kontrolere onda oni...
Ako imaš onaj screen tipa "intel inside" prilikom boot-anja pa ne vidiš sve te podatke, isti makni u biosu. Pa stisneš pauzu i pročitaš šta kaže, pa na net i sve znaš.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice