AMD FX 8350 ili Intel I5 - 4430?

poruka: 103
|
čitano: 25.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX 8350 ili Intel I5 - 4430?
Penryn kaže...

A nema smisla baš gledat potrošnju u igrama, jer tu i5 skoro ništa ne troši. Baš sam ga tia zamolit(itomica) da stavi svoj FX-8320 na 3.5GHz, undervolta koliko god može, i vidi potrošnju u cinebenchu, al eto nije mi se dalo gnjavit čovika. {#}

Haswell i nije nešto inovativno, pogotovo na stolnim PC-jevima. U laptopima stvarno može produljit trajanje baterije u odnosu na Ivy.

Al moraš se složit, da šta god uzea neće puno falit.

A eto kad pričamo o gamingu morao sam reći :)

Mislim da nema greške on kao korisnik sa nijednim od tih procesora ali mi je FX ipak draža opcija jer je otključan i sigurno će biti dugotrajnija opcija ovako gledajući jer se i može clocknuti pa je ipak ispred po perfomansama.

iclock2much
14 godina
protjeran
Penryn kaže...

A nema smisla baš gledat potrošnju u igrama, jer tu i5 skoro ništa ne troši. Baš sam ga tia zamolit(itomica) da stavi svoj FX-8320 na 3.5GHz, undervolta koliko god može, i vidi potrošnju u cinebenchu, al eto nije mi se dalo gnjavit čovika. 

Koga uopce briga koliko mu procesor trosi. Mene osobno niti najmanje ne brine koliko mi cjela konfa trosi pod maksimalnim opterecenjem.

Bitno mi je samo da proc ne kurim nepotrebno visokim naponom i da je hladnjenje dobro, sve ostalo, nebitno. 

Onaj koga brine potrosnja konfe namjenjene igranju nek si kupi gameboy. 

14 godina

ako misli oc-at fx 8320. ako ne, i5. s tim da fx košta 1250kn + matična dobra cca 600kn, solidan cooler 200kn, malo jače (kvalitetnije napajanje) i dolazi se do cijene od oko 2000 kn. i5 4430 košta 1400 kn i b85 matična 450 kn. sve u svemu ispadne 200-tinjak kn razlike, a tih 200-injak kn je razlika između 7850 2gb i hd 7870, a pošto je konfa za gaming i ograničen je budžet, jasno je da je intel isplativiji. može i bez problema ići i na i5 3350p i b75 i ispadne još jeftinije

Moj PC  
2 2 hvala 1
17 godina
neaktivan
Tyberius kaže...

Koga uopce briga koliko mu procesor trosi. Mene osobno niti najmanje ne brine koliko mi cjela konfa trosi pod maksimalnim opterecenjem.

Bitno mi je samo da proc ne kurim nepotrebno visokim naponom i da je hladnjenje dobro, sve ostalo, nebitno. 

Mene je briga. Nekog je briga koliko procesor košta, nekog koliko troši itd.

Al ajd, hvala što si s nama podijelio što je tebi bitno a što nije..

13 godina
protjeran
zuper kaže...

ako misli oc-at fx 8320. ako ne, i5. s tim da fx košta 1250kn + matična dobra cca 600kn, solidan cooler 200kn, malo jače (kvalitetnije napajanje) i dolazi se do cijene od oko 2000 kn. i5 4430 košta 1400 kn i b85 matična 450 kn. sve u svemu ispadne 200-tinjak kn razlike, a tih 200-injak kn je razlika između 7850 2gb i hd 7870, a pošto je konfa za gaming i ograničen je budžet, jasno je da je intel isplativiji. može i bez problema ići i na i5 3350p i b75 i ispadne još jeftinije

sry ali taj proc(i5 3350p) i ploca(cipsetb75) su teski drlog u odnosu na gore spomenutog fx-a...a covjek je rekao da ima 5000kn na raspolaganju, neznam cemu..LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

sry ali taj proc(i5 3350p) i ploca(cipsetb75) su teski drlog u odnosu na gore spomenutog fx-a...a covjek je rekao da ima 5000kn na raspolaganju, neznam cemu..LP

Pa napisao je, tomu da može uvalit što jaču grafu.

14 godina
protjeran
Penryn kaže...
Tyberius kaže...

Mene je briga. Nekog je briga koliko procesor košta, nekog koliko troši itd.

Al ajd, hvala što si s nama podijelio što je tebi bitno a što nije..

Oh oprosti sto sam iznio svoje osbno misljenje, isto kao sto si i ti iznio svoje o potrosnji i ocekujes da se svi sad valjda poklonimo i prihvatimo ga kao sveto pismo? 

Neka trosi ako hoce i kilovat, nek je hladan i radi kak treba, za struju platit ce se uvijek naci {#}

15 godina
neaktivan
Tyberius kaže...

Oh oprosti sto sam iznio svoje osbno misljenje, isto kao sto si i ti iznio svoje o potrosnji i ocekujes da se svi sad valjda poklonimo i prihvatimo ga kao sveto pismo? 

Neka trosi ako hoce i kilovat, nek je hladan i radi kak treba, za struju platit ce se uvijek naci {#}

Ma kakva struja, ko jos to gleda?

17 godina
odjavljen

Gleda onaj tko plaća račune.

Moj PC  
12 1 hvala 0
14 godina
XXX kaže...

Sarcasm mode on pls...

iclock2much
14 godina
protjeran
XXX kaže...

Ah gle, to sto nekima mamek i tatek dadu limit od 300 W na trosila je druga prica. Ja vec jako dugo placam sam svoje racune tak da mogu sa solidnom sigurnoscu reci NEKA GUTA, KUPIT CE JOJ CIKO ELEKTRANU :D 

17 godina
neaktivan
Tyberius kaže...

Ah gle, to sto nekima mamek i tatek dadu limit od 300 W na trosila je druga prica. Ja vec jako dugo placam sam svoje racune tak da mogu sa solidnom sigurnoscu reci NEKA GUTA, KUPIT CE JOJ CIKO ELEKTRANU :D 

Evo ga, čekaju te. Pošto vidim da imaš para na bacanje, sa ovim procesorom ćeš se zadovoljit totalno. {#}

EDIT:

No, da nebi dalje u offtopic, moja preporuka je:

AMD FX-8320, neki cooler do 250kn, Gigabyte 970A-UD3 ili ASUS M5A97, Sapphire HD7850 2GB ili Gainward GTX660. Još samo nek kaže koje bi napajanje i to je valjda to.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 22:28 (Penryn).
13 godina

FX 8350 je jači procesor to ne možete poreći, ali do 5000 kn koliko on ima isplativiji je i5. Jer kao što su kolege naveli za 8350 je potreban aftermarket cooler je je stock užasno glasan. Nadalje potrebna je skuplja matična ploča i jače napajanje, a sve to košta. Za novce od coolera, matične i napajanje može se kupiti osjetno jača grafička kartica. Kada bi kupovao do 6000-6500 kn puno bi mu bolje bilo uzeti 8350, ali kao što već rekoh do 5000 kn je i5 bolji izbor.

Da malo naljutim AMD fanboyeve ;

FX serija i te mnogobrojne jezgre su u biti marketinški trik. Jer dečko od 10 godina kada vidi CPU sa 6/8 jezgi odma se zapali i hoće ga. A zapravo je malo drugačija priča; i5 3350p dere FX-a 6300 u svim benckmarkova iako ima 4 jezgre. Da ne duljim, i7 je najjači pa ima 4 jezgre, 8350 ima 8 jezgri pa je u rangu sa 3570k. To je sve od mene, inače nisam fanboy, nego gledan stvari onako kako stoje.

Moj PC  
9 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
Tyberius kaže...
XXX kaže...

Ja također, samo što cijenim svoj rad ne bacam novce u vjetar. U kući sve štedne žarulje, sva elektronika i kućanski uređajai sa minimalno A certifikatom potrošnje osim plazma televizora. Tu ipak nije bilo kompromisa. Kvaliteta slike je ipak presudna. Što se kompa tiče uvijek biram komponete koje manje troše. Ako manje troše manje se i griju+ manji račun za struju.

15 godina
odjavljen

Jao ljudi jeste se razkokodakali oko potrošnje struje kod jednog fx-a a sad koliko vas gasi svjetlo po kući kad je nepotrebno? računajte npr. luster sa 4 žarulje sa po 40W = 160W ili 60W = 240W, stavi hlađenje na klimi na niske temperature a i na 27-8 je isto ugodno, ili zimi nakuri grijalicu na struju na previsoku temperaturu, ostavlja punjače od mobitela i ostalih uređaja u zidu, upaljene uređaje po kući koji su nepotrebni, ima bojler za vodu pojačan na najtoplije što troši najviše struje a dobro je i kad je slabije stavljeno, tv upaljen iako ga nitko ne gleda, komp ostavlja upaljen cijeli dan iako je za ništa upaljen, i tako dalje da ne nabrajam.

Oni koji su nemarni po tom pitanju nemaju šta gnojit o tome koliko FX cpu troši više od jednog i5 ili i7. S tim da se razumijemo, nikoga ne optužujem.

Sorry na OT.

From chaos the world was born, from chaos the world will die.
Moj PC  
15 1 hvala 0
14 godina
FileFicho kaže...

FX 8350 je jači procesor to ne možete poreći, ali do 5000 kn koliko on ima isplativiji je i5. Jer kao što su kolege naveli za 8350 je potreban aftermarket cooler je je stock užasno glasan. Nadalje potrebna je skuplja matična ploča i jače napajanje, a sve to košta. Za novce od coolera, matične i napajanje može se kupiti osjetno jača grafička kartica. Kada bi kupovao do 6000-6500 kn puno bi mu bolje bilo uzeti 8350, ali kao što već rekoh do 5000 kn je i5 bolji izbor.

FX serija i te mnogobrojne jezgre su u biti marketinški trik. Jer dečko od 10 godina kada vidi CPU sa 6/8 jezgi odma se zapali i hoće ga. A zapravo je malo drugačija priča; i5 3350p dere FX-a 6300 u svim benckmarkova iako ima 4 jezgre. Da ne duljim, i7 je najjači pa ima 4 jezgre, 8350 ima 8 jezgri pa je u rangu sa 3570k. To je sve od mene, inače nisam fanboy, nego gledan stvari onako kako stoje.

i7 ima 4 fizičke i 8 logičkih, ima HT dok i5 nema.

FX ima realno 4 modula to jest 4 fizičke jezgre ali 8 logičkih kao i i7.

Ako ćemo cjepidlačiti :)

Puno bi toga sada prokomentirao u tvome postu ali nemam volje ni vremena, kada budem doma postam reply.

iclock2much
13 godina
zoharbizo kaže...
FileFicho kaže...

Puno bi toga sada prokomentirao u tvome postu ali nemam volje ni vremena, kada budem doma postam reply.

Šta znači FX-u 8350 tolike silne jezgre kad ga i5 3570k pojede, a kamoli i7. Može FX imati 45435 modula i 654546 jezgre, ali većina igara još to ne koristi. I kada dođe to vrijeme FX će biti slab i doć će jači višejezgreni procesori, jer ispred svog vremena (kao nekada intel quad). Jesam li zaboravio reći da je i7 jači :P {#}

12 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
FileFicho kaže...

Niti jedan i7 nema 8 logickih jezgri, nego koliko fizickih toliko i thredova, sto se tice fx moduli nisu fizicke jezgre jer su podjeljeni na threadove koji opet nisu prave jezgre, ako mialis puno toga reci onda to reci ispravno.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
13 godina
Ja bi da sam na njegovom mjestu uzeo 3350p i b75 ploču.
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina

@Glavaš - točnije bi bilo reći da svaka pojedina jezgra može istovremeno izvoditi dvije niti ilti dretve, tako da operativni sustav vidi 8 jezgri (kod I7)...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.7.2013 3:32 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
FileFicho kaže...

Upravo to, dobro si rekao, mislim da cu ipak ici na Intela i jacu grafu.. Vidio sam da su npr. HD7850 2gb oko 1300 kn, pa cak i HD7870 se nađe za oko 1500kn. Dali bi mi za I5 i ove malo jace grafe bilo dovoljno napajanje Spire 550w Black Jewell Eco? Ako ne koje mi preporucujete da uzmem? Zahvaljujem svima na odgovorima :)

14 godina

nije tu ovome mjesto, ali evo ti prijedlog konfe za 5k kn, pošto vidim po izboru napajanja da nećeš dobro složiti.

ovo je iz diskont24, dostava je 80 kn

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina

Evo anketa !

Pitanje glasi : Što biste uzeli da slažete računalo do 5000 kn ?

20 8350+slabija grafa
10 4430+ jača grafa
4 3350p+još jača grafa
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
protjeran

A zašto ne AMD FX-8320? 200kn manje, a 1% slabije performanse.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

A zašto ne AMD FX-8320? 200kn manje, a 1% slabije performanse.

Na stock taktu ~13% slabiji od FX-8350, jedino ako ne misliš kako se fx-8320 da lako dignuti na 4GHz.

12 godina
neaktivan
zuper kaže...

nije tu ovome mjesto, ali evo ti prijedlog konfe za 5k kn, pošto vidim po izboru napajanja da nećeš dobro složiti.

Super si ti to složio, pogotovo kad sam vidio 7870 :) Hvala! Jedino cu dodat jos malo para i uzmem disk od 1tb WD i to je to..

15 godina
neaktivan

Pravite sprdačinu i ponašate se poput curica s tim glupostima od ventilatora. Ne budite bebe male,i ne izmišljajte. Kao prvo,a kao drugo,a u čemu je problem da uzme 8350 i jaču grafu,tj. najjaču koju može za sada,pa kad bude para,neka OC procesor,pa će smanjiti,tj. povećati grlo,i neće više biti usko grlo,što bi se reklo. Jakog ti problema živjeti neko vrijeme s bottleneckom. Ne bi mu ništa bilo. A nek mu uleti neki cooler,ili procesor,i eto ga na magarcu. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
Pavle83 kaže...
zuper kaže...

Super si ti to složio, pogotovo kad sam vidio 7870 :) Hvala! Jedino cu dodat jos malo para i uzmem disk od 1tb WD i to je to..

Možeš uzet i moju verziju. Ja sam išao na Ivy pošto su promjene sa Ivy-ja na Haswell jako malene, te su to gotovo isti procesori. Ivy opcija daje iste performane, a dobiješ mogučnost kupovanja jače grafe i većeg HDD-a

15 godina
neaktivan

Nemreš mi reć da je procesor bučan, nije procesor bučan nego ventilator, 8350 stvara dosta topline kad je u full load-u pa valjda zato je ovaj stock cooler tako bučan, a iskreno bolje je i uzet aftermarket cooler jer osim što je tiši, puno bolje hladi.

FX 8120, XFX 6870 Double D, Asrock 990FX Extreme3, 2x4GB Corsair Vengeance, OCZ ZT 550W Modular, Razer Naga
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
A zašto čovjek umješto FX8320,50 ne kupi za jeftine pare npr phenom II X4 965BE+dobar hladnjak.Phenom je u gamingu vrlo sličan sa dotičnima pa i i5 procovima,te ostatatak love preusmjeri na jaču grafu tipa HD7870 ili polovnu HD7950 sa garancijom,te naravno u budučnosti ako bude potrebe nabavi kakav novi nadolazeči steamroler procesor koji če usput biti brži od današnjih FX.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice