Stavio sam natrag pastu i sve nemam slike probati cu jos izvaditi bateriju i opet staviti i ostaviti ga da radi mozda dode sebi ako nece onda vise nisam pametan niti jedan se nije slomio svi su cijeli kao da se nista nije dogodilo.Ali evo hebe me da nece pokazati sliku.
Sad bi mi trebala velika pomoc sve sam izravnao sjeo je unutra procesor ali nemam slike na monitoru zasto ako netko mozemo pomoci bio bi zahvalan jer mi je potreban pc .

Kazem ti svi su pinovi ravni i sve je na svojem mjestu unutar je sjeo bez ikakve sile ,nazalost sad nisam u mogucnosti da slikam procesor morati ces mi vjerovati na rijec ,probao sam izvaditi bateriju nista opet isto ,pa sam probao napraviti sto je rekao UBIZEC cORPORATION opet nista samo crna slika i nista se ne pojavljuje .Probao sam ga ostaviti da radi opet nista ,sad me zanima jel ima gdje u ducanima informatike kupiti procesor intel pentium 4 za ovu maticnu
http://www.superwarehouse.com/Asus_P4GE-MX_Motherboard/P4GE-MX/ps/431717
Procesor je bio intel pentium 4 uspio sam ga odvojiti i ocistiti ali sad imam posla oko pinova skrivili su se kad je sve skupa sa kulerom se iscupalo jebiga stvrdla se pasta i dobio bananu !
imam isti problem. proc je P4 s478 a cooler je vjerojatno TT spark 5 ili 6 (nisam siguran jer nema naljepnicu na sebi nikakvu) i vidi se da je proc dobro zaljepljen za cooler jer ima termalne i oko procesora (takav je tvornički jer komp nikad nije rastavljan, to je neki asus terminator 2p). btw isčupao sam proc zajedno s coolerom, svi pinovi su na mjestu i ravni. ali ne mogu proc vratit natrag na matičnu tako da otpada ovaj odgovor s ekstremnim zagrijavanjem. ima netko kakvu ideju? treba mi za jučer... thx
Spojite biper na matičnu (onaj mali crni zvučnik), izvadite ram, grafičku, sve osim procesora i coolera, resetirajte BIOS i pokušajte upaliti. Ako se cooler vrti, a ništa ne pišti, velika je šansa da je otišao procesor ili matična. Ako uopće neće upali tad je najveća šansa da je matična (uz pretpostavku da je napajanje u redu). Kod ispravljanja pinova na procesoru, pogotovo ako zrak suh preporučivo je nositi antistatičku narukvicu (cca 45 kn u Vemila) i nositi samo pamučnu odječu.
Može se dogoditi da procesor radi bez nekih pinova ukoliko se radi o redudantnim masama ili pinovima ostavljenim za neke dodatne mogučnosti na novijim procesorima. S druge strane, ukoliko je pin fizički još tu moguče je da je unutar procesora izgubio spoj ili da je statički elektricitet uništio procesor.
Procesor mi se je zaljepio na kuler i htio sam ocistiti kuler i sve mi je iskocilo vani kako da odljepim proc od kulera jako mi je hitno i u panici sam sada ?
Nikako nemoj ostrim predmetima da uklanjas pastu jer ces ostetiti bazu kulera i heatspreader procesora!!
Najbolje srestvo za uklanjanje paste jeste MEDICINSKI BENZIN koji moze (na merenje) da se kupi u svim boljim apotekama (ljekarnama)
Ima neko kakvu ideju da odlijepim hladnjak sa procesora od laptopa? Stvrdnula se pasta, a ne radi lap, pa ga ne mogu zagrijati. Evo više informacija (ima i slika): http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/umrla-graficka-laptopu/46398.aspx
nažalost, ne mogu grafičku spuknut van, ako hladnjak od procesora ne izvadim
edit: ne mogu proc i hladnjak zajedno izvadit jer su idioti zašarafili proc za matičnu, a do šarafa ne mogu, ako ne skinem hladnjak
Ima neko kakvu ideju da odlijepim hladnjak sa procesora od laptopa? Stvrdnula se pasta, a ne radi lap, pa ga ne mogu zagrijati. Evo više informacija (ima i slika): http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/umrla-graficka-laptopu/46398.aspx
nažalost, ne mogu grafičku spuknut van, ako hladnjak od procesora ne izvadim
edit: ne mogu proc i hladnjak zajedno izvadit jer su idioti zašarafili proc za matičnu, a do šarafa ne mogu, ako ne skinem hladnjak
Zagrij pastu sa fenom. Meni se je to isto dogodilo i ošal proc u vječna lovišta -.-
Samo ga zagrij fenom i skini cooler.
Meni se to isto desilo i uzeo sam lovački noš full oštar i odljepio ga za 2min.
Ne pomaže fen! Samo me prsti peku
Ne pomaže fen! Samo me prsti peku
Uzmi neku krpicu i s njom primi, fen bi trebao pomoći, provjereno, samo pazi da dobro usmjeris topao zrak
Stavi proc na neki stress test da se dobro zgrije zatim brzo skini kuler.
Kaže da mu laptop ne radi. Znači da ne može nikako stavit proc na stress test.
Kaže da mu laptop ne radi. Znači da ne može nikako stavit proc na stress test.
Nisam bio pažljiv.