hehe, njušim lock teme za 4, 3, 2, 1....
AMD FX vs Intel i5
- poruka: 92
- |
- čitano: 19.952
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
hehe, njušim lock teme za 4, 3, 2, 1....
pa ak ces pisati bedastoce kao to, a ne nesto konkretno zasto ne?!
isplativost? trenutno i do danjega neupitna!LP
kako ne znaš da se svi vode future proof forom, jelte jednog dana u nekoj dalekoj budućnosti će aplikacije koristiti i 16 jezgri, pa ovi kaj su danas kupili 8 jezgrene procesore neće morati izdvajati iz onako niskih mirovina za novi procesor jer će i ovaj to još nekako gurati....
Glupo mi je bilo kad je momak spominja 9590 da bi ga uzea, pa je nekima to dobra ideja. Pa ima TDP 220w sa kojom plocom osim formule bi to cuda gonia, a i cime bi ga hladia bez vode.
Tako te taj proc od 1900kn ispadne 3t kn, ako ne i vise.
isplativost? trenutno i do danjega neupitna!LP
kako ne znaš da se svi vode future proof forom, jelte jednog dana u nekoj dalekoj budućnosti će aplikacije koristiti i 16 jezgri, pa ovi kaj su danas kupili 8 jezgrene procesore neće morati izdvajati iz onako niskih mirovina za novi procesor jer će i ovaj to još nekako gurati....
Glupo mi je bilo kad je momak spominja 9590 da bi ga uzea, pa je nekima to dobra ideja. Pa ima TDP 220w sa kojom plocom osim formule bi to cuda gonia, a i cime bi ga hladia bez vode.
U čemu je problem?
Tvoje mišljenje je nekome bitno? Dali je to isplativo ili nije?
Onaj tko ima novaca i želi baš tu kombinaciju taj je bude i kupio, a tvoje osobno mišljenje neka ostane samo za tebe a ne za sve na javnom forumu.
Osim toga tebi je glupo, nekim je glupo čitati tvoje postove pa to ne pišu naokolo.
U čemu je problem?
Tvoje mišljenje je nekome bitno? Dali je to isplativo ili nije?
Onaj tko ima novaca i želi baš tu kombinaciju taj je bude i kupio, a tvoje osobno mišljenje neka ostane samo za tebe a ne za sve na javnom forumu.
Osim toga tebi je glupo, nekim je glupo čitati tvoje postove pa to ne pišu naokolo.
Hahahahaha, pa jeli momak u prvom postu lijepo pita koji proc da uzme, i sad smo smo mu odg tebi to smeta ?
Da je on ima u glavi da oce samo tu kombijaciju nebi ovde ni mene ni tebe ni nikoga pita, nego bi otisa u ducan i to kupia, ali je lijepo pita misljenje koji je bolji.
Glupo je citat moje postove ? Pa ko te tira da ih citas lol. To sta ne podosi nitko od vas kritiku na racun AMDa to je vas problem, ne moj.
ove teme su vec prekomicne..
u zadnjih godinu dana imao sam fx 8320 na sabertoothu, i7 3770k na asrocku extreme, i sad i7 4790k na msi mpower, pa cu probat dat neko objektivno misljenje.
znaci prilikom mijenjanja platformi nisam primjetio nikakav znacajniji porast fps-a.. ono sta sam primjetio i u cemu je intel daleko ispred AMD-a je stabilnost. ponajvise u online igramam bilo to fps tipa bf4 ili mmorpg tipa Tera online i slicno.
recimo oni koji igraju bf4 od vas sigurno znaju za mjesta na shangaj mapi i ostalima gdje ti nemilo dropa fps. e pa dok mi je na fx-u fps dropao sa 110 u 40, na intelu nije pao ispod 75-80 u nijednom slucaju. to je po meni najveca prednost intela i ono sto je bitno vecini koji su prosjecni korisnici racunala a usto i gameri.
kredita i djece nemam pa mi novac nije bio problem, a to napominjem zato da ne ispadne da sudim procesore prema vlastitoj platežnoj moci pa onda uzdizem iste u nebesa sto vecina radi u slucaju FX-a. da sutra amd izbaci bolji cpu ja bi ga uzeo, fanboy sam performansi a ne brenda.
cinjenica je da je intel nesto skuplji u svom high end segmentu, ali je i bolji.
tko god tvrdi suprotno moze dovest svoju kantu s amd-om do mene i face to face rezultate stavimo na forum.
da se razumijemo ovo govorim iz perspektive osobe koja koristi racunalo za video igre, multimediju, zabavu i cackanje po hardveru te prosjecno koristenje. znaci racunalo mi nije posao niti kruh vec hobi. kako se odredeni procesori ponasaju u poslovne svrhe ne bih znao niti sam kvalificiran procijenit.
dakle moja preporuka ti je da ides na intela, pogotovo ako planiras dosta igrat online igre.
kakv crni multitasking, i3 ga sasvim normalno odrađuje, ovi linkovi što ti stavljaš sa yt-a ionako nemaju nekog smisla za 99,9% korisnika računala, jer ono većini je vrhunac dok igra eventualno pustit muziku i nešto skidat sa neta (jelte obično imam 2 igre u isto vrijeme pokrenute, zipam 16 fajlova i uspun renderiram 3d, right)
i ovo spoinjanje cjena mi je vrh, jeftin je cpu, al moraš kupit i bolji cooler, jer stock je bučan a i ne hladi baš, pa onda moram kupit i malo bolju ploču da bi ga jelte mogao oc-at, pa ako imam sreće možda prismrdim i5 ici....
To je tocno ono o cemu ja prican od pocetka, bravo!
Cinjenica je da za skoro iste pare mozes kupit i5 4690 kojem nijedan FX ne moze prismrdit.
A FX odlican.. U usporedbi sa cime ?
@Silent horror1992 .. Ne kupujes procesor radi jedne jezgre, nego kupujes proc kojeg ne pere u single core testu procesor star 6+ godina. A sa thubana 1090T na 8320 razliku neces osjetit, pa ti prdi koliko oces.
Ma kakve iste pare ???? Taj i5 je skuplji oko 500 kn od FX 8320. Pa da koštaj isto onda ne bi bilo ni malo dileme kad je Intel bolji. No dati 500 kn više ako si na budgetu je neopravdano za obične korisnike. Kao što kaže neznalica Intel je bolji i ako pare nisu problem onda nema govora što preporučiti. No ako se kupuje s nekim ograničenim budgetom onda 500 kn nije mala stvar i može se kupit neka druga komponenta puno bolja (tipa grafa ili SSD). A nemam uopće pojma šta se ja tu i prepirem s balavcem koji nema pojma o čem priča. I bolje da moderator locka temu .
Skuplji je cc 600 kn od 8320 i cc 800 kn od FX6300. Možda bi netko i stavio I5 na ploču od 250 kako kaže Stjepanj, ja osobno ne.
Da zaključim što se mene tiče. I5 je odličan ali i FX 6300/ 8320 su također odlični. Odlučuju nijanse i sa nijednim se neče pogriješti. Pisati kako su FX-ive smeće je trolanje.
Odlučuju nijanse i sa nijednim se neče pogriješti. Pisati kako su FX-ive smeće je trolanje.
U nekim igrama koje su CPU intenzivne i nisu optimizirane za vise jezgri je FX smece jer i cak s najmanjim postavkama imas jadan fps.
Odlučuju nijanse i sa nijednim se neče pogriješti. Pisati kako su FX-ive smeće je trolanje.
U nekim igrama koje su CPU intenzivne i nisu optimizirane za vise jezgri je FX smece jer i cak s najmanjim postavkama imas jadan fps.
Onda sam ja neinformiran jer još nisam naišao na takvu igru.
Ovo potpisujem, FX na 4,5ghz mi je bottleneck u nekim starijim pa i novim (Divinity:OS) igrama koje ne koriste vise od 1 jezgre.
Cinjenica je da je u odredjenim slucajevima (gore navedeno) FX "smece" u usporedbi sa intelom...
eto info iz prve ruke, a ja budem popljuvan kad izjavim da u wotu npr. (uzet ću konkretno moj slučaj), jedan E8500 na istoj frekvenciji daje podjednake rezultate kao i neki fx na istoj....
p.s. čudi me da se nitko do sada nije dotakao potrošnje struje
Ajmo ovako ljudi
i5 4440 kosta 1200kn(najeftiniji na nabavi)
koliko znamo najisplativiji je Fx-8320 i on kosta 1000kn(najeftiniji na nabavi) fx-6xxx ne ulazi u tu kategoriju pa cemo to izostaviti a ovaj serije 83xx je donekle, ajmo reci konkurentan(ima svakako neke prednosti)
pa jel covjek danas zaista treba biti glup(sry na izrazu no stanje je takvo) i uzeti gori cpu? a znamo da ovaj haswell rastali svaki fx na sastavne djelove!ne doslovno naravno no kako se u racunalnom svijetu racuna napredak i broj fps-a onda da razvaljuje ga
!
I da ne zaboravim na to famozno lose hladenje po defaultu kod fx, drastican pad cijene i donekle teza prodaja kad ga se budemo htjeli rijesiti u buducnosti, nemogucnost nadogradnje takoder na nesto jace, potreba za donekle dobrom plocom(duplo skupljom nego kod intela) itd itd..mislim da jasniji nisam mogao biti
evo da vidimo misljenja: pazite ima kvaka u anketi;)
23 | Uzeo bi i5 za cca 1200kn |
---|---|
8 | Uzeo bi nekog FX za cca 1000kn |
7 | bas me briga glup si stjePanju |
To su ti sve nijanse, ni sa i5 ni sa fx8320 nećeš pogriješit. Ja sam bio u istoj dilemi i uzeo i5 čisto iz razloga što ima integrisanu grafu, budući da sam grafu (asus 280 top) uzimo u Njemačkoj te bi eventualne reklamacije trajale 20tak dana.
Velike prednosti i5ce su što nije potreban AM cooler i radi odlično na bilo kojoj ploči.
a evo i da potkrijepim gore navedene tvrdnje, sa time da treba uzeti u obzir da c2d radi na 340 MHz nižem taktu od fx-a, a gotovo sam siguran da bi bili podjednaki na istom taktu....
Ooo da. A mene prozvali sa svime i svacim
Al bez ikakog pokusaja provokacija sad, nisu mi jasni onoliki fps dropovi kod FXa.
Danas je frend bia kod mene sa svojim kompom. Igrali smo BF4. Isti GPU ko moj, malo bolji RAM al nebitno, formula Z i 8320 @ 4.3. Identicne postavke. On u prosjeku ima 5-10 fpsa vise, ja npr 80 on 86-87. Al meni nikad ne ide ispod 60, nikad. Njemu bez problema barem 3 puta u minuti i do ispod 40 kad je neki fajt.
molim TD MASTERE da bar potkrijepe svoje TD-ove ovak ispada jadno..... , osim ako toliko ne boli što je intel ponudio jednaku snagu po jezgri 2007-e, pa se ne možete pomirit što vaš"novi"procesor parira tome
To su ti sve nijanse, ni sa i5 ni sa fx8320 nećeš pogriješit. Ja sam bio u istoj dilemi i uzeo i5 čisto iz razloga što ima integrisanu grafu, budući da sam grafu (asus 280 top) uzimo u Njemačkoj te bi eventualne reklamacije trajale 20tak dana.
Velike prednosti i5ce su što nije potreban AM cooler i radi odlično na bilo kojoj ploči.
pa jedna od velikih prednosti je upravo i ta integrirana grafa
meni je nvidia počela bacati artefakte (doduše isključivo na ženinom archageu, pa nisam siguran jel to do igre), a trenutno je nestašica u kasici do sljedećeg ljeta
zato sam išao provjeriti što uopće mogu igrati s integriranom ako ova crkne (na nekadašnjem e8400 je integruša jedva gurala bilo što) i bio sam ugodno iznenađen mogućnostima hd4600 grafike (naravno da nije konkurentna diskretnim rješenjima, ali za silu i privremeno je sasvim dobra)
molim TD MASTERE da bar potkrijepe svoje TD-ove ovak ispada jadno..... , osim ako toliko ne boli što je intel ponudio jednaku snagu po jezgri 2007-e, pa se ne možete pomirit što vaš"novi"procesor parira tome
Pricas gluposti,ajde dokazi u kojoj je to igri toliko drasticna razlika izmedu intela i amd-a da je na AMD FPS toliko nizak da igra nije igriva.
Isto kako pricate za AMD GPU drivere da nevaljaju a nitko ne pogleda u Nvidia tabor koliko su zapravo njihovi dobri a isto imaju problema pun qurac...
Planiram do kraja godine uzeti novu konfu ili početkom sljedeće i imam veliku dvojbu oko CPU-a. Trenutno imam i3 na svom ASUS notebooku i jako sam zadovoljan. AMD sam koristio na staroj kanti u doba Athlona XP tako da ono ne znam kakvi su sada AMD-ovi CPU-i. Gleda sam AMD FX X8 9590 BOX, s. AM3+, 5.0GHz, 16MB cache, Eight Core (1969 Kn; Links) ili INTEL Core i5 4690 BOX, s. 1150, 3.50GHz, 6MB cache, GPU, Quad Core (1995 Kn; Links). Realno bi bilo da je AMD bolji ima 8MB više chachea, viši takt, 4 jezgre više ali vidim da ga Intel po benchmarku pokida pogotovo ako se OC-a. Stoga što je pametinije?
ako sam nisi siguran, najpametnije ti je odredit konačan budžet za konfiguraciju i postaviti upit u jednoj od tema. ovisno o namjeni kompa, dečki će ti tamo složit više kombinacija, pa odabereš ...
vezano uz fx vs intel, tu bi se složio sa kolegom tomićem da je izbor procesora vezan cijenama i izborom ostalih komponenti, ako se radi o ograničenom budžetu. zašto ne kupiti jeftiniji procesor, a malo jaču grafu ili ssd.
Pricas gluposti,ajde dokazi u kojoj je to igri toliko drasticna razlika izmedu intela i amd-a da je na AMD FPS toliko nizak da igra nije igriva.
a di sam ja napisao da je neigrivo i da je drastična razlika?
Cijelo vrijeme tvrdis da Intel pere AMD u gaming,tamo prva stranica.Isto tvrdis da AMD stock coller nevalja to je isto glupost sasvim fino hladi FX 6300 na 4 Ghz.
Cijelo vrijeme tvrdis da Intel pere AMD u gaming,tamo prva stranica.Isto tvrdis da AMD stock coller nevalja to je isto glupost sasvim fino hladi FX 6300 na 4 Ghz.
i hoćeš reći da ne pere? kad je stock cooler tako dobar zašto onda većina ljudi stavlja neki aftermarket?
i hoćeš reći da ne pere? kad je stock cooler tako dobar zašto onda većina ljudi stavlja neki aftermarket?
Pere u kojih 2-3 FPS-a i to u par igra.Mjenjaju cooler zato jer se FX hebeno OC-a eto zasto.I intel mjenjaju svi koji imaju K procesore jer OC-aju.Normalno da na non-k ti netreba aftermarket kad ga ne mozes OC-at skoro nista.
Cinjenica je da 90% forumasa ne treba jaci proc od fx 6300, koji ce bez problema izgurati i r9 280/x kartice, moze se i clocknuti ako zatreba snage mada jos nisam primjetio da ima za tim potrebe.
U tom cjenovnom rangu intel nema sta da ponudi, jednostavno je tako.
Manje vise ti je isto sranje danas, osim ako nisi "ekoloski osvijesten" onda ces birati intel prvenstveno jer trosi manje, mada ja gluplji argument nisam vidio.
Vidi sve to stoji ali ja i dalje tvrdim da je čak i na moju žalost amd ostao u nekim davnim vremenima, da je 2007-e intel ubacio 6/8 jezgri u c2d(e8xxx) dobio bi današnji FX6xxx/8xxx, ali to je svar koju si ljudi teško priznaju, u zadnjih 15 ak mjeseci sam se podosta družio sa athlonom 64 x2 6400+, A10-5757m, FX-6300, I5-2400, I3-3240, i3-4000m, E8500 i trenutno sa xeonom E5472, generacijski gledano u zadnjih 7 godina amd ničime ne parira intelu niti nudi nešto više.....
Za streaming AMD prednjaci, dokazano vise puta.
AMD ima jači i ispaltiviji APU. Za manje para dobit će se APU sa boljim grafičkim karateristikama. Ali to nije tema. Pretvarate ovo u Intel vs AMD temu a čovjek pitao za mišljenje o par procesora. Trebalo ga je uputiti u temu za to a ovo zaključati odmah.