Pa Ultima je prije 15 godina dozvoljavala interakciju sa skoro svakim predmetom. Pa bolje bi bilo da uopće ne mogu napraviti nikakvu interakciju s krevetom, nego da dobijem tako retardirani natpis
Pa Ultima je prije 15 godina dozvoljavala interakciju sa skoro svakim predmetom. Pa bolje bi bilo da uopće ne mogu napraviti nikakvu interakciju s krevetom, nego da dobijem tako retardirani natpis
Što zaista nema pustinje među gradovima? Hmmm.. razočaravajuće
Meni se od svih zamjerki čini da je jedino što bi me smetalo baš taj mali svijet. Oblivion sam vidio u frenda i nije mi se svidjela baš ta stvar: svijet je užasno malen. Očekivao sam da je ono što se vidi kao mapa, tek malena pokrajina, a ispalo je da je to cijeli Oblivion svijet... ono brdo s portalima i onim spaljenim gradom je kao Marjan nad Splitom... sve je nekako skučeno i preblizu s površinom manjeg sela. Ako je Fallout 3 takav, onda je to užas.
Meni se od svih zamjerki čini da je jedino što bi me smetalo baš taj mali svijet. Oblivion sam vidio u frenda i nije mi se svidjela baš ta stvar: svijet je užasno malen. Očekivao sam da je ono što se vidi kao mapa, tek malena pokrajina, a ispalo je da je to cijeli Oblivion svijet... ono brdo s portalima i onim spaljenim gradom je kao Marjan nad Splitom... sve je nekako skučeno i preblizu s površinom manjeg sela. Ako je Fallout 3 takav, onda je to užas.
Ova igra mora da je stvarno smeće. Za sada je nisam zaigrao (nemam Xbox, nema šanse da lovu za PC kopiju pljunem na sljepo), ali svi korisnički komentari su poražavajući. Sličnost s Oblivionom joj nikako ne ide na čast (to je više bio benchmark jednog konja, 5 kvadrata trave i 2 modela kamena), i odmah sam iz trailera shvatio da tu nešto smrdi. Kad ti je glavni "keć" to što neprijatelje možeš sakatit, odmah znaš da igri fali prava dubina. Tako se reklamirao i Postal. U svakom slučaju, još jedna od onih igara koje podmazani recenzenti vide kao novog Mesiju, zanemaruju i najveće propuste tipa mape od 5*5 metara, a začuđeni igrači se pitaju jesu li i oni kupili istu igru koja je dolazila u final buildu. Tuga all around!!!
P.S.
Ovaj post nema dublji smisao, samo moje bacanje crnila kao obožavatelja prvih Fallouta!!
Evo igral sam ga kod frenda na Xboxu i sve kaj MK1981 veli je istina.
Užas. Igra izgleda ko neki žestoki mod za Oblivion.
Režem si ruke ako su ga delali 4 godine. Nema ti šanse... Zgleda ko da je za godinu i pol sklepan na brzinu.
Najviše bi mu dal 7/10 (ali jako klimava sedmica).
MK1981 - Svaka čast na detaljnijem opisu igre, vidi se da znaš kaj govoriš. U potpunosti se s svim slažem.
Pozdrav.
Naravno da Oblivon izgleda kao livada kada to nije Dunmerski Vvardenfell. Ima Oblivion nedostataka i bugova kao i Morrowind ali mi je svejedno dobra igra, onako za opuštanje. Da želim hard core, igrao bih Baldurs Gate, Arcanum... a za to nemam vremena. Šteta da je od Fallota 3 ostao samo naziv ali ne i onakva igrivost, a to sam i očekivao da će se dogoditi, Foblivion. I glupo mi je sada igrati Fallout 3 po sistemu: "razmišljaj kao da nisi igrao Fallout 1 ili 2".
I sada mi nebi bilo problem zaigrati Fallout 1 i 2. Slažem se sa večinom izrečenoga, posebno od MK1981. Uopće nisu trebali raditi igru sa nazivom Fallout.
Možda bi bilo bolje da je Rockstar išao raditi F3.
Ne možeš voziti auto? Pa to nije trebao biti problem. Samo su mogli konju staviti skin od auta.
Nekako mi se cini da sve sto je Betheseda napravila nakon Morrowinda ide nizbrdo. Fallout 3 nisam jos probao cekam da dodje na PC i da nam bude dostupan pa cemo vidit. Ali vasi komentari me niako ne vesele jer sam volio originalne falloutove :-(
Jednostavno kao da su morali zeznuti. Bolje da su napravili novi Elder Scrolls nastavak.
glupo mi je sada igrati Fallout 3 po sistemu: "razmišljaj kao da nisi igrao Fallout 1 ili 2".
Briga mene za vasa sran.. i zelje za elder scroll serijal... Drago mi je što ga više ne rade,kao
što mi je isto drago što rade oni fallout 3. Jedva čekam da zaigram fallout!!!!
Ma ispravit će oni sve nedostatke u Falloutu 4
http://www.gamespot.com/news/show_blog_entry.php?topic_id=26646889
Ja ću isto probat tek negdje sutra ili prekosutra kad ulovim vremena, no ako je istina to sve s dizajnom i premalim svijetom onda su ga zaista ukakali!
Da čovjek ne povjeruje kako je danas moguće sa puno više resursa napravit puno lošiju igru na potpuno istu tematiku od prije 10tak godina. Pa tko tu koga je**?!?
P.S. a ja naivčina želim da naprave remake jednog Wing Commander-a (jedinice) ili Tie Fighter-a.. tko zna kako bi tek to uspjeli zeznuti.
Vidim da se ovdje igra dosta kritizira, a recezenti na webu je uzdižu do nebesa, najgoru ocjenu koju sam vidio je 80/100 što je meni dovoljno da je probam.
Znam, reći ćete da su recezenti plaćeni, ali ne vjerujem da su baš svi plaćeni, loša igra uvijek ispliva na vidjelo, ma koliko izdavač iskeširao lovu.
Da budem iskren, nisam puno očekivao od igre, ali bit će mi drago ako bude imalo dobra kao što kažu jer ću imati šta igrati za vrijeme skorog godišnjeg odmora.
naravno da ispliva.. a ispliva tek nakon sto se kupi xy kopija jer jelte pa nemoze toliko recenzenata biti u krivu :)
ja sam se opekao recimo na Gothicu 3...
a za ovaj F3 .. pricekacu ljepo koju godinu da sloze neki über mod.. (kao recimo Oscuro za oblivion) i onda odigrati igru kako spada...
Vidim da se ovdje igra dosta kritizira, a recezenti na webu je uzdižu do nebesa, najgoru ocjenu koju sam vidio je 80/100 što je meni dovoljno da je probam.
Znam, reći ćete da su recezenti plaćeni, ali ne vjerujem da su baš svi plaćeni, loša igra uvijek ispliva na vidjelo, ma koliko izdavač iskeširao lovu.
Kupuje li tko preko direct2drive? Navodno će otključati EU prodaju u petak, obuhvaća li to i HR?
Poklopite malo glavu rukama i pravite se da je smece al svi kazu da je sjajna i svi veci gaming websitovi su joj dali 85 + u stavri oni sta sam ja gledo 90 pa navise.Sto rec isto tako ljudi blate druge igre jel zale za nekim proslim danima i nisu spremni pogledat u buducnost,kada ce i ove trenutno toliko napadane igre biti klasici kojih ce se svi sjecat,doba u kojem ce isto tako biti onih koji ce blatiti i suditi a zapravo su najmanje adekvatni za to. Recimo DA Falloutu 3 za kojeg sam mislio da ce ispast dobro al skoro su me ove uzasne kritike razuvjerile i sada mi je drago sta nisu uspjele. Ipak ste uglavnom imali krivo.i drago mi je zbog toga!
Evo, ja nisam igro Fallout 1 i 2...I po meni je Fallout 3 predobra stvar :D . Vise je FPS nego RPG, al ajde....Sve u svemu meni se jako svida i nije ni blizu Morrowindu i Oblivionu...Kako su me te igre nazivcirale....Ufff :( .
Uglavnom po meni zasluzuje ocjenu koju je i dobio :
http://www.gamespot.com/pc/rpg/fallout3/index.html?tag=topten;all;2
Grafika, naravno do jaja :) .Prica je dobra, na pocetku je fora, pa se onda malo brzije pocinje odvijat, al ockey je....Igrivost je dobra, kontrole nisu lose, ono standarnde....A,S,D,W,E + Miš + neke forice s onim vragom kaj imas na ruki....
Sve u svemu....Prava igra :) .To cu ja rasturat cim zavrsim s Dead Space-om (to je po meni za sad najbolje igra ove godine)
Dobro sročeno, samo bih napomenio da suvremeni konzumenti baš ne razumiju kako igre posjeduju veći potencijal od Fobliviona, te da bi bilo poželjno da se igre razvijaju, a ne unazađuju. Naravno da klinac koji nije prošao staru školu igranja ne može cijeniti igru koja te tjera da čitaš i koristiš mozag, da se suočavaš sa poslijedicama svojih odluka itd. Suvremeni konzument će samo preći preko nedostataka i diviti se kako je cool kada sa medvjedićem frajera pretvoriš u mljeveno meso. Nego... pronašao sam jednu divnu novu igru, koja je rađena po staroj školi. Ako je niste probali, mislim da ćete se oduševiti. Zarazno kao Heroes of Might and Magic, i konačno nakon dugo vremena prava inovacija. Govorim o Mount and Blade. Game Spot je dao igri 6.0 jer ih vjerojatno developeri nisu podmazali, ali igra je stvarno izvrsna. Prava simulacija srednjeg vijeka i može se igrati iz prvog lica. Fenomenalno!
Poklopite malo glavu rukama i pravite se da je smece al svi kazu da je sjajna i svi veci gaming websitovi su joj dali 85 + u stavri oni sta sam ja gledo 90 pa navise.Sto rec isto tako ljudi blate druge igre jel zale za nekim proslim danima i nisu spremni pogledat u buducnost,kada ce i ove trenutno toliko napadane igre biti klasici kojih ce se svi sjecat,doba u kojem ce isto tako biti onih koji ce blatiti i suditi a zapravo su najmanje adekvatni za to. Recimo DA Falloutu 3 za kojeg sam mislio da ce ispast dobro al skoro su me ove uzasne kritike razuvjerile i sada mi je drago sta nisu uspjele. Ipak ste uglavnom imali krivo.i drago mi je zbog toga!
Dobro sročeno, samo bih napomenio da suvremeni konzumenti baš ne razumiju kako igre posjeduju veći potencijal od Fobliviona, te da bi bilo poželjno da se igre razvijaju, a ne unazađuju. Naravno da klinac koji nije prošao staru školu igranja ne može cijeniti igru koja te tjera da čitaš i koristiš mozag, da se suočavaš sa poslijedicama svojih odluka itd. Suvremeni konzument će samo preći preko nedostataka i diviti se kako je cool kada sa medvjedićem frajera pretvoriš u mljeveno meso. Nego... pronašao sam jednu divnu novu igru, koja je rađena po staroj školi. Ako je niste probali, mislim da ćete se oduševiti. Zarazno kao Heroes of Might and Magic, i konačno nakon dugo vremena prava inovacija. Govorim o Mount and Blade. Game Spot je dao igri 6.0 jer ih vjerojatno developeri nisu podmazali, ali igra je stvarno izvrsna. Prava simulacija srednjeg vijeka i može se igrati iz prvog lica. Fenomenalno!
Da se razumimo ja sam igrao fallout stari i jos bi ga igro da mi posteno radi na novom kompu,takoder i ostale stare igre nisu me zaobisle, i osobno preferiram stare legende poput baldur`s gate/a,morrowinda i ostalog no samo sam htio uputiti da naravno da usporedba sa originalnim falloutima nije dobra, te se na taj nacin ni ne moze dobit neki pametan zakljucak. Ja igru gledam kao zaseban dio fallout, na neki drugi nacin koji nije isti kao stari al brate nije ni za bacit stovise daleko od toga. I htio sam pitati u biti sta bi vi koji zbog toga i toga sipate po igri htjeli da ona bude. Ja osobno ne znam, mislim to je slicno kao i sa baldur`s gateom(i 1 i 2.).Meni je on legendarna igra i sta god oni na taj kalup novo radili to nikad nece biti to jel ona 2/3d grafika i atmosfera je u biti nedomjestiva. A opet izasli su NWN 1,2 i exp a opet meni su to sasvim ok igre cak stovise super igre i ne usporedujem ih sa BG.Zato mislim da je uopce degutantno usporedivati nesto sto samo mjestom i imenom ima veze sa starim dijelovima. Ako igru pogledamo kao zasebnu cjelinu mislim da nikom nista nece faliti, ista situacija je sa pljuvanjem po far cryu 2 koja je sasvim dobra igra koja nema nike veze s FC1 i Crysisom a svi tucu na te karte.Ko nece nek ne igra a ko nema pojma o cemu mi to uopce pricamo nek igra jer uostalom pocetnicima u tom svijetu igra ce se ciniti vjerojatno bolja s obzirom da ne znaju cari starih djelova.A to sto se tice obliviona jbg a kako drugacije molim pojasnjenje, sta da stave sve pusto ili svijet 100 km2 pa da ljudima dopi**(dosadi).I ne ovo nije neki napad tako da se nitko ne treba braniti samo mi moze pojasnii svoja videnja i misli kako bi igra bila jos bolja>HVALA.
Ja ću isto probat tek negdje sutra ili prekosutra kad ulovim vremena, no ako je istina to sve s dizajnom i premalim svijetom onda su ga zaista ukakali!
Da čovjek ne povjeruje kako je danas moguće sa puno više resursa napravit puno lošiju igru na potpuno istu tematiku od prije 10tak godina. Pa tko tu koga je**?!?
P.S. a ja naivčina želim da naprave remake jednog Wing Commander-a (jedinice) ili Tie Fighter-a.. tko zna kako bi tek to uspjeli zeznuti.
Da istina je da nas to malo kopa, što imaš tolko toga da biraš od ponude, pošto su davno prošli dani kad si iščekivao neku novu igru, ko ozeblo sunce. A što se tiče nastavka dosljednog orginalu, ja sam u startu znao da je to nemoguća misija i ništa mi čak niti nije čudno da jedan Far cry 2, nestane u moru bespuća prosiječnih shootera, pošto se takve igre kao Far cry, stvaraju samo jednom a, ostalo je sve reciklaža i povijest , nisam je igrao vjerujem da ću je odigrat vjerovatno i ostale ako mi budu pasale kad ih nabavim a, od ovih ostalih imam sam BIA H.H. i meni je dobra igra kome je kome nije....