Intel Kaby Lake

poruka: 638
|
čitano: 108.643
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Naravno da je trenutno neisplativo, pa koja komponenta je po izlasku bila isplativa? Treba se samo malo strpit i to je to, vec nakon mjesec dana cijene budu normlane 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Intel Kaby Lake

Ja sam bio na i7 4770k koji mi je bio cisto dobar za rad u Lightroomu i photoshopu. Kaby Lake sam uzeo prvenstveno zbog novih z270 ploca i  Samsung 960 m.2 diskova...jos sam dobio odlican popust i bez pdv-a pa mi se isplatilo. Javim komplet dojmove imperformanse kad sve podesim. Hvala svima na savjetima za OC :)

15 godina

Pusti ti savjete za OC - kako si dobio odličan popust i prošao bez PDV-a?!

14 godina
neaktivan
Rakun kaže...

Pusti ti savjete za OC - kako si dobio odličan popust i prošao bez PDV-a?!

Potrefilo se da je ljudima odgovaralo da kupe vise stvari preko firme :)

15 godina

Hmmm, hmmm... zanimljivo po pitanju zakona.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 20:41 (Rakun).
16 godina
Stjepanj kaže...
I5 da nije stabilan na 4.4? Daj nemoj me klati luci. Donesi ga k meni jer svaki otkljucani cpu je kod mene isao na 5ghz...😎

Ja vjerujem da bi i ovaj moj i5 4690K mogao lako na 5GHz, ja sa ga pod ovim slabašnim coolerom naterao na 4,9 GHz

(doduše samo je validaciju na CPU-Z prošao) i onda mi se urušio na CB

Tigar Krezumica
12 godina
Stjepanj kaže...

a nis, predugo izgleda imam ovaj 6700k, vrijeme da se proba novi i bolji

picajzla? zavist?

ma zajebavam te malo na račun onoga što te ekipa prca da imaš loš primjerak

Yield

...prvenstveno zbog novih z270 ploca i  Samsung 960 m.2 diskova...

ne kužim ovaj dio, zar samsung 960 m.2 ne radi na toj matičnoj koju si ranije imao za 4770k?

moja h97 ima m.2 slot i koliko sam skužio s novim biosom ide i podrška za nvme ssd-ove

13 godina
Intel Kaby Lake

Bas zanimljivo ako stvarno imaju tako dobar OC potencijal!!Mene moj i5 6600K jebe na 4.4 GHz dok foldam po noći,na 1.22-23v je full stabila u gamingu,ali prek noći se uredno restarta,malo od glupih updatea malo od BSODa!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa daj mu 1.25v, neće propast od toliko.

13 godina
Intel Kaby Lake

Naravno da jesam!!Sad ide noć pa bumo videli!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

picajzla

Ne...mozda uz adapter ali nije ista stvar. Nova maticna ima 2 m.2 slota i vise PcEi lane-ova ( teoretski ) i podrzava NVMEe. Ta dva samsunga 960 rade super na novoj maticnoj i taman mi ostane mjesta za graficku i jos 3 hard diska.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 0:13 (Yield).
17 godina
odjavljen
Yield kaže...

Ne...mozda uz adapter ali nije ista stvar. Nova maticna ima 2 m.2 slota i vise PcEi lane-ova ( teoretski ) i podrzava NVMEe. Ta dva samsunga 960 rade super na novoj maticnoj i taman mi ostane mjesta za graficku i jos 3 hard diska.

https://ageeky.com/top-10-most-cpu-intensive-games/

testiraj si procesor u igrama,ja bih još dodao BF1 Mp sa 64 igrača,ako ti procesor izdrži BF1 MP 64 igrača više od sat vremena onda je 99.9% stabilan,normalno ako imaš BF,ako ne probaj sa nekom drugom igrom...

moraš samo znati da ti je grafička i memorija i sve ostalo skroz stabilno

skineš si msi afterburner i riva tuner st. i u igri pratiš temperature procesora,zauzeće itd.,ubaciš si kaj hoćeš...ak ti se igra sruši znači da je procesor negdje nestabilan i povećavaš napon dok ne dobiš stabilnost

12 godina
Yield kaže...

picajzla

hm, kod mene na h97 bi trebali raditi nvme ssd-ovi, bar sam tako gledao ranije kad je bios update izašao

dodušem nisam isprobao jer zasad imam obični sata ssd, ali vidio sam i po forumima da ih normalno koriste na h97 i z97 pločama, pa mi nije baš jasno

jedino ako si imao onu stariju z87 ploču, za njih nemam pojma jel imaju tu podršku i jel uopće imaju m.2 slotove

14 godina
neaktivan
M4X kaže...
Yield kaže...

https://ageeky.com/top-10-most-cpu-intensive-games/

testiraj si procesor u igrama,ja bih još dodao BF1 Mp sa 64 igrača,ako ti procesor izdrži BF1 MP 64 igrača više od sat vremena onda je 99.9% stabilan,normalno ako imaš BF,ako ne probaj sa nekom drugom igrom...

moraš samo znati da ti je grafička i memorija i sve ostalo skroz stabilno

skineš si msi afterburner i riva tuner st. i u igri pratiš temperature procesora,zauzeće itd.,ubaciš si kaj hoćeš...ak ti se igra sruši znači da je procesor negdje nestabilan i povećavaš napon dok ne dobiš stabilnost

Thh, hocu.

Nazalost nemam BF i ne igram se bas na kompu. Imam Wirchera 3 i jos par naslova, ali moram sve instalirati danas tokom dana.

Ostavio sam ga jucer na Asus RealBencu 4 sata i jedno 20 min na Intel Burnu( koji mi se cini pretjeran ) pa ponovo na aidi64.. sve radi.

14 godina
neaktivan

Ja sam bio na z87. Ma nije mi se dalo uopce riskirati i zezati s bilo cim. Ovako sam miran za sljedecih 3-4 godine :)

14 godina
Intel Kaby Lake

Zvijer je ovaj i3. Šteta što je toliko skup

https://www.youtube.com/watch?v=Qn_E_pI9GeY&

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
zuper kaže...

Ali zato ce dobit po tamburi taj i3 kad dodje Zen

Fuckaj ga

Freak Show Inc.
12 godina
protjeran
zuper kaže...

Zvijer je ovaj i3.Šteta što je toliko skup

ali je i dalje dualac

14 godina
zuper kaže...

Taj CPU je isključivo radi cijene žešći fail i ne vidim stvarno tko će dat pare za to osim čisto i doslovno iz zabave oko clockanja za nekog kog nije briga za 1500kn.

13 godina
protjeran
Na 4k/ultra bi i novi celeron od 250kn u igrama s gtx 1080 imao isti fps..lol
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
zuper kaže...

testira CPU performanse i onda stavi 4K rezoluciju gdje GPU radi vise od CPUa.. LTT nekad stvarno znaju fulat

a i jebo CPU review gdje ne prikazu minimum fps i frametimeove

a mogli su jos dodati i GPUove koji ce se realno koristiti s tim CPUom (tipa 1050/1060/470/480)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 12:40 (Fanu).
14 godina
Intel Kaby Lake
Veli da taj i3 bez problema ide na 5GHz i kao takav je u rang ili čak malo jači od non-OC i5 u multi threadu, a singleu bitno. No sve to pada u vodu kada je potrebna OC matična i hlađenje i troškovi idu bitno gore.
Da košta 1100kn max i u komb sa jeftinijom OC matičnom bio bi solidan izbor
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Intel Kaby Lake

Bugov instač, Kaby gori.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Intel Kaby Lake

wtf,temperature su očajne!!!

Hebala ih pasta zara!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 20:47 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Intel Kaby Lake

Lolić koji test i na kolko % je vodeno?

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
ZGamer kaže...

Lolić koji test i na kolko % je vodeno?

Kažu Prime95.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
Intel Kaby Lake

The 1.35V overclocked i5-7600K would generally idle a little over 30°C and operated around 70°C when loaded. But that load value was incredibly dynamic and would jump from around 65°C to as high as 85 or 90°C in very short periods of time (seconds). Similar behaviour was observed with the i7-7700K which would idle around 30°C then jump from around high-60s to as high as almost 90°C under Prime 95 load

Korisnik OCN foruma: "

"From what I have seen of people I know, that have actually bought retail boxed 7700K's from different stores, they all have been able to do 5ghz at approx. 1.30-1.34 volts, with temperatures around 80-90 degrees under max load, depending on the stress testing/benching program. This was with the cpu's being watercooled on a custom loop, not delidded.

They then delidded them, using CLU under the IHS and Kryonaut on top and obtained an approx 20+ degree drop in temperatures, under the same max load they tested with prior to delidding.
The average temps after delidding under max load, were between 60-65 degrees."

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 21:22 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel Kaby Lake

Kaže der8auer da bi njegov delid kit trebao biti dostupan na casekingu tijekom ovog tjedna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Intel Kaby Lake

Ma jebo ti to,platiš 3 soma da bi morao sam stavljat novu i bolju pastu!!Pa brate koji kujac ti iz Intela rade,da Bog da ih Zen pomete!!

AUDIOFIL
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Intel Kaby Lake

Pa jer nije isti delid tool kao i za skylake? ne vjerujem da su nesto mijenjali?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice