Ovako na moj pc ce te viditi koju plocu imam imao sam e4300 procesor dual core danas sam kupio quad core i sve radi normalno samo sto mi umjest 4 JEZGRE pokazuje samo DVIJE u cemu je problem??
Problem s procesorom!!!
- poruka: 20
- |
- čitano: 4.935
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovako na moj pc ce te viditi koju plocu imam imao sam e4300 procesor dual core danas sam kupio quad core i sve radi normalno samo sto mi umjest 4 JEZGRE pokazuje samo DVIJE u cemu je problem??
Je li ti u msconfig namješteno da boota 4 jezgre?
ne nego dvije jer nemogu birat vise d dvije
na nekim matičnim pločama u biosu moraš uključit sve jezgre, probaj.
Isti problem sam imao kada sam s dualca presao na phenoma. Problem rijesen cistom instalacijom windowsa.
Prvo probaj pročačkati po BIOS-u a tek onda rigorzniju mjeru kao gore navedenu--reinstalacija Winsa.
evo da ne otvaram novu temu neznam zasto mozda zbog proca umjeto dual cora sad imam quad core i chipset mi se nenormalno grije otkad sam ga ugradio novi procesor..prije su mi temp.s dualcem bile oko 45 max50C a sad ode i do 55C a i graficka se jace grije primjetio sam..koje su normalne temp za p45 chipset jer mislim da su 65-67C dosta visoke da mozda promijenim pastu na ploci ili?
btw-imam ovu plocu http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?191950-DFI-LANparty-DK-P45-T2RS-T3RS-(Intel-P45)-News-Info-Results
da mozda promijenim pastu na ploci ili?
Provjeri hladnjak očisti ga, zamijeni pastu pa vidi onda.
pa to i je problem nisam to jos radio neznam kakp da skinim misli znam ali ima kao tri hladnjaka i navodno u cijevima ima tekucone za hladenje pa ako skinim iscurit ce takucina..
btw-kako da znam koji se chipset grije northbridge ili southbridge?
evo slike http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=575147
Neće ti ništa iscuriti NEMA brige
Kupi ARCTIC Ceramique pastu i mjenjaj.
da li je bilo kakva pasta dobra za zamjenu ili mora biti neka specifična ja imam coolermaster e1 essential al nisam se bas proslavio s njom..
Što se tiče samog čipa od northbridga možeš ga mazati bilo kojom pastom. Na tvojoj ploči ova dva hladnjaka sa strane koji su povezani toplovodnim cijevima njih smiješ mazati jedino pastom koja ne provodi struju. Tako da je dobra i ta koju imaš.
Sa druge strane to uopće nisu velike temperature tako da ne trebaš ništa mijenjati.
Normalno je da ti se povečala temperatura northbridga i mosfeta kada si stavio četverojezgreni proc i kada se povečala potrošnja.
Northbridge bez problema fura temperature do 100C, tako da nema straha.
ok onda necu nista mijenjat najrade jer to jos nisam radio tako a vald mi nece riknit ploca jer kad igram gta 4 ode i na 70C nekad..
btw-jedno pitanje ako bi oc proc jer ce se nb jos vise grijat ili ce ostat ovak kak je s temp.? s tim da voltaza ostaje ista s procom..
Ako klokaš proc temperatura ide gore
onda ga necu clockat kad se nb tako grije a imam 4x120mm venta u konfi neznam tast se tako grije...btw hvala svima na pomoći..
Slobodno klikneš hvala u dnu posta.
evo odlucio sam malo oc proc samo naravno imam problem s temp.chipseta pa sam na na cooler od chipseta mislio namontirat 40mm vent s tim bi trebao dobiti pad temp...samo sto nezz kako da namontiram jer je cooler malo specifican,sarafima se procvrstit nemoze baren mislim pa ako netko ima ideji...
evo slike ploce!!!
bump
bump