Opća rasprava o procesorima (CPU) izdvojena tema

poruka: 854
|
čitano: 162.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Opća rasprava o procesorima (CPU)
Minneyar kaže...

Sta tocno taj video pokazuje? Da sa srot prastarim karticama bolje pase srot prastari CPU? Ko da bi itko ikad spojio 9800X3D i 3060tku... tak nesto ne bi napravio ni kolega Cryogenic

Ono kad te ožene iz nvidie za 850 eura pa moraš liječit komplekse trulim forama.

4 godine
Opća rasprava o procesorima (CPU)

Evo da ubrzamo sramocenje crvenog  poluproizvoda od 600€

Moj PC  
1 5 hvala 0
15 godina

Znao sam, jer nema moderne male eko jezgre, koje nisu eko nego su samo male i besmislene za gaming.

Zamslu da je Intel napravio gaming CPU, P jezgre + 3D keš i naplatio ga razumne novce....e to bi bio posao. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Pa dobar je i7 7700, ako ništa barem ne degradira i baca random BSOD kao oni šrotovi iz gen 13 i 14 koje su nafrljili do ubera da bi ostali konkurentni pa su počeli krepavat nakon nekog vremena

4 2 hvala 0
15 godina

Koštao je preko 300$ kod izlaska, mora biti dobar sobzirom da košta po jezgri kao i Ryzen 9800X3D

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Zamisli sto bu tek bilo s 9800x3d za 8godina ako vec sad nevalja u nekim scenarijima🤦💩😂
Moj PC  
0 9 hvala 0
4 godine

Odlican video!

Moj PC  
1 3 hvala 1
4 godine

Am4 odbija umrijeti jer ce uskoro izaci 5500x3d no zato am5 x3d i dalje krepavaju kao na traci, Intel to nebude stigao niti za 100 godina sto je AMD napravio u samo 3 mjesecasad im je i memorija kriva, valjda
https://tech.yahoo.com/articles/amd-claims-x3d-cpu-deaths-141836208.html
ne pomazu nikakvi updejti biosa..

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2025 20:42 (Boris grozni).
Moj PC  
1 7 hvala 0
15 godina
Boris grozni kaže...

Am4 odbija umrijeti jer ce uskoro izaci 5500x3d no zato am5 x3d i dalje krepavaju kao na traci, Intel to nebude stigao niti za 100 godina sto je AMD napravio u samo 3 mjesecasad im je i memorija kriva, valjda
https://tech.yahoo.com/articles/amd-claims-x3d-cpu-deaths-141836208.htmlne pomazu nikakvi updejti biosa..

Taj cpu koštao manje od razlike koliko si preplatio svoju RTX 5070 TI u samo par tjedana od izlaska 

12 godina
Boris grozni kaže...

https://tech.yahoo.com/articles/amd-claims-x3d-cpu-deaths-141836208.htmlne pomazu nikakvi updejti biosa..

Ne može niko skinut Intel 13th & 14th gen fail s trona.

i dan danas nakon svih BIOS update-a degradiraju i krepavaju

prvo je njegovom prijatelju degradator krenio bacat BSOD-ove, miš/tipkovnica prestali raditi, ne može reinstalirati drivere i slično a 2 tjedna nakon njega i u Jay-ovom PC-u krenuo isti problem, oba imaju dijagnosticirani Intelitis 

14 godina

Pozdrav,

Koji je procesor bolji?

INTEL Core Ultra 9 285K ili Ryzen 7 9800X3D

Gaming i AutoCad.

Do not go gentle into that good night, Old age should burn and rave at close of day; Rage, rage against the dying of the light..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

X3D procesori su prvenstveno za gaming.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2025 17:49 (forumaš).
3 godine
ibme74 kaže...
Ne može niko skinut Intel 13th & 14th gen fail s trona.

i dan danas nakon svih BIOS update-a degradiraju i krepavaju

prvo je njegovom prijatelju degradator krenio bacat BSOD-ove, miš/tipkovnica prestali raditi, ne može reinstalirati drivere i slično a 2 tjedna nakon njega i u Jay-ovom PC-u krenuo isti problem, oba imaju dijagnosticirani Intelitis 

Problem kod svih tih procesora koji rikavaju je što su ljudi navikli overclockom izvlačiti maksimum iz njih bez posljedica.

Vidi se da se više ne proizvode procesori za koje si siguran da će trajati, da možeš kupiti i polovan bez garancije sa sigurnošću da neće riknuti. Nekada za cPU garancija nije bila potrebna, sad više nije tako. 

Prevelika je drama oko tih intela 13, 14 gen.

Pa nisu svi vraćeni, nije ih se 100 % pokvarilo.

Zašto ljudi bez problema voze npr i9 14900k, nema bsoda, nema nikakvih problema ?

Zašto mu puštati max turbo frekvencije, zašto mu pustiti max turbo 253 w da bi dobio 10% bolje performanse.

U Biosu se to sve lijepo podesi i mirna BiH.

Boris će svoga sigurno clockati do neba, sretno mu (bez cinizma), ja neću.

合気道 五段 Mir, mir, nitko nije kriv.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice