Farming Simulator 2015

poruka: 1.357
|
čitano: 337.685
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Farming Simulator 2015
Mac1981 kaže...

Malo off.... vidio sam da tu ima vas par poljoprivrednika.... Zanima me jedna stvar...koliko vi kultura kroz godinu posijete/poberete na jednom polju?

Znaci nedavno se brao kukuruz, dal ste ista posadili posle kukuruza?

Malo sam znatizeljan..zivim od nedavno u DE ima polja oko mene, ali ta polja ne zjape prazna.... pa ono bas me zanima dal to tak ide i u HR ili ne...bar za vreme dok sam tam zivel nisam to primetil...

Mislim da smo 2 puta ove godine sijali po polju. U 1. mjesecu smo brali sirak/kukuruz za sjecku i onda smo posijali, pa smo sad nedavno pobrali i sad smo posijali mislim da ječam (nisam siguran). Tako da su konstatno polja puna, nema dana da se nešto ne radi.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
11 godina
neaktivan
Ja bas gledam jedno polje (to mi bas upada u oci) kad idem na posao... u 5.mj su brali uljanu repicu, nakon toga odma drugi dan polje potanjurano i zasijana pšenica, pobrali i to zasijali kukuruz, nedavno pobrali i to i zasijali ječam....
http://howtonetworknow.com/wp-content/uploads/2011/11/bart1.jpg
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2015

Tako je i kod nas, doslovno za kombajnom idemo s traktorom i plugom. 

Samo što je kod nas problem taj što mi imamo preko 200 zemljica... 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

heh..tu idu bez pluga :-) samo tanjuraju (ko na igri) osim posle kukuruza, to pooreju. s time da je vecina kukuruznih polja otisla u sjecku... rijetko koje sam vidi da je dozrelo i pobran bas kukuruz kao takav.

ovo sam pitao cisto zato jer sam takvu poljprivredu tek uocio ovdje...kad sam bio u HR vecinom su mi prazna polja upadala u oci... ili livade pune korova i zarastene... ovdje cak i gnoje travu sa pisakom :-)

Znam da vjerojatno usporedjujem kruske i jabuke, ali otkad sam tu vidio sam strojeva i traktora kakvih u hr nisam za svojih 30 godina zivota tamo.... a pogotovo ne traktor sa jednom 3 osovinkom punom sjecke na autocesti i vozi se 70km/h ..!?! hehe

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 9:23 (Mac1981).
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2015

70km/h? To bi bio JCB Fastrac, ali mislim da on ide max 80kmh.

Nego, od kuda si ti? Po Slavoniji, čak i u okolici Varaždina... Imaš mrcina od traktora, 200+ konja. Tako da me to čudi što nisi vidio. 

I nejdu možda s "gruberom", a ne s tanjuračama? 

Oni siliraju jer imaju jako puno krava, dok kod nas većinom to ide u zrno. 

Mi smo 10tak godina iza Njemačke, što niti nije loše. U Njemačkoj se bioelektrane više baš i ne grade, a kod nas je to tek započelo i to je i više nego odlično. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 11:17 (Deawood).

0 0 hvala 0
14 godina
Farming Simulator 2015

Kruške i jabuke, da.

A to nije ništa strano, Fendtovi 9 serije mislim da svi idu 70+ (nisam siguran).

Moj 716 Vario iz 2002. godine bez problema 54 km/h {#}

Što se tiče polja, tu bi se dala razvesti prava rasprava.

Kao prvo, njemačka i hrvatska klima su tri različite stvari.

To je prvi problem. I jedini (za ljude koji žele raditi).

Kod nas je veliki problem i mentalitet "poljoprivrednika" koji se bave istom samo iz dobro znanih razloga - ostvarivanja što je moguće više poticaja.

A prinosi su im daleko ispod već loših prosjeka RH. Ukratko, priča za sebe.

Što se konkretno mojih polja tiče, a i praksa u mojoj mikroklimi je takva da je teško ostvariti dvije žetve godišnje.

Recimo, rane sorte žitarice i onda kukuruz/soju jer to najviše ovisi o godini.

Recimo, ova vlažna je za to pogodovala. Ali unazad 5 godina, čak i 10 godina, nije bilo normalne godine s normalnih godišnjim prosjecima što temperatura što padalina.

Da konačno odgovorim na pitanje - mi imamo jedvu žetvu godišnje, evo ti primjer.

• U ranu jesen (sredina 10. mjeseca) se posije pšenica
  • raste i zori do 6. mjeseca (iduće godine) i onda ovisno o zriobi se vrši (najčešće 7. mjesec)
  • nakon toga se ovisno za koju kulturu radi obrada, ali najčešće je to gruber (s 9 radnih tijela koji idu do 20 +/- cm u zemlju) te otvaraju zemlju i razbijaju koru
  • tada se ostavlja gola zemlja (no u zadnje vrijeme sve više prakticiramo sjetvu nekih trava, tipa gorušice za stvaranje biomase koja se zaore te jednom/dvaput prođe tanjuračom)
  • u jesen ide priprema, još jednom gruber po oranju/tanjuranju te sjetvospremač nakon čega se sije. Ukoliko se sije roto-frezom nema potrebe za ranije opisane radnje.

Ukratko, tu ima dosta iznimaka. Ako je dosta kišna godina, ljetno oranje/grubiranje se ostavlja prirodi da odradi svoje.

Stvarni život i FS imaju jedinih sličnosti što se radi sa sličnim strojevima. To je sve.

Od cijene, nerealnih zarada itd. totalno druga priča. 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Farming Simulator 2015

Sudy daj par slika mrcine {#}

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

Eh sad kad se pošli sa off da i ja nešto priupitam Slavonce. 

Naime, isto kao član koji se čudio strojevima u DE tako sam i ja pred 5-6 godina.. Odem u Njemačku 10ak dana i nagledam se svakavih strojeva, zadivljen tom tehnologijom i strojevima dođem kući i vidim da naši poljoprivrednici još koriste plug sa dvije-tri brazde, kukuruz se još ručno bere, kombajn je iz 80ih. Ali ok, Hercegovina je takva da su parcele jako sitne i veliki strojevi tu nemaju šta raditi i ljudi većinom rade poljoprivredu za potrebe domaćinstva. 

Nego da upitam Slavonce. Koristite li vi onaj kao riper za oranje? To sam vidio da Njemci masovno koriste. 

I još šta mi je čudno bilo kod švaba, kiša pada i oni oru mokru zemlju. Jel to uopće moguće kod nas zbog sastava tla? Znam da se kod mene ne može ni 4-5 dana posle kiše orati osim ako nije bilo puno sunca. 

www.wpnovosti.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2015

Riper za oranje? Ne kužim što misliš pod to. Mislim možda na grubera? Ili na podrivač? 

To ti sve ovisi o zemlji. Mislim da je u Slavoniji to nemoguće, kod nas (okolica VŽ) je negdje moguće čak i po kiši orati, a negdje nema šanse. Isto tako ti je i u Njemačkoj, negdje možeš orati i po kiši, a negdje nema šanse i par dana nakon. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da, podrivač je na našem jeziku. Ja ga zapamtio kao riper, a riper kod mene zovu taj podrivač na buldozerima. 

www.wpnovosti.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 15:02 (majstorSZ).
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2015

Samo što podrivač nije zamjena za plug, nego od ide nekih 60cm u zemlju i onda sav onaj nepropusni sloj koji se nataložio zbog oranja  čupa van, tj. "počešlja" ga. Znači za nepropusna tla. 

Vidiš, to nije loša ideja za Farming Simulator, mogli bi taj mod napraviti, da se kao lokve stvaraju po poljima nakon kiše i da nakon nekog vremena moraš proći s podrivačem. 

2 0 hvala 0
14 godina
Farming Simulator 2015

Evo nekih..

Bilo bi toga još da nam g. Todorić ne otima svake godine sve više...

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
12 0 hvala 3
13 godina
Farming Simulator 2015

Da cure znaju koliko kosta traktor nikad ne bi pogledale audi,bmw :D

Moj PC  
14 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2015

Audi, BMW se nađu po 10.000€. Traktori koštaju milijune. 

Mi bi sad trebali uzeti neki veći traktor i priključke, pa to su cifre da ti mozak stane (traktor 110.00€, plug 30.000€, kukuruzna sijačica 15.000€...). Iako, realno gledano, poljoprivredni strojevi su jako jako precijenjeni, ali, opet treba uzeti u obzir sa stvaraju profit. 

BTW, mislim da je netko fulao naslov. 

Sudy, a kabina? Daj sliku-dvije još. 

8 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Deawood kaže...

70km/h? To bi bio JCB Fastrac, ali mislim da on ide max 80kmh.

Nego, od kuda si ti? Po Slavoniji, čak i u okolici Varaždina... Imaš mrcina od traktora, 200+ konja. Tako da me to čudi što nisi vidio. 

I nejdu možda s "gruberom", a ne s tanjuračama? 

Oni siliraju jer imaju jako puno krava, dok kod nas većinom to ide u zrno. 

Mi smo 10tak godina iza Njemačke, što niti nije loše. U Njemačkoj se bioelektrane više baš i ne grade, a kod nas je to tek započelo i to je i više nego odlično. 

MOžda i gruberom..nisam iz tog faha pa neznam nazive strojeva.......

Iz Vž-a sam inace...i da bio je Fastrac

13 godina
odjavljen
Farming Simulator 2015

Varaždinec, možda smo susedi pa da ni neznamo lol

Nego, u VŽu jedino veterinari imaju bolesne strojeve. Fendt 93*, sad novi Massey F. 7626 (šturi, ali dobar traktor, isprobano), tro osovinke, kombajn koji je rabljeni plaćen 300.000€ (i od strane radnika zafuran u grabu dok ga je fural u Slavoniju)...

U kojem dijelu Njemačke si?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

narode treba mi pomoc skinuo sam igru instaliro i kad unidjem imam zvuka a zaslon crn zbog cega je to i kako to rijesit??

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

MOzda..ko to zna... U djelu zvanom Baden-Württemberg, gradić Bad Buchau. puno poljoprivrede oko mene

10 godina
Farming Simulator 2015

Gdje se može najeftinije kupit key, jel postoje popusti na količinu, tipa ako 3 osobe uzima?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Mislim da ti je najjeftinije na base hostu http://base-host.com.hr/336-farming-simulator-15.html. Evo ja cekam isporuku danas kupio sam 3 key-a dogovorio se sa prijateljima.Nisam dobio popust na  LS 15 ali mi je tip koji radi na base hostu htio dati popust na LS 13 na kraju sam se ipak odlucio za LS 15.Pitaj ga da li ti da kakav popust na LS  15.

14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

Da li je neko nasao Follow me mod,ako je da stavi link,ja sam gledo na nekoliko stranica al nisam naso {#}

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DM-969 kaže...

Da li je neko nasao Follow me mod,ako je da stavi link,ja sam gledo na nekoliko stranica al nisam naso {#}

za sta sluzi taj mod?

12 godina
neaktivan
krokodil kaže...
DM-969 kaže...

za sta sluzi taj mod?

To ti je sasvim jednostavna ali vrlo jaka stvar. Mod omogucava da das naredbe drugim svojim vozilima da te slijede. Kud ti, tud oni. Npr. imas 'veliku' potraznju psenice, slozis si kompoziciju, nekoliko kamiona ili traktora s prikolicom, svima das naredbu da slijede onog ispred sebe i krenes, najprije se svi nakrcaju na silosu, pa idu za tobom do mlina i tamo jedan po jedan istovaruju. Kao da imas svoj privatni vlak ;)

Naravno, ima bezbroj kombinacija, npr, ti kosis travu sa Big M500, a traktor iza tebe ima onaj tedder da skuplja pokosenu travu te je tovari na Bergmann prikolicu. Mozes odrediti daljinu na kojoj ce te slijediti te offset lijevo-desno. Npr ti vozis Big X-1000, a traktor s prikolicom te slijedi s tvoje lijeve strane, tik do tebe i malo iza. Ne bih vise i grao bez toga. Naravno da CoursePlay ima vise opcija, puno vise ali meni je ovo super: jednostavno i ucinkovito. Ne zelim da mi se kompjuter previse igra sam sa sobom.;)

17 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

Jel može kakav savijet kako se brzo riješiti (prodati) silažu, povećao sam kapacitet "lopate" na 20000l ali mi i dalje oduzima previše vremena to vozikanje?

Bolje loš dan na pecanju nego dobar na poslu.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
kovaos kaže...

Jel može kakav savijet kako se brzo riješiti (prodati) silažu, povećao sam kapacitet "lopate" na 20000l ali mi i dalje oduzima previše vremena to vozikanje?

Conveyor belt mod. Napuniš prikolicu s conveyorom, pa sparkiraš traktor ili telehendler s conveyorom ispred mjesta za prodaju i sipaš s prikolice na conveyor. Možeš i povećat kapacitet tog bunkera u koji sipaš kad prodaješ sa GE-om. (Ako hoćeš probaj, ja kad sam to napravio silaža iz bunkera kod farme krava mi je nestala, sav mix koji je bio kod krava je nestao i silaža u bga bunkeru je nestala. Prije nego se igraš s time obavezno napravi backup map01.i3d fajla ako igraš na Bjornholm mapi.).

http://marhu.net/phpBB3/viewtopic.php?f=144&t=911 

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

pitanje za sumare

kako maknem panjeve????

posjeko sam neka drva sto su mi smetala da prosirim polja a sad neznam kako makniti panjeve? :)

0 0 hvala 0
15 godina
balvanar kaže...

pitanje za sumare

kako maknem panjeve????

posjeko sam neka drva sto su mi smetala da prosirim polja a sad neznam kako makniti panjeve? :)

Imaš za kupit priključak za traktor s kojim ih mičeš..

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2014 19:24 (soja).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

hvala kolega ;)

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2015

Kolege, nemam jos FS15, pa spijam vase postove. I gledam slikice te sve one silne filmice na Youtube. Cini se da je nova verzija usminkana stara plus 1-2 zanimljiva nova stroja i to je to. Na grafiku bas ne padam jer niti do sada nisam imao sve na max, zbog bolje brzine. A scorpion i forwarder..svaka cuda za tri dana dosta. Hocu reci, mi koji 2 godine igramo FS13, nekako je ova nova vrzija premrsava da bi se isplatilo dati novce za to.Bar dok ne stignu dobri modovi. Ne kazem da se ne moze (moze se, nije problem u parama), nego mi se cini da je 'napredak' manji nego FS11-FS13. Varam se? Onako, cini mi se da su GIANTS malo se opustili i odlucili zivjeti na staroj slavi. Meni je sada FS15 neprihvatljiv takodjer iz razloga sto sam si sam mapu (za FS13) izmodificirao po zelji i koristim najbolje modove koje sam mogao naci te sam i njih izmijenio po svojim specifikacijama.

Mozda bih trebao obje verzije usporedjivati na drukciji nacin: vanilla verziju FS13 prema vanilla verziji FS15. Kakva su vasa iskustva sada nakon vec vise tjedana sto je igra u optjecaju? Ne mislim na ono 'joj super igra, super!' to je malo bzvz osobito od ljudi kojima je FS13 u krvi, dakle nije nesto nevidjeno, nikakva revolucija. I jos nesto, mislim da su GIANTS malo presli sami sebe kad su lansirali forest mod za 'trinaesticu'. Meni osobno, je sumarenja bogme dosta i pre-dosta. Istina, bjesomucno sam sumario dok se nisam zasitio. Sto mi ostaje? opet bolja grafika? I modovi koji ce izbrusiti igru da bude 'kak spada' kao sto su ucinili sa FS13. Cude me neke stvari  koje su ostale iste kao i u prethodnoj verziji, neke sitnice koje su tek modovi uveli a ispalo je da su 'neophodno potrebne'.

2 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Kolege, nemam jos FS15, pa spijam vase postove. I gledam slikice te sve one silne filmice na Youtube. Cini se da je nova verzija usminkana stara plus 1-2 zanimljiva nova stroja i to je to. Na grafiku bas ne padam jer niti do sada nisam imao sve na max, zbog bolje brzine. A scorpion i forwarder..svaka cuda za tri dana dosta. Hocu reci, mi koji 2 godine igramo FS13, nekako je ova nova vrzija premrsava da bi se isplatilo dati novce za to.Bar dok ne stignu dobri modovi. Ne kazem da se ne moze (moze se, nije problem u parama), nego mi se cini da je 'napredak' manji nego FS11-FS13. Varam se? Onako, cini mi se da su GIANTS malo se opustili i odlucili zivjeti na staroj slavi. Meni je sada FS15 neprihvatljiv takodjer iz razloga sto sam si sam mapu (za FS13) izmodificirao po zelji i koristim najbolje modove koje sam mogao naci te sam i njih izmijenio po svojim specifikacijama.

Mozda bih trebao obje verzije usporedjivati na drukciji nacin: vanilla verziju FS13 prema vanilla verziji FS15. Kakva su vasa iskustva sada nakon vec vise tjedana sto je igra u optjecaju? Ne mislim na ono 'joj super igra, super!' to je malo bzvz osobito od ljudi kojima je FS13 u krvi, dakle nije nesto nevidjeno, nikakva revolucija. I jos nesto, mislim da su GIANTS malo presli sami sebe kad su lansirali forest mod za 'trinaesticu'. Meni osobno, je sumarenja bogme dosta i pre-dosta. Istina, bjesomucno sam sumario dok se nisam zasitio. Sto mi ostaje? opet bolja grafika? I modovi koji ce izbrusiti igru da bude 'kak spada' kao sto su ucinili sa FS13. Cude me neke stvari  koje su ostale iste kao i u prethodnoj verziji, neke sitnice koje su tek modovi uveli a ispalo je da su 'neophodno potrebne'.

pa buligo to sam i ja na početku negdje piso ko i ti,nista mi nije posebno,sve sam to imao i na mojoj mapi na fs13,sa modovima jos i vise,tako da ni ja necu kupit ovaj fs

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice