Bnet - iskustva općenito ?

poruka: 4.148
|
čitano: 1.756.864
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Bnet - iskustva općenito ?
Creative kaže...

Propusnost kabelskog interneta po priključku je oko 32mb/s (ne samo kod nas, nego u svijetu). Ako na vašem priključku nema puno ljudi brzina će vam uvjek biti dobra, a ako na vašem priključku ima mnogo ljudi brzina će vam biti spora.

Smanjivanje broja korisnika po priključku je tehnički neizvedivo, jel? :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
15 godina
neaktivan

Čini mi se da se izgubila poanta. A poanta je , priznali mi to ili ne, nečemo baš puno promijeniti ali barem možemo upozoriti buduće ili postoječe korisnike što mogu očekivati od pojedinih ISP ova u Hrvatskoj , u ovome slučaju Bneta-a. Što da nije čovjek linkao njihov novi "pravilnik" i da je to prošlo tiho. Pa za 2 mjeseca spuste promet na 50 gb, pa si stave pravo da ako ti prodaju 20 mb vezu ona je 20 mb od ponedjeljka ujutro do petka popodne a od petka pa cijeli vikend koliko zagušenja dopuštaju? Ja sam zahvalan čovjeku i Bug ovom forumu koji me drži informiranim, i tako imam opciju. Hoću li tolerirati to ili otiči. Iz bilo kojeg razloga, dali mi nepaše njihovo obrazloženje flat ratea i spuštanje brzine jer skidam 131243 terabajta mjesečno pa mi to ograničenje ne paše , ili ću otići iz principa jer jednostrano mijenjaju ugovor o šteti korisnika. Naravno kolika je stvarna šteta procijeniti će svaki korisnik za sebe i odlučiti svoje daljnje akcije ili ne reagiranje na isto ako ga se ne tiče.

Vjerujte mi , makar Vam zvučalo glupo, i velike firme poput T scuma i Bneta koji je ništa naspram njih boje se loše reklame . Dali su negdje objavili promjenu svog internet pravilnika? Dali ste dobili barem cirkularni mail da je došlo do promjena u ugovoru i da se za više obavjesti poslužimo njihovim webom? NE! Išli su ako prođe , prođe, možda objavili u Narodnim Novinama, ili neznam Vrtlarskom 6 mjesečniku i da nitko nije skužio do kraja 30 dana od objave , siguran sam da nijedan sud nebi donio presudu u korist korisnika da se ugovor sada, nakon 30 dana, može razvrgnut o njihovu štetu. Ovako saznali smo, i imamo vremena svatko za sebe razmisliti što i kako dalje.

16 godina
neaktivan
vidikovac kaže...

Jeli tko narucivao samo njihovu satelitsku. Naime zivim u Puli i jedino dostupno mi je njihov tv koji cu placati oko 70 kn mjesecno. Ali to mi je dobro jer prva 3 mjeseca imam vse za kunu ali istot ako moram platit najam opreme oko 400 kn. Ali to mogu u 3 rate.

kakvi su?

Ja sam ti napisao odgovor na ovo pitanje u odsjeku digitalne televizije pod temom Bnet Total tv.

Optima Telekom 2.048/256 kbps - Bnet Total Tv 2x
15 godina
neaktivan

Ljudi me kontaktiraju putem PM a ( sry bio sam bolestan kao pas 2 dana pa i neaktivan) da ih u Bnet-u odjeba..ju da nema šanse da se raskine ugovor o njihovom trošku. Nažalost u tom slučaju morate biti bezobrazni. Moji svi računi od doma su na ženu a kako ona radi do pola 5 nisam uspio do Bneta pa sam to riješio pismenim putem samo sam trebao dati scan vlastoručnog potpisa od žene i poslao sa njihovog maila xxx.xxxx@xnet.hr na njihov suport. Odkantali su me, ali nakon mojeg odogovora sa lijepo naglašenim člankom zakona koji je naveden ovdje stranicu -dvije prije i bezobrazlukom sam uspio. Možda je meni lakše jer ja uvijek počnem da sam invalid 36 godina u penziji (a znate onda kakvoj penziji) da sam se ja "borio" za takve i sl. Nažalost da kod ovakvih moraš takve gluposti izvlačiti jer te pokušavaju preveslat,  pa onda kada vide da imaju sa budalom posla idu linijom manjeg otpora. Moj moto je . uvijek budi PRVO pristojan "Dobar dan, molim Vas ...." . Ako nejde, onda idem logikom da nitko nemože biti bezobrazniji i bahatiji od mene ako vidim da nejde finjak i da me hoće preveslat. Kod njih " Dobar dan...." nije uspio. Morao sam ići drugim putem.

Prijavite ih udruzi Potrošač, napišite e-mail bilo kojim novinama, svi vole žutilo , ovim privatnim TV kućama isto, sve im to lijepo u Bnetu navedite, i vjerujte mi, u ovom slučaju "Svaka reklama je dobra reklama" ne vrijedi. I budite ustrajni. Btw neće Vas pustiti ako niste platili postojeće račune nadams e da ste toga bili svjesni, ali to je normalno po meni tako da to nisam ni navodio do sada.

16 godina

Pa čuj nije ni loše to ograničenje jer se to ne odnosi na nas normalne korisnike šta nečemo ni u snu uradit toliki mjesečni promet.Tako će one koji to rade uškopit na korist nas smrtnika.Znam da ti sad držiš princip ali neče ti nigdje bit bolje, probaj optimu koja nema puno korisnika pa eto možda će tu sve fercerat.Bnet je sve zagušeniji tako da trebaš tražit one koji imaju malo korisnika.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo ja se javljam nakon duzeg vremena i mogu rec da se B.net nije ni zericu popravio.. Mislio sam da ce bar nesto ic nabolje al nista. Cak mi je i digitalni TV prijamnik pregorio -.-

Znam da necu nikom preporucat B.net jer im je tehnicka podrska nikakva (naspram T-comu, Metronetu itd), internet bi bio fenomenalan da radi 24/7 kako spada jer 8Mbps i nizak ping su ocito privilegija u Hrvatskoj. U biti znam da je Amis fenomenalan kao i optika u Metroneta, bar po iskustvima 20-ak frendova koji zive u Zgb-u. Ping im je 30-40 na njemackim kao i na hrvatskim serverima, download je kakav bi trebao bit a cak i veci i tehnicka podrska je super. Steta sta u Splitu ne postoji metronet optika jer su cijene i vise nego fer a usluga je super.

B.net ce se tesko izvuc iz ovoga jer imaju previse korisnika i nema sanse da oni rasterete vodove, jedino da mijenjaju cijelu infrastrukturu.. 

U svakom slucaju B.net je dobar izbor za ljude kojima ping nije bitan, download im je uglavnom stabilan ali veza mi precesto puca.. Da isporucuju ono sta nude bili bi i vise nego fer.

Eto toliko od mene

IGN: weirdek (EU)

3 0 hvala 1
16 godina

Uz ove brzine koje imamo definitivno ne treba nikakav kodeks ponašanja na internetu jer su svima u startu smanjene brzine skidali puno ili ne.

Najveća brzina u 20:35 Najveća brzina u 20:35
25.03.2011 25.03.2011
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2011 1:25 (Dlaka).

0 0 hvala 0
17 godina

Kod mene je nešto bolje, ali niti blizu plaćenih 8mbps.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

moguće da bi ti tako bilo da plačaš i brzinu 20mbps

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja plačam 20 i imam i niži upload. Download umjesto plačenih 20 imam u prosjeku 11 a vikendom 3. Ali brojim zadnje dane tu , vec su mi 10 tak dana papiri u proceduri a vele traje 20-30. Ne velim da će drugdje biti bolje, ali ću plačati 100 tinjak kuna manje u prosjeku nego sada , za osnovni paket jer neki od njih daju 30% popusta za invalide pa reko imat ću sporiji internet ali ću i plačati sporiji internet.

15 godina
neaktivan

http://www.speedtest.net/result/1206743411.png 

Već 2 dana!!!Plačam 20 mbps i čekam da se prebacim , dok papiri prođu. I sada Vi meni recite "kakva su Vam Bnet iskustva??????????????????????"

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dodali su na svoj web Odgovore na kodeks ponašanja na internetu, gdje "objašnjavaju" da se to odnosi na ljude koji "5%" koji se bave nelegalnim aktivnostima, i ugrožavaju poslovanje , njima.

Uglavnom svi ste Vi lopovi , pirati, leacheri i pošto ne plačate 32 mbps paket u kojem NEMA ograničenja i možete raditi što hoče.

Očito je puno , previše ljudi se bunilo/raspitivalo/prekidalo ugovor i onda ovakve poludezinformacije stave na net, gdje uglavnom vrijeđaju svoje korisnike koji imaju imalo mozga .

Netko je rekao da se "normalan" user nemože ni 40 gb prometa potrošiti mjesečno legalno?

Mjesec 3/2011. Imam 3 PC a doma. na 2 smo mali i ja , na trečem mala, i žena povremeno laptop za kulinariku ili sl. Skinuo sam Rift na komp od maloga i mene, 17 gb, reinstalirao sam MoH 2010, 7 Gb, malome sam nadogradio komp i instalirao sam mu na steam igrice koje sada može normalno igrati , cca 6-7 igrica x4-5 gb = 45 gb? okvirno. Kupio sam Hommefront, instalacija malome i meni, 18-20 gb. Preorderao sam Crysis 2 koji dolazi za 6-7 dana i to će biti instalacija meni i njemu cca 2x10 gb =20 gb?

Idemo reči koliko bi to objektivno bilo legalnog downloada , na do jučer "flat rateu" za Bnet. 17+7+45+20+20 =109 gb BEZ  Youtube a gdje je mala 24/7, facebooka, mojeg prometa od shootera, MMORPG ova, foruma, gledanaj web a , trailera za filmove, igrice , ma bla bla bla.

A di je PS store, i promet sa PS 3 dok mi klinci igraju PeS, Move igre, i sl on line + skidaju demoe ili nove igre sa PS Storea???

Natučem " legalnog" prometa bez brige 200 - 250 gb!!!

Napominjem da plačam 3d paket sa nadoplataom na 20 mbps, cca 400 tinjak kuna. I još skinem pokoji film koji još nije ni blizu našim dučanima sa prijevodom, 720 p 4-7gb ,1080 p, 15-20 gb po naslovu?

Ja brojim zadnje dane kod njih , ali od operatera koji je najviše obečavao postali su pored T scuma največe ruglo .

Jer OPET napominjem , da sam nadoplatio na 32 mb paket mogao bih skidati 100 terabajta mjesečno nebi me ni pozvali osim u slučaju ne plačenog računa.  Onda NEBIH "ugrožavao" njihov inetgritet i brzinu ostalim korisnicima!!!

Ovo je sa izvadak iz njihovog objašnjenja 3 D paketa za internet uslugu :

a)Usluga pristupa internetu – usluga koja omogucava stalni pristup internetu a dostupna je kao flat
rate ili metered rate usluga sa u prvom slucaju fiksnom mjesecnom cijenom naknade bez obzira na
prenesenu kolicinu podataka.

Znači piše u ugovoru , piše na reklami, piše u pravilniku poslovanja ali se toga ne drže.

Moj PC  
4 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

el vam se danas opet oko 15h resetirala mreza?

sad mi je download 1.4 a upload 0,41

sve gore i gore

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://www.speedtest.net/result/1217770965.png

Kod mene nikakvih problema...

[Protocol4] NOVA ENCODE GRUPA NA ANIME SCENI http://protocol4.animehr.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja svako malo gubim pristup netu. Na ruteru svijetli da je online, zovem službu za korisnike i oni me vide da sam online (kabel, ne wlan), ali ne mogu na net. Ni komp kabelom, ni laptop ni mob wlan-om. Popi... ću.

Ne pomaže ni reset rutera, ni gašenje na 10 min, ništa. Onda nakon par sati mu nešto puhne i opet me spoji.

Ima tko kakvu ideju šta da napravim? Osim hevim bnetu sve po spisku.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e pa tako je i kod mene

svijetli online, spojim se na router i sve se cini ok no od routera vani nula bodova (na jarunu sam)

prvi put sam mislio da oni nesto rade no vidim da je sad sve cesce i ne vjerujem da oni rade na mrezi u 15 ili 19h sati poslijepodne

Bnet ti nije dao nikakav prijedlog ili zamjenu routera ili da tehničar dodje (mada ne znam sta ce on napravit)

15 godina

JA zadovoljan s njima u potpunosti

http://www.speedtest.net/result/1217785011.png

Damn I'm Good
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2011 10:06 (thomilla05).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za sada ništa. Promijenili su mi lozinku na wlanu (moš mislit kakve to ima veze sa ovim problemom) i rekli da se javim ako ću imati još problema. Nije to do rutera očito, čim i tebe zeza (ja sam na knežiji). Meni je počelo prije otprilike mjesec dana, 3 tjedna. Tebi?

Nešto kod njih ne štima rekao bih.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma isto tako prije nekih mjesec dva, mozda cak i malo vise

Ne razumijem zasto bi ti mijenjanje pwd na wlan-u rijesilo problem, pa to mozes i sam promijeniti

WTF, ili se prave glupi ili jesu 

Ma mislim da je do njih, do mreze (shebali su nesto garant a ne zele priznat), izgleda da ću opet u aveniju holjevca jer malo po malo pretjeruju (shebali mi racune, prebacivali me na pretplatu iako sam ugovor podnio bez ugovorne obveze, mala brzina, prekidi veze)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bilo bi mi žao prijeć na nekog drugog providera. Stvarno sam bio prezadovoljan sa vezom, prije ovog problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vash kaže...

Bilo bi mi žao prijeć na nekog drugog providera. Stvarno sam bio prezadovoljan sa vezom, prije ovog problema.

ma ako ne rijese uskoro mislim da cu se vratit na iskon

ok su bili donedavno, na stranu to sa racunima (to se rijesi jednom i gotovo i nije do tehnicara) al ovo sa učestalim prekidanjem veze je malo previše a oni nemaju rijesenje za to :S

15 godina
neaktivan

I ja ću biti prisiljen prijeći.

Tijekom tjedna mi je samo jednom navečer nestao net na 15 min (nema me prije 6 doma pa ne znam kako je tokom dana), ali subotu i nedjelju mi zato redovito nema neta po 5, 6 sati, pogotovo od 8 navečer. Moguće da im je mreža preopterećena?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni je ok, par puta sam ostao bez neta na kakvih 10-15 min, al to je to. Evo i test: http://www.speedtest.net/result/1217960508.png

Brzina mi varira između 6.5 - 8.5, jedamput se spustila na nekih 4Mbps.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovih godina koje imam Bnet meni niti jednom nije pukla veza, niti sam osjetio usporenje. Zivim u neboderu s otprilike jos 80 stanova koji imaju prikljucak.

[Protocol4] NOVA ENCODE GRUPA NA ANIME SCENI http://protocol4.animehr.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Pročitao sam od kolege Crotiger što je napisao za bnet i moram reći da je istina

to što priča,dat ću primjer...

Prijatelj u Rijeci (kvart Krimeja) ima također bnet (televiziju i flat internet),odkad

su digli brzine sve otišlo k zlu,po danu mu nekad ide do 1000kb/s sve super a navečer

mu puca veza i nema šanse da je brzina veća od 100kb/s...

To je katastrofa trenutno,puno bolje mu je bilo prije dizanja tih brzina,bar je imao

stabilnu vezu i brzina se nije mijenjala cijeli dan.Ovo je za korisnike loše...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma u pravu si . Zašto pokušavaju biti nešto specialno povoljno i imba ako to nemogu dati? Zašto nisu kao drugi operateri koji daju u 3D paketu sa Flat rate , brzine do 5 mbps i NEMOŽEŠ nadoplati veću brzinu. Barem su meni tako rekli u Iskonu kada sam poslao papire za prebačaj. Znači lijepo imaš što imaš, znaju da to mogu ljudima pružiti a ne prodavati puste snove.

I opet u pravu si. Bili su daleko najbolji operater do unazad par mjeseci, recimo 4-6 kada je sve krenulo nizbrdo.Stabilnost, brzina veza, non stop resetiranje deigitalnih prijemnika za TV, svaki dan je poruka da se popis programa obnovio a nije i tako možemo vajnat do sutra. Koliko vidim kod njih jednostavno NEČE postojat , tj NEMOŽE postojati povečanje brzina kao nekakav free upgrade pošto neče cijene spuštati toga smo svi svjesni ali bi čovjek pomislio , gle postoji šansa da nam se ponovno poveča brzina free umjesto nižih cijena kako je bila politika , njih i svih operatera unazad 2-3 godine.

Budimo svjesni. Oni su najbrže rastuči ISP + kabelska provideri u Hrvatskoj. Samo razvlače kablove po zgradama gdje ih još nema ali se očito ne ulaže u povečanje njihovog bandwitha niti u mrežnu opremu. Kada je netko od Vas vidio kod IKOJEG operatera a posebno kod Bneta , u zadnjih 5-6 mjeseci  ,da ITKO poboljšava ili unaprijeđuje svoje usluge? Ova satelitska Tv nije poboljšanje nego kao da su recimo dodali snimalicu ili videoteku. Em što če to kod Bneta još turbo dodatno opteretiti mrežu, do raspadanja kada če početi gubiti klijente i novac i kako to kod nas ide onda kada izgube klijente i novac onda če početi unaprijeđivati svoju infrastrukturu a dotle če postoječi korisnici počupati kosu.

Neznam zašto je pošteno poslovanje sa poštovanjem mušterija kod nas kao nekakva imaginarna stvar. Zar moraju zgrnut milijarde u 2-3 dana ako mogu lijepo pošteno raditi godinama, da ih mušterije preporučuju usmenim putem , kao što je bilo kod Bnet a jer su svi BILI prezadovoljni i tako je i Bnet dobio abnormalni bum u korisnicima. Oni se godinama nisu oglašavali ni 1% koliko troši T scum nego su živjeli od usmene predaje. Sada ta ista usmena predaja ih pljuje i sada se nemožeš okrenuti a da nema reklamnog panoa sa nekim nogometašem ili nekoga TV prijenosa di oni nisu sponzor. Ma stvarno ponekad se sramim gdje živim i što moram trpjet jer je to kod nas normalna poslovna politika.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Iskustva su mi HD TV signal, ljepi pogrami, 20Mbita interneta koji super ide kada imas TorrentLeach account i jeftini telefon :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
17 godina

Kupuje ga od 2007.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice