Prelazak na quad procesor

poruka: 52
|
čitano: 10.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Najbolje je ovako, pričekat da mi ovo sve ostari, i onda se bacit na intel i5/i7

http://gtabalkan.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
RE: Prelazak na quad procesor
joze kaže...

Najbolje je ovako, pričekat da mi ovo sve ostari, i onda se bacit na intel i5/i7

Može i tako ako češ imat novaca. Ali mi je drago da nečeš bacat novce bzv Namigiva.

16 godina
neaktivan

Samo kad igram gta iv, fps mi je 20 +- i onda mi se ponekad zna usporit igra na sekund. To me nervira. Kako mogu povećati tako fps a da pri tome grafika ne bude očajna

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 14:15 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@zabranjeni ples  Ja razmišljam logički. Ako su preformanse tu negdje( intel je u  predosti klok za klok), znači da sad uzme 775 quada trajao bi mu solidno 2-3 god, a ista stvar mu je i bi bila da uzme cijelu novu platformu sad (am3), također bi mu trajala jedno 2-3 god onda bi trebao nadograđivati. I onda ako bude imao sreće  će moći  nadogradit samo proc ako amd ne promjeni socket (jel ništa nije sigurno), a ako prmjeni opet će morati sve uzimati. A ako sad uzme samo 775 quada, onda će tek 2-3 god sve morati mjenjati. Tako da ako se nema novaca, a predpostavljam da ih niko nema na bacanje, onda je pametnije nadograditi sad za manje novaca, a dobiti isto ili još bolje, pa onda za 2-3 god uzet  sve novo jel tako? Jel za 2-3 god će am3 biti ko 775 sad, i onda će takvi kao ti blebat da se ne isplati ulagati u stari socket(am3 onda), kojeg bi sad uzeo s ciljem da ga u budučnosti može nadograditi. Tako da je moja poanta ta da uzimanjem 775 quada bi odgodio promjenu platforme za 2-3 god. Tako da ubiti dođe na isto, uzet sad novu platformu pa za 2-3 god samo proc, ili sad samo proc, pa za 2-3 god novu platformu, po mojem je ovo drugo puno bolje, jel ko zna kakva će onda biti situacija na tržištu

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 14:20 (mrog 33).
15 godina
mrog 33 kaže...

Ako su preformanse tu negdje( intel je u  predosti klok za klok), znači da sad uzme 775 quada trajao bi mu solidno 2-3 god, a ista stvar mu je i bi bila da uzme cijelu novu platformu sad (am3), također bi mu trajala jedno 2-3 god onda bi trebao nadograđivati. I onda ako bude imao sreće  će moći  nadogradit samo proc ako amd ne promjeni socket (jel ništa nije sigurno), a ako prmjeni opet će morati sve uzimati. A ako sad uzme samo 775 quada, onda će tek 2-3 god sve morati mjenjati. Tako da ako se nema novaca, a predpostavljam da ih niko nema na bacanje, onda je pametnije nadograditi sad za manje novaca, a dobiti isto ili još bolje, pa onda za 2-3 god uzet  sve novo jel tako? Jel za 2-3 god će am3 biti ko 775 sad, i onda će takvi kao ti blebat da se ne isplati ulagati u stari socket(am3 onda), kojeg bi sad uzeo s ciljem da ga u budučnosti može nadograditi. Tako da je moja poanta ta da uzimanjem 775 quada bi odgodio promjenu platforme za 2-3 god. Tako da ubiti dođe na isto, uzet sad novu platformu pa za 2-3 god samo proc, ili sad samo proc, pa za 2-3 god novu platformu, po mojem je ovo drugo puno bolje, jel ko zna kakva će onda biti situacija na tržištu

Nisam baš siguran da je tako. Jer, onda bi ispalo da je q6xxx ili q8xxx jednak performansama i5 750. Govorimo o igrama. A razlika u igrama između i5 i Phenom II x4 je nikakva.

Također govoreći o nadogradnji. Ovdje bi imao Am3 ploču (tako sam ja to zamislio), koju će lakše nadogradit nekim procesorom. A razlika u cijeni između novog quada za 775 i AM3 procesora je banalna.

Kažem, poštujem tvoje mišljenje i 100 ljudi, 100 čudi. Ali ja ne bi išao na tu soluciju.

