dakle, postovani forumasi, situacija je ovakva...
kupovao sam dijelove za novi komp i komponente su ovakve
q9550
asus p5q3
4 gb kingmax ddr3 ram(1333 mhz)
500 gb hitachi hdd
xfx hd4890 grafa
a sad da mlo prepričam kaj se sve događalo
naime, prilikom instalacije procesora sve je proslo dobro, on je lijepo sjeo u socket, ali s coolerom su nastala sra**nja...
naime, dva klina su sjela ko podmazana, i skljocnula su, ali treći i četvrti zekaju...
ak sam ih i uspio staviti u rupe na matičnoj, nisu skljocnuli, i događao se klaqckalica efekt, ja 3 klina stavim u rupe, i utisnem ih, a četvrit kad ga stisnem, izbaci drugi klin van...
a ad dalje...sve sam ja to uredno spojio, i ukljucio na monitor (t220) i u pocetku uopce nije davao znakove zivota
ja g aukljucim, a ventilatori od grafe na MAX, ko da kraj vodiopada stoji...
no shvatil sam da jedan konektor nije bio uredno spojim, no i to se sredilo, kad sam ga priključio, okretaju venta su se smanjili i sve pet...ali ond asok
prvo se poceo sam od sebe restartat...reko kaj je sad, odem u bios kad ono proc na 82 stupnaj , sekundu klasnije na 85 , i tako sve do 94 kad je otislo u crveno i ugasio sam kompjuter, jer bi se automatski ionako...
ocito je problem u hladnjaku, koji je stoc intelov...
mislim da nije dobro sjeo u svoje mjesto, bas zbog toga sto nisu skljocnuli klinovi...
no maticna se dosta savija prilikom montiranja coolera, pa me strah da ne pukne.....
i ustalom, dva klina su sjela mozda i previse, pa sad bas ne idu van, kak da to rijesim
treba ga skroz van izvaditi, pa ponovno pokustai, ali imate li koji savjet...
unaprijed hvala...