AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.172
|
čitano: 5.570.453
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

9700x je za 10$ manja cijena od 7800x3d jer je valjda slabiji , točno su oni to iskombinirali. 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Tko god da cilja valja pričekati koji mjesec svakako

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
dery kaže...

9700x je za 10$ manja cijena od 7800x3d jer je valjda slabiji , točno su oni to iskombinirali. 

Ide sve tocno u pravcu koji sam ranije prognozirao na temelju izracuna putem hardverskih specifikacija. Cekamo 15h da objelodanimo tko je opet kvalitetno informirao forumaše.

Inace, nakon ova dva 9700x i 9600x odma cemo moci lako znati i ukupne performanse 9900x i 9950x koje bi trebale ici x2 uglavnom (2% gore dole) zbog malog penala od komunikacije 2x CCD-a i malog boosta od vece frekvencije spram ova dva jednochipletna modela.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2024 11:40 (Kec na desetku).
15 godina
Kec na desetku kaže...
dery kaže...

Ide sve tocno u pravcu koji sam ranije prognozirao na temelju izracuna putem hardverskih specifikacija. Cekamo 15h da objelodanimo tko je opet kvalitetno informirao forumaše.

Inace, nakon ova dva 9700x i 9600x odma cemo moci lako znati i ukupne performanse 9900x i 9950x koje bi trebale ici x2 uglavnom (2% gore dole) zbog malog penala od komunikacije 2x CCD-a i malog boosta od vece frekvencije spram ova dva jednochipletna modela.

Ne treba nam ni gledat recencije imamo mi recezenta kec-a prije svih recenzija.

14 godina
dery kaže...
Kec na desetku kaže...
dery kaže...

Ne treba nam ni gledat recencije imamo mi recezenta Luci-ja prije svih recenzija.

Et, ispravio sam ti.

15 godina

Zen 5 sucks ahahaha a ništa samo refreš zena 4

Moj PC  
2 0 hvala 2
11 godina

Zen -5% hahahahhahahabhahahhhahahahahahhhahahhahahahhah

edit: ali ovo je stvarno strasno, pa obicni zen 5 modeli su trebali u gamingu bit rang 7800x3d.. po tom ce 9800x3d bit sta ? Isti kao i 7800x3d ? Koji srotovi od procesora 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2024 15:34 (hahhaajaads).
Moj PC  
3 0 hvala 0
2 godine
dery kaže...

Očito je da su došli do limita s dizajnom koji koriste od Zen 2. Procijenili su da im neće trebati više od toga, uštedjeli novac i zasad su pogodili s tom taktikom. Ako sam dobro shvatio Arrow Lake će izaći tek na kraju godine, pa će imati dosta vremena zaraditi na tome. Zen 6 bi tada trebao biti potpuno novi dizajn, bez obzira na stanje u kojem bude Intel, a možda nas i "iznenade" pa uspiju još nešto izvući iz postojećeg dizajna. Sve u svemu, AMD-u treba puno jači pritisak od Intela kako bi napravili veće pomake. Dok god se konkurencija traži i sastavlja, AMD se neće razbacivati s resursima i novcem.

13 godina

Jedno od rijetkih pozitivnih stvario je "it's not an Intel"  by tech Isus.  Ništa, AMD nam bacio intel 13th pa Intel 14th seriju, u prijevodu ništa bitno ali ajde barem ako radi, onda je to plus, hahahah. Ovo je dobro što ćemo onda i dalje, sad i za malo manje para svi kupiti Seriju 7000 i dobro .

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
dery kaže...

Znaci jesam ljepo u bebu sve izracunao od gaminga da nece ni raptor prestici do MT performansi kako ce stajati i da ce biti teški kolaps ta zen 5 vanilla!

Šteta mi je ljudi koji nisu poslušali da kupe 7800X3D na vrijeme dok je bio ispod 320e, sada ce jos poskupiti 

Eto, lagana matematika iz poznavanja hardvera i specifikacija!

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2024 16:01 (Kec na desetku).
11 godina

Aha, 7800x3d ce sad skocit na 400+ eura, a mogao se uzet nedavno za 320e u de...

2 godine

Nakon fenomenalne Zen 1 - Zen 3 ere, u kojima smo svjedočili konkretnim pomacima iz serije u seriju, sada smo došli do stagnacije u kojoj Intel i AMD nude minimalne pomake, praktički refresh. Sada mi ostaje nadati se Appleovoj M4 seriji, za koju se već zna da je refresh s minimalnim pomacima .

0 0 hvala 0
13 godina

Ja već tjednima se premišljam, čekam novu intel seriju i gledam dramu sa 13/14gen, i vuče me prelazak ponovo na amd i to 7800x3d. Na kraju si mislim koji će mi k sve to, čekat ću dramu da se smiri oko sveg, ionako mi ne treba ništa jače od trenutnog, al me jako svrbi da si uzmem nešto novije i bolje. Na kraju će ipak ispast da ću čekat sve. Al prvi plan mi je ovo: 7800x3d, tomahawk B650 i fury rgb...al neću. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine

I još jedna vrlo očita stvar je koliko je taj AMD-ov chiplet dizajn gladan dodatnog cachea zbog visokih latencija. Što se tiče sirovog IPC-a, vidimo da je na razini Raptor Lakea, no kronično mu fali cachea za gaming. U idealnom slučaju, tj. da ih je Intel značajnije pritisnuo, Zen 5 bi po defaultu došao s većom količinom cachea, i ne bi bilo posebnih 3D modela, što bi bilo odlično i za gaming. Poprilično sam siguran da će Zen 6 biti potpuno novi dizajn u kojem će se adresirati te latencije kako ne bi ovisili o masivnoj količini cachea za dobre gaming performanse.

0 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
hahhaajaads kaže...

Zen -5% hahahahhahahabhahahhhahahahahahhhahahhahahahhah

edit: ali ovo je stvarno strasno, pa obicni zen 5 modeli su trebali u gamingu bit rang 7800x3d.. po tom ce 9800x3d bit sta ? Isti kao i 7800x3d ? Koji srotovi od procesora 

Najstrašnije je to kolko AMD besramno laže non stop pa su pod zadnje isli pricati da ce 9700x biti 2% brži od 7800X3D

Naravno da te priče ne prolaze kod ljudi koji shvacaju kako sta funkcionira

AMD Says Zen 5 9700X CPU Is 2% Faster Than the 7800X3D in Gaming

Sad ostaje vidjeti kako ce raditi i jesu li riješene one greške zbog kojih je sve povučeno na 2 tjedna i hoce li se dešavati kakvi problemi naknadno sa čipovima!

Uglavnom svakako serija za preskociti

2 godine

Priznajem da sam kritizirao Intel zbog četverojezgrenih procesora koje su godinama prodavali uslijed manjka konkurencije. Međutim AMD se nije ništa manje opustio, njihov primarni fokus su serveri gdje dominiraju i zarađuju. Desktop segment im je sporedan, ono što ostane od serverskih procesora ide u desktop. Intel se definitivno mora probuditi jer ovo ne vodi na dobro.

1 0 hvala 0
3 godine
dery kaže...

Ovim videom sam podigao cijenu svog polovnjaka i9 9900k na 350€Hvala Amd sto se brines za odrzavanje Intel cijena i nakon 6 godina

15 godina
Kec na desetku kaže..
 Znaci jesam ljepo u bebu sve izracunao od gaminga da nece ni raptor prestici do MT performansi kako ce stajati i da ce biti teški kolaps ta zen 5 vanilla!

Rekoh ja da ne trebamo nikakve recenzije ahahaha pa da se i zaebaem tako je šta jest jest. Nema nitko da zucne protiv tebe našeg PC guru-a

2 godine

Gledajući više recenzija, stekao sam dojam da je ova generacija reklama za 7800X3D kako bi pokazali koliko je taj procesor zapravo moćan i efikasan, toliko da ga ne možeš nadmašiti s novom serijom. Ne mogu shvatiti što su htjeli postići sa Zen 5, umjesto da profitiraju na Intelovoj muci, oni izdaju ovo. Dok su radili na toj generaciji, pitam se o čemu su razgovarali Lisa Su i inženjeri zaduženi za razvoj te serije.

edit: Zapravo je jasno o čemu nisu razgovarali tijekom razvoja te serije - o desktop segmentu. Prilično je očito da su maksimalno fokusirani na serverski segment i A.I, gdje su uhvatili zamah, dok su desktop segment potpuno ignorirali, toliko da se nisu ni trudili opravdati ovu seriju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2024 16:35 (Trilogija).

1 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
Trilogija kaže...

Priznajem da sam kritizirao Intel zbog četverojezgrenih procesora koje su godinama prodavali uslijed manjka konkurencije. Međutim AMD se nije ništa manje opustio, njihov primarni fokus su serveri gdje dominiraju i zarađuju. Desktop segment im je sporedan, ono što ostane od serverskih procesora ide u desktop. Intel se definitivno mora probuditi jer ovo ne vodi na dobro.

Pa to je svima jasno da im gaming segment propada AMD reports massive 59% drop in gaming revenue

Ona bitnija stvar da se ne pretoči opet i na CPU market share kao sta se desilo 2022 izlaskom Alder Lake koji je ispao dobra generacija za Intel i tada je preko noci AMD market share pao sa tada rekordnih 20.6% pao na 13.9% i sve do ove godine nije ponovo prešao tih 20% udjela.

AMD Ryzen PC Revenue To Decline By 26% In 2022 Due To The Success of Intel’s 12th Gen CPUs, Reports Market Analyst

Znači AMD se nesmije opustiti jer po statističkim podacima svaki njihov flaw znaci veliki pad, i vjetar u leđa za intel, ali sada imaju sreče pa je i intel u svom cirkusu.

Ali svakako moraju mijenjati odjel za marketing jer sami sebe zabijaju godinama na krst sa svoji namjestanjem rezultata a pogotovo onda kada to nema nikakve potrebe kao sada za zen 3 refreshom i ovako slabim zen 5.

Za vanilla seriju im se zna jos od zen 4 da zaostaje performansama i da gaming moraju sa X3D riješavati, mogli su jednostavno izbaciti prvo X3D modele sa kojima ce skinuti skalp i intelu i 7800x3d, i kasnije uvesti jeftino ulazni non X model 9600 i 9700 i amen, ionako imaju dobar izbor tih jeftinih modela i sada na izbor nije nikakva hiča.

Odavno vrijedi ona poslovica da nitko ne podize intelu vrijednost kao AMD.

2 godine

Definitivno dosadna godina za hardver. AMD i Intel natječu se tko će manje napraviti. Apple s M4 vjerojatno također neće napraviti veliki pomak, tj. bit će to refresh postojeće generacije. Qualcommov Elite X me nije oduševio zbog slabe grafičke kartice i loše softverske podrške. Jedino što izgleda relativno impresivno je AMD-ov Ryzen AI 300. Koliko sam uspio površno pročitati, ima jako dobar omjer performansi i potrošnje te daleko najjaču integriranu grafičku karticu.

0 0 hvala 0
15 godina
  1. @Boris grozni

Znači prestani više lagati ovaj napaćeni narod. Hebo te taj usrani I9 i cijena koju ti sanjaš u svojim vlažnim snovima. Na njuški je Intel I9 12900K 270€, a ti bi za svoj stari drlog tražio 350€ 

Žalosno je kako loše radi ovaj forum i pisanje postova preko mobitela, a još žalosnije da to nitko u Bug-u to još nije sredio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2024 19:07 (MasterOfDisaster).
3 godine
MasterOfDisaster kaže...
  1. Znači prestani više lagati ovaj napaćeni narod. Hebo te taj usrani I9 i cijena koju ti sanjaš u svojim vlažnim snovima. Na njuški je Intel I9 12900K 270€, a ti bi za svoj stari drlog tražio 350€ 

Ne sanjam ja nista to ti je realnost kao i ta da I9 12900K neide u 1151 socket 9900k se bez muke proda za 250 do 300€, 350 je bila šala na AMD video o refreshu! odi dalje spavati!

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2024 19:10 (Boris grozni).
16 godina

Mislim da je ovim potezom Amd-a Borisov truli i9 skočio i na 400e, čak mislim da je to i Amd namjerno napravio za njega

Šalu na stranu, ovaj napredak me podsječa kao i3 12100F na i3 13100F, no tamo je to ipak bilo možda i 7% u nekim slučajevima, dok nakon gledanja HUBoxed videa jer njih jedino priznajem i ne smaram se sa drugima me hvata smijeh 

Borise nego kuda si se ti zaletio na I7, jesi li svijestan da češ avatar morat mijenjati....uz činjenicu da sa konja na magarca....no dobro kada prodaš taj i9 ostat će ti još razlike i 100e za memoriju i malo za mbo....skoro da kad ga prodaš imaš za cijeli kombo...cpu+mbo+ram, još samo da nema tog osječaja u tebi da si loše prošao, jer ipak je to i9 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2024 19:17 (Wiz3m4n).
15 godina

Znači jedino luda osoba bi dala 250€, ako ima Intel I9 12900K za 270€ i to na njuški. Pod hitno traži nove lijekove ili drugog doktora.

15 godina
Wiz3m4n kaže...

Mislim da je ovim potezom Amd-a Borisov truli i9 skočio i na 400e, čak mislim da je to i Amd namjerno napravio za njega

Šalu na stranu, ovaj napredak me podsječa kao i3 12100F na i3 13100F, no tamo je to ipak bilo možda i 7% u nekim slučajevima, dok nakon gledanja HUBoxed videa jer njih jedino priznajem i ne smaram se sa drugima me hvata smijeh 

MasterOfDisaster kaže...

Znači jedino luda osoba bi dala 250€, ako ima Intel I9 12900K za 270€ i to na njuški. Pod hitno traži nove lijekove ili drugog doktora.

Svim procovima je vrijednost porasla nakon ovog poteza amd-a. Svi su jači od ovog refreša. MasterofD. nači će se netko kome treba taj cpu od borisa za nadogradnju postoječeg.

3 godine
dery kaže...
Wiz3m4n kaže...

MasterOfDisaster kaže...

Svim procovima je vrijednost porasla nakon ovog poteza amd-a. Svi su jači od ovog refreša. MasterofD. nači će se netko kome treba taj cpu od borisa za nadogradnju postoječeg.

Đabe ti nekuzi on to! U njemu je proradio bjes i nemir jer je presao na crvenu stranu

3 godine
Wiz3m4n kaže...

Borise nego kuda si se ti zaletio na I7, jesi li svijestan da češ avatar morat mijenjati....uz činjenicu da sa konja na magarca....no dobro kada prodaš taj i9 ostat će ti još razlike i 100e za memoriju i malo za mbo....skoro da kad ga prodaš imaš za cijeli kombo...cpu+mbo+ram, još samo da nema tog osječaja u tebi da si loše prošao, jer ipak je to i9 

Nisam se niš zaletio, pa Intel je pomaknuo nazive za jedan red, ono sto je prije bio i9 postao je i7 itd itd

3 mjeseca
protjeran
Wiz3m4n kaže...

Pre jaka mi je ova odiseja oko tog 9900K krpavam ahahahahah 

3 godine

Inace evo novi Ryzeni se vec ruse u samom startu sad cekamo ostale da to provjere

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice