The Witcher 3 izdvojena tema

poruka: 6.116
|
čitano: 1.031.481
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
The Witcher 3

Sviđa mi se igra, priča je odlično zamišljena i uživam raditi questove !

Lijepo je odrađen day-night cycle, enviroment je također prekrasan.

Što se grafike tiče, manje-više je ok no iskreno očekivao sam malo više.

Recimo jedna od stvari koje me najviše bode u oči je grafika vode... Po meni dosta je loše napravljen shader, mislim da se niti ne raspoznaje razlika između mora/jezera/potoka

Dosta su se potrudili da naprave razna čudovišta, nije nimalo ugodno po noći lutati nepoznatim krajevima jer niotkuda se pojavljuju ;)

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
The Witcher 3

Eto proradilo mi...ne smije biti "Full screen" nego Windowed mode...svašta.

Gtx780-OC i i7 4770k 16 GB (1920 x 1200). Ona prva scena, jako prostran pogled s terase iz dvorca/tornja, sve na Ultra, čak i Shadows, no isključen Motion Blur (jer mi je zlo od njega), te isključen Nvidia Hair, rezultira s cca 40-50 FPSa, što je u praksi savršeno glatko.

No, kao što su i drugi rekli, čim se uključi Nvidia Hair (a samo su Geralt i Jenefer u blizini?), ništa više od te glatkoće. Osim toga, počnu mi i skakati neki artefakti oko Geraltove glave...dakle raspad sistema.

Malo sam se igrao s postavkama, pokušao namjestiti da bude gladak prikaz uz "kosu", ali puno previše treba žrtvovati kvalitetu prikaza samo za to, pa mi se čini da nema nekog smisla to raditi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 21:59 (crna.ofca).

0 0 hvala 0
12 godina
The Witcher 3

Nisam vec jedno 3-4mj oznojio PC kak spada posto visim na PS4...al definitivno ovu igru moram odigrat na svojoj kanti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The Witcher 3

Ima li šanse da radi Witcher na 4 GB RAM-a ? Za par dana kupujem još 2 GB, ali pošto sam nestrpljiv...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: The Witcher 3
luckyluke kaže...

Ima li šanse da radi Witcher na 4 GB RAM-a ? Za par dana kupujem još 2 GB, ali pošto sam nestrpljiv...

Mislim da hoces moci, ali moras sve na low.

Darko
17 godina
The Witcher 3

baš me zanima hoće ga moći gtx 460 pokrenuti :D Uzet cu si neku bolju grafu uskoro, ali nestrpljiv sam pa moram probat 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The Witcher 3

Ako nekog zanima, ja ga igram bez poteškoća sa svojom konfiguracijom. 

U neka 2-3 sata igranja ima sam samo 1-2 lag spike-a, a ostalo ide vrlo glatko. Naravno ne igram na nekim super visokim detaljima, ali igra i na nižim postavkama izgleda vrlo dobro.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
The Witcher 3

Evo da se i ja javim... Na mojoj konfi ide na cca 40 fps sa kombinacijom ultra-high. Sjene i trava su na high a ostalo ultra. Postprocese sam ostavio vigneting i sunrays. Doduše, tek sam na početku tako da ćemo još vidjeti kako će to biti u gradovima... Ja zadovoljan iako mi se sad krešala igra dok sam gledao char. stats, zato i pišem sad tu. :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 23:35 (skank666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
The Witcher 3

Prekrasna igra, vrlo dobro optimizirana. Combat mi se jako sviđa, nadograđen sistem iz Witchera 2, vrlo dinamičan i fleksibilan.

Nisam još dovoljno igrao da komentiram priču, ali ne sumnjam da su tu podbacili. Na početku si dijalozi zanimljivi.

Na R9 270X, i5 2500k i 8GB RAM leti na high / ultra 1080p, uključeno skoro sve od post processinga. Vrijedi li to ostaviti

ili možda nešto od toga maknut i dići nešto drugo? I ako netko može reći kako prikažem FPS unutar igre?

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 23:20 (sliver).

0 0 hvala 0
14 godina

Tražio me trolljegeren postavke na kojima igram. Vjerojatno jer imamo sličnu konfiguraciju pa evo:

Inaće, ide i na high detaljima ali sa oko 30FPS. Kad stavim sve na medium, nije tolika razlika, a dobijem 10 FPS više. Tako da je ovo setup sa kojim sam zadovoljan.

Također me igra baca van kad sam u inventoriju. Kad mi je uključen motion blur onda je to dosta često. Kad ga isključim, onda svakih 2-3 sata. Ne kužim zašto  

Help?! 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
13 godina
The Witcher 3

To s inventorijem je bug. A motion blur iskljuci odma lol.

Najbeskornisnija opcija ikad. odvratno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da, baš čitam na redditu i steamu. Malo žešći za*eb sa njihove strane. Dosta ljudi ima problema sa rušenjem igre kad su inventoriju. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
13 godina
neaktivan
quickr kaže...

Tražio me trolljegeren postavke na kojima igram. Vjerojatno jer imamo sličnu konfiguraciju pa evo:

Inaće, ide i na high detaljima ali sa oko 30FPS. Kad stavim sve na medium, nije tolika razlika, a dobijem 10 FPS više. Tako da je ovo setup sa kojim sam zadovoljan.

Također me igra baca van kad sam u inventoriju. Kad mi je uključen motion blur onda je to dosta često. Kad ga isključim, onda svakih 2-3 sata. Ne kužim zašto  

Help?! 

Hvala puno, imamo skoro iste konfiguracije pa me zanimalo! :)

Zna li netko dobru stranicu di se moze procitati 'storyline' iz Witchera 1 i 2? Hvala unaprijed

17 godina
The Witcher 3

Evo malo dorađeni SFX preset - download

Galerija

Meni se u ovoj igri čak bloom opcija čini dobrom; izlasci i zalasci sunca jednostavno sa njome izgledaju mnogo bolje!

Ovo su mi nvidia control panel postavke:

boje, (to ovisi od monitora do monitora)

Te Witcher 3 3D aplikacijski setting:

Još se ne vidi ali mi je uključen adaptive vsyn jer mi se čini da sa igrinim vsyncom imam nekekav stuttering; također, kao da mrvicu bolje igra radi u borderless windows modu...

Evo jedan tweak koji ne škodi izgledu igre, a daje par FPSa više, (tko se bori za stabilnih 30 dobro dođe)

Otići u The Witcher 3 Wild Hunt\bin\config\base\rendering.ini

te promejniti

HairWorksAALevel=8

u

HairWorksAALevel=2

*ili 4

Btw, ajko je moguće da igra sa ReShadeom neće radit ukoliko su uključeni MSI Afterburer, EVGA, Precision i FRAPS. nakon ulaska u igru FRPAS se može uključit.

____

Muče me neki zdravstveni problemi pa nisam pretjerano prošao igru, ali već se polako privikavam na nešto lošije kontrole nego šta sam očekivo.

Ako igrate sa mišom i tipkovnicom obavezno uključit hardware cursor opciju, (nalazi se pod video opcijama)!

Odradio nešto sidequestova u prolouge području, a sa main questom sada moram ići sredit ptičurinu...

Napravio jedan armor, sredio dva mača i to je to...

Neznam kako je na drugim težinama, ali na Dark Mode težini treba proučit na šta su alergične spodobe te uz kombinaciju raznih ulja, "znakova" i oružja uspješno likvidirat

, (šta su ovo odlično napravili, nešto najbolje šta sam vidio zadnjih godina)..

Skill tre i customizacija su odlični! Mnoštvo svega plus mutageni, napitci, znakovi... Super...

A čujem da je ovaj prolouge dio "najdosadniji" i prezentacijski najneimpresivniji...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 5:27 (doktor1).
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Moja konfa..
Sve high, teksture ultra, kosa off, aa off, hbao+ = 35+ fps

A kaj se same igre tice..odlicno!!
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
13 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...
Moja konfa..
Sve high, teksture ultra, kosa off, aa off, hbao+ = 35+ fps

A kaj se same igre tice..odlicno!!

Bas me interesovalo kako ce se 270 cip nositi sa ovom igrom a izgleda odlicno 

Gledam malo komentare na drugim forumima, ljudi imaju po 40-45 fpsa sa 270/270X na high podesavanjima uz oC grafe recimo, mada mislim da ce se situacija nesto popraviti kad izadju novi drajveri za optimizaciju.

Vidio sam da pogase nesto po "advanced graphics" da dobiju po 5-10 fpsa vise, depth of field itd

Tek sad upalio DL 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
The Witcher 3

Bravo. Move along..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
The Witcher 3

Moja konfa.

Sve med-high (hrpa stvari med/high se ni ne vidi velika razlika), Motion Blur off, AA on, HW Off, SSAO.

Najniže što sam vidio bilo je 37 FPS, ali inače se vrti oko 45-50, ide i do 60 (imam lock na 60, ali bez VSYNC.)

Igram u FullScreen načinu (jedina mogućnost da se promijeni Gamma), i igra mi se do sada nije ni jednom srušila.

Još sam na nekim starijim driverima 347.25, ako se ne varam, jer sa novijim driverima mi se rušio Battlefield 4, pa skoro ne bih ni riskirao sa 352.86 (pogotovo što kažu da reže performanse na GTX 7xx seriji). 

I, imam povremeno titranje tekstura, kao i ponekad checkerboarding istih (samo teksture poda), ali nije prečesto pa pogledam tome kroz "prste".

Još nisam lvl 1, xD, a obišao okolicu, našao Arsonista, brata od lika itd.

I da, ubile me pčele, kako ih "ukrotiti"?

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 8:41 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
luckyluke kaže...

Znam jednog lika ima istu konfiguraciju kao i ti i igra vecinu na High oko 30 FPS-a 1080p, a ima 4 GB rama.

16 godina
neaktivan

Kod mene praktički sve na ultra na 1080p i nikad ne pada ispod 40 fps, uglavnom je od 45-50 - sve je super glatko; isključen je hairworks, foliage draw distance high, shadows high. Svi blurovi, depth of field i aberacije na off (tko li je samo izmislio ovo za gaming, grozota).

Igra je fenomenalna i ispunila je praktički sva (visoka!) očekivanja - recimo da sam mrvicu više očekivao od grafike, iako je na kraju srećom ispala osjetno bolja od onog što se pričalo po netu par dana prije izlaska igre. Ono što me jedino razočaralo je nastavak tradicije iz dvojke koji mi je skoro oduzeo sav gušt igranja u dvojci, a ovdje je tek mrvicu više podnošljiv - previše cutscena. Cinemafest. Na sve strane filmići. Mislim da ću odustati od main questa samo radi toga i odmah u šumu i svojim putem, jer ovako više gledaš filmove nego igraš.

Sviđa mi se da ima mnogo dobrih elemenata iz jedinice. Atmosfera me puno puta podsjetila na to, čak je i mjuza sličnija. Sve u svemu, odlična igra već sada, a bit će nadam se još bolja kad se maknem od main questa da izbjegnem cutscene, pa dobijem po lampi negdje u šumi :)

16 godina
The Witcher 3

Vidim da se dosta vas buni na cutscene :) meni je to recimo jedna od boljih stvari u igri. Namjerno radim apsolutno sve sidequestove da vidim što više interakcija s likovima jer su mi atmosfera, osjećaji na licu, animacije prilikom razgovora i ostalo jako jako dobro napravljeni - iskreno baš uživam u tome. Bez cutscena bi mi igra bila skroz praznjikava, ovako mi je dojam puno snažniji.

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- Steam: Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- BattleNet: Gaap#2615
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Wizo kaže...

Kod mene praktički sve na ultra na 1080p i nikad ne pada ispod 40 fps, uglavnom je od 45-50 - sve je super glatko; isključen je hairworks, foliage draw distance high, shadows high. Svi blurovi, depth of field i aberacije na off (tko li je samo izmislio ovo za gaming, grozota).

Igra je fenomenalna i ispunila je praktički sva (visoka!) očekivanja - recimo da sam mrvicu više očekivao od grafike, iako je na kraju srećom ispala osjetno bolja od onog što se pričalo po netu par dana prije izlaska igre. Ono što me jedino razočaralo je nastavak tradicije iz dvojke koji mi je skoro oduzeo sav gušt igranja u dvojci, a ovdje je tek mrvicu više podnošljiv - previše cutscena. Cinemafest. Na sve strane filmići. Mislim da ću odustati od main questa samo radi toga i odmah u šumu i svojim putem, jer ovako više gledaš filmove nego igraš.

Sviđa mi se da ima mnogo dobrih elemenata iz jedinice. Atmosfera me puno puta podsjetila na to, čak je i mjuza sličnija. Sve u svemu, odlična igra već sada, a bit će nadam se još bolja kad se maknem od main questa da izbjegnem cutscene, pa dobijem po lampi negdje u šumi :)

To je onda medium s ponekom Ultra postavkom :P

16 godina
neaktivan
mrsmith kaže...

Vidim da se dosta vas buni na cutscene :) meni je to recimo jedna od boljih stvari u igri. Namjerno radim apsolutno sve sidequestove da vidim što više interakcija s likovima jer su mi atmosfera, osjećaji na licu, animacije prilikom razgovora i ostalo jako jako dobro napravljeni - iskreno baš uživam u tome. Bez cutscena bi mi igra bila skroz praznjikava, ovako mi je dojam puno snažniji.

Svakako je dobro da ima i igrača poput tebe kojima se to sviđa - barem developerima trud nije uzalud propao, hehe.

Stvar ukusa. Ja sam skloniji odlasku u kino kad mi se gledaju filmići. Od igre očekujem igranje, a ne gledanje. Ovako ispada da od onih par stotina sati gameplaya bar pola otpada na gledanje filmova :D Nakon nekog vremena me počne toliko smetati da samo skippam, a onda propuštam priču. Da ih je manje i da su bitno kraći odgledao bih sve do kraja vjerojatno.

16 godina
odjavljen
The Witcher 3

Ko želi Shauma efekt na amd-ovim karticama, ima načina a da ne ubije FPS http://www.reddit.com/r/witcher/comments/36jpe9/how_to_run_hairworks_on_amd_cards_without/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 9:53 (skank666).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
skank666 kaže...

Ko želi Shauma efekt na amd-ovim karticama, ima načina a da ne ubije FPS http://www.reddit.com/r/witcher/comments/36jpe9/how_to_run_hairworks_on_amd_cards_without/

Ahahah umro sam od smijeha na redditu. Kaže lik s 2x teselacijom Geralt izgleda kao Trevor u GTA s tri dlake koje strše iz ćelave glave

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- Steam: Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- BattleNet: Gaap#2615
17 godina
Wizo kaže...

16 godina
odjavljen
The Witcher 3

Igra ima puno referenci na sve i svašta...

Npr.

Moj PC  
17 0 hvala 0
16 godina
The Witcher 3

Ukoliko netko još koristi stariju GTX 660 mogu reći iz prve ruke da na njoj u 1200p brat igra generalno na medium u grafičkim postavkama uz low foliage distance, low grass density, high teksture. Što se tiče PP-a, tamo je isključen hairworks, isključen AO i AA, ostalo je uključeno. Igra radi na cirka 40 fps-a.

To je uz i5 2500k @ 4 Ghz i 12GB DDR3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
The Witcher 3

Pošto vidim da igru svi samo hvalite u svakom pogledu (osim lika sa cutscenama, ali to nije baš objektivno) moram reći da sam očekivao da će malo više ispolirati taj open-world.

Manja zamjerka mi je što nema apsolutno nikakve interakcije sa seljacima i random NPC-evima. Malo mi je čudno jer je to rijetkost u open-worldovima, a pogotovo u igri koja se diči amoralnim protagonistom i općenitim sivilom u tom pogledu. Osim što je moguć samo nekakav taunt (koji pokreće istu reakciju kao kad im prilaze čudovišta), fond rečenica je jako siromašan. Ništa strašno, ali malo ubija imerziju.

Druga, malo veća zamjerka je činjenica da se AI zna nerijetko zblesirati ili neprikladno reagirati (npr. divljač koji trči prema tebi, umjesto od tebe). Još sam u području iz prologa, a već sam primijetio hrpu grešaka:

1. situacija

Napadnu me tri lika kod jezera, ja se popnem na uzvisinu od cca 1.5 metar, nakon čega se sva trojica potpuno zbune i krenu se trzati i trčati u krugovima

2. situacija

Napadnu me na konju, siđem s konja i udaljim se par metara, a oni se usredotoče na konja (koji isto trči u krugovima radijusa par metara) i stalno ga promašuju

3. situacija

Borim se protiv vojnika i skliznem niz stijenu nakon čega se instantno vrate u unaware stanje i idle animacije iako sam metar ispod njih

Da se razumijemo, igra je i dalje odlična, ali samo želim ukazati na neke sitnice koje bi se trebale popraviti u narednim patchevima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 10:13 (Alex Mercer).

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice