Football manager 2011

poruka: 250
|
čitano: 261.963
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Football manager 2011
M_dipl. kaže...
Crokilla kaže...
M_dipl. kaže...

Pa kad ne sejvam prije svake tekme kao što to rade svi koje znam, ne znam, ide mi.. :P

ne znam ja šta ti radiš... ali to je nemoguće, ako igraš igru, gledaš utakmice i radiš taktike...

meni treba neka 24 sata igre za jednu sezonu bez ikakvih ponavljanja tekmi i sličnih sranja...

LOL, ne gledam utamice, još sam se od CM 3 naučio pratiti tekst na najbržim postavkama. Stavim samo tekst i gledam na Stats tabu tekmu, a izmjene radim samo na poluvremenu, osim naravno ako se utakmica odvije kako ne bi trebala, onda mijenjam i u drugom.

Ključ cijele priče je na početku sezone odigrati desetak prijateljskih i uigrati (staviti Workload na heavy) tri taktike, jednu za slabije, drugu za jednako jake i treću za jače momčadi, i odrediti si (i sejvati) prvu i drugu postavu. Onda samo switcham između postava i taktika ovisno o tome s kime igram i kako mi se igrači ponašaju. Također, važno je odmah napraviti tri nova trening schedulea (Midfielders Alt, Forwards Alt i Defenders Alt ih ja nazovem), koji su malo intenzivniji i tamo staviti igrače koji ne igraju konstantno u prvoj postavi, da se razvijaju, ostale staviti na general i one defaultne i malo ih smanjiti (da ti trening ne bude preko pola, dakle čisti medium), jer se inače prebrzo umore, i to je to. :)

To ti vrlo brzo prođe, neki dan sam imao cijeli sloboda i odigrao sam jednu cijelu sezonu u tom danu, jer manager je tip igre koju možeš igrati dok radiš druge stvari, ne treba ti puno koncentracije ako si sve dobro postavio u početku. Eh, i da, važno je stalno odrađivati press konferencije na način da vidiš kakve ti osobnosti imaju igrači i kako trebaš pričati sa medijima da im digneš samopouzdanje, jer ako su išta s_ebali u ovom manageru, onda je to taj moral, ne može se pobijediti niti trećeligaš ako ti je moral u momčadi loš.

Naravno, kroz praksu sam otkrio kojih dvadesetak igrača odmah po stupanju na dužnost potražim i kupim/potpišem (koliko mogu) ovisno o tome s kime igram.

Vama to traje jer radite ono što 90% ljudi radi, sejvaju prije svake utakmice i onda loadaju dok ne pobijede, jelda? :P

ne znam šta je tu smiješno, ja gledam utakmice i mislim da je to bolje jer vidiš nešto što se događa i koji dio momčadi ti ne igra ili igra dobro.. ne gledam naravno cijelu utakmicu i gledam ju još uvijek na 2d... ne znam tako mi je preglednija cijela momčad, a živciraju me neki potezi igrača u 3d-u...

sad si mi tu napisao cijelu proceduru, al ja znam sve to jer igram manager-a već skoro 10 godina...

meni je sasvim svejedno kak ti igraš, da li gledaš utakmicu ili ne, nego sam samo pitao kak stigneš to i to je to, hvala na odgovoru...

i ne, ne sejvam prije utakmice jer to onda nema nikakvog smisla, nisam debil da potrošim 20 sati igranja kako bi pobijedio sve utakmice i da znam unaprijed da ću ih pobijediti, baš je čar u tome da izgubiš i onda pokušavaš slijedeće godine biti bolji... itd itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Football manager 2011

Mozda nije poanta za koliko ce te zavrsiti sezonu, nego uzivati u njoj i svim mogucnostima managera??!!!

Neki vole da to bude sto prije gotovo a neki da traje... =]

TrustNo1

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Luuka kaže...

Ja i frend krenuli Premiership preko neta... ja Fulham, on Birmingham. Prvo kolo ko iz snova za mene, ja dobio doma Man Utd, a on držo do 93.min nulu sa Chelseajem, ali su mu ga piknuli. Doveo sam Sissoka iz Toulousea, Matty Taylora iz Boltona, Chrisa Brunta iz WBA i Enza Marescu na free. Još je u planu Vaclav Kadlec iz Sparte. Go Fulham {#}

I naravno ogromni problem nekog prodat, stvarno su to očajno napravili...

kako mozes preko neta igrat?

moze mala pomoc?(imate org ili?)

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
16 godina
neaktivan
Miki77 kaže...

Mozda nije poanta za koliko ce te zavrsiti sezonu, nego uzivati u njoj i svim mogucnostima managera??!!!

Neki vole da to bude sto prije gotovo a neki da traje... =]

ma slažem se sa tim, nek svako igra kak oće, al pitam čovjeka kak je uspio tak brzo odigrat, a on govori da se dugo igra samo ako se ponavlja stalno utakmica...

16 godina
neaktivan
šiloman kaže...
Luuka kaže...

Ja i frend krenuli Premiership preko neta... ja Fulham, on Birmingham. Prvo kolo ko iz snova za mene, ja dobio doma Man Utd, a on držo do 93.min nulu sa Chelseajem, ali su mu ga piknuli. Doveo sam Sissoka iz Toulousea, Matty Taylora iz Boltona, Chrisa Brunta iz WBA i Enza Marescu na free. Još je u planu Vaclav Kadlec iz Sparte. Go Fulham {#}

ne treba ti original, samo tamo napraviš server i daš frendu ip i igrate, kolko se sjećam... nisam već dugo igrao prek neta...

15 godina
šiloman kaže...
Luuka kaže...

Ne treba orginal :D

Ono kaj ti treba je Hamachi, u njemu jedan igrač napravi mrežu, ostali se priključe u nju, pa jedan napravi igru (ideš na join network game, pa new game) i nakon kaj ju napravi, ostali se priključe tako da idu na join network game, join other server, pa upišu ip adresu od onog ko je napravio igru (to piše u hamachiju). I to je to.

I samo mala napomena - svi igrači moraju imat isti patch instaliran.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
odjavljen
Football manager 2011

Igram sezonu u prosjeku oko tjedan ili čak dva (s tim da dnevno igram oko sat vremena, eventualno dva sata). Nemate se što čuditi ako netko odigra sezonu za dan-dva.

Uz višak vremena to je itekako moguće.

Igram na 2D (navika još od FM05), u drugom poluvremenu pravim zamjene, a na poluvremenu i na kraju "team talk". Mislim da je to ono osnovno što bi se trebalo raditi.

Naravno razgovori s novinarima i s igračima oduzimaju vrijeme, ali ako se potpuno unesete u svijet FM-a to ne bi trebao biti problem.

Da se razumijemo, FM 11 još nisam igrao, ali igram ovu igru godinama tako da znam što pricam.

O taktikama i treninzima se ne isplati raspravljat jer svako ima svoj način/stil igre i svatko preferira nešto drugo.

Samo treba srediti probleme oko transfera i jedan veći problem je riješen.

...
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
EraserHead kaže...
Pudge kaže...
M_dipl. kaže...

Vama to traje jer radite ono što 90% ljudi radi, sejvaju prije svake utakmice i onda loadaju dok ne pobijede, jelda? :P

Da sam treci osnovne, pa mozda i bi...

a baš...to kako ti igraš je TEORETSKI nemoguće, jedino da si non-stop na holidayu...svaki malo ozbiljno igrač igra sezonu barem 3-4 dana !

A onda ja nisam ozbiljni igrač, šta da ti kažem...

Super je, kad ti se da, ići toliko detaljno da za baš svaku utakmicu odradiš baš sve potrebne pripreme (pa gledaš, ima li ti obrambeni marking preko 15 jer moraš na suparničkog napadača igrati tight marking itd.), onda ti sezona može potrajati oko tjedan dana, slažem se. No činjenica je da FM još nije došao do te razine da se takvo što zaista isplati, jer ja, sa ovom "blažom" varijantom, praktički gazim s kojom god momčadi da igram.

Ja uživam u scoutiranju igrača, kupovini mladih i perspektivnih, dizanja ih do razine vrhunskih igrača i onda preprodaja, to mi je špica. Uz to, uspijevam (sa Toulouseom konkretno) biti konstantno u vrhu lige i barem u četvrtfinalu lige prvaka već tri godine zaredom (peta mi je sezona sa njima). Uživam u činjenici da mi Lukaku sad vrijedi 17 milijuna eura a kupio sam ga za 5, ili da mi je Quasim Bouy, iako su mi svi reportsi rekli da ima potencija postati fairly good player, postao svjetska klasa sa režimom treninga na koji sam ga naviknuo, šta da ti kažem.

Svaki igrač ima svoje preference, netko voli mikromenadžment svakog pojedinog igrača i svake pojedine pozicije u taktici, a netko (poput mene), voli uigrati tri alternativne taktike, imati dvije balansirane postave, mlade igrače dovesti do pune kvalitete i natjerati protivnike da se prilagođavaju meni (nakon što ja odaberem taktiku koja mi je najprimjerenija), možda zato, u tvojim očima (jer sam brz kad krenem i sezone su mi gotove u petnaestak sati najnajviše), nisam "ozbiljni igrač" (ako ta sintagma nije sama oksimoron, jer ja mislim da jest), ali jbg, meni ovako paše.

Šteta što nemam dobru konekciju pa da nabacimo koju partiju online, nisam baš siguran da bi ti mikromenadžment pomogao. :D

Ok, onda igraš 12 sati dnevno, digneš se u 8 i cijeli dan ...do 8 navečer, i tako u tjedan opičiš 5 sezona...ili možda igraš na poslu, državna firma:-))?

Igraj kako oćeš samo kažem da je nemoguće u tako kratkom roku opaliti toliko sezona ...

O da, mikromanagment nije nikad zakazao:-P

CTRL X + CTRL V
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Luuka kaže...
šiloman kaže...
Luuka kaže...

Ono kaj ti treba je Hamachi, u njemu jedan igrač napravi mrežu, ostali se priključe u nju, pa jedan napravi igru (ideš na join network game, pa new game) i nakon kaj ju napravi, ostali se priključe tako da idu na join network game, join other server, pa upišu ip adresu od onog ko je napravio igru (to piše u hamachiju). I to je to.

a dali mozemo bez ijednog patcha igrat?

jos nes...sta se dogodi kad se prestane igrat?

moramo drugi put isponova?

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
16 godina
neaktivan
šiloman kaže...
Luuka kaže...
šiloman kaže...
Luuka kaže...

možete bez patcha igrat..

kad prestaneš igrat sejvaš ko i inače...

15 godina
neaktivan
Crokilla kaže...
šiloman kaže...
Luuka kaže...
šiloman kaže...
Luuka kaže...

možete bez patcha igrat..

kad prestaneš igrat sejvaš ko i inače...

daj opisi malo postupak,kako to napravit jer nisam uspio :)

14 godina
neaktivan
Football manager 2011

oce tko nabaciti online..nek mi se javi u PP

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Football manager 2011

ajd da nabacim jedno pitanjce

nabavio sam gusara da probam igru, patchirao i igra radi, no ruši se, česti crash dumpovi (događaju se prvi save-anju, procesiranju ili usred igre), totalno random, znači niti na jednom dijelu baš specifično.

A pogotov se to događa kad pokušavam igrat s frendom preko hamachija.

Gledao sam po netu malo, svašta ekipa priča, nemoj stavljat facepackove, logose i to, popriši hidden roaming sports interactive folder u my documentu, sve sam probao i opet isto.

Sad sve ovo pitam jer bio htio uzet orginal,   al mi je bad da se to ne događa i na orginalu, onda bi poludio.

Jel netko ima original i može potvrdit da radi igra kak spada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Football manager 2011

uvijek kad pokrenem igru,počinje mi pc cvileti na 2-3 sec. , ko da voda vri

Zna možda tko u ćemu je problem?{#}

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DevilHimself kaže...

nabavio sam gusara da probam igru, patchirao i igra radi, no ruši se, česti crash dumpovi (događaju se prvi save-anju, procesiranju ili usred igre), totalno random, znači niti na jednom dijelu baš specifično.

Gledao sam po netu malo, svašta ekipa priča, nemoj stavljat facepackove, logose i to, popriši hidden roaming sports interactive folder u my documentu, sve sam probao i opet isto.

Sad sve ovo pitam jer bio htio uzet orginal,   al mi je bad da se to ne događa i na orginalu, onda bi poludio.

imam ja original i toplo ti preporučam...igra se ne ruši niti ništa slično..imam sve facepackove i logose i nemam nikakvih problema...samo uzmi original

MMA is not game , MMA is life!!!
16 godina
neaktivan
Football manager 2011

molim da ne spominjete pirate , fm11 je malo naprednija od fm10, samo me živcira što ocjene igrača nisu baš promjenute npr. luka modrić isti ko na fm 10 nije skoro ništa promjenuto

0 0 hvala 0
16 godina

meni se to događa... nekad pri određenim rezolucijama kada kursor stavim na određeni dio ekrana i slično.

To je do Nvidie koliko sam ja shvatio.

Slažem se zvuk koji se čuje tada je veoma čudan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 10:16 (Korny1603987).
16 godina
neaktivan
Hrvojestr kaže...
DevilHimself kaže...

imam ja original i toplo ti preporučam...igra se ne ruši niti ništa slično..imam sve facepackove i logose i nemam nikakvih problema...samo uzmi original

di si uzeo igru, steam/neki preorder iz vana/kod nas? Jel me zanima dal se npr. igra sa game.co.uk ili direct2drive-a može aktivirat preko steama.

15 godina
neaktivan
Football manager 2011

ja sam uzeo kod g2play... košta 30€ ....i normalno sam je aktivirao na steamu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Football manager 2011

g2 play ti ispod svake igre napiše dali je možeš aktivirati na steamu ili ne... :) većinu njih možeš....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Football manager 2011

uzeo sam key prek g2play-a, 177 kuna, sad imaju neki limited weekend sale, key se normalno aktiviro na steamu.

thx za preporuku još jednom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Football manager 2011

Evo odigrao sam malo FM11.

Prije svega, onaj početni (defoultni) skin je katastrofalan, teško se snaći-potpuno nepregledno. Dok to crni skin dosta popravlja.

3D je dosta poboljšan, ali smatram da u ovoj igri grafički prikaz utakmice nije bitan, zato i preferiram ili 2D ili samo komentare.

Ne sviđa mi se novi sustav "inboxa", ali to je sve do navike.

Pregovoranje oko transfera je dobro, a dosta je dobro napravljen i razgovor s pojedinim igračem.

To je ukratko, više javim kada još malo odigram.

...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako nije grafički bitno.. :)) 

po meni je bolje grafički...nemožeš ti riječima opisati stvari na terenu...jednostavno nije to to :D

15 godina
odjavljen
Hrvojestr kaže...

Kako nije grafički bitno.. :)) 

po meni je bolje grafički...nemožeš ti riječima opisati stvari na terenu...jednostavno nije to to :D

Zato što to nije bit te igre, nego je bit taktiziranje i pokazivanje vještina, za grafiku su tu PES i FIFA.

...
15 godina
neaktivan
Football manager 2011

da to je istina..ali kako ti možeš znati kako ti npr karikiram igra Bale...on igra bočnog..ti po tekstu nemožeš znati da li je on odigrao vrhunski ,da li ga treba mijenjati i slično..nadam se da me razumiješ..vizualni kontakt mora biti

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa dobro to je isto istina....ali eto...ppo meni je bolje tako..ali svatko ima svoje mišljenje :) uvažavam tvoje i igrao sam tako u FM 10 ali ove godine ipak 2D i 3D + dodaci(znači rejting lista i slično) kao pomoćno

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Football manager 2011

evo ako ima netko da oće prijateljsku nabaciti online nek se javi ( prednst imaju originali naravno na patchu 11.1.1 )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Hrvojestr kaže...

da to je istina..ali kako ti možeš znati kako ti npr karikiram igra Bale...on igra bočnog..ti po tekstu nemožeš znati da li je on odigrao vrhunski ,da li ga treba mijenjati i slično..nadam se da me razumiješ..vizualni kontakt mora biti

Budimo realni, prema 2D, a i prema 3D prikazu ne možeš procijeniti kako ti igrač igra, ne možeš jasno utvrditi kvalitetu tehnike, driblinga, pokrivanja, rušenja, centriranja i ostalog.

Za to služi rating igrača, a zato sam i rekao da grafički prikaz utakmice nije bitan.

...
15 godina
neaktivan
Football manager 2011

ako si stvarno tako dobar onda svaka čast :) ja tek postajem prvak nakon prve sezone(skoro nikad nisam prvak u prvoj sezoni)...imam puno oscilacija tokom sezone..to mi je najveći problem...nikako to nemogu riješiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vidiš još nisam s nekim klubom osvojio prvenstvo pa neznam ali ako se toliko apra dobiva...stvarno nemoguće.. ali to također ovisi o ligi u kojoj igraš..bar tako mislim..Igram sada s Interom i baš me zanima ako osvojim prvenstvo koliko cu dobiti para.

Ovo o kupovini igrača sam skužio i stvarno je glupo..da nemogu naći takve igraće makar ih želi pola europe

Ali kada pogledamo FM 2010 i 2011 vidi se napredak te ga s guštom igram.Nikako neću izgubiti volju za igrom bar još jedno par mjeseci jer ću sigurno igrati sa većinom klubova(čitaj top 6-7) iz Lige petice te nekim Hrvatskim klubovima a za sve to treba dosta vremena :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice