Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.002.655
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
josa92 kaže...
sad vidim da mi oduzima konstantno pare pod vehicle running costs,kao troškovi odrzavanja vozila..jel to svima oduzima cijelo vrijeme ili je to kod mene neka greska stali?

U shopu kod svakog vozila/opreme ti pise i taj running cost. Da, placas odrzavanje. Stalno. A pomocnike placas da rade, i to sto trose sjemenje gorivo i fertilizator. Tako da ti ne trose to iz traktora/sijacice dok oni voze. Ti troskovi su nista, ne sekiraj se.Najteze je zaraditi prvih 10 milijuna, poslije je lako ;)

11 godina
neaktivan
hvala,ova ti je dobra prvih 10 mil,za 10 god mozda,haha...cekaj znaci cijelo vrijeme ce mi oduzimat pare za odrzavanje il to povremeno dođe samo?
12 godina
neaktivan
josa92 kaže...
hvala,ova ti je dobra prvih 10 mil,za 10 god mozda,haha...cekaj znaci cijelo vrijeme ce mi oduzimat pare za odrzavanje il to povremeno dođe samo?

Da, cijelo vrijeme ce ti se pare na racunu polako 'topiti'. Opet ti kazem, to je beznacajni iznos. Evo, ja 'sjedim' na 10+ milijuna posteno zaradjenih, bez varanja. I to samo zato jer sam upravo obnovio neke strojeve i potrosio 4.5 milijuna na kupovinu nove, velike oranice.

Gledaj, kasnije u igri ti svaka krava koju drzis, kad odbijes za hranu i troskove daje profit od OKO 500$ na dan. 1000 krava (sto je sitnica za prehranjivati) ti je 500.000$ na dan. Ja sam imao najvise 15.000 krava, pa ti racunaj. Dalje, u silosu imam natrpano nesto preko 4 milijuna litara kanole( i milijune litara drugih proizvoda). Ako/kad padne 'Velika potraznja' za kanolom, to ce znaciti da ce otkupna cijena tijekom 60 minuta  biti oko 3000$ po toni, tj zaraditi cu 12 milijuna, vise-manje. I tako dalje. Priznajem da u jednom game danu, koji je zapravo jedna poljoprivredna 'sezona' obradim oko 150 hektara. Da, velike oranice, veliki strojevi. Ako si na pocetku igre, cim se bar malo 'odlijepis' od pocetne kllimave opreme, novac prestaje biti ikakav faktor u igri. Zapravo igras jer ti je to zabavno, ne radi zarade (koju niti nemas gdje potrositi kad jednom nabavis najbolju opremu). I oranice ces kupovati do neke granice. Preko toga jednostavno nema vremena/volje/potrebe vise obradjivati.

Mene trenutno zabavlja moja mala industrija vune, volim se igrati viljuskarom i balama vune, imam krave i svinje, i jos obradjujem malo vise od 100 hektara zemlje. Zabavno mi je proizvoditi hranu za zivotinje, malo raditi silazu za u BGA i tako to. Novac mi vise nije vazan. Tako ce i tebi, uskoro. Izbjegavaj solarne elektrane, ako si na pocetku, ulazi u ovce, genije Marhu je izdao placeable wool Palette collector, ne moras vise svako malo micati paletu s vunom da bi se nova pojavila, uredjaj drzi 9-10 paleta i sam ih skida. Kad je pun, ti dodjes, natovaris prikolicu sa paletama vune (ima i samo-krcajuca automatska prikolica za to)i odvezes u predionicu na prodaju. Samo brines da imaju ovce dovoljno trave, a trave ima posvuda za dzabe.

Prava lova je u kravama.

Uzivaj!

P.S.

Sto se tice BGA pogona, to ti je laka para. Sijes kukuruz, pa ga sjeckas. Za pocetak s onom malom crvenom MEx prikolicom, kasnije sa BigX-1000 ili nekom od kopija, npr. Claas jaguar. ista stvar, drugo pakovanje. Samljeveni kukuruz (chaff) iskrcas u betonske bunkere u BGA, kompaktiras sa utovarivacem, pokrijes plastikom i cekas da 'prokuha' Dobijes silazu. Tu silazu trpas u jamu od BGA i oni ti to masno plate. Ovisno o mapi i tezini, na srednjoj tezini placaju oko 800$/tona. Cijena nikada ne pada, jedino je ograniceno koliko ta jama moze  danevno progutati. oko 1.3 milijuna litara po mom racunu.Jos dobijes tekuce gnojivo. Besplatno.Laka para.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 15:48 (BULIGO).
11 godina
neaktivan
buligo puno hvala na informacijama,igrao sam i prije al nije bilo ovoliko puno mogucnosti..canola mi je oko 1000 uvijek na cijeni a ovo sve ostalo oko 600,700 i posijem canolu kad od nje dobijem 2500 litara na neznam tocno sad koliko je ha njiva,a zito i jecam dobijem 5500..pa sam odlucio zito i jecam sijat i kad bude na cijeni cu zaradit..sad jel urod ima veze sa tim kako obrađujes zemlju,jer ja ne orem nego samo potanjuram i posijem i nemam spricu ni rasprsivac za gnojivo..pa mi reci molim te oce bit bolji urod ako spricam i gnojim i koliko bolji??
11 godina
neaktivan

kakav log neznam ja, ima tamo u My Document/My Games/Farming simulator 2013/ fajl log udjem u njeg i pise mi svasta nesto, u vezi modova i mog procesora i ostala sranja, nezz kako naci ovaj problem, objasni mi molim te ako mozes ?

12 godina
neaktivan
josa92 kaže...
buligo puno hvala na informacijama,igrao sam i prije al nije bilo ovoliko puno mogucnosti..canola mi je oko 1000 uvijek na cijeni a ovo sve ostalo oko 600,700 i posijem canolu kad od nje dobijem 2500 litara na neznam tocno sad koliko je ha njiva,a zito i jecam dobijem 5500..pa sam odlucio zito i jecam sijat i kad bude na cijeni cu zaradit..sad jel urod ima veze sa tim kako obrađujes zemlju,jer ja ne orem nego samo potanjuram i posijem i nemam spricu ni rasprsivac za gnojivo..pa mi reci molim te oce bit bolji urod ako spricam i gnojim i koliko bolji??

Da, obavezno gnoji njivu! Urod ce biti puno bolji! Mozes gnojiti na vise nacina: krutim gnojem od krava, ako ga imas, tekucim gnojem od krava ili onaj od BGA, ako imas. A ako ne, rasprsujes kuglice sa rasprsivacima ili spricas tekuce umjetno gnojivo. Cime ces gnojiti, u igri je svejedno. I gnojis samo jednom. ja gnojim cim posijem. Krajnji rok za gnojenje je kad su usjevi tamno plave boje, dakle tik prije nego sazriju. AKo su na mapi zelene boje, prekasno je.Mozes nakeljiti na nos traktora onaj rasprsivac za umjetno gnojivo (fertilizer) onaj ZAX/ZAM-nesto, a iza sijacicu pa ti pomocnik radi dva posla u jednom prolazu. inace pomocnik NE MOZE gnojiti samostalno. Moze orati, tanjurati, kombajnirati, sijati ali ne i gnojiti. Ovako moze ito. Malo varanja :)

Zito, kanolu i jecam ne moras prije tanjurati, moras kod kukuruza, krumpira i repe secerne.Vidjet ces i sam: pozicioniras traktor na pocetak reda na njivi, pritisnes H i pomocnik krene..i stane! Znaci da nije istanjurano. ima modova gdje u jednom prolazu obavis sve ili skoro sve, ali nije zabavno :) Ores samo kad prosirujes polja, malo prosirenje za badava :) i ako si negdje posijao travu i sad ti vise ne treba, moras to preorati i tek onda mozes opet saditi. Samo oranjem se rijesis trave. Kanola je skuplja, ali manje rodi, jecam/psenica vise rodi ali je jeftinija .Krumpir i repa rode ko ludi ali su oni strojevi maxtron/tectron skupi ko sv. Petra kajgana.  s onim malima umres od dosade. Osim toga samo od jecma i psenice mozes dobiti slamu za krave. Mozes raditi misije ako si vican radu sa viljuskarom, i cekati da dodje Velika Potraznja pa extra zaraditi ali je to u pocetku tesko jer treba novaca, a novca niotkud osim od prodaje. Ili zivotinja.Za ovce ti treba kosilica, onaj wagon koji skuplja travu, 1 viljuskar, ona plava prikolica za bale/palete i bilo koji traktor da to odvuce u predionicu. Za krave ti treba malo vise mehanizacije.

12 godina
neaktivan
Sehaaa kaže...

kakav log neznam ja, ima tamo u My Document/My Games/Farming simulator 2013/ fajl log udjem u njeg i pise mi svasta nesto, u vezi modova i mog procesora i ostala sranja, nezz kako naci ovaj problem, objasni mi molim te ako mozes ?

Uglavnom trazi u logu ako pise nesto kao Error:..... itd.

11 godina
neaktivan

nigdje mi nepise error ni sta slicno nezz u cemu je problem

12 godina
neaktivan
josa92 kaže...

po vlastitom iskustvu znam da je urod skoro prepolovljen ako neides po redu tj dovoljno da nepospricas :)

znaci ores,tanjuras,sijes i onda ili pospricas prskalicom ili bacis gnoj ili poprskas gnojem svejedno je ali se mora i imas viso uroda garantirano 

isprobaj si na jednoj njivi ori tanjuraj sij i nemoj prskati npr canolu zapisi koliko si imao uroda samo sa te njive

i onda opet sve napravi isto posij canolu i poprskaj,pokosi i vidit ces razliku

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Morao sam se snaci nekako,prikolica nestane ispod fahr-a pa sam se ovog sjetio  {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Morao sam se snaci nekako,prikolica nestane ispod fahr-a pa sam se ovog sjetio  {#}

Hahaha, najs.

Sreća pa nije MR mod,  jer ju stim mališom nebi izvuko iz kanala

zzzZZzzzZZzzzZz...
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Je MR mod :D Nije mogao izvuci prikolicu,morao sam ju resetirat :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 18:40 (Xperiax1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

narode dali ima netko plug a da se moze brzo orati tj da se nemora orati 10 na sat :)

oranje mi oduzima najvise vremena pa reko ako postoji nesto da odradim to nabrzaka :)

0 0 hvala 0
14 godina
Pa ne moras uvijek orati :)
13 godina
neaktivan
balvanar kaže...

narode dali ima netko plug a da se moze brzo orati tj da se nemora orati 10 na sat :)

oranje mi oduzima najvise vremena pa reko ako postoji nesto da odradim to nabrzaka :)

Neznam dal ima, ali to se lako riješi, ali onda to više nije to. Samo promijeniš .xml file od pluga, tj. ako nema, dodaš u .xml datoteku liniju <maxSpeedLevel value="2"/> i to je to. Možeš staviti umjesto 2 i 3 i onda furaš punom brzinom, ali velim, to onda više nije to.

13 godina
neaktivan
yaga01 kaže...

Ako ne oreš, onda ti je urod manji.

13 godina
neaktivan
Mr. GSII kaže...
yaga01 kaže...

Ovako tvoja tvrdnja nije tocna Samo je dovoljno posijati i poprskat ili ti bacit gnoivo u tome ima razlike u urodu. A ti orao tanjurao sta bilo radio svedno je istit it je urod ko kad samo poprskas i posijes ili samo posijes i bacis gnoivo 

MZ
13 godina
neaktivan
Maki96 kaže...
Mr. GSII kaže...
yaga01 kaže...

Ovako tvoja tvrdnja nije tocna Samo je dovoljno posijati i poprskat ili ti bacit gnoivo u tome ima razlike u urodu. A ti orao tanjurao sta bilo radio svedno je istit it je urod ko kad samo poprskas i posijes ili samo posijes i bacis gnoivo 

Ja ipak mislim da nije. bar meni ne. mislim da je gore u postu isto netko napisao da nije.

15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Kad je igra izašla, testirali su oranje, gnojenje, prskanje i raznu obradu,  vamo na forumu i na stranim forumima, i na original mapi nema razlike u urodu.

Jedino možda neka mod mapa ima razlike ako je autor tako napravio, sa drugačijim teksturama. Prskanje, gnojenje, đubrivo i gnojnica su ista stvar

Ja orem samo zato što mi traktori imaju plug mod, pa kad oru i pripremaju za sjetvu, veselo skakuću po brazdama i to mi je lijepo za vidit.

zzzZZzzzZZzzzZz...
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

evo malo moje farmice :D

i sretan bozic svima.Ako nekoga zanima neki mod slobodno neka pita

Jedna je BOSNA ALLAHU EKBER
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 21:02 (gamer11).
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Fora su traktori :D 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
johi bro kaže...

Kad je igra izašla, testirali su oranje, gnojenje, prskanje i raznu obradu,  vamo na forumu i na stranim forumima, i na original mapi nema razlike u urodu.

Jedino možda neka mod mapa ima razlike ako je autor tako napravio, sa drugačijim teksturama. Prskanje, gnojenje, đubrivo i gnojnica su ista stvar

Ja orem samo zato što mi traktori imaju plug mod, pa kad oru i pripremaju za sjetvu, veselo skakuću po brazdama i to mi je lijepo za vidit.

Da, moguće je onda da su te modane mape drukćije složene kaj se tiće uroda.

Ljudi, kaj misite da napravimo jedan svoj server pa da se zabavljamo u igri?  Već mi se glupo ubacivati tamo nekim čehima, poljakima, francuzima... i onda uđem u mapu i sve je sjebano, kukuruza di raste po cijelom dvorištu, traktora i strojeva u rijeci i takvih nekih gluposti. Imam jaku volju igrati MP a nemam s kim. :/

16 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

stigle nove sijačice {#} + svima sretan božić i nova godina koja bude uskoro

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

evo malo i mojih slika

1.po noci se radi nema stajanja :)

2.kukuruz bna tablji 7 u punom jeku se radi :) tj radio

3.spoio njive 14,15,16 i sad imam jednu veliku 

4.pogledajte cijenu otkupa zita na akcji :)

imam 2 ursusa koja mi obradjuju ovu sto sam spojio njivu i br 13 to radi jedan a drugi radi br17 i uskace ovome u pomoc

a ja sa fendtom radima sve sam na 6 i 7 njivama stim da orem tanjuram sijem spricam (zaposlom ljude) a kombajniranje ama bas sve SAM  :)

imam 165k zaradjeno zbog 400k  psenice u silosim koju sam predao i sad cekam repicu da mi bude na akciji da prodam igram na hard i u minusu u banci 200k :)

sve posteno zaradjeno i gura se sad lakse naprijed

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

stavi si neku mapu bilo bi ti bolje za igrat  ali i ovako je dobro {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

stavi si neku mapu bilo bi ti bolje za igrat  ali i ovako je dobro {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Dali neko ima FS titanimum edition 2013 To je sad nesta novo izisla i dali je tamo puno bolje poboljsano ili je samo sa vise strojeva i mapa. Imal neko zainteresiran za multiplayer svejedno mi je ko otvara server ja on.

MZ

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

@gamer11 Kako se zove mapa na kojoj igras?

edit: Bockowo 1989?Mozes dat linkove za traktore?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 21:39 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gamer11 kaže...

evo malo moje farmice :D

i sretan bozic svima.Ako nekoga zanima neki mod slobodno neka pita

40 miliona a imtovi i ursusi i zetori :))))

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

volim takve traktore imt je zmaj :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice