? odbrij nas ti onda..
IT geek + "život" = nemoguće?
- poruka: 347
- |
- čitano: 56.582
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Joj da bar negdje po Zagrebu ima onih partya kao iz "hakera" haha
i ja bih volio
a dalo bi se i nešto organizirati - mislim ako ima rulja ljudi koje to zanima zašto ne? volio bi da mogu pričati s nekime koje mu je "Roses are #FF0000, violets are #0000FF. All my base are belong to you"
nešto kao the geek group sa youtubea - tip je organizirao okupljalište geekova u njihovoj radioni di ljudi istih ambicija mogu doći i koristiti se njihovim alatima (od cnc glodalica do bog zna čega) za besplatno i pitat ih za savijet - a i komunicirati sa ljudima istih zanimacija
Ovo je moguce izvesti. Tri osobe i registrira se udruga. Nakon toga se nade prostor i polako se njuska za nekim donacijama no i od starih kanti mogu se napraviti strojevi na kojima ce se vrtiti neka Linux distra koja nije graficki zahtjevna.
Namjestaj se uvijek djeli te i sam znam koliko se namjestaja (i to dobroga) donira.....kreecem od sebe koliko smo toga podjelili pa od nor. frendova koji su znali donirat namjestaj (i to jako dobar namjestaj) od cijeloga stana kada su kupovali novi, a i onda su morali cekati par tjedana da se netko "smiluje" i pokupi to (cak ni udruge koje inace kupe namjestaj za svoje clanove nisu htjele doci po to jer im se doslovce neda).
Najveci problem je prostor, ali sve se da izvest. Hint: ekipa iz Medike je koliko znam radila na nekom prostoru samo ne znam dali je zazivio njihov projekt.
Stvar je u tome da se nikome neda to pokrenit, a i danas ljudi na zalost samo gledaju kako bi izvukli neku koristi iz svega! Tako da nista nije nemoguce izvesti!
Naravno, onako nesto kao sto je napravila ta grupa sa Youtube-a je tasko kod nas napravit no moze se sredit nesto skromnije gdje bi se nalazila ekipa i gdje bi imali strojeve spojene na net....samo treba volje ofc.
ja sam za
ja nemogu organizirati previše (maloljetan sam) ali bih svakako sudjelovao u tome
al taj neki prostor treba naći! i krenuli bismo polako - od samo nalaženja u početku do sponzora i tako - uostolam netreba ni skupljati puno siguran sam da i tu sa foruma imaju starih konfi koje samo prašinu kupe
ja sam za
ja nemogu organizirati previše (maloljetan sam) ali bih svakako sudjelovao u tome
al taj neki prostor treba naći! i krenuli bismo polako - od samo nalaženja u početku do sponzora i tako - uostolam netreba ni skupljati puno siguran sam da i tu sa foruma imaju starih konfi koje samo prašinu kupe
Eh, na zalost puno njih je tako "za" ali radi se o dosta ozbiljnoj stvari pa na kraju svi odustanu i nista od toga.
Nema beda, evo trebaju mi jos dvije osobe za osnovat udrugu. Treba napisat statut, prijavit sve to te naci racunovodstveni servis (da, to se placa kako se vec dogovori).
Znam kako ide sa udrugom jer tu imam iskustva.
Nakon toga treba ono najteze.....naci prostor! E sada, gdje u Zg naci prikladan prostor!? Istina da ima puno praznih prostora koji bi bili prikladni (pogotovo danas), ali tko ce ti dati prostor danas!?
Dobar primjer je Medika i Hacklab.....oni imaju koliko mi se cini ok prostor, makar nije na najdivnijem mjestu no ok je. Znaci treba naci ok prostor te krenit u nabavku opreme. Na prave "sponzore" mislim da mozemo zaboravit no nije iskljuceno...mogu se donirat starije konfiguracije (upotrebljive naravno), namjestaj kao npr. stolovi za kompove, stolice i sl.
Ima tu jako puno posla i trebalo bi na tome raditi uz mene jos par sposobnih ljudi koji imaju dosta poznanstava jer poznanstava nikad dosta...no svi mi radimo tako da je problem i vrijeme, ali ok ja bih nasao vremena i za to.
Evo neka se nade malo starije ekipe koja ima vremena i mozda bi mogli nesto pokrenit no najveci problem je prostor i naravno novac za neke osnovne stvari (hint: npr. struja i ostala davanja svaki mjesec).
Ako nemas prostor i bar neka sredstva, u to sve ne treba bolje ni ulazit jer cemo samo izgubit puno vremena i zivaca za nista.
Najlakse je osnovat udrugu i naci kompove.....no prostor i primanja svaki mj. za platit racune...e to je malo veci problem jer znam da nije samo tako davati lovu za tako nesto, a nema "sponzora" danas koji bi placali nekoj udruzi racune (jedino ako se grad Zg "isprsi", a to je gotovo nemoguca misija jer udrugama danas bas i ne cvjetaju ruze....dapace).
i ja bih volio
a dalo bi se i nešto organizirati - mislim ako ima rulja ljudi koje to zanima zašto ne? volio bi da mogu pričati s nekime koje mu je "Roses are #FF0000, violets are #0000FF. All my base are belong to you"
nešto kao the geek group sa youtubea - tip je organizirao okupljalište geekova u njihovoj radioni di ljudi istih ambicija mogu doći i koristiti se njihovim alatima (od cnc glodalica do bog zna čega) za besplatno i pitat ih za savijet - a i komunicirati sa ljudima istih zanimacija
Ovo je moguce izvesti. Tri osobe i registrira se udruga. Nakon toga se nade prostor i polako se njuska za nekim donacijama no i od starih kanti mogu se napraviti strojevi na kojima ce se vrtiti neka Linux distra koja nije graficki zahtjevna.
Namjestaj se uvijek djeli te i sam znam koliko se namjestaja (i to dobroga) donira.....kreecem od sebe koliko smo toga podjelili pa od nor. frendova koji su znali donirat namjestaj (i to jako dobar namjestaj) od cijeloga stana kada su kupovali novi, a i onda su morali cekati par tjedana da se netko "smiluje" i pokupi to (cak ni udruge koje inace kupe namjestaj za svoje clanove nisu htjele doci po to jer im se doslovce neda).
Najveci problem je prostor, ali sve se da izvest. Hint: ekipa iz Medike je koliko znam radila na nekom prostoru samo ne znam dali je zazivio njihov projekt.
Stvar je u tome da se nikome neda to pokrenit, a i danas ljudi na zalost samo gledaju kako bi izvukli neku koristi iz svega! Tako da nista nije nemoguce izvesti!
Naravno, onako nesto kao sto je napravila ta grupa sa Youtube-a je tasko kod nas napravit no moze se sredit nesto skromnije gdje bi se nalazila ekipa i gdje bi imali strojeve spojene na net....samo treba volje ofc.
U Međimurju ima takva udruga više-manje :D
a da?
Evo kako ja, sad dok je ljeto.
Dignem se oko 12-13h, na kompjuteru dok ne odem na more(16h), vratim se u 17h, opet na kompjuteru dok ne odem navečer vani(oko 20h), vani do ponoć, vratin se doma i na kompu to 3 ujutro.
Organizacije uglavnom nema, ovaj raspored je nasta spontano.
Neman pravih prijatelja, mada bi tija imat.
Dok san na kompjuteru najviše mixam i slušan muziku, gledan filmove ili igram nešto.
Bolje mi je na kompjuteru nego vani i na moru.
Osin ako ne odem u nekakav klub/kafić, šta je rijetkost(neman s kime jer neman pravih prijatelja). Tamo mi je bolje nego na kompu(jer volin elektronsku muziku).
Ne pušim. To mi je nešto najgluplje.
Kad negdi izađen onda malo popijen, ali ne da san mrtav-pijan, nego čisto da me malo opusti i tako.....
ima li života poslije BUG foruma?
Nema party-a ali ima hacklab u mami i razmjena vještina.
Citirat ću Mentalist-a: "Ako je jedini život koji imam ovdje na BUG-u, znači li to da ja nemam života?"
Ima ako popiješ dovoljno rakije
Ja sam HW Guru, ja svoj život uvjek mogu nadograditi...
Zadnja nadogradnja: OCZ 120GB Agility3 (Vertex3 je nepotrebno skuplji, a mala razlika u brzini)...
napisah u krivu temu, nek se obriše pls
Jako zanimljiva tema.
Ja eto mogu,iako roditelji stalno prigovaraju radi kompjutera( COD4,RPG world i filmovi),provedem oko 8-9 sati na kompjuteru.
Ono budem 3-4 dana na njemu dok mi ne dojadi ne nazivicram se radi Obliviona,Gothic itd,onda odem kod frenda i 3 dana bez kompa budem ( ok,fejsbuk se ne racuna kao to,nisam ovisnik vec eto radi reda)
Imam ono drustva dosta,jprovedemo malo vremena kupajuci,malo laganini voznja motorima i tako,kafic po 2-3 sata ^^
Ne pusim i ne pijem ono,ali ovdje gdje trenutno zivim za poluditi iskreno,ne mogu naci nikoga za druziti se,jer jednostavno ne odgovara mi ( ajmo reci klasicne iskompleksirane ***ljacine,sve se vrti oko nogometa a iskreno mene zaboli za to,par puta me stari pokusao animirati za nogomet,bjezi,dok nisam slomio ruku).
Ono zavide mi sto imam motor,auto i vozacku,ne pitajte gdje zivim,ajmo reci manja zajednica.
Nisam sada neki pametnjakovic niti genije da smatram da ne pripadam tom drustvu,vec ne odgovara mi.
Ekipu s kojom se slazem,mogu druziti i zafrkavati i tako nasao sam u srednjoj ovo sve prije cista nula.
Sto se tice cura,vidim da ste se i toga dotakli,imao sam ih par( ne smatram kao pokemone da sam ih imao i izgubio nego bio sam s njih par,ali sve je to bilo kratko,lagano odbijem od sebe,nemam vremena i dojade mi iskreno).
Nije da sam se vamo dosao jadati niti zamarati nekoga,vec eto da ja ostavim trag u ovoj temi.
Pozdrav.
Ja imam raspoređeno vrijeme, spavam do 12h onda na kompu do 3-4 sata pa jedem pa opet na komp, u 7h na trening i u 9h u grad.Jednostavno i ucinkovito.Ali mi opet starci seru sto previse vremena provodim na kompu -.- ....
Ja imam raspoređeno vrijeme, spavam do 12h onda na compu do 3-4 sata pa jedem pa opet na comp, u 7h na trening i u 9h u grad.Jednostavno i ucinkovito.Ali mi opet starci seru sto previse vremena provodim na compu -.- ....
Sta je to "comp"!?
Ja imam raspoređeno vrijeme, spavam do 12h onda na compu do 3-4 sata pa jedem pa opet na comp, u 7h na trening i u 9h u grad.Jednostavno i ucinkovito.Ali mi opet starci seru sto previse vremena provodim na compu -.- ....
Sta je to "comp"!?
U happy :D
Kako izgleda život vezan za IT možete pročitati na jednom od po meni najboljih blogova na ovim prostorima:
Svaki od postova je vrijedan čitanja
Hvala, trudim se :)
kako nebi bilo zivota-buđenje u 1 na kompu do 18 onda van s ekipom do 23-00, pa onda na komp do 3 :D
Kao što je već neko rekao:
Volim dosta vremena provodit na kompu ,a svaki poziv za van je ispred toga.
Tako i kod mene.
volim biti pred ekranom...sada najvise fifa 11 na xboxu :D
ali normalno da izlazim van i to uglavnom predvecer sa drustvom izadem van, odemo negdje u kafic i pricamo ili se zajebavamo setajuci :D
a preko dana znam si organizirati trening...odem malo na vrecu za boks posto imam, malo bench, sklekovi , trbusnjaci, pa odmor :D
uglavnom provedem negdje 4-5 sati pred kompom sada preko ljeta, inace dok je skola 2 sata maximalno :D
Evo vam neka moja zivotna prica:
Ja imam fleksibilno vrijeme "visenja" za kompom.
Ponekad to zna biti cjeli dan, ponekad par sati par sati itd., ponekad uopće ne. Ovisi dali zagrizem za neku igru, ili nešto radim/popravljam/čistim u stanu/vani.
Ili odem tražit neki novi bend (većinom metal) i uređujem postojeću glazbenu kolekciju ili na kraju sve čitam knjigu, vrlo malo gledam TV.
Imam djevojku s kojom živim, idemo van skupa sa frendovima, pijemo, zaj. se i radimo ono što dečko i cura redovito rade :P i super nam je (ali uvijek sam idem doma, nosite vi 2 metra i 120kg gluposti nesposobno za hodat :D)
Obavljam dnevne dužnosti u kući svakodnevno, volim bit za kompom ali mogu i bez njega, također redovito istog volim i secirat pa je svako malo u komadima na stolu.
Volim hardware i da, slinim za nekim komadima hardwarea kad ih vidim :D. Kada me netko zove da pomognem/uskočim rješit problem neki (u RL) sa kompom, dođem, popravim, sredim, počistim i ne odem ća dok ne radi ko urica ili dok ne napravim sve što mogu.
Na faks trenutno ne idem, ali trudim se to promjenit. Vidjet ćemo što će bit.
Imam nekoliko frendova/ica, meni dovoljno :)
Zadovoljan sam životom, tu i tamo me nešto muči ali bit će bolje.
Smatram da slobodno mogu reć da sam geek, nikad to nisam smatrao pogrdnim ;)
Hmmm, tek sam sad vidio ovu temu tako da bih mogao napisati ponešto o sebi...
Dosta ljudi misle da sam geek (pa i sam) pa mislim da bi bilo fora nešto napisati o sebi. Hmmm, dečki u razredu me baš onako i ne vole. Nisu to ona klasična druženja tipa kad ćemo van se napit itd. U stvari, ja u opće i ne partijam, niti pijem niti pušim. Mnogi u školi me i ne znaju, a oni koji me i znaju pamte me po mojoj okrutnosti, šutljivosti i osobi koja je uvijek spremna na svađu (barem ja tako mislim). No to ne znači da nemam frendove. Dakako da ih imam. Naime moji frendovi (njih dvojica) su u IT svijetu bezlični noobovi koji ne znaju baš puno neš o računalima (dobro znaju ono tipa fejsanje i ostale te gluposti), ali nešto ozbilnije da znaju to ne mogu reči. Ali samo to dokazuje koliko jesu pravi frendovi. Svi moji projekti na kojem sam radio (od web developmenta pa nadalje) su fustrirali mene, a potom i ljude oko mene. Ali to ne znači da su me odbacili. Eh da, to su frendovi. Pričam im o nekim stvarima koje ih nikad nisu zanimale ali opet me tako pozorno slušaju. Što se tiće provođenja na kompjuteru, dnevno provedem do nekih 10 sati sad kad je škola. Kako sam cjelu godinu podnevna smjena, iz jutra budem nekih dva sata, ali navečer kad se vratim doma iz škole sam na kompu od 8 pa sve do 2-3, a nekad se zna odužiti do 6-7 sati i onda jedva preživljavam dan u školi (dok po ljetu je znalo biti i drugačije). No da, tako je to. Curama baš nisam nešto privlačan, vjerojatno zbog toga što sam geek (ja bar tako vjerujem jer ne znam baš puno cura koje vole kompjutere - sad će neko reći da je ovo stereotip). Eto, toliko od mene :)
Dosta ljudi misle da sam geek (pa i sam) pa mislim da bi bilo fora nešto napisati o sebi. Hmmm, dečki u razredu me baš onako i ne vole. Nisu to ona klasična druženja tipa kad ćemo van se napit itd. U stvari, ja u opće i ne partijam, niti pijem niti pušim. Mnogi u školi me i ne znaju, a oni koji me i znaju pamte me po mojoj okrutnosti, šutljivosti i osobi koja je uvijek spremna na svađu (barem ja tako mislim). No to ne znači da nemam frendove. Dakako da ih imam. Naime moji frendovi (njih dvojica) su u IT svijetu bezlični noobovi koji ne znaju baš puno neš o računalima (dobro znaju ono tipa fejsanje i ostale te gluposti), ali nešto ozbilnije da znaju to ne mogu reči. Ali samo to dokazuje koliko jesu pravi frendovi. Svi moji projekti na kojem sam radio (od web developmenta pa nadalje) su fustrirali mene, a potom i ljude oko mene. Ali to ne znači da su me odbacili. Eh da, to su frendovi. Pričam im o nekim stvarima koje ih nikad nisu zanimale ali opet me tako pozorno slušaju. Što se tiće provođenja na kompjuteru, dnevno provedem do nekih 10 sati sad kad je škola. Kako sam cjelu godinu podnevna smjena, iz jutra budem nekih dva sata, ali navečer kad se vratim doma iz škole sam na kompu od 8 pa sve do 2-3, a nekad se zna odužiti do 6-7 sati i onda jedva preživljavam dan u školi (dok po ljetu je znalo biti i drugačije). No da, tako je to. Curama baš nisam nešto privlačan, vjerojatno zbog toga što sam geek (ja bar tako vjerujem jer ne znam baš puno cura koje vole kompjutere - sad će neko reći da je ovo stereotip). Eto, toliko od mene :)
WTF?! Upravo si opisao moj život :D brofist
WTF?! Upravo si opisao moj život :D brofist
hahahahah, koja slučajnost, ajde dobro je da ima neko ko je isti, ili barem nalik kao ja
...geek izraz ili ti nerd su fore iz 80tih pocet.90tih, posto je su dns kompovi dio nase svakodnevnice toga vise nema , npr,, mrzim kad mi neko kaze ti igras x box ili pc igre jos di dete bla bla, So Fucking What ! , iam 29 godina i sam se o sebi brinem i financiram,zivim s curom i kad im to sve kazem samo zasute :p stereotipne budale ...
geek izraz ili ti nerd su fore iz 80tih pocet.90tih, posto je su dns kompovi dio nase svakodnevnice , i mrzim kad mi neko kaze ti igras x box ili pc igre jos di dete bla bla , iam 30 godina i sam se o sebi brinem i financiram , kad im to kazem samo zasute :p
i tko kaze da geekove nemaju zene , cure ne izlaze,piju, puse itd,.,, swe mi to radimo kao ostali decki , muskarci , samo nam je slaba tocka kompovi eo ja sam u tome svijetu od 85-e :) i bas sam geek i ponosim se time !
Jedino si curu nisam našao. No kad bi bila neka zgodna i bavila se kompjuterima to bi bio pun pogodak. (Samo moja fantazija)
ma netreba ti cura koja se bavi time , nego ona koja ce te prihvatiti kakavk god da jesi , puno ih je dns povrsno , traze frajere pa onda najebu , proso sam to sve i znam kak to ide ;)
samo glavu gore naicice neka dobra dusa ...
Slični smo u ovisnosti o računalu,znam i ja toliko se zagledati u to da nije normalno.Ne bih se žalio da to vrijeme provodim uz Cinema 4d ili CS5,nego uz WorldOfTanks.Doduše ima pozitivna stvar u vezi toga,upoznao sam dosta ljudi u klanu u kojem sam trenutačno(NOB2) i uživam! :)
Nisam primjer onog stereotipskog geeka,nego kao neki prikriveni geek,jer da priznam,imam još hobija pored računala.Mogu reći sam svestran,jer sviram gitaru,fotografiram,modeliram i pišem,svega pomalo reklo bi se,iako se najviše opisivam kao "umjetnička" duša.
Odviše popularan nisam,mislim u tolikoj mjeri da sam glavni u društvu,iskrenih prijatelja(ica) imam nekolicinu(barem se nadam da jesu) dok sam manje više dobar
sa cijelim sadašnjim i bivšim razredom.Ne pijem niti pušim a izlasci vani su mi postali glupi,iako znam,tek imam 17 godina,ali jednostavno nevolim te subotnje gužve...
+1 radi tvog posta