AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.758.749
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
CPU kaže...

Be careful scam is here

Ahahaha koji crnjak.

Kutija 3200G a unutra intelov CPU na kojem je naljepnica Ryzen5 3600.

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
11 godina
DarthMarkus kaže...
Osim ako je taj zrak Noctua.

Pa, ne.. U tome je problem, ni Noctua nije dovoljna za Intela na 5.2Ghz. Evo ovaj kralj na 13:50 kaze: i9 10900K 1.38V 5.2Ghz -> 380W potrosnja sistema u Blenderu. Kaze NH-D15 da je jedva drzao na 85 stupnjeva.

U tom grmu lezi zec. 5000 serija izgleda ide bez problema na 4.8Ghz s niskim naponom, 1.265-1.3xx all-core bez potrosnje preko 280W u tom istom testu za 5900X ili preko 180W za 5600X. Na cemu je testirao mi se neda trazit, bitna je razlika u W. I kae najbolje, 5000 serija jos malo hladnija od 3000 serije.

11 godina
picajzla0707 kaže...
The_Fichek kaže...

Realno AMD je pobjednik jer ne kuri koliko Intel...

naravno da ne kuri, dok ga ne klokneš

77 je oke, daj mi Intela u tom testu OC i cemu je to uopce testirano? Daj neki kontekst, ja tu ne vidim nijedan OC Intel u tablici.

6 godina
protjeran

Jasna stvar! Di je cpu bitan intel je rasturen. A to je profesionalni load sa aplikacijama i pogotovo MT.

Esports isto tako-totalna dominacija AMD-a.

Znaci da ce se cpu perf gledati kroz metro, witcher i sta ja znam LOL. Pa ibu svim tim igrama 3000 ryzen je rame uz rame skoro sa intel-om.

A svi protiv 1080p,sad odjenom to najbitnija reza opet. A esports ko ga fucka sto je riza u prosijeku 150 frejmova vise i u lol-u i u cs-u,valorant-u Rocket ligi itd...

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
4 godine
protjeran
The_Fichek kaže...

Realno AMD je pobjednik jer ne kuri koliko Intel i trosi dosta manje OC to OC. Noctua NH-D15 je drek za jaceg Intela na 5.2Ghz.

Value je tu negdje u odnosu na Intel jer ne treba skupo hladjenje za AMD, maticne su tu negdje, a naspram 3000 naravno da je losiji value.

EDIT: to naravno pricamo o gamingu, u svemu ostalome je AMD rasturio Intel kako kaze ovaj gore, ako gledas Ryzena s jednakim brojem jezgri kao Intel.

Ma daj molim te ne lupaj, pa ide preko 95c i to u cinebenchu, grije se vise od bilo kojeg intela do sada. Sad odjednom 10% koje ostvaruje u sintetici znaci ogroman pomak a do nedugo dok Ryzenu nije islo u korist je bila sitnica, kao intel bio skup a jos si dobivao i iGPU u toj razlici, sada dobijes kiflu za tih 10% a odjednom se pravda razlika.

Eto jedva cekam da mi ovi sa 5000 serijom odvrte prime 95 sat vremena da vidim gdje su osle temperature kad se napuca na 4.6-4.7GHz  

17 godina
The_Fichek kaže...
picajzla0707 kaže...
The_Fichek kaže...

77 je oke, daj mi Intela u tom testu OC i cemu je to uopce testirano? Daj neki kontekst, ja tu ne vidim nijedan OC Intel u tablici.

i7 10700k ide do 96C...

We used a Noctua NH-U14S to measure CPU temperature while running Blender. We picked an actual application as that better reflects real life than a stress-testing application like Prime95.

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i7-10700k/19.html

15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...
DarthMarkus kaže...
Osim ako je taj zrak Noctua.

Pa, ne.. U tome je problem, ni Noctua nije dovoljna za Intela na 5.2Ghz. Evo ovaj kralj na 13:50 kaze: i9 10900K 1.38V 5.2Ghz -> 380W potrosnja sistema u Blenderu. Kaze NH-D15 da je jedva drzao na 85 stupnjeva.

U tom grmu lezi zec. 5000 serija izgleda ide bez problema na 4.8Ghz s niskim naponom, 1.265-1.3xx all-core bez potrosnje preko 280W u tom istom testu za 5900X ili preko 180W za 5600X. Na cemu je testirao mi se neda trazit, bitna je razlika u W. I kae najbolje, 5000 serija jos malo hladnija od 3000 serije.

Bolesno si biased u svemu sta pises, a ovo da 5000 serija ide na 4.8ghz sa niskim naponom je kulminacija svega i teska sprdacina, daj se smiri...

14 godina
picajzla0707 kaže...
The_Fichek kaže...

I dobiješ lošije rezultate u gamingu. Overclock Ryzena se isplati jedino ako ga koristiš za core-heavy workload.

11 godina

Ma smiren sam, iz 2-3recenzije kaj sam nasao vele da je niski napon. Slobodno potkrijepi svoju tvrdnju. I meni je bilo cudno na prvu. Jos nisam nasao nekog da drzi 5600X na boost clocku, svi ga OCaju bez problema sto nije bio slucaj sa prijasnjim Ryzenima.

EDIT: I kako sam molim te biased. Napisao sam da 10700KF izgleda dobro da. To nije bio sarkazam. Ti KF procesori su im dobra kupnja i ne kazem da se moraju clockati do 5.2Ghz. Ja da to kupim bi drzao na 5 Ghz i bok. Ako spuste jos malo cijenu su konkurentni, ali radi ovog hypea ce ljudi sigurno vise kupovat Ryzene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 20:07 (The_Fichek).
6 godina
protjeran
ActionReaction kaže...
The_Fichek kaže...

Realno AMD je pobjednik jer ne kuri koliko Intel i trosi dosta manje OC to OC. Noctua NH-D15 je drek za jaceg Intela na 5.2Ghz.

Value je tu negdje u odnosu na Intel jer ne treba skupo hladjenje za AMD, maticne su tu negdje, a naspram 3000 naravno da je losiji value.

EDIT: to naravno pricamo o gamingu, u svemu ostalome je AMD rasturio Intel kako kaze ovaj gore, ako gledas Ryzena s jednakim brojem jezgri kao Intel.

Ma daj molim te ne lupaj, pa ide preko 95c i to u cinebenchu, grije se vise od bilo kojeg intela do sada. Sad odjednom 10% koje ostvaruje u sintetici znaci ogroman pomak a do nedugo dok Ryzenu nije islo u korist je bila sitnica, kao intel bio skup a jos si dobivao i iGPU u toj razlici, sada dobijes kiflu za tih 10% a odjednom se pravda razlika.

Eto jedva cekam da mi ovi sa 5000 serijom odvrte prime 95 sat vremena da vidim gdje su osle temperature kad se napuca na 4.6-4.7GHz  

Evo kad dodjem kuci moj 3600 na 4.5 neprelazi 80 stepeni u small ftt-u.

12 godina
dad0r kaže...

Nego AMD macani posto mi je ovo prvi AMD proc nakon jedno 15 godina da ne trazim previse koje rame sa 5600x upariti?

Imas 2x8 Ballistixa 3600 cl16, e-die za ~710kn. Poslije ga mozes nastimavat da napravis FCLK i super 

13 godina
Čim on pređe 1.3v nema tu više efikasnosti, ode i TDP u dim, a za Ryzene nisam vidio koliko kuri kako kaže kolega ActionReaction.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 20:07 (mislioc).

1 0 hvala 0
14 godina
hahhaajaads kaže...
dad0r kaže...

Nego AMD macani posto mi je ovo prvi AMD proc nakon jedno 15 godina da ne trazim previse koje rame sa 5600x upariti?

Imas 2x8 Ballistixa 3600 cl16, e-die za ~710kn. Poslije ga mozes nastimavat da napravis FCLK i super 

To sam i gledal jer mi se neda previse zezat s OC trenutno, 1 sat kaj imam vremena za neki gaming i to ne svvaki dan trenutno , treba to iskoristit

twice the pride double the fall
12 godina
The_Fichek kaže...

je, u pravu si, ostali procovi su stock - link

10600k ocani ide na 80 stupnjeva - link

svejedno treba pošteni hladnjak i jednom i drugom

6 godina
protjeran
mislioc kaže...
Čim on pređe 1.3v nema tu više efikasnosti, ode i TDP u dim, a za Ryzene nisam vidio koliko kuri kako kaže kolega ActionReaction.

Lik trola. Kako ovaj 3600 hladim lepezicom tako cu i kad dodje 5600x naklokat na 4.7-4.8 i isto ispod 1.3V hladit cu ga  sa unicorn-ovim Suzama.

Koga briga sto cu imati samo 2 fpsa vise bitno da na ekranu pise barem 4.7-4.8 all core.

7 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ekipa molim vas pomoc.

Stavio sam novog ryzena 5 5600x u maticnu, spojio ostale komponente i sad bi trebao updateat bios.

problem je kaj meni komp uopce ne dode do biosa nego se zavrte ventici i ekran bude crn. Da stvar bude bolja, neznam koji bios je trenutno na maticnoj tako da nemogu koristit q-flash button. Model maticne je Aorus B550 Elite rev 1.0.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
HCgamingCRO kaže...

Hajde, bas da vidim, znaci prime 95 small fft i da vidim ispod na satu od windowsa kolko je sati kad si zavrsio i na prime 95 testu kad je zapoceo da nebi bilo da si vrtio 5 minuta pa brze bolje zaljepio rezultat. Znaci 1h neka vrti pa cemo dalje..

Usput napisi koji hladnjak koristis, i napon koji si postavio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 20:19 (ActionReaction).
11 godina
picajzla0707 kaže...
The_Fichek kaže...

je, u pravu si, ostali procovi su stock - link

10600k ocani ide na 80 stupnjeva - link

svejedno treba pošteni hladnjak i jednom i drugom

Jos im fale naponi, ali oke. Solidne temperature oba za taj cooler pod Blenderom. Ja osobno smatram testiranu Noctuu NH-U12S necim sto je malo bolje od Arctica 34 i nije mi jasna cijena ni tog ni U14S modela. Vjerojatno kostaju tolko kolko kostaju tako da se ljudi isprse jos malo za D15 ili D15S.

15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Ma smiren sam, iz 2-3recenzije kaj sam nasao vele da je niski napon. Slobodno potkrijepi svoju tvrdnju. I meni je bilo cudno na prvu. Jos nisam nasao nekog da drzi 5600X na boost clocku, svi ga OCaju bez problema sto nije bio slucaj sa prijasnjim Ryzenima.

EDIT: I kako sam molim te biased. Napisao sam da 10700KF izgleda dobro da. To nije bio sarkazam. Ti KF procesori su im dobra kupnja i ne kazem da se moraju clockati do 5.2Ghz. Ja da to kupim bi drzao na 5 Ghz i bok. Ako spuste jos malo cijenu su konkurentni, ali radi ovog hypea ce ljudi sigurno vise kupovat Ryzene.

Eno ti review na techpowerup, budale clockaju sa previse napona (1.4V ) i opet su maksimumi od 4.5-4.65ghz za 5600, 5800 i 5900x... Racunaj da ce 4.5 bit realni 24/7 all-core OC tj. da je all-core OC apsolutno beskoristan za 99% namjena...

Zasto bi spustali cijenu za 10700KF pored ovih cijena Ryzena, nema nikakve logike, vise je nego konkurentan...

17 godina
xLockdown kaže...

Ekipa molim vas pomoc.

Stavio sam novog ryzena 5 5600x u maticnu, spojio ostale komponente i sad bi trebao updateat bios.

problem je kaj meni komp uopce ne dode do biosa nego se zavrte ventici i ekran bude crn. Da stvar bude bolja, neznam koji bios je trenutno na maticnoj tako da nemogu koristit q-flash button. Model maticne je Aorus B550 Elite rev 1.0.

Pa normalno da ti ne dode do biosa ako ti nije procesor podrzan na trenutnoj verziji biosa. Stavi neki podrzani, zen2 gore i flashaj novi bios i radit ce. I zasto nemozes qflash koristit?

6 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Sad čekat 5600nonX pa da mogu 3600 jeftino upiknut 

Šalu na stranu, Zen 3 Threadripperi će bit down-right scary to use. Ako će uopće postojati potrebe za njih. S kime bi se natjecali zasad ?? 

Apoc
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Jos im fale naponi, ali oke. Solidne temperature oba za taj cooler pod Blenderom. Ja osobno smatram testiranu Noctuu NH-U12S necim sto je malo bolje od Arctica 34 i nije mi jasna cijena ni tog ni U14S modela. Vjerojatno kostaju tolko kolko kostaju tako da se ljudi isprse jos malo za D15 ili D15S.

U14S je performansama rang D15S...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 20:23 (ansha).
7 godina

Nemam zen 2 jer sam presao sa intela..

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 20:25 (xLockdown).
15 godina
protjeran
Apocalypso722 kaže...

Sad čekat 5600nonX pa da mogu 3600 jeftino upiknut 

Šalu na stranu, Zen 3 Threadripperi će bit down-right scary to use. Ako će uopće postojati potrebe za njih. S kime bi se natjecali zasad ?? 

Uvijek postoji potreba, iako, u renderingu se sve vise koristi gpu, tako da i jedan cudovisni 3990X zna ispast smijesno spor u odnosu na puno jeftiniju grafu...

17 godina

Morat ces nabavit onda, mene i dalje zanima zasto qflash neradi? Jel ga ti znas uopce koristit?

17 godina
14 godina

Mijesas pojmove Zen = r3 1300, r5 1600 itd..

Zen+ = r5 2600 r7 2700 itd..

Zen 2 = r5 3600 r7 3700

Zen 3 = r5 5600x itd...

6 godina
protjeran
ActionReaction kaže...
HCgamingCRO kaže...

Hajde, bas da vidim, znaci prime 95 small fft i da vidim ispod na satu od windowsa kolko je sati kad si zavrsio i na prime 95 testu kad je zapoceo da nebi bilo da si vrtio 5 minuta pa brze bolje zaljepio rezultat. Znaci 1h neka vrti pa cemo dalje..

Usput napisi koji hladnjak koristis, i napon koji si postavio.

Nemas problema kolega. Da nije prosao small fft nebi ni proglasio ovaj OC. Meni prime radi 2 sata ako nepadne nibjedna jezgra proglasavam to stabilnim oc za moje potrebe.

Hladnjak ti je sa opisa+ kryonaut pasta.

Napon 1.29 sa llc lvl4.

4 godine
protjeran
HCgamingCRO kaže...

Nemas problema kolega. Da nije prosao small fft nebi ni proglasio ovaj OC. Meni prime radi 2 sata ako nepadne nibjedna jezgra proglasavam to stabilnim oc za moje potrebe.

Hladnjak ti je sa opisa+ kryonaut pasta.

Napon 1.29 sa llc lvl4.

Važi, za monitoring koristi HWinfo64. Kad ces krenut vrtit da znam pricekat rezultate 

11 godina
ansha kaže...
The_Fichek kaže...

U14S je performansama rang D15S...

Nope, evo iz cega ti vadis podatke:

https://www.tweaktown.com/reviews/5434/noctua-nh-u14s-cpu-cooler-review/index.html

testirano na prastarom i7-2600K

https://www.tweaktown.com/reviews/7301/noctua-nh-d15s-style-cpu-cooler-review/index.html

testirano na toplijem, i dalje prastarom i7-4770K

Otuda 70 i 70,25, znaci D15S je bolji jer hladi potrosniji procesor, iako ne znam na kolko Ghz, dok su i7-2600K vrtili na 4.5Ghz.

Fizika ne laze, nemre manji cooler, manje aluminija biti losije od vise aluminija pa makar se zvalo U14S.

Momak od kojeg si uzeo screenshot sa tomshardwarea: https://forums.tomshardware.com/threads/noctua-nh-d15s-vs-noctua-nh-u14s.2612292/ je vjerojatno spojio ta dva grafa u jedan.

Btw. nemam vise vremena ni volje ni zivaca za rasprave dns.. cujemo se za vikend, drz se. Probaj nac ove nove Ryzene na 1.4V na 4.7-4.8Ghz do tada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 20:35 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice