Da li ce ova mrezna kartica hvatati signal sa THOMSON SpeedTouch ST780WL sa 20-30 metara udaljenosti?Ima par zidova izmedju.Hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ukoliko zidovi nisu armirani, možda. Ukoliko jesu, onda vjerojatno neće. Imam CNP-WF518, 802.11b/g verziju (ne 802.11n) - spojena na produžni USB i stavljena na stol teško hvata signal s routera (također navedeni Thomson) koji se nalazi na katu iznad - router je smješten 4 m iznad i 5 m dalje (dakle cca 6 metara udaljenosti), a signal prolazi kroz zid na kojem su drvena vrata i ploču kata. Spojim li ju na USB utor na računalu (koje se nalazi uz zid), signal pada ispod 50% i ne može se spojiti na router. Problem slabog signala sam riješio kupovinom WLAN AP-a koji radi u repeater modu, povećavajući domet mreže i omogućavajući drugim WiFi uređajima da imaju bolji prijem signala.
802.11n bi trebao imati nešto veći domet, ali je glavni ograničavajući faktor mala antena koja se nalazi u USB sticku. Preporučam da potražiš stick s većom (vanjskom) antenom - nešto kao npr. AirLive WL-1600USB - ili nabaviš AP koji će raditi kao repeater.
Jel mi mozes naci neki bezicni adapter koji ima domet 20-30 metara do 200 kn po mogucnosti u Linksu