Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.002.857
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
mihajlo.m84 kaže...

da li neko zna kako da resim problem, kada obrisem drvece koje mi smeta u giant editor-u na default mapi, i kad pocnem igrati, drvece koje sam obrisao vise ne postoji ali traktori i dalje udaraju u njih, iako se ne vide

Moraš obrisat i "colizion" (il kako se već piše) iliti čvrsto tijelo. Jer kad stavljaš novi objekat, ili mjenjaš kao ti, (drvo , kuću, ogradu itd.), ti možeš stavit da bude čvrsto tijelo u koje udariš, ili samo tekstura kroz koju možeš proć bez zapinjanja.

A možeš samo maknit kvačicu sa tog koližn-a i onda prolaziš kroz drvo bez zapinjanja, tako da i nemoraš brisat drvo, nego makneš svojstva čvrstog tjela.

To ti piše sa desne strane gdje su svojstva tog objekta, i samo makneš kvačicu sa "colizion" (ili tako nešto)

zzzZZzzzZZzzzZz...
11 godina
neaktivan

hvala lepo, probacu večeras kad krenem u poljoprivredu. {#}

16 godina
neaktivan
johi bro kaže...
mihajlo.m84 kaže...

da li neko zna kako da resim problem, kada obrisem drvece koje mi smeta u giant editor-u na default mapi, i kad pocnem igrati, drvece koje sam obrisao vise ne postoji ali traktori i dalje udaraju u njih, iako se ne vide

Moraš obrisat i "colizion" (il kako se već piše) iliti čvrsto tijelo. Jer kad stavljaš novi objekat, ili mjenjaš kao ti, (drvo , kuću, ogradu itd.), ti možeš stavit da bude čvrsto tijelo u koje udariš, ili samo tekstura kroz koju možeš proć bez zapinjanja.

A možeš samo maknit kvačicu sa tog koližn-a i onda prolaziš kroz drvo bez zapinjanja, tako da i nemoraš brisat drvo, nego makneš svojstva čvrstog tjela.

To ti piše sa desne strane gdje su svojstva tog objekta, i samo makneš kvačicu sa "colizion" (ili tako nešto)

ja bi isto maknuo drvece ali na modanoj mapi, pokusavam otvoriti preko giants editora ovaj file koji je na slici i bace mi erore.............jel zna ko u cemu je problem ?

15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

moraš izvuć iz ZIP-a, urediti i onda ponovno spakirati u ZIP

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
johi bro kaže...

probal sam i tak, opet isto

12 godina
neaktivan
luka1991 kaže...
johi bro kaže...

probal sam i tak, opet isto

Mapu koja je mod ubaci u mod folder kao i što se ubacuju ostali modovi i onda je otvori sa Giants Editorom.Ne treba se raspakiravati kad je u mod folderu jer su svi modovi .zip.Samo dvoklikneš na mod-mapu i kad ti se pojavi ime mape sa extenzijom .i3d dvoklikni je i otvoriti će se sama u Giants editoru pa možeš prčkati po njoj koliko hoćeš i kad si gotov na izlasku iz editora samo potvrdi izmjene i to je to.

15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ako imaš Giants Editor 5.0.3 onda moraš raspakirat, zato što sprema u dvije datoteke, I3d, i I3d.shapes

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Ako imaš Giants Editor 5.0.3 onda moraš raspakirat, zato što sprema u dvije datoteke, I3d, i I3d.shapes

Onda pardon.Ja imam 5.0.1. i kad uređujem bilo koju mapu ništa ne moram raspakiravati i cijela mapa je u .i3D

15 godina
neaktivan
goransmy kaže...
johi bro kaže...

Onda pardon.Ja imam 5.0.1. i kad uređujem bilo koju mapu ništa ne moram raspakiravati i cijela mapa je u .i3D

NP, nego novi modovi su napravljeni sa GE 5.0.3 i nemožeš ih ni otvorit sa GE 5.0.1 zbog drukčijeg spremanja I3d.

Bilo je dosta programa , za auto skaliranje modova da budu 1:1 veličine, za micanje grešaka kod tekstura, za automatsko micanje raznih "error-a" i to sad neradi, jer ti programi više nemogu otvorit I3d., tako da sad moraš sve "ručno" tražiti i popravljati.

A I3d. možeš otvoriti i sa notepad++, pa tamo (3-4 red) piše verzija GE s kojim je taj I3d napravljen

šopanje BGA šopanje BGA
pijani Rusi :D pijani Rusi :D
ferac skuplja bale ferac skuplja bale
zzzZZzzzZZzzzZz...
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

narode trebam veliku pomoc

http://www.modhoster.com/mods/tatra-158-phoenix-agro

ovaj mod tatra kamion ima 17k litara +prikolica 17k litara nosivost

dali mi neko moze podici nosivost na 35 kamiona i 35 prikolice??

bio bih jakooo zahvalan i da to uplouda :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
johi bro kaže...
goransmy kaže...
johi bro kaže...

NP, nego novi modovi su napravljeni sa GE 5.0.3 i nemožeš ih ni otvorit sa GE 5.0.1 zbog drukčijeg spremanja I3d.

Bilo je dosta programa , za auto skaliranje modova da budu 1:1 veličine, za micanje grešaka kod tekstura, za automatsko micanje raznih "error-a" i to sad neradi, jer ti programi više nemogu otvorit I3d., tako da sad moraš sve "ručno" tražiti i popravljati.

A I3d. možeš otvoriti i sa notepad++, pa tamo (3-4 red) piše verzija GE s kojim je taj I3d napravljen

Sad sam išao provjeriti to i sa verzijom 5.0.1 sam otvorio mod UAZ_3909,ruski kombi,koji je verzija 4.1.9. i bez problema ga mogu uređivati.Ako znaš koji mod koji je noviji od 5.0.1. molim te da postaviš link pa da probam.Baš me zanima.Povremeno uređujem modove i nisam obraćao pažnju na verzije modova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 18:09 (goransmy).
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Većina novih modova i mapa, su pravljeni sa GE 5.0.3 tako da ti ni neće radit u igri, ako nemaš zadnji patch.

GE 5.0.3 LS 2013: John Deere 7310R v 2.0 7000er Mod für Landwirtschafts Simulator 2013 | modhoster.de

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Većina novih modova i mapa, su pravljeni sa GE 5.0.3 tako da ti ni neće radit u igri, ako nemaš zadnji patch.

GE 5.0.3 LS 2013: John Deere 7310R v 2.0 7000er Mod für Landwirtschafts Simulator 2013 | modhoster.de

Da.U Giants Editoru se samo pojavi sadržaj,lijeva kolona,a model ne ali zato radi na svim mojim mapama.

Hagenstedt Hagenstedt
Westbridge Hills Westbridge Hills
Two Rivers Two Rivers
11 godina
neaktivan
balvanar kaže...

narode trebam veliku pomoc

http://www.modhoster.com/mods/tatra-158-phoenix-agro

ovaj mod tatra kamion ima 17k litara +prikolica 17k litara nosivost

dali mi neko moze podici nosivost na 35 kamiona i 35 prikolice??

bio bih jakooo zahvalan i da to uplouda :)

Lakse je da to sam ucinis i usput naucis.... 

Vako...

1. skines mod (vec jesi)

2. stavis ga u mod folder (i to vec valjda jesi)

3. ako nemas onda skines Notepad ++ ( http://notepad-plus-plus.org/download/v6.5.5.html )...lakse radit nego u obicnom

4. odes u mod folder, dvoklik na CZMOD_TATRA_158_Phoenix_agro.zip (NETREBA odpakirat)

5. Nakon što ti se otvorilo u winzipu ides u folder "scripts"

6. dvoklik na "parma.xml"

7. u liniji 11 imaš stavku <capacity>17000</capacity>...broj 17000 zamjeniš sa bilo kojim..u tvom slučaju 35000...znači ovako <capacity>35000</capacity>

8. sejvaš i minimiziraš (NE zatvaraj)

9. opet u otvorenom winzipu u folderu scripts (trebalo bi ti biti na ekranu) dvoklik na "VS_Mont.xml"

10. u liniji 13 opet imaš <capacity>17000</capacity> što zamjeniš opet sa <capacity>35000</capacity>

11. sejvaš i zatvoriš Notepad++

12 . Pogledaj sad sliku ispod...ovo će te pitat...stisneš 2 yes na oba pitanja, zatvoriš winzip i upališ igru...

TADA...to je to... sorry kaj ti pisem ko klincu od 3 god, ali bar ces sve razumjet.....

11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

zbog čega nece da mi učita default mapu kad ubacim course play mod. Čim ga izbacim iz foldera "mods" , onda radi bez problema?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

probal sam sve živo i editor i dalje errore baca :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

skini drugu verziju GE

skini drugu verziju CP-a

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
johi bro kaže...

skini drugu verziju GE

skini drugu verziju CP-a

skinul sam GE 5.0.3, otvori mi mapu, opet baca erore, ali vidi se nekaj, kad izbrisem drvo spremim promjene i program se crasha...........kaj znači CP?

12 godina
neaktivan
mihajlo.m84 kaže...

Moras obrisati/pomaknuti i collision takodjer, ne samo .lod.

Evo ti slikica iz editora:

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 15:05 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
luka1991 kaže...
johi bro kaže...

skini drugu verziju GE

skini drugu verziju CP-a

skinul sam GE 5.0.3, otvori mi mapu, opet baca erore, ali vidi se nekaj, kad izbrisem drvo spremim promjene i program se crasha...........kaj znači CP?

Course Play. Tko bi rekao?{#}

16 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
luka1991 kaže...
johi bro kaže...

skini drugu verziju GE

skini drugu verziju CP-a

Course Play. Tko bi rekao?{#}

heheh...........to mi je jedan od najvažnijih modova i nisam se mogao sjetit.........uglavnom stavio sam drugu verziju najnoviju i opet isto :(

15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

E BULIGO jel znaš kako na silokombajnu namjestiti da kad izađe iz njive, da ide više van od njive i da kad se okrene nazad na njivu da ide ravno prema njivi a ne ukoso ko sada.

Pakistanci iz CP ga nekuže pa naprave 16 krugova po uratinama dok se namjeste kako treba

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
johi bro kaže...

E BULIGO jel znaš kako na silokombajnu namjestiti da kad izađe iz njive, da ide više van od njive i da kad se okrene nazad na njivu da ide ravno prema njivi a ne ukoso ko sada.

Pakistanci iz CP ga nekuže pa naprave 16 krugova po uratinama dok se namjeste kako treba

Hoces reci da krene ukoso prema njivi, pa se ubrzo poravna sa redovima na njivi? Msilim da to ovisi o njegovoj dopustenoj udaljenosti od 'uroda' koji su na njivi. Kad bi otisao dalje, vjerojatno bi izgubio pojam gdje se nalazi i ne bi se mogao vratiti na njivu, slicno kao kad veliku njivu 'presijeces' travom i napravis 2 manje njive. Koliko znam, njega (kombajn) vode urodi na njivi, a ne sama zemlja/teren. Zato ne radi pomocnik kod kosenja trave, jer trava nije 'urod' nego vrsta terena. Glupo ali tako mi je receno..

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Krepo topic ili?{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Krepo topic ili?{#}

aha

"Kad traktori utihnu" {#}

zzzZZzzzZZzzzZz...
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Johi, postoje 2 moda jedan auto-combine, drugi auto-tractor. Navodno se moze podesiti daljina do koje traktor/pomocnik ide prije nego se okrene i krene u slijedeci red. Mozda ti to treba?/

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...

Johi, postoje 2 moda jedan auto-combine, drugi auto-tractor. Navodno se moze podesiti daljina do koje traktor/pomocnik ide prije nego se okrene i krene u slijedeci red. Mozda ti to treba?/

Mah, koristim oboje al nemogu podesit. Namješto sam i prije i kasnije, al ne hebe. Opet smota kako hoće.

Nisam igro par dana, a skinio sam novu verziju auto-combine (i auto-tractor) pa ću probat, jer piše da su poboljšali detekciju gdje su usjevi, a gdje nisu, i bolji rad sa CP, iako CP njubare većinom voze po usjevima pa se svaka 2-3 kruga na kraju njive, traktor i silokombajn "uglave"

Možda je do moda.  John Deere 7950i v 1.1 Fixed

zzzZZzzzZZzzzZz...
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.4.2014 0:58 (johi bro).
11 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

kako da stavim mapu u igricu

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
profarmer kaže...

kako da stavim mapu u igricu

mapa mora biti u .zip formatu a ide u (kod mene) documents>my games>farmingsimulator2013>mods...

kad uđeš u igru započinješ novu karijeru i biraš mapu..

12 godina
Farming Simulator 2013

Mi more neko poslati svoj save game jer sam stavljal nove windowse i sve mi se zbrisalo 

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice