AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 880.873
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pa ti si ocito cpt. obvious. Kao da to nitko ne zna u ovoj temi. Ako ti je namjera pljuvati po nečemu, odabrao si krivu temu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: AMD FX Club
dedaa kaže...

Pa ti si ocito cpt. obvious. Kao da to nitko ne zna u ovoj temi. Ako ti je namjera pljuvati po nečemu, odabrao si krivu temu.

Nije mi namjera pljuvat jer je fx odlican procesor s obzirom na cijenu i ako ga se koristi s optimiziranim softwareom.

Problem je sta je u ovoj temi nepozeljno spominjat odredjene cinjenice, i ne, nije istina da to svi znaju, ovi sta pitaju druge koji cpu ce uzeti to u 99% slucajeva ne znaju.

14 godina

Pa nije to tajna. Tko god misli primarno igrat takve igre koje su tako loše optimizirane neka kupi Intel. Isto tako tko misli štedit struju nek kupi Intel. To je opće poznato ali to nije tema ove rasprave ovdje.

17 godina
ansha kaže...

Procitaj par postova iznad pa ces vidit da reagiram na izjavu da je fx ko zmaj i na taktovima ispod stocka u igrama. Cinjenica je da je fx ko drek i iznad stock taktova u igrama kao sto su spomenuti Divinity, WOT, Arma i druge koje se oslanjaju na performanse jedne jezgre. 

U spomenutom, a u nas jako popularnom WOT-u , jedan pentium od 300kn je brzi od bilo kojeg fx-a. To ljudima treba reci, jer nije bitno samo to da ce se igrati na kompu, bitno je i sta ce igrat.

Jeste, a zato je sporiji u 100 drugih igara i lagano se pojavljuju naslovi koji bukvalno odbijaju da se pokrenu na Celeron i Pentium procesorima. Nalaziš izuzetke, a ne pravilo, pri čemu je relevantnost tih izuzetaka tim manja što niti jedna od pomenutih igara nije neigriva na FX-8xx0 procesoru na 3.5GHz. 

15 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Jeste, a zato je sporiji u 100 drugih igara i lagano se pojavljuju naslovi koji bukvalno odbijaju da se pokrenu na Celeron i Pentium procesorima. Nalaziš izuzetke, a ne pravilo, pri čemu je relevantnost tih izuzetaka tim manja što niti jedna od pomenutih igara nije neigriva na FX-8xx0 procesoru na 3.5GHz. 

Sta vrijedi 100 igara kad glupi WOT igraju vise nego tih 100 skupa? Isto je i s moba-ma.

U multiplayer igrama je igrivi framerate relativna stvar, osobno ne igram mp fps-ove bez 60fps locka.

15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa nije to tajna. Tko god misli primarno igrat takve igre koje su tako loše optimizirane neka kupi Intel. Isto tako tko misli štedit struju nek kupi Intel. To je opće poznato ali to nije tema ove rasprave ovdje.

Zato sta je opce poznato zato i kupuju svi fx 8320 koji na ovom forumu dobiva instant preporuku, a onda se cude zasto susjed Josko s celeronom ima bolji fps kad se napucavaju u tenkicima.

I molim te objasni mi kako rasprava o performansama fx-a nije tema? Ili je tema kad su performanse dobre a nije tema kad su lose?

Sam sam u ovoj temi napisao kako sam razocaran performansama i5 u odredjenim igrama (DA:I) u odnosu na fx-a 6300 kojeg sam imao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 13:06 (ansha).
13 godina
ansha kaže...

Zato sta je opce poznato zato i kupuju svi fx 8320 koji na ovom forumu dobiva instant preporuku, a onda se cude zasto susjed Josko s c2d ima bolji fps kad se napucavaju u tenkicima.

mala ispravka

15 godina
AMD FX Club

Da ali je isto besmisleno pricati da spustis taktove na procu da se manje grije ako je tvornicki postavljen  da radi na 4.0ghz.Jer da je to tako onda bih uzeo procesor koji radi na 3.5ghz a ne onaj na 4ghz.A usput imas i garanciju na njega.Ispade sad da je decko budala sto je platio 200kn vise  za procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dreadmoore kaže...

Da ali je isto besmisleno pricati da spustis taktove na procu da se manje grije ako je tvornicki postavljen  da radi na 4.0ghz.Jer da je to tako onda bih uzeo procesor koji radi na 3.5ghz a ne onaj na 4ghz.A usput imas i garanciju na njega.Ispade sad da je decko budala sto je platio 200kn vise  za procesor.

to definitivno, većina ljudi kupuje "jeftinijeg" FX-a koji oc-om sustiže ponudu iz drugog tabora, tako da spuštanje freq. je u najmanju ruku smiješno....

15 godina
AMD FX Club

A sto se tice wota, amd i intela to je podjednako posto imam prijatelja koji ima i54690K i zali se da ima jak pad fps.Razlog toga su modovi u kojim pise  da ce se s vremena na vrijeme dogadjati pad fpsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

A sto se tice wota, amd i intela to je podjednako posto imam prijatelja koji ima i54690K i zali se da ima jak pad fps.Razlog toga su modovi u kojim pise  da ce se s vremena na vrijeme dogadjati pad fpsa.

ma podjednako naravno, bitno da je iznad 24fps

13 godina
neaktivan
ansha kaže...

U spomenutom, a u nas jako popularnom WOT-u , jedan pentium od 300kn je brzi od bilo kojeg fx-a. To ljudima treba reci, jer nije bitno samo to da ce se igrati na kompu, bitno je i sta ce igrat.

*bo li vas pentium, hvalite ga u nebesa, a kad je dosao novi dragon age ne moze ni da pokrene zbog dvije jezgre 

sprdnja od procesora fx serije 4xxx moze pokrenuti 

Aj razguli. Stvarno. Trolas nepotrebno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
AMD FX Club

Kratko ću se nadovezati na ovu raspravu FX/pentium i3, bla bla.

Evo, moj brat ima taj intel, a ja FX, oboje svasta igramo, niko ne njurga oko fpsa niti je itko ljubomoran niti se brinemo i opterecujemo.

Valjda je tako, jer imamo komp jako dugo i znamo da je bolje imati ista nego nista. A ima i bitnijih stvari od proca kod PC-a za sveopci ugodjaj.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
6 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Nakon što sam instalirao WOT na SSD radi savršeno na mom stroju, nikavi padovi frejmova i sve savršeno glatko na visokim detaljima full hd. FX je car od procesora kojeg sam prije godinu dana novog platio 1050 kn i ne žalim ni lipe. U WOT-u imam cc sedam tisuća partija i mislim da znam kako ta igra radi prije i nakon instalacije na SSD. FX i njegova jedna jezgra u toj igri nije kočnica za ugodno igranje, beram ne na ovih 4.2 na koliko ga ja držim.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Nakon što sam instalirao WOT na SSD radi savršeno na mom stroju, nikavi padovi frejmova i sve savršeno glatko na visokim detaljima full hd. FX je car od procesora kojeg sam prije godinu dana novog platio 1050 kn i ne žalim ni lipe. U WOT-u imam cc sedam tisuća partija i mislim da znam kako ta igra radi prije i nakon instalacije na SSD. FX i njegova jedna jezgra u toj igri nije kočnica za ugodno igranje, beram ne na ovih 4.2 na koliko ga ja držim.

Meni je ta igra velika enigma, pokazuje mi fps od 25-65, varira ali APSOLUTNO nikakve razlike nema u igri kad se igra, sve je tako fluidno, bez ikakvih problema ili bilo cega. Odigrao sam ~1k partija recimo i nisam imao problema da mi trza ili bilo sta kad je fps na 25, sve ide i dalje fluidno, cak sumnjam na taj FPS counter u igri sto ima jer...nema smisla/logike lol

Ali ja se ne opterecujem s tim, dok igra radi kako treba meni super :D fps i ne gledam

15 godina
AMD FX Club

https://m.youtube.com/watch?v=DQ4jrurmQ5Y evo mpj video kad je bila verzija 9.0

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dreadmoore kaže...

i to je ok? 22-30 fpsa? pa sa lošijom grafičkom i i5 mi ne pada ispod 45-50

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 19:47 (Checola).
15 godina
protjeran
Checola kaže...
dreadmoore kaže...

i to je ok? 22-30 fpsa? pa sa lošijom grafičkom i i5 mi ne pada ispod 45-50

A stvarno tragikomicno 

17 godina
AMD FX Club

meni igra ne pada ispod 40 frejmova sa gtx 670 full detalji.. ne kužim... ali osobno mi je wot bezveze i ne igram ga imam ga samo instaliranog..

sjecam se kada sam ga igrao sa i7 3770 k i i5 2500 k bolje je radilo ista stvar je i sa glupim mechwarrior online..

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 19:53 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club
Stavite igru na SSD i ide stalno na 60 fps-a. Onaj početak partije mi je na HDD-u bio 30 pa kasnije cc 50. Na SSD-u početak 50 a u partiji 60+...meni su performanse porasle 20%-50% ovisno o situaciji. Evo nisam jedini:

http://ftr.wot-news.com/2014/05/28/comparison-of-hdd-and-ssd-for-world-of-tanks/

Igra je takav odron od optimizacije da je valjda jedina koja definitivno profitira od instalacije na SSD. Totalni smjeh, ne koristi CPU a ni GPU kako treba. U stvari i internet preko optike bi bio vrlo poželjan jer kad ping ode preko 70-80 postaneš meta za gađanje.

Šuga od igre koju sam valjda po zadnji puta deinstalrao :D
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Nisam znao da SSD u tolikoj mjeri moze donijeti poboljsanje i bolje performanse. Niko na to ne obraca paznju, a vjerovatno bi donio poboljsanja u jos nekim igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX kaže...
Šuga od igre koju sam valjda po zadnji puta deinstalrao :D

Mislis? Ja upravo skidam za android, imam osjecaj da tu najbolje radi lol

15 godina
AMD FX Club

Sve je to tako posto wot kao sama igra ne optmizorana za ati ja nikad u svom zivotu nisam vidio u igri da mi je graficka iskoristena na 90% plus ne ppdrzava CF

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 7:41 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dreadmoore kaže...

Sve je to tako posto wot kao sama igra ne optmizorana za ati ja nikad u svom zivotu nisam vidio u igri da mi je graficka iskoristena na 90% plus ne ppdrzava CF

pa kad ti je cpu bottleneck u wotu, meni uredno zakucava

Almin94 kaže...

Kako HDD moze biti bottleneck molim te?

pa to si davno trebao naučiti

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 8:28 (Checola).
17 godina
Checola kaže...
dreadmoore kaže...

pa kad ti je cpu bottleneck u wotu, meni uredno zakucava

Almin94 kaže...

Kako HDD moze biti bottleneck molim te?

pa to si davno trebao naučiti

meni je jako drago što si super zadovoljan intelom, isto tako neces uvjeriti korisnike fx procesora da je to loš procesor jer nije, isto tako uopće ne vidim smisao postova intelovaca u amd temi i obrnuto..

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 8:49 (toxic).
13 godina
toxic kaže...

meni je jako drago što si super zadovoljan intelom, isto tako neces uvjeriti korisnike fx procesora da je to loš procesor jer nije, isto tako uopće ne vidim smisao postova intelovaca u amd temi i obrnuto..

pa obzirom da sam kratko imao fx-a 6300 malo bacam usporedbe u jednojezgrenim aplikacijama, i di to ja ikoga uvjeravam u nešto, samo komentiram spuštanje stock clocka i rad wot-a na FX-u.

ali kako je već gore netko rekao ovdje se očito ne smiju navodit negativne strane, samo pozitivne...

17 godina
Checola kaže...
toxic kaže...

pa obzirom da sam kratko imao fx-a 6300 malo bacam usporedbe u jednojezgrenim aplikacijama, i di to ja ikoga uvjeravam u nešto, samo komentiram spuštanje stock clocka i rad wot-a na FX-u.

ali kako je već gore netko rekao ovdje se očito ne smiju navodit negativne strane, samo pozitivne...

Meni recimo wot radi sasvim okey na fx-u, na intelu mi je radio bolje ali osobno ne igram igru i nije mi bitna.

naravno da ako korisnik isključivo igra wot tada je bolje uzeti intela ali ima jos igara koje više prefiriraju intel a i intel je jaci procesor opcenito ali i košta više.

ja ne placem ako mogu igrati na plus 50 frejmova , ne znaci mi razlika ako na jednom procu imam maks 80 a na drugom maks 70 bitan je min fps

13 godina
toxic kaže...

Meni recimo wot radi sasvim okey na fx-u, na intelu mi je radio bolje ali osobno ne igram igru i nije mi bitna.

naravno da ako korisnik isključivo igra wot tada je bolje uzeti intela ali ima jos igara koje više prefiriraju intel a i intel je jaci procesor opcenito ali i košta više.

ja ne placem ako mogu igrati na plus 50 frejmova , ne znaci mi razlika ako na jednom procu imam maks 80 a na drugom maks 70 bitan je min fps

nitko ne plače kad igra na 50+fps-a, ali ovdje smo pričali o linku gdje korisnik tvrdi da mu radi dobro, pa stavi link na yt video na kojem ima raspon fps-a od 22-30 (da ga hebeš to nikako nije dobro)

17 godina
Checola kaže...
toxic kaže...

nitko ne plače kad igra na 50+fps-a, ali ovdje smo pričali o linku gdje korisnik tvrdi da mu radi dobro, pa stavi link na yt video na kojem ima raspon fps-a od 22-30 (da ga hebeš to nikako nije dobro)

nije, no ima mnogo videa koje govore kako je fx g...o a zapravo nije samo treba skužit što je u pozadini, eto kolega gore je rekao da je profitirao sa ssd-om ali meni to nikak nije jasno.

intel ne treba ssd a fx treba ssd ?

= igra je šugava

13 godina
toxic kaže...

nije, no ima mnogo videa koje govore kako je fx g...o a zapravo nije samo treba skužit što je u pozadini, eto kolega gore je rekao da je profitirao sa ssd-om ali meni to nikak nije jasno.

intel ne treba ssd a fx treba ssd ?

= igra je šugava

to se svi slažemo da je igra neoptimizirano go*vno, ali isto kako fx profitira sa ssd-om tako će i i intel. Da još jednom rezimiram, nisam fanboy (imam intel cpu i amd grafu - dakle kupujem ono što mi u nekom trenutku nudi najviše za neku određenu količinu love, pa čak sam bio i u dilemi oko 8320 ili 4460, ali na kraju je ispalo da u mom slučaju intel nudi više), ali neki fanovi imaju stvarno smješne izjave, i na to sam reagirao, ne treba se sad puno pjenit oko toga.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice