War Thunder

poruka: 2.333
|
čitano: 436.479
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: War Thunder
dupelizac kaže...

Pozz....nakon sto sam izludio zbog dote odlucio sam je neigrati vise pa sam malo po netu gledao sta bi mogao igrati pa mi se ovo ucinilo dosta zanimljivo,

dali mi netko moze dati kakav savjet kako da igram u pocetku jer sam teski pocetnik

btw nisam igro nista slicno ovom cak ni onaj wot

hvala unaprijed

Kao i kolega iznad, ja samo picim avione i to Njemacke.

Za pocetak odigraj koju single player misiju i nauci Boom'N'Zoom taktiku:

Kreni sa arcadom i otkljucavaj avione - najlaksi je za pocetnike Spitfire, cak i u realistic modu, ali nije dobar za BoomnZoom jer lako lomis krila u vadjenju iz vecih brzina. Kreni s njim ali samo da naucis igru.

Vjeruj, ali u ovoj igri najtezim putem dolazis do najboljih stvari - u realisticu predji na Njemce, koji po meni imaju najtezi put za otkljucavanje visih klasa jer su na prvom tieru uzasno losi (osim Bf-110 koji razvaljuje, a prvi Bf-109 je ajme meni) - Japance necu spominjat, najbolji avioni po svim performansama ali papirnati jedan slucajni pogodak i gotov si odmah, jako lose strojnice. Americki olovni avioni - Thunderbolt je cudo ako uspijes popesti na 6000 - 7000 m, sto traje pola runde protiv Njemaca si tu u velikim problemima. Rusi dobri do 2000 - 3000m, iznad toga Svabe ih razvaljuju ko kokice, da ne pricam o pregrijavanju motora. Kad otkljucas kod Njemaca Bf-109 F4 (opcija dvije dodatne strojnice od 15mm pod krilima je OBAVEZNA - kombinacija top 20mm air targets, 15mm armored targets = CUDO) i FW-190 A-4 ploca se okrece i na konju si. U ovoj igri je jako bitno za pojedinu strojnicu ili top odabir municije, bitno je dal su strojnice u nosu ili u krilima, ima puno detalja koje trebas pohvatat.

9 godina
neaktivan
War Thunder
hvala na odgovorima..
btw posto nemam puno vremena zbog posla pa igram preko tjedna dosta manje nego vikendom pa bi mi to otkljucavanje boljih aviona bilo dosta dugo
bratic mi je predlozio da si kupim Fw 190 D-13 kaze odlican avion
al da postoji mogucnost da mozda necu moci igrati sa pocetnicima onda nego sa iskusnim igracima
sto mi nebi bilo dobro dobro dok ne pohvatam konce
sta vi mislite? jeli dobro ici tim kracim putem?

0 0 hvala 0
17 godina

Kakav kraći put? Što skraćuješ?

To je igra. Ne trebaš kune dati da se igraš i zabavljaš.

mag.iur.
14 godina
dupelizac kaže...
hvala na odgovorima..
btw posto nemam puno vremena zbog posla pa igram preko tjedna dosta manje nego vikendom pa bi mi to otkljucavanje boljih aviona bilo dosta dugo
bratic mi je predlozio da si kupim Fw 190 D-13 kaze odlican avion
al da postoji mogucnost da mozda necu moci igrati sa pocetnicima onda nego sa iskusnim igracima
sto mi nebi bilo dobro dobro dok ne pohvatam konce
sta vi mislite? jeli dobro ici tim kracim putem?

Definitivno ces igrati sa teškim iskusnjarama,a i D-13 nije toliko dobar koliko je cjenjen!

Moj savjet ti je da se za početak manes i realistica i simulatora,igraj ljepo arcadu i to sa Rusima-zašto:

-Pa Ruska je igra i normalno je da su Rusi OP(barem do 4 tiera,ali tada ces vec biti iskusniji)

-Dobivas premium Chaiku,koja je teški OP za njen tier.

To ti je za početak dosta!

Ako zelis nesta kupiti,onda moja ti je preporuka Ruskoga Mitchella;tona exp ti on nosi,moze unistavati baze,OP gunnere ima,mozes sa njim kao početnik uredno igrati i realistic i simulator,bez problema(samo se prebaci na gunner view i opleti rođo)...

Tek kasnije,kada se naguštaš Rusa,istraživaj malo druge nacije!

Njemacki tenkovi,ako zeli igrati tenkiće!

9 godina
neaktivan
War Thunder
ok prebacujem se na ruse bio sam krewnio sa njemcima pa me nejde moze pomoc
koje da otkljucavam one yak ili migove?

0 0 hvala 0
14 godina
dupelizac kaže...
ok prebacujem se na ruse bio sam krewnio sa njemcima pa me nejde moze pomoc
koje da otkljucavam one yak ili migove?

Za početak Yak

11 godina
Milka30 kaže...

Definitivno ces igrati sa teškim iskusnjarama,a i D-13 nije toliko dobar koliko je cjenjen!

Moj savjet ti je da se za početak manes i realistica i simulatora,igraj ljepo arcadu i to sa Rusima-zašto:

-Pa Ruska je igra i normalno je da su Rusi OP(barem do 4 tiera,ali tada ces vec biti iskusniji)

-Dobivas premium Chaiku,koja je teški OP za njen tier.

To ti je za početak dosta!

Ako zelis nesta kupiti,onda moja ti je preporuka Ruskoga Mitchella;tona exp ti on nosi,moze unistavati baze,OP gunnere ima,mozes sa njim kao početnik uredno igrati i realistic i simulator,bez problema(samo se prebaci na gunner view i opleti rođo)...

Tek kasnije,kada se naguštaš Rusa,istraživaj malo druge nacije!

Njemacki tenkovi,ako zeli igrati tenkiće!

D-13 nije toliko dobar? Says WHO? Novi MM ga je u zadnjih par tjedana malkice oslabio, jer se jako cesto nadjes u borbi sa Sabreom i slicnim mlaznjacima.... inace, recimo jos me ni jedan ruski propelerac nije uspio oboriti, do dana danasnjeg. A iza toga je cinjenica da su na tom tieru mecevi protiv Rusa super rijetkost - sto pak znaci da svi igraju Njemce, Amere i Engleze.

Da ne velim koliko extra bodova dobivas na ovaj avion, mislim da bi pocetnik sa njim dosao do tier 3 aviona u dva tjedna.... ako bar malo imas smisla za ovu igru.

Chaika je OP, ali kolko je ono brzina? Ne igram Ruse pa ne znam tocno je vadjenje i krila bye bye. Avion samo za arkade. Da ne velim da u RB ne moze stic nikog, prespor.

Ruski avioni OP? Mozda u arkadi, a to ne igram. U RB vecina koji igraju Njemce ne voli igrat protiv Engleza, Rusi su piswaser.

Mali Edit TIER 2 avioni: FW A4 VS. I-16 type 27...... pa se lijepo vidi tko je tko i po cemu su to Rusi OP, cisti ROFL

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 13:05 (Super64).
14 godina
Super64 kaže...

D-13 nije toliko dobar? Says WHO? Novi MM ga je u zadnjih par tjedana malkice oslabio, jer se jako cesto nadjes u borbi sa Sabreom i slicnim mlaznjacima.... inace, recimo jos me ni jedan ruski propelerac nije uspio oboriti, do dana danasnjeg. A iza toga je cinjenica da su na tom tieru mecevi protiv Rusa super rijetkost - sto pak znaci da svi igraju Njemce, Amere i Engleze.

Da ne velim koliko extra bodova dobivas na ovaj avion, mislim da bi pocetnik sa njim dosao do tier 3 aviona u dva tjedna.... ako bar malo imas smisla za ovu igru.

Chaika je OP, ali kolko je ono brzina? Ne igram Ruse pa ne znam tocno je vadjenje i krila bye bye. Avion samo za arkade. Da ne velim da u RB ne moze stic nikog, prespor.

Ruski avioni OP? Mozda u arkadi, a to ne igram. U RB vecina koji igraju Njemce ne voli igrat protiv Engleza, Rusi su piswaser.

Mali Edit TIER 2 avioni: FW A4 VS. I-16 type 27...... pa se lijepo vidi tko je tko i po cemu su to Rusi OP, cisti ROFL

To sto si ti napisao ima smisla,kada govoriš nekome poput mene koji WT igra od početka,ali tip je početnik,tako da sve sto si ti napisao nema veze sa nićime ROFL!

Nisam ja rekao da je D-13 loša,rekao sam da je skupa i opet,ako baš navaljuješ,vozi ti svoj D-13 aa ja cu A5-U2 ili K4,pa da vidimo tko ce koga prije,nije mi bitno uopce koju vrstu bitke zeliš.

Ili ako cemo u krajnost,voziti cu ja Bearcata ili Griffona i šta ces ti sa D-13 napraviti?

Tip je pocetnik i bolje mu je da krene sa Rusima,jer su oni na pocetku lagani i totalni su OP(OP zna biti jako zarazna stvar),Rusi se jako srozaju u 4 tieru,ali dok on dode do 4-tiera.....

I to sve govorim za Arkadu,jer tesko se itko navuce na WT pocimajuci igraati RB ili SB.

To kasnije dođe...

17 godina
War Thunder

Ili će kao početnik Halilović otići u Barcelonu (tier 4) i bivati zgažen od svakoga :-D

mag.iur.

3 0 hvala 0
11 godina
War Thunder

HRV squadron, netko zna? Lik je FoFunCRO, dosao mu na rep - p....ka je iskocio, taman skuzim zemo a on ko najveca kukavica bejla..... kakvih likova.....

0 0 hvala 0
17 godina
Milka30 kaže...

kriva tema xd!

da si čitao sa razumjevanjem uvidio bi da sam pogodio bitak sa sa tom analogijom.

mag.iur.

1 0 hvala 0
14 godina
Korny1603987 kaže...
Milka30 kaže...

kriva tema xd!

da si čitao sa razumjevanjem uvidio bi da sam pogodio bitak sa sa tom analogijom.

Ma mislio sam da pišem u World of warships temi,taman se raspisao,obavio post i skontao da sam u WT temi XD.

I jbg,hajdno ma edit i briši sve!

12 godina
protjeran
War Thunder

Malo dogfighta da oživimo temu!!

https://www.youtube.com/playlist?list=PLUaagkeWgzfnn8jtXoP5pXYNV75zvhg-_
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kako letjeti mig15 (njemački) na realistic ?

Prvi mi je to jet koji vozim i doslovno ne razumijem kako to funkcionira.

Sporiji sam od konkurencije, lošije skrećem od konkurencije, a o vlastitom ciljanju sa ruskim topovima neću niti govoriti.

mag.iur.
15 godina
Korny1603987 kaže...

Kako letjeti mig15 (njemački) na realistic ?

Prvi mi je to jet koji vozim i doslovno ne razumijem kako to funkcionira.

Sporiji sam od konkurencije, lošije skrećem od konkurencije, a o vlastitom ciljanju sa ruskim topovima neću niti govoriti.

Vježba, vježba i vježba.

Sporiji jesi ali ne previše. Imaš najbolje ubrzanje u igri do nekih 900kmh, a od tebe su brži(top speed) jedino F-86F-25/F-2 Sabre i Hunter. Ovo da lošije skrećeš je djelomično točno, ali samo kod brzina većih od 750-800 kmh. Sve manje od toga MiG je okretniji od 97% jetova u tom BR-u. Jedino se možda Venom bolje okreće od tebe, ali mislim da je i on nerfan tak da se ni on više ne okreće tolko dobro. Dok se boriš protiv Sabrea / Huntera, probaj se dogfightat na nekoj većoj visini jer MiG ima puno bolje performanse gore od tih jetova nego na nekih 1000-2000 metara. Probaj ih navest na neki turn fight, oni brzo gube brzinu u svakom skretanju dok to kod miga nije slučaj, MiG je najbolji jet po pitanju zadržavanja energije kod turn fighta. Odvedeš ih u turn fight, oni izgube brzinu i snagu i to je skoro zagarantiran kill.

Da, znam da je sve to lagano samo tako napisat i nije baš lagano napravit, al sa MiG-om treba vježba i znanje kako iskoristiti njegove prednosti.

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 14:33 (Nisam Ja,Nisi Ti).
14 godina
War Thunder

Neka idu u p. materinu i oni i njihove zakrpe svaki drugi dan. 

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
tadic kaže...

Neka idu u pm zato jer svakih par dana patchaju igru? Kaj ti je problem skinut 20-50 mb svakih par dana?

Mislim da bi trebal bit zahvalan kaj popravljaju igru na skoro dnevnoj bazi.

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 23:10 (Nisam Ja,Nisi Ti).
12 godina
War Thunder

ne vidim gdje pise kakvi su taskovi za kingcobru i porsche tigera

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
tadic kaže...

Neka idu u pm zato jer svakih par dana patchaju igru? Kaj ti je problem skinut 20-50 mb svakih par dana?

Mislim da bi trebal bit zahvalan kaj popravljaju igru na skoro dnevnoj bazi.

Jedan od razloga zasto sam odustao od WT-a su ti hotfixi... Zato jer me launcher zajebavao,  izađe patch i meni treba pola sata da skinem 15-20 mb hotfix. Prevrtio sam svaku opciju, internet mi radi svugdje normalno osim u tom launcheru, neće skidati, pali gasi, resetiraj vrti po postavkama i onda pocne skidati full brzinom pa ponovo stane... Baš ubije u pojam.

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2015 21:29 (Et_Tu_Brute?).
15 godina
War Thunder

Tražim ekipu za tenkiće. Trenutno sam na ~4.0 ratingu. Avioni su na tier 4 (ne sjećam se koji je to rating) ali sam baziran sada na tenkiće. Klan? Guilda? Ekipa? Samo da ne igram sam... ubi me dosada.

live and let live
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nekako su na forumu popularni tenkovi.

Pozvao sam ljude na realistic ili simulator avione i nitko mi se nije javio.

mag.iur.
11 godina
War Thunder

Jucerasnji patch 2.2., je fenomenalan (pricam avijoncima). Napokon ce svi koji igraju RB ili SB morati koristiti manual engine control jer nova termodinamika aviona je jako izmjenjena i stvarno je pun pogodak. BRAVO WT devs, bravo.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
War Thunder

Danas prvi puta optužen za cheatanje, u AB sa M18. Lijep osjećaj

And how can man die better than facing fearful odds, for the ashes of his fathers and the temples of his Gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
War Thunder

Najveći minusi igre su :

1. Užasan patcher koji unatoč ograničenju brzine zezne internet da ruter treba restart

2. Spajanje sa protivnicima koji imaju za 1 rank jače tenkove. 

3. RNG kod svakog pogotka koji odlučuje jer pogodak u weak point radi nešto ili je undamaged

4. Ne mogu se birati mape koje se žele igrati

5. KOntrole se često znaju resetirati bez razloga

6. Na početku igre nivo se zna stvarati pred igračem i štekati

7. Jako spor napredak istraživanja kada se igra kao f2p

Za besplatnu igru prolazno 6/10

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 23:23 (Hummer).

0 0 hvala 0
16 godina

1.-----

2.To je normalno u svim WoT i AW i sličnim igrama i ne spaja po ranku nego po battle rating tenk. Uvijek je za jedan manje ili više. Na taj način te igra tjera da želiš bolje tenkove, a i radi bržem matchmakinga

3.Tu je igra jako nezahvalna. I u stvarnosti su neke stvari nepredvidljive kako oni kažu i maksimalna penetracija je kod nekih topova IRL je imala 50% pouzdanosti. Ali nisu to morali prenjeti u igru. Baš danas pogodio PzIV sa strane između motora i ispod kupole. Svi ovi iz kupole su bili crveni i narančasti motor. Naravno lik se okrenuo i ubio me prvim metkom. 

To me najviše nervira. Znam ponekad tenk pogoditi i do 7 puta sa strane i on ne umire, nego se okrene i ubije me. Najviše su to T34 i KV1 kod kojih su smanjili postotak vatre i eksplozije municije. Što je glupo jer oni one shotaju u 80% slučajeva, a ostalih 20% ti potpuno onespobi tenk tako da te sa drugim sigurno ubije. Onda je problem ovdje što direktno u glavu pogodiš(vidiš u onom hit camu) nekoga od njegove posade i on ne umire nego je samo ranjen.

4. Nije neki problem pošto sve slične igre nemaju tu opciju

5. Kontole ti se resetiraju ako imaš gamepad ili neki slični urđeaj zaštekan ili ako prebacuješ sa simple na advance stalno. Savjetujem ti da si saveaš u neki folder svoje kontrole.

6. To se svima dešava povremeno, ali to je prvih 5 seknudi od spajanja

7. Brzo je sve do batttle ratinga 5. Onda ide sporije već, ali to je F2P. Normalno za svaku takvu igru da je sporije bez premiuma. Ipak žele zaraditi nešto, jel?

Meni je od ostalih F2P igra ova nekako najdraža i najbolje nudi. Ima mi dosta sadržaja koji se može igrat i sve utrpano u jednu igru. Neke "full" igre izgledaju više kao F2P nego ova.

Ali me strašno nervira taj RNG koji su uveli i to najviše jer žele malo WoT publike pobrati. Prije kad si T34 ili neki tenk pogodio u ammo obično je eksplodirala. Sad rijetko. Pa se dešava da ti nekoga gađaš 5 puta, a on ti uzvrati i ubije te sa prvim metkom.

Onda što vozila kao anti airovi, kojima posada niti nije zaštičena, pa čak i oni obični kamjončeki ponekad mogu podnjeti više metaka nego tenk. Čak ni sa mitraljezom im ništa ne radiš. 

I naravno što se može kampirati na tuđem spawnu i dobivati lake killeve. Ostalo je ok, ali te sitnice idu jako na jetra, ali svaka igra ima svoji muha. Neka više, neka manje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 0:27 (Jack Sparrow).
15 godina
Hummer kaže...

Najveći minusi igre su :

1. Užasan patcher koji unatoč ograničenju brzine zezne internet da ruter treba restart

2. Spajanje sa protivnicima koji imaju za 1 rank jače tenkove. 

3. RNG kod svakog pogotka koji odlučuje jer pogodak u weak point radi nešto ili je undamaged

4. Ne mogu se birati mape koje se žele igrati

5. KOntrole se često znaju resetirati bez razloga

6. Na početku igre nivo se zna stvarati pred igračem i štekati

7. Jako spor napredak istraživanja kada se igra kao f2p

Za besplatnu igru prolazno 6/10

1. Ništa za reč. Loš je i tu trebaju nešto riješit. Pogotovo kod velikih update-ova dok se 3 gb skida po par sati.

2. I nije baš razlog koji je Jack napisao već zato jer nema dovoljno igrača istog battle ratiga koji ti igraš i zato matchmaking stavlja sa tobom i druge igrače(+1 / -1 BR). I nemoj se tolko zamarat sa rankom. Ako je neki tenk za rank veći od tvojeg, ne mora značit da je i bolji i da ga ne možeš probit. Jednostavno moraš naučit weak spotove tenkova protiv kojih igraš.

3. Ne znam kaj točno misliš ovdje. Dal je armour koji si gađaš ravan ili nakošen?! Ako debljina armoura i nije tolko velika ali ako je nakošen, u dosta slučajeva će ti odbit odnosno "bauncat" granatu(ovisi i o granati koju koristiš). Recimo APCBC, granata koja večinom ima manju penetraciju od AP granate će rijeđe bauncat od AP koji ima veću penetraciju tako da uzmi u obzir da ako neka granata ima veću penetraciju od druge, ne mora značit da je bolja i da će lakše probit.

4. Bilo bi stvarno glupo da ova opcija postoji. Većina ljudi bi isključili mape koje ne žele igrat, a ovi koji su ostavili njima bi matchmaking trebao i po 10 minuta tražit igrače samo za tu mapu. Ta opcija nema smisla nit će ikad bit u igri, to su rekli devovi.

5. Nikad mi se nije dogodilo u dvije i pol godine igranja, ali znam da se zna dogodit ako imaš uključen nekakav kontroler ili nešto. U opcijama di slažeš kontrole, na dnu imaš opciju da ih spremiš na komp, pa ako ti se to ponovo desi samo ih loadaš sa kompa.

6. Meni se ovo jedino nekad događa na Tunisa mapi, ali nakon 4-5 sekundi se sve učita.

7. Zato jer žele  da potrošiš novce na igru, kupiš premium vozilo, premium vrijeme itd... koje će ti ubrzat napredak. Meni je to sasvim razumljivo jer i oni moraju nekako zaradit novce no na kraju krajeva to je tvoj izbor dali ćeš potrošit novce ili ne. Ako ne želiš ne moraš potrošit ni lipe, a možeš imat sve kaj i neko ko je potrošio novce, samo će ti malo duže trebat da do toga dođeš.

Jack Sparrow kaže...

Ali me strašno nervira taj RNG koji su uveli i to najviše jer žele malo WoT publike pobrati. Prije kad si T34 ili neki tenk pogodio u ammo obično je eksplodirala. Sad rijetko. Pa se dešava da ti nekoga gađaš 5 puta, a on ti uzvrati i ubije te sa prvim metkom.

Bilo je rečeno da je to bug sa ruskim tenkovima i da popravljaju.

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 17:59 (Nisam Ja,Nisi Ti).
16 godina

Da znam, mislim da su rekli da je do starog damage modela ruskih tenkova. Ali to već spominju barem 6 mjeseci i ništa ne poduzimaju, nego sa svakim pathem mjenjaju meni i HUD i takve nebitne stvari.

Ovo je strašno iritantno i nije čudo da im ljudi govore kako su možda namjerno ovo ostavili kako je jer navodno najviše rusa igra ovu igru.

15 godina
Jack Sparrow kaže...

Ovo je strašno iritantno i nije čudo da im ljudi govore kako su možda namjerno ovo ostavili kako je jer navodno najviše rusa igra ovu igru.

Da igra ih najviše. Prije nekih godinu dana sam gledao video ili čitao na forumu post od nekog deva gdje je rekao nešto u smislu da su neka ruska vozila malo "pobošljana" jer ipak najviše rusa igra ovu igru i sama firma je iz rusije, a zatim je isto rekao da su neka američka vozila isto "poboljšana" zato jer ameri troše najviše para na igru itd...

Nije rečeno točno tim riječima ali nešto slično i u tom smislu.

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 18:40 (Nisam Ja,Nisi Ti).
15 godina

Ali zato njemci suxaju.

Ja prestao igrati od kad su upropastili MM na t6-t7. Taman sam do tamo dosao kada su uveli battlespread veci od 1.0

Pa vise nije imalo smisla ici sa Panterama ili Tigrovima protiv T54, IS4 i ostale post war ekipe

Mozes znati i weakspotove i doci sa guza i paziti, ali si uvijek owned :)

17 godina
War Thunder

Avioni su im puno bolji od tenkova. Na tenkovima moraju poraditi. Igru odigram povremeno dok ne naživcira. Što se tiće RNG to se odnosi kada tenka pogodiš odozada i napiše undamaged ili ti je sve crven na protivniku opališ i ode iz 1 pogotka. 

A što se tiće ruske prednosti teško da če to promjeniti u igri. Jer da su htjeli mogli su. A ovaj trenutni sutav istraživanja puno je sporiji od onog prije godinu-dve dok nije bilo reasearch pointa nego se sve kupovalo za lione.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice