savjet
skini ekspanzije i instaliraj ih
ne trebaju pečevi
offtopic
majke mi, jesam jako dobro oživio ovu temu :D :D
A moraju li se expanzije plačati ili se mogu legalno skinuti, sa njihove straniče.
Ajd daj link ako je legalno ako nije onda čuse sam snači.
I što se dobije tom expanzijom
Knights of the Nine ti je skup nekoliko novih questeva, itema itd., dok Shivering Isles otključava novi svijet te se tamo odvijaju novi questovi, skupljaš nove itema itd.
Našo sam rješenje za crasheve!!! jeeeej, nije mi samo jasno zašto bethesda to nije napravila... nego tamo neki modder mora popravljati njihovu igru.. fuj.
prvo se instalira ovo: (neki loader skripti za oblivion)
http://obse.silverlock.org/download/obse_0017a.zip
a zatim i taj mod (skripta):
http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=22282
Sad mogu bezbrižno igrat , ne mogu vjerovat da su problemi tako bezbolno rješeni. Hvala EARLE!!! I svaka čast!
S 3 itema možeš maksimalno postići 95% s tim da su 2 itema random loot (znači treba puno sreće) i moraš biti iznad 20 levela da ih nađeš. A za to sve ti treba poprilično veći broj sati igranja a i do 5x20% je daleko lakše doći, ali imaš pravo tako nije zanimljivo igrati. Ja sam si uvijek skupio samo stvari koje su mi davale 100% reflect spell jer ne volim čarobnjake (osim kad sam ja jedan) a ovako sam ih mogao gledati kako prže sami sebe
lol sad kad razmislim Oblivion imam još od izlaska 2006. instaliranog na kompu i ne brišem ga i do sad imam 5 prolaska i za svaki prolazak cca 100 i kusur sati, OMFG, baš sam mislio još jednom za dobra stara vremena ali ipak ne ću, dosta je bilo
ponekad je koristan jer nosi baklju pa ja sam ne moram nositi, ali ponekad se zna totalno izgubiti.
lol to je najiritantnije stvorenje u cijelom Tamrielu. Zato ga i svi bacaju s Dive Rocka, najviše litice u igri, ima na youtobeu brdo flimova samo s tim
joj da, bilo je davno kad san prije igra oblivion, pa san zabuca malo, mislio san na 3 itema koja daju 105% reflect damage... isto uništava čar igre...
@doxy: ne samo da si oživio temu, nego si i navuka gomilu ljudi da ponovo zaigraju oblivion ;)
Baš kad sam prije godinu dana, kada sam po treći put počeo igrati oblivion, pomislio da ga više nikad neću instalirati ova tema me vratila u Tamriel.
Sve mi se sada čini nekako novo, vrijeme izgleda stvarno čini svoje jer ga opet igram sa zadovoljstvom i gotovo ovisnošću.
doxy FTW!
joj da, bilo je davno kad san prije igra oblivion, pa san zabuca malo, mislio san na 3 itema koja daju 105% reflect damage... isto uništava čar igre...
@doxy: ne samo da si oživio temu, nego si i navuka gomilu ljudi da ponovo zaigraju oblivion ;)
lol i za to ti treba 4 itema (s 3 imaš max 90%), ovo ti znam i nabrojiti, barem one koje ja nabavljam:
1. Spell Breaker (25%) štit koji dobiješ od Daedric Shirinea istočno od Bravila blizu rijeke
2. Ring of Namira (10%) dobiš kad obaviš misiju za Daedric Shrine istočno od Brume
3. Mundane Ring (35%) od frajera koji ti daje 4. dio one knjige koja ti treba da nađeš Mythic Dawn
4. Crown of Nenalata (25%) nađeš obavljajuči misiju za Umbacana koji živi negdje u Imperial Cityu
znam još za Ring of Sunfire koji dobiš kad obaviš misiju traženja vampira u Impirial Cityu, i s tim da samo na prva dva ne utječe na kojem ti je levelu lik, za ostale trebaš biti oko levela 25
EDIT: ups ja krivo pročitao, pa sam krivo napisao za reflect SPELL a ne za reflect DAMAGE, sorka, ovo što si napisao je točno
ček
knjigu dobijem od onog fensi elfa
al nemogu trgovat ni nikaj s njim
kaj da ga koknem za prsten?
ček
knjigu dobijem od onog fensi elfa
al nemogu trgovat ni nikaj s njim
kaj da ga koknem za prsten?
trgovati? zbunj?!?! To je ono kad ideš s Baurusom u kanalizaciju naći se s sponzorom koji te treba dati 4. knjigu i uvesti te u Mythic Dawn. Onda ili ti ili Baurus sjedne za onaj neki mali stol i pojavi taj glavni frajer s još dvojicom i počne nešto pričati. Pa taj glavni skuži da ste došli dvojica i se pofajtate s njima i ubijete ih. I sad ako imaš lika s levelom 22+ (ili čak 25+) na tijelu tog glavnog lika nađeš Mundane Ring s 35% Reflect Spell.
aha
tak reci
joj da
a ja bio lvl7 na tom questu
omfg,moj momak je danas dobio tu igru iz kanade koju je naurčio prije cca 2 tjedna (zato što ju je dobio 70% jeftinije neg da ju je kupio kod nas)
igra mi se čini oke ali nije po mom ukusu jer je dosta komplicirana,ima milion stvari na sebi što je valjda pozitivno (svima osim meni)
omfg,moj momak je danas dobio tu igru iz kanade koju je naurčio prije cca 2 tjedna (zato što ju je dobio 70% jeftinije neg da ju je kupio kod nas)
igra mi se čini oke ali nije po mom ukusu jer je dosta komplicirana,ima milion stvari na sebi što je valjda pozitivno (svima osim meni)
dobro si rekla ima milion stvari ali zato je tako posebna
Evo danas sam je upravo ponovno prosao, opet je zmaj zakemenjen xD... Nema sta, igru je vrijedilo igrat jos jednom, mozda i slijedeci puta, al odmah kao Thief xD, nema bolje klase, treba malo zivaca, ali nema mu premca, Chameleon 100 i Sneak na 100 i neunistiv si... iako postane ubrzo dosadno... Zato mac u ruke i mlati xD
Taman se ponadam da sam rješio crasheve i ništa, opet su tu, samo jedan dan ih nij bilo kad sam stavio neki anti crash mod.... a baš mi se igra...... AAAAAAAAAAAAAAA
Neuništiv si ako imaš samo 100% chameleon.Ali mi je glupo šta te stražari svejedno vide.Ja sam dobio neki prsten kada sam obavio quest kod neke shrine 35%Chameleon i još sam kada sam isključio Oblivion gate dobio jedan kamen sa 30% Chameleon,to stavim imam već 65% i još sam samo stavio po 20%na curasis i na graves i to je 105%.I onda lijepo stavim masku od Gray Fox(nez kako se točno zove),boots of Springfiels Jack i Spellbreaker i izađe dosta jak lik sa 80 shield i 720 mjesta za stavri(neznam kako bi to nazvao).I još sam našao jedan prsten,vrijedi oko 21000,uzeo sam ga kada sam ubio onog deadra lord u glavnom questu,dobije se 50% Reflect spell i 50%resist to poison(meni se čini da je to).
Ja sam nevidljiv prešao sve Oblivion gate jer mi se nije dalo gubiti po više od sat vremenana jedna vrata.
Sada sam prešao sve questove u guildovima pa sada okolo malo nabijam skillove.Najbolje mi se šuljati u kuću,pobrat svu hranu u kući i onda poslije nabijati alchemy.Kada mi to dosadi napravio sam si popis špilja gdje su vampiri,marauders i banditi i odem tamo poubijam ih sve uzmem svo oružje i armor poboljšam ga do 125%(i tako sve dok ne dođem do 100 Armorer)i onda prodam,prosječno po jednoj špilji zaradim 10k zlata.
Jel netko tko je prešao Shivering isles zna koliko treba Ambera za jedan okop ili mač.
I dali za netko stranicu gdej mogu downloudati modove i nove questove a da nije planet elderscroll(tamo se plača).
EDIT:Ato za crasheve smanji rezoluciju na neku normalno,meni se isto stalo isključivalo na rezoluciji 1920*1080 pa sam smanjio na 1440*neznem šta sada ide i uopće me ne izbacuje.
http://tesnexus.com/ <--- odlična stranica za modove, moraš se samo registrirati i sve radi savršeno.
Što se tiče rezolucije, čitam na puno mjesta da bih trebao smanjiti grafiku da mi se nebi crashalo ali to ne želim učiniti, napokon mogu igrati oblivion sve na full na 60+ FPS-a i sad da smanjujem grafiku kad imam jak komp, nema šanse!
Ovo s rezolucijom ću isprobati samo da vidim jel bi radilo... zato hvala!
EDIT:
@Monte Christo: ako želiš igrati na većoj rezoluciji našo sam fix za crasheve.
Uzrokuju ih neki codec-i, engine obliviona (i Fallout-a 3) je osjetljiv na neke codece pa se igre često ruše. Možeš maknut codece ili ih onemogućiti ovim programom. Tim programčićem možeš postupno paliti/gasiti codece pa naći onaj koji je u konfliku s oblivionom, zatim maknuti taj određeni codec i sve radi! Naravno ako ti se neda tražiti taj određeni codec onda jednostavno disable-aš sve na listi, opet sve radi.... naravno ako neki drugi program bude tražio codece onda ih jednostavno opet upališ.
zv'jer2 hvala puno,sada ću probati pa ču valjada uspjeti
pronašao izgrebani oblivion dvd. pročitao sam na netu ako se zubnom pastom počisti disk da bi trebao raditi (to opet ovisi o tome kako je zapravo disk oštećen). nadam se da će uspjeti. onda samo još da nabavim shivering isles i knights of the nine, ali bit ću zadovoljan ako će samo oblivion radit. javim rezultate kasnije.
pronašao izgrebani oblivion dvd. pročitao sam na netu ako se zubnom pastom počisti disk da bi trebao raditi (to opet ovisi o tome kako je zapravo disk oštećen). nadam se da će uspjeti. onda samo još da nabavim shivering isles i knights of the nine, ali bit ću zadovoljan ako će samo oblivion radit. javim rezultate kasnije.
pa kaj ti nije lakse skinut..ja nijednu igru ne przim neg kad mi treba skinem niti nemam dvd drive prikljucen
pa kaj ti nije lakse skinut..ja nijednu igru ne przim neg kad mi treba skinem niti nemam dvd drive prikljucen
nije mi lakše skinut jer nemam flat.
Vidim da je tema opet postala neaktivna, pa da posaljem jednu poruku
posto sam prosao oblivion po koji put, ja se sada zabavljam s raznim modovima, svakako treba imat instaliran oblivion mod manager
najbolji mod na koji sam naletio dosad je bio hentai mania, dosta sirok i zabavan mod, koji donosi u 25 tamnice, nove protivnike i opremu
evo i linka odmah:
http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=25612
nisu sve tamnice iste tezine, ima relativno lagani, do oni pravo teski, gdje je dobra defenziva vaznija od ofenzive
paket je oko 200-300 MB al kad se ekstrahira bude oko 1,2 GB
ako imate oblivion jos instaliran, svakako probajte
Imal jos netko kakav dobar mod za predlozit, koji donosi il hrpu dobrog sadrzaja, il neke zabavne mogucnosti
super, hvala
zaboravio sma na njega jer sam dobio problem...
nakon jednog questa di moram se ušuljat kod Mithic Dawna uzet onu knjigu Xarxes neki...obavio sma ga
i kad sam otišao odande...
nisma mogao koristit fast travel, spavati, čekati...
jer je uvijek bio enemy nearby ... a nigdje nikoga, usred grada ja hodam ljudi bježe od nevidljivog neprijatelja.... a ono fakat NIKOGA nema... imperial guard lovi pitaj boga koga, trči ukrug, a nema nikog
i zato ja nemogu nikaj napravit...
nemam save game koji me vraća u trenutak prije toga...jer se to desilo i nisam skužio usred borbe, a puno sam saveao zbog težine, i izgubio normalni save game
jel zna ko za ovaj problem???
help plz
Neznam, meni se ta igra cini uzasno teska... jedinu tu igru moram igrat s cheatovima. Znam da nema onog zadovoljstva kod igranja,al ovo mi je fakat tesko. A igra je ogromna... Dal moze tko napisat koja su najjaca oruzja u igri, gdje ih nabavit ?
super, hvala
nakon jednog questa di moram se ušuljat kod Mithic Dawna uzet onu knjigu Xarxes neki...obavio sma ga
jer je uvijek bio enemy nearby ... a nigdje nikoga, usred grada ja hodam ljudi bježe od nevidljivog neprijatelja.... a ono fakat NIKOGA nema... imperial guard lovi pitaj boga koga, trči ukrug, a nema nikog
nemam save game koji me vraća u trenutak prije toga...jer se to desilo i nisam skužio usred borbe, a puno sam saveao zbog težine, i izgubio normalni save game
help plz
To je bug, koji me puno puta iritirao
Jedino rješenje mi je bilo da se vratim i suprostavim s "mocnom zlu koje me lovilo":D
U mom slučaju je to bio lich
Mogu samo rec da se on vise nece dizat iz mrtvih...
Neznam, meni se ta igra cini uzasno teska... jedinu tu igru moram igrat s cheatovima. Znam da nema onog zadovoljstva kod igranja,al ovo mi je fakat tesko. A igra je ogromna... Dal moze tko napisat koja su najjaca oruzja u igri, gdje ih nabavit ?
Lol nije to FPS da ideš po najjače oružje. Uglavnom, što više koristiš glavne skilove (imaš ih sedam), tim ćeš brže i napredovati. Znači, ako ti je među glavnim skilovima "Blade", što budeš više koristio mačeve, to će i tvoji udarci sa mačem biti biti jači. Dakle ovo vrijedi za sve skilove, a ne samo za glavne. E sad, ako želiš napredovati moraš buildati glavne skilove, a oni se buildaju prilično lako, pod uvjetom da igraš vanilu Oblivion (znači bez bilo kakvih modova koji utječu na mehaniku igre). Koncept napredovanja je zamišljen kao učenje u stvarnom životu. Što više vježbaš matematiku to si sve bolji u matematici, što više koristiš mač, to su tvoji udarci mačevima jači, itd....
Iz screenshota možeš vidjeti koji su moji glavni skilovi, a koji su sekundarni. Btw, ako se mučiš sa igrom, igraj sa Redguardom i odaberi neku štemersku klasu (npr. knight).
Samo da nadodam jednu stvar. Kad bacaš destruktivne spelove, veži ih. Što to znači? To znači da prije nego što baciš npr. fireball, baciš "Weakness to fire". Isto tako vodi računa o protivnicima koje susrećeš, pa npr. High Elfovi su osjetljivi na vatru, struju, led, trolovi su osjetljivi na vatru, deadric protivnici su osjetljivi na led, vampri na vatru itd..... Vodi računa sa kim se obračunavaš.
Meni je najjace oružje bio katana, neznam kolki damage ali znam da dosta veliki i jos sam na njega stavio magiju sa ognjem. Neznam zakaj ti je tak teška t igra ja sam igro na najlakše i nije mi bilo nimalo teško jedino kad me napalo brdo neprijatelja, ali zato sam igrao lagano i šuljao sam se jer kad nekoga udariš iza leđa da te nevidi odma je mrtav! A i ovisi ti i o tome što ti je mega mass reko!
Ja sam igru presao na normal bez nekih veci problema, glavno je da pazis da se nesuprostavljas sa mnogo protivnika, vec jednog po jednog, eventualno dvojicu
trenutno sam na level 49 i ici cu dalje dokle mi se dadne, samo sto moram stalno unazadjivat glavne skillove sjedenjem u zatvoru, al kad nak i nak vec igram ovaj add-on, nije mi neki problem ponovno skillanje
Najjaca su ti daedric oruzju u samoj igri, al kad dodas Shivering Isles onda je to shadowrend, al njega mores samo jednom dobit :D
super, hvala
help plz
pa skini novije patch-eve imas na http://www.tesnexus.com/ i nebi trebalo bit problema, imo sam isti problem i rjesio patchem
a mores i sa oficijalnog sajta skinit, al ja sam sa tesnexusa :)
imam zadnji patch
jednom
me napala nevidljiva svinja...ubio sam je (nije ibo lich ko kod tebe), al i dalje mi je isto, al nema nikoga
imam zadnji patch
jednom
me napala nevidljiva svinja...ubio sam je (nije ibo lich ko kod tebe), al i dalje mi je isto, al nema nikoga
Moglo bi se mozda rjesit tako, da popijes potion za nevidljivost, al pravo nevidljivost, ne chameleon, il chameleon al na 100
onda te nijedan protivnik vise neganja, pa mozda mognes pobjec
to je samo ideja, sad dal ce upalit, neznam :)
@MegaMass: Koji ti je to mod da promjenis izgled meni-ja tako i gdje ga ima za skinut