Pro Evolution Soccer 2013

poruka: 3.189
|
čitano: 781.181
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
ovako, prvi dojmovi što se tiče full verzije, ovo je dodatno ispolirani demo sa nekim ispravljenim greškama koje su bile. Gameplay je dobar, traži se građenje napada i to mi se sviđa, nisu sve na brzinu sklepani napadi. Ono što mi se sviđa u PES-u usporedbi sa FIFA-om je definitivno ponašanje nekih igrača na terenu, neznam kako bi to objasnio. Primjerice u FIFI mi se svi igrači ponašaju isto na terenu, dok u PES-u baš imaš osjećaj da je Messi pravi Messi, da je Iniesta pravi Iniesta (neznam za druge, samo sa Barcom sam igrao :D) igrači se općenito ponašaju različito na terenu i to mi se sviđa. Isto tako sviđa mi se igra protiv kompa u PES-u. U FIFI mi nekako brzo dosadi, ovdje je AI definitivno pametniji i nekako je zabavnije igrati protiv njega.
Nedostataka sigurno ima, prvi i najveći je sigurno golman, o njemu je sve rečeno i ne treba se ništa govoriti, kretnje igrača su ispolirane, ali još uvijek nekad podsjećaju na robotske pokrete, naravno dosta manje nego u prošlom nastavku. Komentatori su mi isto velika zamjerka, već par godian su isti i tako reći tjera me na zahod kad ih čujem, moraju uvesti neke promjene što se toga tiče. Zasad ne mogu reći ništa više dok ne probam Master ligu, Become a legend i ostale stvarčice :)
Sve u svemu zadovoljan sa viđenim i napretkom PES-a, nastojati ću kupiti igru kad budem imao viška love pa se vjeroajtno vidimo online.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
12 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što se tiče ratinga igrača, meni je tu Pes bolji. Sad se nabavlja khm verzija igre, pa da vidimo jel šta bolje nego onaj demo što sam igrao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mogli su se bar udostojiti prebacit maicona i modrica, no nema veze, lako za to. Statsi igrača su katastrofalno nerealni gledajući pes 13 databasu. Nikad gori nogomet a nikad bolje ocjenjeni igrači. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pro Evolution Soccer 2013
antimadridista kaže...
ovako, prvi dojmovi što se tiče full verzije, ovo je dodatno ispolirani demo sa nekim ispravljenim greškama koje su bile. Gameplay je dobar, traži se građenje napada i to mi se sviđa, nisu sve na brzinu sklepani napadi. Ono što mi se sviđa u PES-u usporedbi sa FIFA-om je definitivno ponašanje nekih igrača na terenu, neznam kako bi to objasnio. Primjerice u FIFI mi se svi igrači ponašaju isto na terenu, dok u PES-u baš imaš osjećaj da je Messi pravi Messi, da je Iniesta pravi Iniesta (neznam za druge, samo sa Barcom sam igrao :D) igrači se općenito ponašaju različito na terenu i to mi se sviđa. Isto tako sviđa mi se igra protiv kompa u PES-u. U FIFI mi nekako brzo dosadi, ovdje je AI definitivno pametniji i nekako je zabavnije igrati protiv njega.
Nedostataka sigurno ima, prvi i najveći je sigurno golman, o njemu je sve rečeno i ne treba se ništa govoriti, kretnje igrača su ispolirane, ali još uvijek nekad podsjećaju na robotske pokrete, naravno dosta manje nego u prošlom nastavku. Komentatori su mi isto velika zamjerka, već par godian su isti i tako reći tjera me na zahod kad ih čujem, moraju uvesti neke promjene što se toga tiče. Zasad ne mogu reći ništa više dok ne probam Master ligu, Become a legend i ostale stvarčice :)
Sve u svemu zadovoljan sa viđenim i napretkom PES-a, nastojati ću kupiti igru kad budem imao viška love pa se vjeroajtno vidimo online.

To je ono sto sam ja spominjao, igraci mi deluju na terenu skroz razlicito, tacno ih prepoznajes po kretanju i karakteristikama, i na osnovu toga gradis akciju!

A golman, ko golman, malo bolji nego prethodni, ali uglavnom smesan! O komentatorima necu ni rec jer kao da prenose sahranu, a ne utakmicu, zato su oni kod mene uvek na off, a navijaci na volume +!

U principu igranje PES-a protiv AL je daleko teze i zanimljivije u odnosu na Fifu! Videcemo kakav je online, posto meni sutra stize oridzidzi!

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 12:57 (Zoki Mpek).
13 godina
protjeran
Switch kaže...
themilition kaže...

ja nikad ni nevjerujem reviewu,pa nebi pet igara u zivotu odigra.

fifu sam igra na ps2 i to onaj demo kad je tek izasa ps2,2001.

igram pes,prakticki nisam fifu nikad ni igra,ali meni je bolji pes.

netrebam ja igrat fifu da bi zna sto meni valja.

Slučajno uletim u temu i odmah mi ovo uleti u oči! LOL

a tako ti je to .Fifa ce dobit priliku kad konami propadne.sve ima svoje zasto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 14:54 (themilition).
13 godina

Nakon cuku vremena igranja. Mogu rec da je mali napredak naspram 2012. Ali i dalje je to onaj stari gameplay i tu se nemoze nista. Dok ne izmisle neki novi engine onda ce se moci govoriti. Ocekivo sam vise. PES se da sa ekipom igrati, ali za nesto jace tu je FIFA... samo FIFI veliki minus sta nema hrvatske... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kao veliki zagriženi fan nogometnih igara... također sam igrao ISS još od ps1, bio sam uz serijal svih godina... ali moram priznati da sam prošle godine stao na stranu fife:( iako sam se gražao na fifu sve ove godine....prošle godine od kad su stavili nex-gen grafiku na pc i sva ostala poboljšanja... odlično. PEs je zalutao...

Uglavnom...

Demo PES sam odigrao , nije loš , fifu demo sam odigrao nije loša... i odlučio kupiti obje igre:) obožavao  sam Online master ligu , koja je bila puno izazovnija od UT na fifi ,i zato sam odlučio ponovno dati šansu PES-u. :) imaju cca 10 dana da me uvjere da nisam pogriješio{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Može li se na hmhm verziji ukloniti blur?

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...

Moram priznati da niti u jednoj igri igrača po kretanju i ponašanju ne mogu prepoznati kao u stvarnom nogometu.  Možda se izdvajaju dva tri najpoznatija igrača. Ostali su više manje isti i jedina je razlika kako su ti igrači animirani, fluidni, igrivi u pojedinoj igri. Kretnje su više manje u obje igre prirodne i realne s time što u fifi svaki udarac mogu osjetiti. Točno osjećam kad puknem punom a kad vanjskom a kad unutarnjom stranom kopačke dok kod pesa su svi ti udarci manje više isti i kose se sa zakonima fizike. Kažeš kako ti se igrači ponašaju različito a svi pucaju isto, nemoguće da skratimo..Stalno se potencira grafika u pesu. Kad mi je istrčala momčad barcelone od prvih 11 jedva prepoznajem dva tri igrača. Da nemaju dres barce recimo messia nikad ne bi prepoznao? Što je sada u tome spektakularno?  Apsolutno ništa. Općenito grafika u pesu mi je nekako generacijski u zaostatku. Govoriš o lijepom građenju napada? Meni je to sve šablonizirano a dodavanja kao da sam pomoću ravnala povukao crtu. Neobjašnjivo mi je kada dodam loptu kroz tri protivnička igrača da ona uvijek prođe kroz njih i dođe do mog igrača? Da sad ne govorim kako su mi općenito dodavanja prebrza i stvaraju osjećaj fliper efekta.  U fifi se igrači bacaju na glavu da bi prekinuli dodavanje a lopta kao na pravom terenu skakuće u dodavanju a sve ovisi na koji si je način puknuo i s kojom snagom. Nemam taj osjećaj ravnala i olovke te svaršenstva pravca kao u pesu.. Što se težine tiće imam osjećaj da će svaki igrač fife koji igra fifu na najtežem nivo kad zaigra prvi put pes puno lakše dobit compa na najtežem nivo u pesu nego što će to biti obrnuto. Govoriš o pametnijem ai-u a onda spomeneš debilne golmane?  U ovih nekoliko tekmi što sam ih odigrao u ligi prvaka niti jednom me comp nije izigrao kao u fifi.  Naravno, govorim o najtežem nivou. Unatoč svemu nitko ne kaže da igra ne može biti zabavna ali zabava prestaje kad lopta ulazi u protivničkih 16 m i kada vidiš animacije i reakcije golmana. Ja to ne mogu s ničim usporediti niti shvatiti konamia kad kaže kako su ove godine golmani bitno poboljšani. Takve tvrdnje su naprosto uvredljive. Sve u svemu ovo je šablonizirani nogomet lišen svakog duha i vica i tko voli pes nema sumnje da će ga voljeti i ove godine. Realno gledajući ova igrra je osjetno bolja od prošlogodišnje ali je isto tako nesumnjivo lošija od fife12. S fifom 13 nema smisla uspoređivati ovaj proizvod jer su jednostavno dva različita svijeta..

13 godina
neaktivan

Slazem se sa tobom u potpunosti,dok sam igrao demo do malo pre,posto ja volim da gadjam uglove tj volim fels sut,kako na igrici tako i u stvarnosti,jednostavno volim,a posebno kada je zategnem punom tipa gerard,hulk kao sto ih inace oni i daju u stvarnosti,a toga nema u pesu i nije izrazeno ni malo,nema onaj zzmah,namestanje pri udarcu lopte.polozaj tela,stopala.Bas bi voleo da vidim te nazovi animacije inieste mesija,xavija,posto jedino koga smatram ekipom u sadasnjem fudbalu je barsa i jedino sa njima i volim da igram.A o grafici i lice igraca nemam nameru da govorim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 15:36 (Red_Star_Forever).
13 godina
neaktivan
ajd vi napravite igru, pa da budete zadovoljni...

3 0 hvala 0
14 godina
movie kaže...

Točno osjećam kad puknem punom a kad vanjskom a kad unutarnjom stranom kopačke dok kod pesa su svi ti udarci manje više isti i kose se sa zakonima fizike.

U ovom nastavku možeš unutarnjom lijepo felšom plasirati loptu dok recimo kako god si u 2012 pokušao uvijek je išla ravno tako da su taj segment znatno popravili kao i sami udarci koji izgledaju realnije, ima više felša i vidiš rotaciju lopte dok u ovom prošlom 99% udaraca išlo je ravno. Sviđaju mi se lobovi, to je puno bolje napravljeno nego u 2012., dok recimo ne mogu isto reći za jedanaesterce. U zadnja 2-3 nastavka su užasni, kad pukneš dolje nisko nema šanse da promašiš okvir gola, jedino ga možeš promašiti ako previše napumpaš onaj bar, prije je bilo to puno bolje, teže ali zabavnije.

Odigrao sam nekoliko utakmica i gameplay mi se čini puno bolji od prethodnika, fluidniji. Golmani su bolji ali još imaju taj nedostatak a to su animacije, neznam je li je Konamiju to zbilja toliko nebitno ili nisu sposobni to napraviti bolje ali to mi nije od presudne važnosti i razlog zašto ne bih igrao. Uglavnom ovo do sada viđenom je po meni veći korak naprijed.

15 godina
neaktivan

Unninstalirano nakon 1 utakmice, 10min. Obaranje vlastitog rekorda. {#}

5 13 hvala 2
15 godina
neaktivan

Ako bih kupio CD Key na basehostu, jel taj Key upišem u igru koju sam skinuo s torrenta ili ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Danas skino full verzija.. frend mi sad dolazi pa cemo nabaciti par tekmi, pa navecer pisem kratki post sta mislim o napretku nad pesu 2012...

Jos nemam svoj potpis :(
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Za sad meni dosta bolji od 2012. (Demo verzija)

Nije zlo...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vrinho kaže...

U ovom nastavku možeš unutarnjom lijepo felšom plasirati loptu dok recimo kako god si u 2012 pokušao uvijek je išla ravno tako da su taj segment znatno popravili kao i sami udarci koji izgledaju realnije, ima više felša i vidiš rotaciju lopte dok u ovom prošlom 99% udaraca išlo je ravno. Sviđaju mi se lobovi, to je puno bolje napravljeno nego u 2012., dok recimo ne mogu isto reći za jedanaesterce. U zadnja 2-3 nastavka su užasni, kad pukneš dolje nisko nema šanse da promašiš okvir gola, jedino ga možeš promašiti ako previše napumpaš onaj bar, prije je bilo to puno bolje, teže ali zabavnije.

Odigrao sam nekoliko utakmica i gameplay mi se čini puno bolji od prethodnika, fluidniji. Golmani su bolji ali još imaju taj nedostatak a to su animacije, neznam je li je Konamiju to zbilja toliko nebitno ili nisu sposobni to napraviti bolje ali to mi nije od presudne važnosti i razlog zašto ne bih igrao. Uglavnom ovo do sada viđenom je po meni veći korak naprijed.

Da se razumijemo, igra nije grozna.  Rekao sam da je osjetno bolja od prošlogodišnje ali nažalost zadnje tri godine igram fifu koja mi je neusporedivo bolja. To je samo moje mišljenje. Rekao sam da će ljubitelji pesa biti zadovoljni igrom. Onaj tko je naučio na fifu nešto mu nedostaje u pesu i obrnuto.

Ne treba na to gledati kao na provokaciju i slično.  Jednostavno ukusi su nam različiti i vesele nas različite stvari...  sutra mi dolazi pes za ps3 i 3d komponenta mi je sjajna. U njoj svi ovi nedostaci su mi manje vidljivi.  Potvrđeno je da sljedeći pes dolazi na potpuno novom enginu.  Vidjet ćemo što će nam on ponuditi...

14 godina
neaktivan

Iskreno razočaranje.... ova igra kroz par godina još od pes 2008 stoji ista, ista grafika, pokreti isto smeće... svake godine što naprave je promijenit lopte, postavu igrača, dresove i taj hebeni broj godine(2012-2013) prodavanje magle iz godine u godinu.... ljubitelj sam PES-A još od sami početaka i neću pamtit bolji pes od 6 koji je više arkada nego smulacija ali ok... i zato sad lupajte td-e ima prostora.... vjerujem da ima pojedinaca koji se slažu.... više sam na strani pesa ali fifa je odavno ošla jedan korak dalje a to ovo smeće zasad ne prati... {#} 

Moj PC  
2 6 hvala 0
13 godina
neaktivan

ti si se bas iznervirao,pa da znas i ja sam ali sam se smirio kada sam dao sansu i fifi 11 na konzoli.NIko nece da prizna da nije napravljeno nista spektakularno u poslednjih nekoliko godina vec samo stavljaju drugu sminku i td.

Ovo je sve samo ne rooney http://i1136.photobucket.com/albums/n490/jenkey1002/PES2013/Screenshot/jenkey_rooney.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 18:14 (Red_Star_Forever).
16 godina
neaktivan

Da budemo nepristrasni, nemam baš vremena probati obe igre.

Ko je bolji ove godine, FIFA ili PES?

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi. Winston Churchill
Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
ulinsky kaže...

Da budemo nepristrasni, nemam baš vremena probati obe igre.

Ko je bolji ove godine, FIFA ili PES?

PES je napredovao, ali još nije blizu FIFE.

13 godina
Po meni je FIFA bolja jos uvijek, ali PES se uzdize i mogao bi za dvije godine prestici FIFU. Moja predviđanja tako da...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

Istina, komentatori su teža katastrofa al stavim španjolce i toe to :D

Svi koji su kupili u infomarku igra im stiže sutra i u petak je kod nas :D :D <3

ELS BLAUGRANES &amp;lt;3
14 godina

Kak se radi ona finta kad ti lopta dolazi pa da ju prebacis preko sebe?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
@ movie - ne mislim toliko da su toliko isti kao u stvarnosti, nego nekako osjetiš razliku među igračima. Primjerice u FIFI mi je glupo da na terenu ne razlikujem Messija od Walcotta, oba igrača su brzanci i nema razlike kad ih koristim u igri, na tome FIFA mora poraditi. Ove godine ću si uzeti obe igre i to je to, mada znam da ću se možda razočarati online komponentom u PESu jer je lošije nego u FIFI.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja ću večeras baš započeti ML pa da vidim kak se igra drži. Mada znam ishod :)

Slijedeće godine PES dolazi u novom ruhu što znači da će se FIFA team još više potrudit...bit će zanimljivo :)

0 0 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...
@ movie - ne mislim toliko da su toliko isti kao u stvarnosti, nego nekako osjetiš razliku među igračima. Primjerice u FIFI mi je glupo da na terenu ne razlikujem Messija od Walcotta, oba igrača su brzanci i nema razlike kad ih koristim u igri, na tome FIFA mora poraditi. Ove godine ću si uzeti obe igre i to je to, mada znam da ću se možda razočarati online komponentom u PESu jer je lošije nego u FIFI.

Ja ti to u igri niti ne stignem vidjeti niti obraćam pažnju ali znam na kojoj mi poziciji igra koji igrač pa mi nije neki problem pronaći messia.  I ja sam uzeo obje igre iako ću većinu vremena igrati fifu. PES mi je izuzetno legao u 3D.  Odlična zafrkancija. Da malo uspore loptu i poprave golamana ovo bi bila sasvim konkurentna igra fifi...

15 godina
movie kaže...
antimadridista kaže...

Ja ti to u igri niti ne stignem vidjeti niti obraćam pažnju ali znam na kojoj mi poziciji igra koji igrač pa mi nije neki problem pronaći messia.  I ja sam uzeo obje igre iako ću većinu vremena igrati fifu. PES mi je izuzetno legao u 3D.  Odlična zafrkancija. Da malo uspore loptu i poprave golamana ovo bi bila sasvim konkurentna igra fifi...

nije u tome stvar, stvar je u tome da je ovdje Messi baš pravi Messi i po igri ga mogu razlikovati od Walcotta i to daje dozu realizma. Da iz FIFE maknu lica igrača i imena ispod, ja nebi razlikovao Messija od Walcotta jer igraju na isti način, to pokušavam reći (ovo je samo jedan primjer naravno).

šteta što je golman ovakav, stvarno ne razumijem čemu ga zapostavljaju godinama.

i da, koja je logika da sutra izbacuju cijelu igru i na isti dan i drugi demo za PC? stvarno konami ima neke čudne poteze.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 20:15 (antimadridista).
14 godina
neaktivan

demo 2 za PC  izlazi sutra ahahahhahaha, koji levati majko mila

hota

1 0 hvala 0
14 godina
drahic kaže...

Kak se radi ona finta kad ti lopta dolazi pa da ju prebacis preko sebe?

I kak se loba golman? lol RT + pucanje jel?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice