dok igraš neka ti radi gpu-z pa da vidimo iskorištenost tog gpu-a
Dali da kopiram rezultate sensor loga ili bacim ss samog programa za vrijeme igre?
stavi ss
GPU Core Clock [MHz] , GPU Memory Clock [MHz] , GPU Temperature [°C]
500.0 , 650.0 , 45.0 prije masivnih bitaka i efekata, znaci dok trajer normalna igra i nad bazom sam ( SC2 )
840.0 , 1325.0 , 46.0
840.0 , 1325.0 , 46.0
840.0 , 1325.0 , 49.0 , za vrijeme bitke i efekata, 1 v 1 sam igro
koliki je gpu load
pa po ovome se meni cini ogroman bottleneck msm 45% al probaj odigrat jednu rundu s botovima i drzi taj program cijelo vrijeme upaljen i task managerom prati procesor koliko je isporisten pa stavi slike..
Sry.za off topic ali zar je SC2 tolko zahtjevan?
Sry.za off topic ali zar je SC2 tolko zahtjevan?
Nije, ja ga mogu igrati na medium sa 4770, očito je da starter teme ima neki drugi problem, sc2 je prilično lako pokrenuti i sa starijim konfama.
Skini MSI Afterburner, instaliraj ga i pokreni. Pokreni igru u kojoj imaš problema i igraj 10-15min. Izađi iz igre i brzo uslikaj MSI afterburner te postaj sliku ovdje. Po tvojim slikama se vidi da je procesor na oko 80% iskorištenosti, ali ne vidi se koliko posto je grafa iskorištena, što je jako čudno i ukazuje na problem sa grafom.
sto se diabla 3 tice, mislim da sam citao ovo vec negdi, to je greska blizzarda, upalis kompjuter, pokrenes diablo, udjes u grad, odes do waypointa i izaberes nego podrucje, bilo koje podrucje koje izaberes, prvi monsteri koji se pokazu, zatrzat ce NENORMALNO, neces znati sta se dogadja, iz razloga jer u tom trenutku diablo 3 ti uzme svu memoriju, zasto? neznam... slicna stvar je i sa puno dogadjanja ne ekranu kad si u grupi...
Na porsloj se normalno vidi, krivi sam trenutak za ss uhvatio. Ide oko 40 posto ne vise. Maximum mi je pisalo 80.
Prilikom iogranja prvjeri koliko radi proc a koliko psoto grafa i vidi jel tu ima nekih problema?
da ti se ne pali neki pozadinski program ili nešto?
Ne pali. Usage je po mojoj procjeni normalan. Gore sam psotao slike, load se na drugoj ne vidi jer sam krivi trenutak uhvatio, kad je program imo lagspike/microdelay
Nista, pokusat cu sa reinstalacijom, moglo bi pomoc, nadam se...
Ok, jel sad moze savjet kako da to postignem . Ocito nekaj ne valja
Jesi probao sa svjezim OSom?
Starije verzije drivera za graficku?
Pregledao postavke u biosu? Mozda update bios napraviti?
Provjerio power saving opcije u windowsima?
Defragmentirao disk, napravio error checking?
Probaj s drugom grafickom?
Ugasen antivirus?
Kakva je situacija s V-syncom?
Ovaj vikend cu se pozabavit totalnim unistenjem kompa i novim dizanjem svega.
Drugu graficku hebiga nemam, imam 2 laptopa ali su integrirane.
Antivirus je u silent/gaming modeu, a i smetao bii drugim igramo ne samo RTS-ovima.
Vsync ukljucen u SC2, trebao bi radit no svejedno steka. AA AP i Mouse lag sam iskljucio. Problem je i dalje tu.
Vsync uvjek drži isključen ako nemaš problema sa tearingom, on je više štete nego koristi.
Da to nije mozda zbog sugavog core parkinga?
Probaj ovo http://ultimatecomputers.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=3644
Mene je ovo mucilo na laptopu, stalno stutering izazivalo. Najgore je sto mi je i u high performance profilu djubre parkiralo jezgre. Sto ce mi 4 jezgre kad njih pola windows svako malo gasi/pali.
To mozete u resource monitoru od windowsa vidjet, pod cpu tabom.