16 godina
neaktivan

Možda je najbolje pričekat još do kraja ljeta pa da vidimo stamke

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Nisam baš siguran da je tako. Jer, onda bi ispalo da je q6xxx ili q8xxx jednak performansama i5 750. Govorimo o igrama. A razlika u igrama između i5 i Phenom II x4 je nikakva.

Također govoreći o nadogradnji. Ovdje bi imao Am3 ploču (tako sam ja to zamislio), koju će lakše nadogradit nekim procesorom. A razlika u cijeni između novog quada za 775 i AM3 procesora je banalna.

Kažem, poštujem tvoje mišljenje i 100 ljudi, 100 čudi. Ali ja ne bi išao na tu soluciju.

Je razlika između i5 750 @2.66 i phenom II x4 @3.4GHz je skoro nikakva, ali ja sam napisao da je klok za klok intel brži od amd-a, recimo q9400@ 3GHz vs phenom II@3 GHz a o i5/7 netreba ni govoriti koji su klok za klok brži i od core 2 i phenom II serije. Dakle ovim redom bi išlo klok za klok corei7/5>core2>phenom II> althonII

A ovo o nadogradni očito nisi shvati dobro pa mi se ni neda ponovo objašnjavati

15 godina
mrog 33 kaže...

Shvatio sam ja šta si ti govorio. Ali kažem još jednom, da se po meni to nikako ne isplati. U ovom trenutku da ide na AM3 (primjer), za budučnost bi mu ostala DDR3 memorija i nadogradiva platforma (ploča).

Opet ti ponavljam. Ti imaš svoje mišljenje, a ja svoje. Isto kao i 100 ljudi na ovom forumu. Nek se on odluči što mu je najisplativije i najpovoljnije.

17 godina
mrog 33 kaže...
zabranjeniples kaže...

Je razlika između i5 750 @2.66 i phenom II x4 @3.4GHz je skoro nikakva, ali ja sam napisao da je klok za klok intel brži od amd-a, recimo q9400@ 3GHz vs phenom II@3 GHz a o i5/7 netreba ni govoriti koji su klok za klok brži i od core 2 i phenom II serije. Dakle ovim redom bi išlo klok za klok corei7/5>core2>phenom II> althonII

U tvojoj formuli izbačena je jedna veoma važna stvar a to je CIJENA.

OK što je Phenom II 965 na 3,4 Ghz  isti kao i5 750 na 2,66Ghz, ali mene kao običnog korisnika ne zanima što Phenomu treba veća brzina da ima iste performanse kao i5 750. Ono što mene zanima je CIJENA, a ona je na strani AMD-a u ovom slučaju. Znači dobijam iste performanse po nižoj cijeni.

Što se tiče priče o performansama na istom clocku, to je već stvar koja prevazilazi ovu temu i više bi trebala da zanima entuzijaste, overclockere i ostale koji se time bave i koji benchaju.

On bi se trebao izjasniti koliko bi novca htio potrošiti za quad procesor i nek se onda mudruje šta mu je isplativije, prodati sve i preći na  AMD ili kupiti intel quad core. 

Da sam na njegovom mjestu ja bih uzeo Q9400, možda ga podigao na 3 Ghz i to je to. Sasvim dovoljno za ugodno igranje većine naslova, a uštedit će sebi živce i vrijeme sa prodajom starijih komponenti i kupovinom novih. Jednom kada se počne sa tim nadogradnjama i gledanja šta je jače, bolje, isplativije nikada stati i tako stalno dok te budu igre zanimale.

Radio, ne radio, svira radio!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 15:36 (boxer).
15 godina
neaktivan
boxer kaže...

OK što je Phenom II 965 na 3,4 Ghz  isti kao i5 750 na 2,66Ghz, ali mene kao običnog korisnika ne zanima što Phenomu treba veća brzina da ima iste performanse kao i5 750. Ono što mene zanima je CIJENA, a ona je na strani AMD-a u ovom slučaju. Znači dobijam iste performanse po nižoj cijeni.

Što se tiče priče o performansama na istom clocku, to je već stvar koja prevazilazi ovu temu i više bi trebala da zanima entuzijaste, overclockere i ostale koji se time bave i koji benchaju.

On bi se trebao izjasniti koliko bi novca htio potrošiti za quad procesor i nek se onda mudruje šta mu je isplativije, prodati sve i preći na  AMD ili kupiti intel quad core. 

Gledaj, i750 i phenom IIx4 965 koštaju isto intel je oko 100kn skuplji, dok kvalitetnih ploča za oba socketa ima za oko 800kn. Najjeftinija am3 je oko 500kn, a najjeftinija za 1156 je oko 600kn u adm-u. Pa ko želi imat bolje mislim da mu 200kn nije previše dati, a ko želi imati slabije nek ostavi tih 200kn i pokrije se po glavi, jel i5 750 je apsolutno isplatljiiv i po meni isplatljiviji od x4965 za tih 200kn.

EDIT: ovo za q9400 se slažem, također mislim da mu je to najisplatljivije

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 15:41 (mrog 33).
17 godina
mrog 33 kaže...
boxer kaže...

Gledaj, i750 i phenom IIx4 965 koštaju isto intel je oko 100kn skuplji, dok kvalitetnih ploča za oba socketa ima za oko 800kn. Najjeftinija am3 je oko 500kn, a najjeftinija za 1156 je oko 600kn u adm-u. Pa ko želi imat bolje mislim da mu 200kn nije previše dati, a ko želi imati slabije nek ostavi tih 200kn i pokrije se po glavi, jel i5 750 je apsolutno isplatljiiv i po meni isplatljiviji od x4965 za tih 200kn.

EDIT: ovo za q9400 se slažem, također mislim da mu je to najisplatljivije

Aha, 200 Kuna skuplje... Ako bude prelazio na i5750 mora kupiti DDR3 memoriju čiju cijenu će morati dodati na tih 200 Kuna tako da će ga ispasti 800- 1000 Kuna. Phenoma može staviti na neku AM2+ matičnu i zadržati DDR2. A ako uzme 955 i clockne ga 200 Mhz onda na tu razliku dodaj još 200 Kuna a opet performanse iste.

Rekao sam, možemo mi ovako do sutra pričati šta je bolje, isplativije, lakše, jednom kada se započne nikada stati.

15 godina
neaktivan
boxer kaže...

Aha, 200 Kuna skuplje... Ako bude prelazio na i5750 mora kupiti DDR3 memoriju čiju cijenu će morati dodati na tih 200 Kuna tako da će ga ispasti 800- 1000 Kuna. Phenoma može staviti na neku AM2+ matičnu i zadržati DDR2. A ako uzme 955 i clockne ga 200 Mhz onda na tu razliku dodaj još 200 Kuna a opet performanse iste.

Rekao sam, možemo mi ovako do sutra pričati šta je bolje, isplativije, lakše, jednom kada se započne nikada stati.

E, ali onda to više nije ulaganje u budučnost, jel već sad neke am2+ ploče ne podržavaju nove x6 proceve, a jedini razlog zašto bi trebao razmišljati o prelasku na amd je buduće nadogradnje, koje sa am2+ i ddr2 memorijom neće biti moguće, kao ni sa 775 platformom. Zato kažem najbolje nek sad uzme neki 775 quad i miran je. I onda za 2-3God uzme cijelu novu platformu,bilo amd ili intel, koja će mu onda vše odgovarati

15 godina
neaktivan

I računaj s tim da na većinu am3 matičnih mogu ići i x6 amd-ei, a sa i5 ponovno dobivaš nenadogradiv komp. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrog 33 kaže...
boxer kaže...

E, ali onda to više nije ulaganje u budučnost, jel već sad neke am2+ ploče ne podržavaju nove x6 proceve, a jedini razlog zašto bi trebao razmišljati o prelasku na amd je buduće nadogradnje, koje sa am2+ i ddr2 memorijom neće biti moguće, kao ni sa 775 platformom. Zato kažem najbolje nek sad uzme neki 775 quad i miran je. I onda za 2-3God uzme cijelu novu platformu,bilo amd ili intel, koja će mu onda vše odgovarati

LoL, nas dvojica ovdje komentarišemo a začetnika teme nigdje da kaže šta mu treba.

Nema veze, ajd da ti odgovorim. Nek uzme neku od provjerenih AM2+ ploča koje su dobile nove biose za podršku za six core procesore i to je to.

Teško je gledati za budućnost, prebrzo se ovo sve razvija, brzo sve "zastarjeva".

Ja sam gledao tako pa sam odmah kupio matičnu od 1000 Kuna socket 775 pa onda dođoše dva nova socketa itd. Mislio sam dok dođu novi procesori ovi Quadovi će pojeftiniti, ali ne, ovi još poskupili. Pa onda dileme jel prelaziti na novu platformu Intel ili AMD. Namjravao sam uzeti Q9400 ili Q9550, ali spletom okolnosti reklamirao sam ploču zbog memorijskih slotova i onda zamjenio za jeftinu AM2+ ploču i uzeo Phenoma 965.

Ko gleda u budućnost i nadogradnje to treba raditi kod kupovine novog kompjutera, a ovdje se radi o nadogradnji. Čim on bude kupovao novu matičnu, procesor i rame, to ja već smatram skoro novim kompjuterom.

16 godina
protjeran

nevidim uopce razloga prelazit sa boljeg na losije..i jos dat pare za to lol

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
dokly kaže...

nevidim uopce razloga prelazit sa boljeg na losije

Definiraj Neodlučan

15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
dokly kaže...

nevidim uopce razloga prelazit sa boljeg na losije

Definiraj Neodlučan

Vjerojatno je mislio prelaziti sa Core 2 na am3, jel Core2 je klok za klok brži od phenomII serije

15 godina
mrog 33 kaže...

Vjerojatno je mislio prelaziti sa Core 2 na am3, jel Core2 je klok za klok brži od phenomII serije

Dobro, vidim da se nedate. Evo, ja sam to ovako zamislio. S obzirom na cijene kojim se barataju, a to su 1300-1500, pa čak i do q9550 iz prvog posta za 2000kn.

Ako bi prodao memoriju koju ima, ploču koju ima, te procesor, sigurno bi dobio nešto pristojnih novaca. Nadoda novaca koliko je ustvari i mislio sklepat za procesor, te se bazira na AM3. Mislim da bi za te novce (uz neki nadodatak na sve to (200-300kn)) mogao uzet i više nego pristojnu AM3 soluciju (procesor+ploča+memorija).

Amd Phenom II x4 je tu negdje sa i5 750, ako gledamo igranje igrica. Uspoređivat njega i q6xxx ili q8xxx je po meni čudno.

Ako se sad ne riješi ove platforme koju ima, mislim da će zažalit (ako gledamo stanje na tržištu). Sad bi dobio kolko/tolko pristojne novce, a kasnije ne znam. A cijena AMD-a je i više nego povoljna za ono što nudi. Dakle, govorimo o namjeni procesora za igrice. A tu je AMD uz bok intelu.

O kasnijoj nadogradnji da ne pričam. Imat će AM3 ploču i DDR3 memoriju, koja će mu naravno, itekako poslužit u kasnijim nadogradnjama.

Toliko od mene. To je moje mišljenje i mislim da ne griješim. Kažem, kako god se odluči, nek mu je sretno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 17:22 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...

lijepa vam je ta definicija "klok za klok"

još da phenom x4 965 nema 1GHz viši takt možda bi i imala smisla...

po meni je prelazak na am3 bolja solucija

i sam imam isti proble,dualca i socket 75

kad zaradim para najvjerovatnije si uzimam negok phenoma x4 i odgovarajuću matičnu a ovo prodajem da smanjim troškove....

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 19:35 (patch123).
17 godina
protjeran
boxer kaže...
mrog 33 kaže...
boxer kaže...

LoL, nas dvojica ovdje komentarišemo a začetnika teme nigdje da kaže šta mu treba.

Nema veze, ajd da ti odgovorim.

Haha.Cool

lol

ot Po meni ne treba ništa drugo nego pričekati još malo da mu grafička zastari jer je barem to dostatno za igre i GTA4 itd. pa nek onda sve lijepo apgrejda za nekih 3500-4000 novca ili koliko već može dat za novi komp?

free speech for the dumbxD
16 godina
neaktivan

evo začetnika teme Cool kao što sam rekao, najbolje pričekat da mi ova nova konfa ostari (neznan zašto tražim već upgrade nove konfe), i onda tek uzimat novo

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ti si kao ja.. Jedan s foruma mi je pisao da imam hardwarefiliju..Smijeh

U prenesenom značenju da volim ili ukratko pojašnjeno da moram svako malo promijeniti komponente, u mom slučaju uvijek kupujem novu grafu prije nego staroj prođe niti godina vijeka trajanja u kućištu. A bila bi dobra još barem dvije-tri godine

btw Uzimam uvijek high-end od 2000+ kuna!

Belji se

free speech for the dumbxD
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice