Box ventilatori

poruka: 5
|
čitano: 1.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Box ventilatori

Pozdrav grupi,

mislim sklapati racunalo  za kucnu ,uredsku upotrebu(word,filmovi,internet) tako da mi je tiho racunalo jedno od faktora.Zanima me koji dual core procesori imaju tise box hladnjake (intel dual core,core2, athlon IIX2,X3..).Neznam kako se krece buka danasnjih box hladnjaka ,da li prelaze25 db ?ili je potrebno naruciti brand name  hladnjak?

S obzirom na moje navedene zahtjeve,da li je mozda bolje uzeti brand name konfiguraciju hp,lenovo koje imaju bolje optimiziran sustav.?

hvala na savjetima-

Toni

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Box ventilatori

Nikako nebi uzimao gotove konfiguracije,jeftinije i bolje prođeš kupujući pojedinačno hardwer i u kojoj trgovini hočeš plus naravno garancija koju ostvaruješ po komponentama u slučaju kvara.Kod sklopljenih konfiguracija nerijetko

dobiješ zastarjele komponente(MBO sa čipsetima P31/33 pa i P35) imaš novijih po izboru sve zavisi koliko krznaša izdvajaš P43/45 1156 i dr.Isto tako glede grafičke obično se ubacuju modeli koji se slabije prodaju i koji su zastarjeli

pa sl. je i sa vrstom kučišta kao i napajanja-neki šrotex.

Imaš opciju naručivanja u određenim trgovinama po komponentama koje sam izabereš(koje su naravno dostupne na stranicama trgovine npr.ADM,Links,Protis,Diskont24 i dr.) navedeš da želiš da ti oni sklope konfiguraciju ukoliko

nemaš nekoga ili neznaš sam i navedeš da želiš garanciju po komponentama jer oni sve slože i zatvore kučište-zapečate da se neotvara pa ako nešto nevalja ii rikne moraš sve nositi na popravak kod njih što smatram kao minus.

Glede navedenih coolera koje dobiješ sa procesorom isti će raditi dobro i zadovoljit ćesamo glede hlađenja ako je sve na defaultu +10% će biti sve OK, za sve više od toga poželjno je kupiti bolji cooler(Katana 3,Mugen 2) i sl. sve zavisi od finan. mogučnosti.

Phenom II X2 550BE itd... X4 moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Box ventilatori

Hvala na detaljnom odgovoru, ali me najvuše zanimalo koliko su bučni današnji box cooleri da li prelaze 30 db.

17 godina
protjeran
Box ventilatori
ne
Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Box ventilatori
druzeta kaže...

Hvala na detaljnom odgovoru, ali me najvuše zanimalo koliko su bučni današnji box cooleri da li prelaze 30 db.

Kolko sma ja primjetio kod sebe na Intel Core 2 Duo E4300 Box Cooler 1700RPM nečujan je, jedino mi se čuju hardovi, napajanje i grafa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice