Printer - preporuke izdvojena tema

poruka: 1.823
|
čitano: 1.024.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Printer - preporuke
pnv kaže...

https://www.mall.hr/laserski-pisaci-printeri/hp-laserski-pisac-laserjet-pro-m12w-t0l46a?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Isplati li se kupitii ovaj laserski printer?

Ne printam bas cesto, i u nije mi potrebno printanje u boji.

Naravno. Imam takvih printera koji su isprintali preko 250k stranica, bez problema. Ne taj model, al ti je to. Zamjeni toner i tuci dalje. Hpovi tuku bez problema 700k stranica. Ovi lexmark printeri su najveće smeće u povijesti. Imaju na 100k stranica izmišljeno servisiranje i stane ti kompletan printer. Iako je on fizički ispravan. Nama je tako u jednom mjesecu stalo 4-5 komada jer su se našli tu na 100k stranica.. A sve radi! Nikad to više kupovat, smeće.

8 godina
neaktivan

To je zato , da se nebi pokvarili kada ne trebaju , pa je bolje raditi redovni servis. Zvuči glupo , ali i auto zvuči glupo popravljati dok se nepokvari , a ipak se to radi u sklopu redovnih servisa ...

16 godina
Printer - preporuke

Pozdrav, molim vas preporuku za najjeftiniji printer, tj najjeftiniji ispis. 90% ce se koristiti za tekst, crno bijeli, obavezan dvostrani ispis, godisnje se ispisuje od 5 do 10 tisuca stranica, moze i polovno. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2017 21:57 (Icefox).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

HP LaserJet 4000

HP LaserJet  4050

sa dodatnim vanjskim duplexom

Industrijski laseri životnog vijeka do 400 000 otisaka

u njih idu zamjenski toneri od 4 - 6 000 otisaka za 2-300 kn

Potraži na Njuškalu imaš ih refubrish za 1000 kn + PDV ali bez tonera

Druga pciaja je neki

Lexmark E 250D

Lexmark E350D

Nije toliko robustan kao onaj gore HP ali je osjetno tiši i manjih gabarita. Isto imaš zamjenske tonere za 3-4000 otisaka za cca 200 kn.

Jedini problem je što zamjenski tomeri skraćuju vijek OPC jedinice na ovim uređajima za 2/3. Ali taj te servis i zamjena OPC a  dođe cca 300 kn

Ove Lexmarke isto imaš kao refubriš ali koliko vidim sada se više ne nude kao crno bijeli već kao monokromatski kolor laserski printeri. Znači pre dobri su za samo crno bijeli otisak. Već ih možeš koristiti kao kolor štampariju. Ali ukoliko se malo potrudiš možeš ih naći u rashodu po svim državnim firmama ili bankama itd

17 godina
Printer - preporuke

dobar dan,

trenutno koristim inkjet Canon Pixma MG5550 (multifunkcijski, duplex, WiFi) koji lagano odlazi:

- svako malo javlja error code B200 pa ga moram iskopčavati iz struje kako bi poništio error- skoro kod svakog printanja javlja da papir nije uvucen kako treba (iako u vecini slucajeva ne pomjerim papir i samo stisnem OK on proradi)

Do sada sam punio originalne spremnike sa tintom (30 do 40 kuna po spremniku), nisam kupovao originalne (oko 120 kn po spreminku) ... obično bih godišnje potrošio 2 -3 seta (orginalni set je više od 500 kn ... napunjeni oko 200)

također ... postoje periodi u kojima nisam printao više od mjesec dana (i upravo zbog toga sam punio a ne kupovao zamjenske spremnike).

E sad ... razmišljao sam o novom printeru, ono što mi je must have je da je multifunkcijski (skener/copy) + da ima WiFi ... duplex nije toliko bitan.

Koliko vidim Epson L386 mi se cini jako dobar izbor ... cijena je oko 1200 kn (što mi je nekakav maximum), uz printer dobijem čak 4 pojedinačne bočice s tintom kapaciteta 70 ml (Bk, C, Y, M) i 2 dodatne bočice s crnom tintom.

Konfiguracija mlaznica: 180 Mlaznice za crnu boju, 59 Mlaznice po boji
Razlučivost ispisa 5.760 x 1.440 dpi

Također, originalna bočica košta oko 50 kn, što je duplo manje od mog trenutnog Canona (a kapacitet je bar 5 puta veći). I garancija je 3 godine!

također ... vidim i da Canon ima CISS printere;

G3400 WiFi - 2pl Do 4800¹ x 1200 dpi, dolazi sa 4 bočice tinte (crna ima 135 ml, boja je 70 ml) .. .godina dana garancije

Ono što mi je upitno je slijedeće:

kvaliteta ispisa, Cannon vs Epson?
potrošnja tinte, Cannon 2pl, Epson 3 pl?

e  sad ... buduci da sam vec promjenio 3 Canon printera (prošli je trajao godinu i 2 mjeseca ... ovaj skoro 2 godine ... i svima je otišla ispisna glava) možda je vrijeme da pređem na Epson ... privlači me ova trogodišnja garancija.

Vaše mišljenje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 13:29 (BoTiA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pogledaj neki Epson XP xxx sa 59 mlaznica Košta te nekih 300 - 400 kn

Znači ista glava iosti printer ista kvaliteta ista brzina

Zatim odbi to od  onih 1200 kn

To što si dobio podijeli sa količinom timte koju si dobio za 1200 kn. I onda dobioješ koliko te stvarno košta 1 ml tinte u tom paketu.

Jednostavno da jednostavnije ne može biti.

e sad ti probaj otići u trgovinu i pitataj JELI MOŽE OVAJ L 365 ali bez te tinete. Naime tako nešto obavezno ljudi pitaju kad im se ponudi neki refubrish Epson printer + trajene kazete + 4* 100 ml kvalitetene refil tinte. Pa javi kakao si se proveo

Ili ljepo uzmeš Epson PX xxx za 300 - 400 kn + Tarajne kazete + 400 ml refil tinte za 300 kn +  PDV pa si ušparao 400- 500 kn za printer istih karakteristika  i sigurno jeftinijeg otiska po uloženoj kuni

Znači igra je tako naruhtana da ti investiraš 800 kn za  400 ml tinte. A ksnije ne stigneš kupovati dodatnu tintu jer ti taj printer od 300 - 400 tako i onako središ iz neke gluposti aljkavosti i sl.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 9:08 (InkJet Artist).
17 godina

trajne kazete + kvalitetna refil tinta

pitanje:

jel može neki link gdje to mogu kupiti?

Također ... što je sa čipom i njegovim resetiranjem?

Kod trenutnog cannona moram optički provjeravati da li ima jos tinte ili ne.... budući da se čip nemože resetirati

koliko vidim nije moguće u dućanu kupiti printer bez tinte ....

za canon sam plaćao tintu (refil) 200 kn komplet ...

znači printer je 650kn (recimo Canon MG 7570):

godisnje trosim 3 seta tinte .... znaci original +200 +200,

ukupno cu potrositi oko 1050 kn za godinu dana

Nakon toga printer moze krepati ...

E sad, Epson platim 1150 kn ... sa ukljucenom tintom za minimalno godinu dana (kažu i dvije) i garancijom 3 godine.

Koliko vidim jedina prednost tvoje računice je u slucaju da mogu nabaviti printer bez tinte (popravljeni) ... ako kupujem novo onda su ovi CISS isplatljiviji jer za iste novce imas original tintu (i uredno ti očitava stanje tinte)

također ... bočica tinte košta 50 kuna x4 to je 200 kn originala  ... točno koliko sam prije platio i zamjenski refil.

i to sve stoji na rok od godine dana ....

Garancija od 3 godine je jako bitan element u ovom slučaju .... ako oni garantiraju da ce printer raditi uz originalne tinte 3 godine onda je ovo bolji izbor od onog sto ti predlazes

9 godina
neaktivan
BoTiA kaže...

trajne kazete + kvalitetna refil tinta

pitanje:

jel može neki link gdje to mogu kupiti?

Ne može. Direktni linkovi nisu dozvoljeni. Raspitaj se malo na Njuškalu

Također ... što je sa čipom i njegovim resetiranjem?

CHIP ovi se ovdje automatski resetiraju nako utroška 4- 7 ml tinte. Tnači kazete se moraju redovito dopunjavati. Kod Canona to nij ebio slučaj i zato su ti otišle glave jer kad nema tinte onda nema hlađenja. A ti nisi kupio resetter već iskljućio indikaciju tinte.  Ili si napravio cca 5000 otisaka i Canon rekao DOSTA kupi kod mene novi printer.

Kod trenutnog cannona moram optički provjeravati da li ima jos tinte ili ne.... budući da se čip nemože resetirati

koliko vidim nije moguće u dućanu kupiti printer bez tinte ....

za canon sam plaćao tintu (refil) 200 kn komplet ...

znači printer je 650kn (recimo Canon MG 7570):

godisnje trosim 3 seta tinte .... znaci original +200 +200,

ukupno cu potrositi oko 1050 kn za godinu dana

Nakon toga printer moze krepati ...

E sad, Epson platim 1150 kn ... sa ukljucenom tintom za minimalno godinu dana (kažu i dvije) i garancijom 3 godine.

Još nisam čuo nekoga da je u 3 godine realizirao garanciju na glavu. Jeli možda ti znaš nekoga. Znači čista podvala jer jedino što odlazi kod današnjih inkjetova je GLAVA

Koliko vidim jedina prednost tvoje računice je u slucaju da mogu nabaviti printer bez tinte (popravljeni) ... ako kupujem novo onda su ovi CISS isplatljiviji jer za iste novce imas original tintu (i uredno ti očitava stanje tinte)

također ... bočica tinte košta 50 kuna x4 to je 200 kn originala  ... točno koliko sam prije platio i zamjenski refil.

Podvala 1 ml == 800 kn /5* 70 ml u startu. U 80% ne doživi duže od toga.

i to sve stoji na rok od godine dana ....

Garancija od 3 godine je jako bitan element u ovom slučaju .... ako oni garantiraju da ce printer raditi uz originalne tinte 3 godine onda je ovo bolji izbor od onog sto ti predlazes

17 godina
Printer - preporuke

evo pogledao sam malo na njuskalo i uocio firmu koja prodaje ono o čemu ti govoriš ...

i dalje je pitanje priznavanja garancije na glavu u roku 3 godine .... vrlo je vjerojatno da si tu u pravu i da tu garanciju neće priznati

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

evo nazvao sam par ovlaštenih epson servisa ... i svi tvrde da garancija od 3 godine pokriva i glavu ukoliko se koristi original tinta ...

takodjer na glavnoj stranici se epson hvali da garantira do 30 000 otisaka ....

tako da cu se najvjerojatnije odlučiti na Epson L386 ...

evo i linka na detalje 3-godisnjeg jamstva ... lijepo pise: 30000 otisaka .. uz originalnu epson tintu

https://neon.epson-europe.com/files/repo/2017/PrinterWarrantyPage-12498/assets/pdf/P362FY17PrinterWarrantypromotionTCs_HR.pdf

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 15:22 (BoTiA).
11 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Bok

trebala bi mi preporuka za jeftin printer sa jeftinim tonerima, koristio bi se samo za tekst- knjige, dokumenti, znaci samo crna boja. I obavezno duplex.

Hvala.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Za duplex

Potraži LaserJet 4000 ili Lexmark E232 na Njuškalu za lasere

A od tintnik Canon iP 7250

A ukoliko hoćeš najjeftiniju B&W opciju onas imaš za 200- 250 kn Canon MP550 zajedno sa 200 ml refil tinte. Ima i  duplex za te novce.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2017 13:51 (InkJet Artist).
17 godina
Printer - preporuke

Samo da javim da sam ipak odabrao epson L386 sa CISS sistemom (1160 kn), za sada sve izgleda odlično:

- kvaliteta printanja je zadovoljavajuca (nisam printao fotografije)

- brzina ispisa (standard mod) je također zadovoljavajuća

- brzina skeniranja jetakođer u redu
- uredno se nakačio na WiFi i printer je vidljiv u kućnoj mreži
- zgodno je što postoji aplikacija za mobitel i mogu skenirati (ali i printati i podešavati postavke) direktno na mobitel
- bočice boje izgledaju obećavajuće, dobio sam 3 bočice crne po 70 ml i još bočicu od 70ml za svaku boju ... valjda ce i izdržat preporučenu količinu ispisa (garancija pokriva 30000 stranica... broj ispisanih stranica se moze provjeriti kad se ispise nozzle check)

Samo pitanje, generalno za inkjet printere, da li ih paliti/gasiti ili ih cijelo vrijeme držati  na stand by, što se preporuča?

Ja sam ga sinoc ostavio upaljenog ali se izgasio nakon nekog vremena (vrjerojatno ima nekakve postavke koje bih trebao promijeniti ako bih zelio da se ne gasi).

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.9.2017 7:39 (BoTiA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

@BoTiA

Radi same potrošnje električne energije nije dobro da ti je stalno na standbyu. Mislim imaš trošak bez veze.

Kaj se tiče isključenosti, moj printer(Canon Pixma 1900) konstantno je isključen dok ne ustreba.

Samo radi tinte, nemoj da ostaviti printer bez posla duže od mjeseca dana, jer se tada tinta počinje sušiti.

Isprintaj nekoliko strana bar jednom tjedno.

Što se tiče isključensti dobro je uređaje koji nisu nepohodni da budu konstantno spojeni na izvor napajanje, jednostavo isključiti.

Rad toga da im vremenske nepogodne ne mogu ništa ili pak da ne dođe uslijed kvara do samozapaljenja.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
17 godina
neaktivan
Printer - preporuke

pozdrav, jel mi moze netko preporuciti koji bi bio best buy all in one printer (znaci da ima skener, kopiranje i printanje) do 1000 kuna, frendici treba, a ja nemam bas iskustva sa printerima posto jos uvijek koristim prastari hp 920c :D

rekla je da treba imati sto vise funkcionalnosti i da bi bilo dobro da se mogu koristiti jeftine zamjenske boje

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Evo dvije opcije za jeftin tisak za razmišljanje

I u jednom i u drugom slučaju najisplatljivije su trajne zamjenske kazete za punjenje koje se ne bacaju kapaciteta cca 12 ml

Dakle  ukoliko tražiš NOVO onda otiđeš u

Metro i uzmeš Epson XP 425- 435 == cac 400 - 500 kn

Zatim za njega uzmeš Trajne kazete  = cca 200 kn

I opet za trajne kazete uzmeš najskuplju moguću tintu za punjenje == cca  200 kn za  4* 100 ml ili 50 ml = 25 kn

Dok ukoliko želiš proći najjeftinije moguće onda na Njuškalu potraži

Refubrished  Epson SX 115

U istoj onoj gornjoj konfiguraciji

Znači Epson SX 115 + Trajne kazete + 4* 100 ml == cca 500 kn

Kad potrošiš tih 4 * 100 ml. Možeš još jednom potrošiti toliko tinte. I gotova priča

Dok ukoliko uzmeš neki Epson L serije onda te u startu  50 ml dođe cca 100 kn. Znači jedan otisak ti je 4* SKUPLJI Stim da to ne vidiš jer to nije transparantno u ponudi kao u ova dva gornja slučaja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 16:58 (InkJet Artist).
7 godina
neaktivan
Printer - preporuke

pozdrav! 

ovako treba mi hitno multifunkcijski printer - printer, copy & scan. treba imati wifi, usb, bonus micro sd i automatsko obostrani ispis. za kućnu upotrebu

dosad sam imala epson i brzo mi se kvari i tinte su skupe. našla sam od canona  ts5150 i mg5750.. sad me samo muci koja je razlika između 2 spremnika tinte i 5 spremnika? što je bolje odabrati - što se tiče izbora tinti (2ili 5) i od ova 2 modela? i kako gledati taj trošak tinte - jel bolje s punjivim spremnicima (to nit ne znam kak se radi jer sam uvijek mijenjala samo tintu) ili  mijenjat tinte?

bilo kakav prijedlog je dobrodošao! hvala! :)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

U toj prići naravno ukoliko ne misliš primarno iz rekreacije isprobavati gore navedene funkcije  jedini bitan faktor je tinta

A po pitanju tinti Imaš razno raznih opcija i ukoliko ih isto tako sve isprobavaš iz rekreativnih potreba onda nije čuda što  isti Epson kod nekoga traje godinama a kod drugog korisnika svega par mjeseci

Jer na tintu kao tekučinu se ne može naljepiti fizički etiketu za kvalitetu i porijeklo

Ali se može fiziči naljepiti cedulja sa cijenom

Dakle najbitnije je pogledati koliko ml tinte dobiješ za svoje novce pri odabiru nekog uređaja.

A za refil nije svejedno dali kupuješ neku trgovačku varijantu gdje trgovac nema pojma što prodaje. Već prodaje jeftino samo da proda

Ili možda trgovac prodaje nešto što svakodnevno labaratorijski provjerava da bi ostvario dugoročan profit i zaradu. Nažalost takvu tintu ne možeš kupiti u nekom supermarketu ili PC shopu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.9.2017 9:30 (InkJet Artist).
15 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Pozdrav ekipa.

Čitam zadnjih desetak stranica i nemogu se nikako odlučiti. Zanima me što bi bio najbolji izbor za mene. Želio bih samo naglasiti da sam bio u jednoj trgovini i da mi je trgovac isto rekao da je Epson L386 CISS dobar odabir jer samo crnom bojom je moguće otisnuti 4000 stranica, a za stranice u boji se ne sjećam što je rekao. Na to je rekao da svaka bočica boje košta 60 kuna x 4 = 240 kuna bi bile sve boje.

No sad što meni treba. Trebao bi biti u boji printer, po mogućnosti mrežni priključak - kabelski (nije obavezno), treba imati i skener - ako je moguće dobar (ne treba adf), također ako je moguće ne preskupe boje, može biti i laserski ako se uklapa u priču. Koliko para? Oko 1000 kuna, bolje manje, ali nije greda ako je i 100 kuna više.

Najčešće će služiti za ispisivanje računa u A4 formatu. Ti računi će biti ponekad samo u boji, najčešće običan tekst. Ponekad će biti printane i neke fotografije uz koje ima puno teksta. Mjesečno 100-ak stranica, a ovisno o poslu ne vjerujem više od 200. 

Eto to su neki moji prohtjevi ako je moguće sve to što sam tražio naći i za tako malo novaca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Epson je dobro izbalansirao svoju ponudu.-

I sigiurno uz L 365 nećeš pogrešiti što se tiće opisanih potreba.

Druga stvar je sličan refubrish paket za jednak broj otisaka možeš dobiti već za 500 kn sa kazetama koje se ne bacaju

ili isti takav novi uređaja kao ovaj Epson L 395 u obliku XP 435 te košta 500 kn ali bez trajnih kazeta i tinte za punjenje

Znači Epon ti je sličnu stvar skiveno naplatio  500 - 700 kn više za CISS i 4* 60 ml.  Odnosno ulazna karta po otisku te košta 3-4*skuplje nego li u refubriš izvedbi. Samo ti to nijedan trgovac u svojoj trgovini ne smije reći. A uz opisanu potršnju  nećeš ni primirisati onu priću o 4* 60 kn.

A pri nabavi zagrizao si upravo na tu marketingšku foru.

15 godina
neaktivan
InkJet Artist kaže...

Druga stvar je sličan refubrish paket za jednak broj otisaka možeš dobiti već za 500 kn sa kazetama koje se ne bacaju

ili isti takav novi uređaja kao ovaj Epson L 395 u obliku XP 435 te košta 500 kn ali bez trajnih kazeta i tinte za punjenje

Znači Epon ti je sličnu stvar skiveno naplatio  500 - 700 kn više za CISS i 4* 60 ml.  Odnosno ulazna karta po otisku te košta 3-4*skuplje nego li u refubriš izvedbi. Samo ti to nijedan trgovac u svojoj trgovini ne smije reći. A uz opisanu potršnju  nećeš ni primirisati onu priću o 4* 60 kn.

A pri nabavi zagrizao si upravo na tu marketingšku foru.

Koliko sam uspio istražit L365 je prethodnik L386. S obzirom da na nabava.net ne pronalazim modele koje si predložio, a i na njuškalu ne pronalazim, logičan izbor bi bio taj koji sam već naveo ili se varam?

Postoji li neki možda jeftiniji može biti i drugog proizvođača? 

15 godina
neaktivan
Lik kaže...
InkJet Artist kaže...

Koliko sam uspio istražit L365 je prethodnik L386. S obzirom da na nabava.net ne pronalazim modele koje si predložio, a i na njuškalu ne pronalazim, logičan izbor bi bio taj koji sam već naveo ili se varam?

Postoji li neki možda jeftiniji može biti i drugog proizvođača? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.10.2017 20:21 (Lik).
9 godina
neaktivan

Ukoliko imaš imalo lucidnosti onda bi mogao shvatiti da ti Epson nudi Batinu u obliku L 385 za cca 1200 kn i Mrkvu u obliku 4 * 60 kn

E zašto ti nebi uzeo samu tu Mrkvu od 4* 60 kn a Batinu kupio na Njuškalu za 500 kn

Znači kad potrošiš onu tintu što si dobio uz printer sa Njušklala nitko ti ne brani da kod Epsona ne uzmeš onu tintu po 4* 60 kn

Znači 700 kn ti je ostalo u novčaniku

Naravno nisu to dva ista printera. Istih preformansi - Ali i jedan i drugi po jednom otisku koristi jednako xx kn u obliku tinte. A do nedavno se Epson nije ništa manje dičio sa ovim printerom sa Njuškala.  A trgovac ga je jednako obasipao livorikama i bio je idealna solucija za gore navedene potrebe.

17 godina
Printer - preporuke

Epson L386 je odlican izbor .... pogotovo uz 3 godine garancije .... naravno, za nekoga tko ne printa previše (a 100 - 200 stranica mjesecno nije previše)

Super je i to sto prvu stranicu izbacuje dosta brzo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.10.2017 7:44 (BoTiA).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Gledaj brojke su ne bitne. Brojke na kutiji se mijenjaju radi zbunjivanja potrošača. I da bi distributeri mogli lijepiti cijene po želji i ciljanom profiotu
Bitna je tehnologija koja je u kutiji.
A to ne možete doznati dok ne kupijete kutiju. A tko bi kupovao sve te kutije sa svim tim različitim oznakama za istu stvar samo zato da bi bio infimiran i mogao parirati ovoj igri. Upravo zbog toga se i mijenjau te oznake svaki mjesec

Zato refubrish kutije imaju prednost jer nam je tu sve poznatao

Evo jednog primjera

Epson SX 205 Odličan printer Ima 90 mlaznica po kanalu  Danas slično 90 mlaznica po kanalu ima Epson L 805 a košta preko 3000 kn

Kupac vidi na polici Epson SX 215. Izgleda isto kao Epson SX 205 a košta cac 500 - 600 kn  sa  SX 205 je na akciji koštaoisto toliko.

Znači kupac ZAKLJUČUJE >>> Kupiti Novi model  Bolji od prethodnog

A kad otvori kutiju ono otkijre da je u istoj kutiji dobio motor od  29 mlaznica po kanalu umjesto 90. Isti motor kao u Epsonu SX 115

Takvih primjera ima sigurtno još samo tko bi sve te smicalice mogao pratiti kod novih printer na vlastiti trošak

Zato refubrish kutije imaju prednost jer nam je tu sve poznatao

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.10.2017 10:22 (InkJet Artist).
9 godina
Printer - preporuke

Trebam preporuku za laserski printer/skener/kopirku koji ima:

- automatski duplex

- WiFi

- poželjno da ima mogućnost korištenja zamjenskih tinti bez ikakvih problema.

Koji bi bio najbolji izbor od Canona, a koji od ostalih proizvođača?

Kakav je Canon LBP151dw (cca 1600 kn)?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 19:16 (50w755c).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav
Moze preporuka za nekakav budget printer? Ne bi bio u prevelikoj upotrebi, za faks malo, di koji seminar itd. Da ne kosta boja vise nego sam printer. Hvala!
TomPalj
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Canon G 2400 ili

repariran Canon MP 550 B&W verzija

1200 vr 250 kn

I jedan i drugi dobiješ sa  70 - 100 ml  crne tinte za naljevanje ili punjenje

Što tako i onako primarno treba za

Print i kopiranjke skipti

Znači 1  vs 6 puta skuplje za isti broj B&W otisaka

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.10.2017 20:11 (InkJet Artist).
15 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Prešao sam temu od početka ove godine i nisam našao odgovor...

Može preporuka laserskog printera u boji do max 1500kn

Uvjet je da može povući papir 220 g i u toj klasi što kvalitetniji ispis.

Printer bi se malo koristio. 

Skoro sam kupio OKI C332 za koji sam pročitao da nema baš neku ispisnu kvalitetu kod sitnijeg fonta.

Imam deklaraciju na kojoj je font arial 6pt pa eto radi usporedbe. E da i dosta je hitno!

Dosta canona, samsunga i HP-a u toj klasi uvlaći 220 g papir ali ne znam kakva im je kvaliteta ispisa. 

Da li je bitno kod teksta što veći DPI?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.10.2017 9:52 (zed1122).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ukoliko je u pitanju sitni font onda je jedino solucija ili monokromatski laser ili neki dobar inkjet

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice