Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 723.303
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Mislim da je negdje sredina diamond lige otprilike granica gdje rase postaju stvarno balansirane - svi igrači imaju speglan macro, jeftini trikovi više ne pale, metaigra je konzistentna a ima se dovoljno APM-a za multitasking i micro. Kako ideš niže tako su razlike sve očitije.

Po meni se dosta toga svodi na failsafe-ove, tj. mehanizme igre koji kompenziraju lošu igru i pomažu kad zabrljaš. To je ono što pro i semi-pro igrači ne koriste a niti vide kao prednost a što jako olakšava život lošijim igračima. Npr. Stalker i Marine su tipične failsafe jedinice, jer su svestrane i učinkovite u svim fazama igre; loš igrač može uopće ne scoutati i raditi gotovo isključivo te jedinice i naizgled igrati "dobro" (u smislu onoga što se u nižim ligama smatra "dobrim"). Onda npr. dok je Observer u višim ligama rizik i nešto što ti oduzima dragocjeno Robo Bay vrijeme, u nižim je maltene maphack. Isto i Orbital Command - u višim ligama Terran energiju drži na nuli i mora pažljivo procijeniti scan vs mule, u nižim igrač ionako stalno zaboravlja na tu energiju što mu omogućava da je gotovo potpuno imun na uništenje radilica, cloaked napade i supply block. Baš zbog svih tih stvari Zerg je možda "teži" što se spuštaš niže; uz vrlo zahtjevan zadatak stalnog vaganja "drones vs. army" ta rasa ima jaako malo fail-safeova.

Ali sve u svemu Blizzard ipak radi dobar posao barem utoliko što se fokusira na balans top-level igre. Ne možeš izbalansirati asimetričnu igru kroz sve skill-level-e, nema šanse. SC:BW je to donekle postigao više zbog ograničenja sučelja nego što je igra bila stvarno tako jako dobro balansirana. Jedino na subjektivnoj razini ipak smeta kad gubiš od igrača koji je očigledno lošiji od tebe, ali sve je to dio igre, koga stvarno smeta nek dođe do Mastera i uživa u balansu.. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 12:32 (baba).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

U potpunosti se slažem sa navedenim, ajmo onda stisnite do mid diamonda pa se ne moramo redovito svađati ili diskusirati oko nebitnih stvari  {#}. Recimo da na ovom topicu redovito piše 10ak ljudi, ali nisam baš primjetio da u redovima bugovaca ima neki terran igrač? Prije kad sam postavio anketu, najviše ljudi je upravo glasalo da igra terrana, a nikad ne čujemo njihovo mišljenje, samo z i p igrači...

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Starcraft 2
mata_87 kaže...

U potpunosti se slažem sa navedenim, ajmo onda stisnite do mid diamonda pa se ne moramo redovito svađati ili diskusirati oko nebitnih stvari {#}. Recimo da na ovom topicu redovito piše 10ak ljudi, ali nisam baš primjetio da u redovima bugovaca ima neki terran igrač? Prije kad sam postavio anketu, najviše ljudi je upravo glasalo da igra terrana, a nikad ne čujemo njihovo mišljenje, samo z i p igrači...

zato jel su terrani OP, pa se ne uzrujavaju sa raspravama na forumu :D

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
14 godina
Starcraft 2

Evo nova anketa.

Najčešće igram sa:

9 Zerg
7 Terran
6 Protoss
1 Random
O tempora, o mores !

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bistri kaže...
mata_87 kaže...

U potpunosti se slažem sa navedenim, ajmo onda stisnite do mid diamonda pa se ne moramo redovito svađati ili diskusirati oko nebitnih stvari  {#}. Recimo da na ovom topicu redovito piše 10ak ljudi, ali nisam baš primjetio da u redovima bugovaca ima neki terran igrač? Prije kad sam postavio anketu, najviše ljudi je upravo glasalo da igra terrana, a nikad ne čujemo njihovo mišljenje, samo z i p igrači...

zato jel su terrani OP, pa se ne uzrujavaju sa raspravama na forumu :D

Misliš nešto u stilu:

(osobno ne mislim da je terran op, postam samo iz fore)   {#}

15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Ovaj video pogađa "u sridu":

7 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Evo da i tu vas koji pratite samo ovaj forum informiram o novom Hrvatskom SC2 Portalu, link http://www.sc2croatia.com/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Ovako

instalirao sam novi patch da isprobam,ali kad sam se ulogirao dodje mi da moram novo ime za charactera napraviti

kad kad si prvi put poceo igrati SC

ja sad zelim znati sta je to??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Ak pod "novi patch" misliš "PTR", onda malo pogledaj šta je to PTR.

Ak misliš neš drugo onda.. nemam pojma što misliš.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Znam ja sta je PTR ali ne kuzim zas mi se restartao acc
14 godina
baba kaže...

Ovaj video pogađa "u sridu":

Rofl, igram sa zergom, ali sam se pošteno nasmijao na "How zerg see zergs".

O tempora, o mores !
16 godina
Starcraft 2

The Big Bang Theory mi je upravo postala puno draža serija: 

(S05e05 - The Russian Rocket Reaction)

Ako hoćete biti pravi geek, ovdje ima dobrih majica privjesaka i slično,,, 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A The Office?

Edit: Usput, čisto sumnjam da bi mali znao što je Lurker...

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2011 21:51 (baba).
16 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

A moro si pokazat taj shop -.- http://www.jinx.com/p/starcraft_ii_zerg_keychain.html?catid=&cs=1&csd=

sad se mislim dal da uzmem 1 ili sva 3 hehe mada mislim da necu ni jedan al ko zna hehe

16 godina
ivm kaže...
Tomo Yoda kaže...

A moro si pokazat taj shop -.- http://www.jinx.com/p/starcraft_ii_zerg_keychain.html?catid=&cs=1&csd=

sad se mislim dal da uzmem 1 ili sva 3 hehe mada mislim da necu ni jedan al ko zna hehe

hehe, to sam isto ja frendu rekao kada mi je dao link :) 

mislim da će biti narudžbi za Božić ;) 

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Jel tko zna koliko kosta Starcraft u Rijeci u robnoj kuci "KORZO"posto za 3 dana idem da si napokon kupim eu SC :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rodić kaže...

Jel tko zna koliko kosta Starcraft u Rijeci u robnoj kuci "KORZO"posto za 3 dana idem da si napokon kupim eu SC :D

ako ne drk*š na kutiju neisplati se. Online možeš kupit ključ za 270kn, rabljeni account za 150-200kn. U trgovini će vjerojatno koštati između 350-450kn.

16 godina
Rodić kaže...

ponavljam se stalno, kao da radim za njih, ali na sniženju na game.co.uk je cca 240 kn, zajedno s kutijom.

http://www.game.co.uk/en/starcraft-ii-wings-of-liberty-25602?pageSize=20&searchTerm=starcraft

16 godina
Starcraft 2

:)

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Bok ljudi.

Oduvijek sam htio probat ovo igrat, no s obzirom na to da imam retard komp (točnije grafičku) nisam nikad se upuštao ovo.
E sad, zanima me hoće li grafička kartica ATI RADEON 9600PRO uspjeti pokrenuti SC2?
Koliko sam shvatio igra treba PS i VS 2.0, što ona ima, ali me zanima ako netko ima iskustva s njom?
Hvala!

+

našao sam ovaj video, gdje lik ima dosta sličnu konfu mojoj (ja imam bolji CPU ali manje RAMA(1GB))

http://adfoc.us/94491129371 <--- jedan klik i nekoliko sekundi pomaže puno ^^
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 22:08 (BenjamiX).

0 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

pa slusaj svejedno svi pro ( idra i ekipa) igraju igru na low kako im se nikad ne bi desio niti najmanji lag tako da, ako mogu oni mozes i ti... sto se tice graf cisto sumnjam da igru ne moze pokrenut na low... skini prvo piratsku verziju pa igraj kampanju pa ces vidjet dal ide ili ne ide... pa poslje kupi key ili acc kao sto sam ja napravio ali iz drugih razloga

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Ili skineš starter edition, besplatan je i legalan  {#}. S njime možeš i   isprobati mulitplayer komponentu igre.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

uskoro finale MLG!! Odlični playevi ovaj mlg

gogo Naniwa !

Mobix Development - razvoj mobilnih aplikacija, http://tiny.cc/qvejf
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
BenjamiX kaže...

Bok ljudi.

Oduvijek sam htio probat ovo igrat, no s obzirom na to da imam retard komp (točnije grafičku) nisam nikad se upuštao ovo.
E sad, zanima me hoće li grafička kartica ATI RADEON 9600PRO uspjeti pokrenuti SC2?
Koliko sam shvatio igra treba PS i VS 2.0, što ona ima, ali me zanima ako netko ima iskustva s njom?
Hvala!

+

našao sam ovaj video, gdje lik ima dosta sličnu konfu mojoj (ja imam bolji CPU ali manje RAMA(1GB))

ja sam imao na starom kompu ati radeon 9600 (ne pro) i radilo je ali naravno sa najmanjim detaljima i d2

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Leenock! Lose 77 drones vs MVP, still win! {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
alscaul kaže...

Leenock! Lose 77 drones vs MVP, still win! {#}

Hvala što ne spoilaš... {#}

13 godina
neaktivan
Starcraft 2

jel igra ko da bacimo koju partiju?

0 0 hvala 0
14 godina

Liga, rasa ?

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest.
13 godina
neaktivan
Starcraft 2

svejedno mi je,no inace sam zerg-as,trebam nekog ko igra duze vrijeme da pokupim kojji stih {#} nisam ga igrao dobrih 7,8god pa da se brze ufuram

0 0 hvala 0
14 godina

Ništa onda, ja sam mislio da si bronze ili silver pa da odigramo koju.

Ja nikako da iziđem iz bronze. Nisam baš aktivan u Starcraftu. Jedan tjedan igram nenormalno dugo, pa onda 2 tjedna ne igram itd.

Život je samo smrtonosna spolno prenosiva bolest.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice